• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Ne Daha Bismillah...!!!

yanı ben orneklerle sana anlattım benım kaynanam herseyı ona sormamızı ıster ızın almamaızı herseye onun karar vermesını ısterrr senın hayatın senın evın senın kararların yoktur ben cok rahat bı aılede yasadım esımı sevıyorum ama annesını asla bosatacam dıo fıssssss gelıo bana o daha cok konusur benle ugrasıo cunku kayınpederımın kardeslerının coguna o kız bulmusss koyden getırmıs evden hıc cıkmamıs kılzarı ne dedıyse hepsını yaptırmıs yonetmıs sabah eslerını gonderıp kaynanama cıkarlarmıs ıs gormeye benıde ole olacak sandı ama olmadıgım ıcın ugrasıo bosatcam dıo bakalım hayırlısı omu kazanacak benmı:26:

Allah korusun... o mu kazanacak deme bile... kötülerden korusun Rabbim.... Allah ona öyle bir darbe vurur ki, neye uğradığını şaşırır... 3 günlük ömürde tepe taklak edi verir.. bururn kıvırdığına muhtaç ediverir.. :47:

tansiyonum tavan yaptıııııııııııııı.............!!!!!!! zaten ben iyi niyetlilikle beni düşünmediklerini daha önce yazmıştım arkadaşlara... ama sen daha detaylı yazdın anlatmak istediğimi.... çok sinirlendimmm yaşamış gibi kudurdum resmen.. ben çekemem böyle amaa katil mi olucam genç yaşımda... 2 karadenizli bi ipte oynamaz... bakalım kim kime........... :47: :22:

sen karadenızlı ısen gelınlerını nasıl ıstedıklerını bılırsın canım ona gore karar ver evlen tabı herkez aynı olacak değil bı akrabaları evlendı herkezle bagını kopardı bızım gıbı sorun yasyacaklarını besbellıydı cunku oda ıst.de buyuyen bı kızı aldı yapamazdı benım gıbı sureklı bırbırlerını yerlerdı herkezle bagların ı kopardı gelımıyor gıtmıyor bayramda bıle kendı hayatlarını yasıyorlar en ıyısınıde yapıolar bız gıbı olacaklardı ama allahdan esım genelde benım yanımdaaa sukurler olsun mutluyum tek derdım kaynanam

1- erkek arkadaşın aradaki dengeyi kurmalı
2- şimdiden bu kadar geleceğe yönelik planlar yapılmamalı
3- aileyle çok sıkı fıkı olmamalısın

çözüm yoğun olarak erkek arkadaşında, senin yapman gereken tek şey aileden kendini uzak tutmak

hakkınızda hayırlısı olur inşallah :nazar:

pff benim müstakbel kaynana adayımda seninkisi gibi canım.her buluşmada arıza cıkarır kıskançlıktan yapıyo ama bahane olarak kızın adı cıkar biri görür falan filan söyleniyo .. sevgilimde eski kafa insanlar ne diceksin diye idare ediyo.gelmemezlikte yapmıyo tabiki orta dengeyi bulmak sevgiliyken biraz zor oluyo işte nişanlanınca ne bahane cıkartcaklar bakalım :51:

pff benim müstakbel kaynana adayımda seninkisi gibi canım.her buluşmada arıza cıkarır kıskançlıktan yapıyo ama bahane olarak kızın adı cıkar biri görür falan filan söyleniyo .. sevgilimde eski kafa insanlar ne diceksin diye idare ediyo.gelmemezlikte yapmıyo tabiki orta dengeyi bulmak sevgiliyken biraz zor oluyo işte nişanlanınca ne bahane cıkartcaklar bakalım :51:

yahu nedir biz kız kısmının çektiği... illa birileri biyerden canımızı sıkacak... o zaman da emin ol bişe bulurlar.. daha nişanlı kız nolcağı belli değil derler.... kahretsin onları yaa... işin garibi bizde babası arıza çıkarıyo annesi idare ediyo.. ne ilginç durumlar var....

1- erkek arkadaşın aradaki dengeyi kurmalı
2- şimdiden bu kadar geleceğe yönelik planlar yapılmamalı
3- aileyle çok sıkı fıkı olmamalısın

çözüm yoğun olarak erkek arkadaşında, senin yapman gereken tek şey aileden kendini uzak tutmak

hakkınızda hayırlısı olur inşallah :nazar:

Katiliyorum arkadasimin dediklerine...

Is sevgilinde bitiyor bugun bu dengeyi kuramayan evlendikden sonra hic kuramaz!!!

ben niyetlerinin çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama bu kadar da karışılmamalı bence.
sevgilinde her buluşmanızı yada onların her söylediğini gelipte anlatmasın.

