Bu ne değişiklik? Tanıyamıyorum. :(

guvercinkafesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2017
37
17
3
30
Beni bu saatlere kadar uyutmayan bir derdim var. :KK43: epey uzun ama lütfen okuyun.. :KK43: Sevgilimle 7 senedir birlikteyiz, ailelerimizin tanışma faslı askere gitmeden evvel oldu. 7 aydır da kendisi askerdeydi. Birkaç gün evvel çok sıkıldığı için izne geldi. Fakat en son gördüğüm insanla şuan gördüğüm insan arasında dağlar kadar fark var.

Normalde bir yere giderken mutlaka ama mutlaka bana haber verirdi. Asla izin almak anlamında değil, sadece merak etmemek adına şimdi çıkıyorum buraya gidiyorum der telefonu kapatırdı/kapatırdık. Şimdi ise ben arıyorum açıyor ve bir bakıyorum geziyor arkadaşlarıyla. Bana haber vermeni beklerdim her zamanki gibi 7 senedir olduğu gibi diyorum "aman öğrendin işte" deyip sinirleniyor. Zaten bana vakit bile ayırmıyor, ailesi ve arkadaşları küsüyormuş..

Bana sevgisinde bir değişme yok, görüştüğümüzde sevgi anlamında eskisi gibi olduğunu hissedebiliyorum. Ama kendisine baktığımda aşırı değiştiğini hissediyorum. Tavırları, sözleri değişmiş, küfür etmeyen insan küfür eder olmuş, ağzı bozulmuş, yerli yersiz şakalar ediyor olmuş.. Bakışları donuk, aşırı umursamaz olmuş..İzne gelmeden evvel inanın hiç böyle değildi, mutluydu iyiydi benimle ilgilenirdi.. bir tane küfür çıkmazdı ağzından. Şunu da belirteyim: kendisi batıda asker, çok aşırı rahat bir askerlik geçiriyor, sürekli yatış.. çarşı izini haftada iki kere, orada da geziyor rahat rahat. yani psikolojisini bozacak hiçbir durum yok, dediğim gibi çok ama çok memnundu halinden..

Sizce neden böyle olmuş olabilir? Onu tanıyamıyorum son günlerde.. Kafasına buyruk, ve yalanlarını yakalıyorum. Mesela eve gidiyorum diyor ama başka bir semtteki akrabasına kalmaya gidiyor. Ben yakalamasam hala evde olduğunu iddia edecek yani..Ki ben kendisini sıkan birisi de değilim hiç. Lütfen bana artık yalan söyleme diye kaç kez uyardım, hatta gözlerim dolu dolu konuştum ne kadar üzüldüğümü anlattım.. Ama bu gibi yalanlar söylüyor sürekli..

Lütfen bana bir akıl verin.. İzne geldiği ilk günden itibaren tamamen farklı birisi oldu. :KK43: Ne kadar konuşsam da olmuyor. Kızdığımı ve üzüldüğümü anlayınca bende biraz üsteleyince "beni bırakma" deyip gözleri doluyor. Çok garip..İlk defa sevgimin zedelendiğini hissediyorum, soğuduğumu hissediyorum. En acısı da bu.. Karşımda o kadar umursamaz ve lakayıt ki.. Lütfen bana bir akıl verin, nasıl özüne döner, ne olmuş olabilir, nasıl konuşmam gerekir?üzüntüden uyuyamıyorum. Bir anda bir yabancıyla karşılaştım sanki..

Son düzenleme:
Cok garip. Nedense burdn bana " bogan kiz' izlenimini vermediniz yani sorunun bu oldugunu dusunmuyorum ben.
Sakin bi vakte oturup " seni dinlemek istiyorum, kendince neden evdeyim dediginin aciklamasini duymak isterim" vs diye suclamadan, sebeplerini arastirmak adina bi konussaniz. " yalan soyleme" bana demek sebepleri halinin altina itmek demek. Oysaki sebepler ve bunlarin genel kavrami olan" dusunce yapisi" en onemli seydir.

Cok garip. Nedense burdn bana " bogan kiz' izlenimini vermediniz yani sorunun bu oldugunu dusunmuyorum ben.
Sakin bi vakte oturup " seni dinlemek istiyorum, kendince neden evdeyim dediginin aciklamasini duymak isterim" vs diye suclamadan, sebeplerini arastirmak adina bi konussaniz. " yalan soyleme" bana demek sebepleri halinin altina itmek demek. Oysaki sebepler ve bunlarin genel kavrami olan" dusunce yapisi" en onemli seydir.

Çok haklısınız. Fakat dediğiniz gibi de çok konuştum. "Üstüme gelme" deyip konuyu zorla kapattırıyor, yani düzgün bir şekilde 5 dakika konuşmam bile mümkün değil, asla izin vermiyor. Hadi onu sıksam bunaltsam bu bir nebze belki yalana teşvik olur, ama öyle bir durum asla yok. İzne geldiği gibi 180 derece döndü.. Çok teşekkür ediyorum size de yorumunuz ve tavsiyeleriniz için..

Çok haklısınız. Fakat dediğiniz gibi de çok konuştum. "Üstüme gelme" deyip konuyu zorla kapattırıyor, yani düzgün bir şekilde 5 dakika konuşmam bile mümkün değil, asla izin vermiyor. Hadi onu sıksam bunaltsam bu bir nebze belki yalana teşvik olur, ama öyle bir durum asla yok. İzne geldiği gibi 180 derece döndü.. Çok teşekkür ediyorum size de yorumunuz ve tavsiyeleriniz için..

Rica ederim ne demek:).
Peki ailesiyle iletisim halindemisiniz? Ornegin ablasi abisi kardesi annesi?
Onlarda seziyormu bu degisikliligi?

Aslinda askerligini yapan erkege olgunlasti,adam oldu gozuyle bakilirki,bulundugu ortamda ev/aile ortamina gore daha disiplinlidir ama senin sevgiline ters etki yapmis anlasilan,bence bulundugu yerde lakayit arkadaslar edindiyse eger muhtemelen onlar bozmuslardir,yalan soylemesine gelince cok kotu bir durum suan ufak birseyde bile yalana basvuruyorsa aranizda ciddi bir guven sorunu ortaya cikacak gibi ilerde

Yaşlarınız kaş bilmiyorum ama 7 sene çok uzun bir zaman. Aşklar biter monotonlaşır filan. Askere gitmek farklı bir ortam birden bunların görünür hale gelmesini sağlamış olabilir yani aynı şey sizin de başınıza gelebilirdi. Beni bırakma diye ağlaması samimidir elbette ama insan birinden uzaklaşmaya başladığında kendi de önce kabullenmek istemez. Moral bozmak istemem ama eğer yaşlarınız gençse bunun sonunu iyi görmüyorum. Ayrıca siz ya da o ne kadar çabalasanız da ilişkinin o yoğun zirve dönemlerine dönüş olmuyor maalesef. On yıllarca süren ilişkiler de dönüşüyor sonuçta

Bende tam 15ay asker beklemistim ve benzer seyleri yasamistim cok degismiti ama. Gekince duzeldi hersey asker psikolojisi cok farkli bisey
Hep orda kalmayacak sana dusun suan asiri anlayisli ilan alttan alan uzatmayan kisi ol sen
Askerlik bitincede ayni olursa o zaman konusursun ama suan degil benden tavsiye...

Ben diyorum, bayanlara arıza diyorlarya bu erkekler...
Aslında kendileri arızaa!!
Hep onlar değişiyor, sonra bizim de adımız onlar yüzünden çok konuşan dırdırcı haline geliyoruz.
Konu sahibi kendini geri çek derim, 7 sene uzun bir süre farkındayım ama bu davranışlarından memnun değilim ifadesini kullanıp kendini geri çekmelisin... Ozaman anlar sanırım...

madem bizden tavsiye istiyorsun canım burda herkes bir şekilde tecrubeyle yazıyor sana ;

kendını geri çekeceksin kesinlikle arayan soran sen olmayacaksın

1- eğer askerlik psikolojiyse bir şekilde düzelir eski gunlerine geri döner aşkınıza kaldıgınız yerden devam edersiniz ve bu arada birbirinizi kırmamış olursunuz ,

ve 2- kendını geri çektiğinde aradaki baglar koptuysa bu senın için en hayrılısı diye düşün , yalancıdan ilgisiz ınsan seni enınde sonuda üzecektir ,

geri çek derken ilgisiz soguk sen beni aramazsan bende seni aramam bende sana haber vermem gezerim tarzında değil o ince çizgiyi iyi koru canım

Rica ederim ne demek:).
Peki ailesiyle iletisim halindemisiniz? Ornegin ablasi abisi kardesi annesi?
Onlarda seziyormu bu degisikliligi?