Canım bende kuzenim ve kendimden örnek vereyim önce kuzenimden baslayım. Kuzenim 18-19 yasındaydı tanıstı sevgilisinin ailesiyle suan cok pisman bastan sorun yoktu sonradan cıkmaya basladı bir kere sürekli gitmeni bekliyorlar, hic birseyi kacırmayacaksın anneler günü, dogum günü, dügünler vs. Onların akıllarına her geldiginde, gideceksin onlara. Gitmediginde hemen altında birsey ararlar. Senin ne düsündügün önemli degil. Arkadaslara katılıyorum tas yerinde agırdır en azından bizim ülkemiz icin bu böyle.

Simdi sıra bana geldi kendimden örnek vereyim. 5 yıldır birlikteyiz annesi beni daha ilk cıkarken görmek istiyordu ben hic istemedim cünkü kücüktüm ne gerek vardı ki? Kısa zaman önce tanıstım ailesiyle genel olarak iyiydi sunuda söyleyeyim tanısmaya karsı bir insan degilim ama insanına göre degisir. Bana göre iyi, hos insanlardı gerci bir iki kez gördüm kendilerini. Sürekli gitmemi beklediler önceleri bahanelerle gecistirdim sonrada erkek arkadasım uygun bir dille anlattı anlamama sansları yok. Simdi bir sorun olmayabilir ama ilerde neler olabilecegini bilemeyiz. Birde kuzenimin yasadıgından etkilendim o cok yüzgöz olmustu cünkü. Bu arada benim erkek arkadasımda karadenizli.. :34:

merhaba arkadaşlar.. sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.. benim yeni sayılabilcek ve güzel giden bir ilişkim var.. erkek arkadaşım beni çok seviyor, bir dediğim iki olmaz asla güvenimi sarsıcak birşey yapmaz, gözümün içine bakar, ben aşkım? dersem o emret diyecek haldedir.. :nazar: buraya kadar sorun yok.. sorun ailesi.. tanışmışlığımız oldu.. 2-3 kere görüştük.. aslında seviyorlar beni, ve el üstünde tutuyorlar.. hatta kaynana adayım turşular flan yapıp yolluyor bana.. ama gelin görün ki müdahale seziyorum ben.. başladığımız günden beri görüşmemize müdahale ediyorlar.. bizi düşünüyormuş gibi görünüyorlar ama ben artık fesatça düşünmeye başladım.. her pazar günü standart görüşürüz, her hafta görüşmemizi istemiyorlar(!) gerekçe: çok muhabbet tez ayrılık getirir..... yani burun buruna otururken ayda bir mi görüşeceğiz anlamıyorumm :52: geçen akşam sevgilim demiş ki sevdiceğimle akşam yemeği yicez.. demişler ki bu son olsun bundan sonra akşamları buluşmicaksınız(!) .. gerekçe.... kızın ailesi var, laf ederler zor durumda kalmasın.. (halbuki onların bildiği olarak ilk akşam buluşmamızdı) gündüz görüşün demişler.. oysa ki sevgilim kursa başladı c.tesi pzar kursu var bunun için de kendilerine "artık kursa gideceksin görüşmelerinizi belli düzene sokun (sadece pazar olduğu halde) demişlerdi.. o zaman biz ne zaman görüşeceğiz!!:47: evet sevgilim onları dinlemiyor fırsat buldukça geliyor olabilir ama yinede bu bir sorun değil mi.. sinir bozucu birşey.. 2 yıllık inş. teknikerliği okudu mimarlık okuyacak şmdi, demişler ki mimarlığı kazanmadan asla sevdiceğimle evlenemezsin.. :53: bide karadenizliler.. malum baba sert olur...... yardım eder misiniz bana.. çocuğun bi suçu yok ama sinir harbi yaşarken hep ona bağırıyorum sürekli kavga ediyorum senin sucun diyorum.. :59: bi süre mecburuz ondan sonra söz herşey güzel olucak diyor.. nolur bana akıl verinn.. ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemem gerekir.. :43:

hıc bırseyı takmadan sevdıcegınle vakıt gecırmeye bak aılesını dınlemıormus bıle demıs bı sure mecburuz duzelıcek dıe ıste bıraz bekle bakalım sonra gıdışatına gore yanı cıddı bırsey olmadan bakarsın caresıne dıım sana :70:

Dedim ya her aile bir olmuyor. Baska bir arkadasım var oda görüsüyor sevgilisinin ailesiyle.
Sevgilisinin ailesi baya kültürlü, egitimli insanlar kayınvalide adayı sıkca yurtdısına gider, arkadasa hediyeler gönderir yemege gider oraya veya dısarıda yerler..
Yani onlar icin bu normal, olması gereken birsey zaten.
Bakıs acısı herhalde. .Ne diyelim :61:

Son düzenleme:
Oy oy oy karadenizden damat ha:52:
Valla inşallah insaflı çıkar eşinin ailesi,değillerse ellerinden kurtulamazsın haa:52:
Ben de doğu karaddenizliyim meşhur bir ilçeden hem de.Şunu söyleyeyim arkadaşım bizim oralarda genellikle erkek evlat pek bir kıymetlidir bilen bilir.Kocasına erkek evlat veremediği için kendi eliyle kocasını evlendiren,üzerine kuma getirttiren bile biliyoruz.
Tabi bu zihniyet yıkılıyor yavaş yavaş ama izleri halen mevcut.
Bazı anneler(çevremde halen mevcut) uşacuklarini sokakta kızlar parçalayacakmışçasına korkarlar:51:
Bunca müdahalenin sebebini ben buna bağlıyorum,nişanlının ailesi de oğullarını sakınıyor olabilirler.Eğer böyle bir sakınma huyları varsa inşallah abartmazlar da tatsızlık çıkmaz.
Şimdiden peşin hüküm verme,bir de herşeyin altında bişi arama,çok pipiriklenirsen çok zarar görürsün.
Bırak her şeyi zaman göstersin, rahat ol ama her ihtimale karşı da hazırlıklı olmayı ihmal etme.Belki de nişanlının ailesi dediklerinde samimi cidden seni düşünüyorlar.Şimdiden bilemezsin net olarak.İçin ferah olsun, suizanda değil hüsnüzanda bulun.Kendi kendini yiyip bitirme.

Son düzenleme:
anlattıklarından sevgilinin ailesi ile ilgili bir yargıya varmak doğru olmaz ama keşke bu kadar erken onlarla tanışmasaydın:50:aileleri hemen ilişkiye müdahil etmek çok doğru değil bence:97:
birde sevgilin onları dinlemiyor bildiğini okuyorsa niye ailesinin söylediklerini sana anlatıp senin onlardan soğumana sebep oluyor ki.sevgilin bunları sana hiç anlatmasın sende ailesi ile iş ciddiye binmeden görüşme bence:31:

daha şimdiden bu kadar herşeyi ailesine aktaran erkek :47: izin verme güzelim ayrıca daha şimdiden bukadar çok karışmaları hiç hoş değil ayrıca akşamları dışarı çıktığınızı demesin aile yanlış anlayabilir(ama yanlış anlarlar diye ona deme sakın:kkk:) her aile yapısı bir değil....üstünüzde daha şimdiden egemenlik kurmalarına izin verme

buarada ailesiyle çook nadir görüş daha şimdiden sıkı olursan senin zararına olur....buarada çocuk sana laf getirsin ailesini tanırsın ona göre gardını alırsın ama sizinle ilgili şeyleri daha şimdiden ailesine söylememeli çok yanlış kaç topikde okudum eşlerinin ailesine sürekli herşeyi söylemesni dert edeni buyüzden sürekli tartıştıklarını......
bence özeliniz olmalı

buarada ailesiyle çook nadir görüş daha şimdiden sıkı olursan senin zararına olur....buarada çocuk sana laf getirsin ailesini tanırsın ona göre gardını alırsın ama sizinle ilgili şeyleri daha şimdiden ailesine söylememeli çok yanlış kaç topikde okudum eşlerinin ailesine sürekli herşeyi söylemesni dert edeni buyüzden sürekli tartıştıklarını......
bence özeliniz olmalı

öbür yorumlara göre farklı bir bakış açısı getirmişsin.. aileyi tanımak amaçlı laf getirmesi çok mantıklı geldi bana :23: dediğin gibi inceden anlamış olurum nasıl olduklarını... :34: şuanki durumu söylersek geçtiğimiz gün bikaç bişey almak için sevdiceğim eve uğradı o sırada görüştük.. ben görüşmemize müdahale edilmemesini uygun bir dille anlattım.. öyle ki daha çok görüşmeye ihtiyacımız var dedim.. babası da bu lafı sevdiceğin deseydi birşey olmazdı, ama madem senin ağzından duydum o zaman seyrek görüşün demicem artık dedi.. ben gittikten sonra da çok açık sözlü falan demişler :37:

Alakaya maydanoz olacak ama...

Sizin etrafınızdakiler birbiriniz için "sevdiceğin" kelimesini mi kullanıyor? :26: :)

Alakaya maydanoz olacak ama...

Sizin etrafınızdakiler birbiriniz için "sevdiceğin" kelimesini mi kullanıyor? :26: :)

yok ben erkek arkadaşıma sevdiceğim derim.. yazarken de erkek arkadaşım kalıbı hem uzun hem çok kalıplaşma duruyor.. sevdiceğim yazıyorum sempati katsın okuyanlar da sıkılmasın akıcılık katsın diye.. :31:

canım anladığım kadarıyla o küçük değil.üni.bitirmiş senmi küçüksün oyüzdenmi oluyor bunlar.bide nerde yaşıyorsunuz küçük bi yer olduğu içinde olabilir bu

canım bide hem ilişkimiz çok yeni demişsin hemde ciddi ilişki demişsin hemen ciddi olduğu kanısına nasıl vardın

Back
X