Tabi ki.. Ailesiyle telefonda olsun yüzyüze olsun görüşüyorum. Tabi ki cıvıtmamak adına mesafeyi koruyorum çok nadir yüzyüze geliriz ama telefonda konuşuruz. Ablaları, annesi babası bu durumun farkında değiller ona eminim. Çünkü sevgilim bana "bu durumu sakın aileme anlatma, aramızda kalsın" diyor. Yani aslında kendisi de farkında nasıl değiştiğinin.. :(

Aslinda askerligini yapan erkege olgunlasti,adam oldu gozuyle bakilirki,bulundugu ortamda ev/aile ortamina gore daha disiplinlidir ama senin sevgiline ters etki yapmis anlasilan,bence bulundugu yerde lakayit arkadaslar edindiyse eger muhtemelen onlar bozmuslardir,yalan soylemesine gelince cok kotu bir durum suan ufak birseyde bile yalana basvuruyorsa aranizda ciddi bir guven sorunu ortaya cikacak gibi ilerde

Çok haklısınız. Ben ilk defa ondan uzaklaştığımı hissediyorum. Benim kendi babam küfür etse ve yalan söylese babamı dahi gözüm görmüyor bir süre,beni enayi yerine koyanlara tahammülüm sıfır. Buradaki arkadaşları çok eski arkadaşları, tam da dediğiniz gibi yaşına göre davranmayan ergen gibi kişiler.. Gitmeden evvel arasında mesafe vardı bu kişilerle çok çok nadir görüşürdü. Şimdi her gün görüşüyor.. 1 tane arkadaşı var yıllardır, o kadar beyefendi birisi ki, çok düzgün karakterli birisi. Fakat o aradığında telefonu hep meşgule atıyor açmıyor.. Çok üzülüyorum böyle olmasına artık.. Çok sağolun görüşünüz için teşekkür ediyorum çok..

Yaşlarınız kaş bilmiyorum ama 7 sene çok uzun bir zaman. Aşklar biter monotonlaşır filan. Askere gitmek farklı bir ortam birden bunların görünür hale gelmesini sağlamış olabilir yani aynı şey sizin de başınıza gelebilirdi. Beni bırakma diye ağlaması samimidir elbette ama insan birinden uzaklaşmaya başladığında kendi de önce kabullenmek istemez. Moral bozmak istemem ama eğer yaşlarınız gençse bunun sonunu iyi görmüyorum. Ayrıca siz ya da o ne kadar çabalasanız da ilişkinin o yoğun zirve dönemlerine dönüş olmuyor maalesef. On yıllarca süren ilişkiler de dönüşüyor sonuçta

1 ay sonra 23 oluyorum, kendisi de 24 yaşında..
İlişkimizin ilk başları tabi ki çocukluktu, yıllarca utandığımızdan yanyana oturduğumuzu bile bilmem. Çok çok çok yavaş ilerledik, hatta yapmadığımız gezmediğimiz öyle çok şey ve yer var ki..Size de çok hak veriyorum. Gerçekten ilk defa soğuduğumu hissediyorum, sarıldığımda sanki yabancıya sarılıyorum.. O derece bir değişim söz konusu. Dediklerinizi düşüneceğim, çok teşekkür ederim görüşünüz için..

Bende tam 15ay asker beklemistim ve benzer seyleri yasamistim cok degismiti ama. Gekince duzeldi hersey asker psikolojisi cok farkli bisey
Hep orda kalmayacak sana dusun suan asiri anlayisli ilan alttan alan uzatmayan kisi ol sen
Askerlik bitincede ayni olursa o zaman konusursun ama suan degil benden tavsiye...

İzne geldiğinde böyle miydi sevgiliniz?
Benim anlamadığım askerden izne gelmesine saatler kala dahi çok naifti herzamanki gibi, asla kırmazdı. Nasıl bir anda geldiği gibi değişir ki.. :( Sizce dediğiniz gibi alttan mı almalıyım? Eskisi gibi sıcak davranmaya mı zorlamalıyım kendimi?

Ben diyorum, bayanlara arıza diyorlarya bu erkekler...
Aslında kendileri arızaa!!
Hep onlar değişiyor, sonra bizim de adımız onlar yüzünden çok konuşan dırdırcı haline geliyoruz.
Konu sahibi kendini geri çek derim, 7 sene uzun bir süre farkındayım ama bu davranışlarından memnun değilim ifadesini kullanıp kendini geri çekmelisin... Ozaman anlar sanırım...

Gerçekten doğru söylüyorsunuz. Aynen dediğiniz gibi biz dırdırcı oluyoruz, bana da öyle davranıyor. Çok abartıyormuşum, çok üstüne gidiyormuşum. Halbuki sadece sorunu çözmeye çalışıyorum sakin bir şekilde. Alttan mı almak daha iyi olur yoksa uzaklaşmak mı? Gerçi o yalan ve tavırlardan sonra içimden yakın durmak asla gelmiyor. :( Umarım dediğiniz gibi anlar kendini.. Çok teşekkür ederim fikriniz tavsiyeniz için..

madem bizden tavsiye istiyorsun canım burda herkes bir şekilde tecrubeyle yazıyor sana ;

kendını geri çekeceksin kesinlikle arayan soran sen olmayacaksın

1- eğer askerlik psikolojiyse bir şekilde düzelir eski gunlerine geri döner aşkınıza kaldıgınız yerden devam edersiniz ve bu arada birbirinizi kırmamış olursunuz ,

ve 2- kendını geri çektiğinde aradaki baglar koptuysa bu senın için en hayrılısı diye düşün , yalancıdan ilgisiz ınsan seni enınde sonuda üzecektir ,

geri çek derken ilgisiz soguk sen beni aramazsan bende seni aramam bende sana haber vermem gezerim tarzında değil o ince çizgiyi iyi koru canım

Öncelikle tavsiyeniz için çok ama çok teşekkür ederim. Aklıma kazıyorum tek tek, çok sağolun..

7 senedir ilk defa böyle bir değişim olunca aşırı şaşırdım ve garipsedim. Sarıldığımda sanki başka birisine sarılıyorum gibi irite oluyorum o derece. Askerden gelmesine bir saat kala dahi çok naifti, iyiydi, asla kırmayan bir tiptir aslında. Kırsa bile o gece asla uyuyamaz.. Kendi şehrimize adım attığı an ne olduysa artık bilemiyorum..Ne kadar konuştuysam düzelmiyor. Dediğiniz gibi en iyisi kendimi geri çekmek.. sırf düzelsin diye konuşmakla uğraşıyorum günlerdir, çok yoruldum.. Size tekrar teşekkür ederim vaktinizi ayırıp yazdığınız için..

Değişmeyen tek şey değişimdir
7 sene... İlk günkü gibi olması mümkün değil
Ve bana ilk günkü gibi niye haber vermedin diyen sevgilim olsa 7 senede yerimizde saymisiz hiç yol katetmemis derim

Değişmeyen tek şey değişimdir
7 sene... İlk günkü gibi olması mümkün değil
Ve bana ilk günkü gibi niye haber vermedin diyen sevgilim olsa 7 senede yerimizde saymisiz hiç yol katetmemis derim

Her aradığımda başka bir yerde olunca ve evdeyim dediği halde dışarıda olduğunu duyunca o cümleyi kullandım. Çünkü kendisi ben aramadan merak etmeyim diye haber veren birisidir, asla izin almak anlamında değil dediğim gibi. Ben zaten en çok yalan söylemesine takılıyorum üzülüyorum.. Sizce ben mi hatalıyım bu durumda, ilişkinin bu duruma gelmesinde? :(

Gerçekten doğru söylüyorsunuz. Aynen dediğiniz gibi biz dırdırcı oluyoruz, bana da öyle davranıyor. Çok abartıyormuşum, çok üstüne gidiyormuşum. Halbuki sadece sorunu çözmeye çalışıyorum sakin bir şekilde. Alttan mı almak daha iyi olur yoksa uzaklaşmak mı? Gerçi o yalan ve tavırlardan sonra içimden yakın durmak asla gelmiyor. :KK43: Umarım dediğiniz gibi anlar kendini.. Çok teşekkür ederim fikriniz tavsiyeniz için..
Bence geri çekmelisiniz kendinizi. Adı üstünde ufakta olsa yalan söylemiş size...
Bunlar ilişkinin büyüsünü bozar...

Her aradığımda başka bir yerde olunca ve evdeyim dediği halde dışarıda olduğunu duyunca o cümleyi kullandım. Çünkü kendisi ben aramadan merak etmeyim diye haber veren birisidir, asla izin almak anlamında değil dediğim gibi. Ben zaten en çok yalan söylemesine takılıyorum üzülüyorum.. Sizce ben mi hatalıyım bu durumda, ilişkinin bu duruma gelmesinde? :KK43:
Yok canım ne hatası
Kendinizi suçlamayın...

Yalan söylemesi kabul edilemez evet ama 7 senede az zaman değil ne heyecan kalır ne birşey..

Bence kendinizi geri çekin üstüne düşmeyin

Back
X