Gebeliğe Hazırlık Bu ne ilginç Pcos

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mavininucuktonu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2020
77
112
93
30
Merhaba hanımlar

Gebelik düşündüğüm için yakın zamanda doktora kontrollerimi yaptırmaya gitmiştim. Ultrasonda bakarken Pcos olabileceğimi sol yumurtalığımın öyle göründüğünü söyledi ancak ben herhangi bir belirtisini görmüyorum. Kilo, tüylenme, adet olamama, ağrı vs. hiçbir belirtisi yok. Zaten şikayet doğrultusunda da gitmemiştim. Sadece sağlık kontrolü idi benim için. Hormon testi yaptırdım doğurganlığımın normal göründüğünü ama menopoz hormonunun yüksek olduğunu söyledi. Bazen pcos buna neden olabiliyormuş. Yumurtlamamı görmek için test yaptırmaya gidicem bu hafta. Benimle aynı sorunu yaşayan oldu mu? Ya da bir bilgisi olan ? Şimdiden teşekkürler.

Yani bu hormonlar kimya deneti gibi zerre oynasa sonuç çok şey değişiyo. Var hiç sorunu olmayan ama pcos olan arkadaşlar. Sonuçlarınızı buraya atar mısınız?

Pcosın ceşitleri var bende adet goremeyen pcoslardanım mesela. Tüğlenme sivilcelenme yok ama ialç içmiyim aylarca adet gelmez

Canim bana da pko gorunumu oldugu cok kez soylendi ama bende de fiziksel olarak belirtiler yok denecek kdr azdi tuylenme filan yoktu mesela . Duzensiz adet sebebyle 18 yasmdan beri cok gitmisimdir doktora ama 3 bucuk sene korunup sonra bebek istedigmz ay hamile kaldim kafana takma yani oncelkle bunu soylemek istedim

Ikinci soyleyecegm sey ben doktor degilim ama tsh 4.41 hamile kalmak isteyen birisi icin yuksek 2.5 civari olmali dahiliyeye gidip bu tahlil sonuclarni degerlendirmeni tavsiye ederim . Benmde oyleydi tiroit ilaci kullaniyorum 4 5 yildir o da adet duzenini oynatiyormus pko da oldugu icin anlasilmasi biraz zaman almisti ben seni uyarmak istedim . Dahiliyeciye gidip hazir elnde test sonuclarn varken degerlendirmesini iste derim .

Yani bu hormonlar kimya deneti gibi zerre oynasa sonuç çok şey değişiyo. Var hiç sorunu olmayan ama pcos olan arkadaşlar. Sonuçlarınızı buraya atar mısınız?
Tüm hormonlar yüksek maalesef. Sadece fsh yüksekliğine mi takıldı doktor? İlaç filan verdi mi ne dedi?
Evet sadece takıldığı husus bu yumurtlamana bakalım dedi birde. Durum vahim mi?

Çok teşekkür ederim kendi deneyimlerinizi paylaştığınız için. Bunu dikkate alıp bir dahiliye uzmanına görüşeyim. Umarım yakın zamanda hallolur.

Çok teşekkür ederim kendi deneyimlerinizi paylaştığınız için. Bunu dikkate alıp bir dahiliye uzmanına görüşeyim. Umarım yakın zamanda hallolur.
Rica ederim kendi yssadgma cok benzer durumdasin o yuzden uyarmak istedim ben yillarca kadin doguma gittim gecikmeler icin duzensizlkten ama tsh hormonum yavas calisiyormus ufak bjr ilacmis caresi smdi o zamanlara gore duzene girdi hersey hala ilac kullaniyorum tabi dogumda yaptm etkisi olmusmudur blmiyorum ama 4.41 tsh jcin yuksek bir seviye siniri her ne kadar gecmese de .

Dahiliyeye gorndukten sonra bana geri bildirim yaparsan mutlu olurum

Tabii bilgilendiririm

sizin ki de benim ki kadar yüksek miydi? Hala ilaç kullanma nedeniniz hormonun çalışma hızından mı kaynaklı?

Tabii bilgilendiririm

sizin ki de benim ki kadar yüksek miydi? Hala ilaç kullanma nedeniniz hormonun çalışma hızından mı kaynaklı?
Ilac kullanirken tsh degerim 2 3 civarlarnda oluyor plmasi gereken de bu oldugu icin devam ediyorum 6 ayda bir degerime baktiriyorum ilac dozu ayarlamasi icin . Vucudun kendi halindeki tiroit yavas calisiyor cnku disardan ilacla ek hormn almis oluyorum . Ama pko da hala az seviyede var yumurtalklarmda

Senin sorun pko ile ilgliliydi ben biraz kaydirdim konuyu tiroite ama gormusken yazmak istedim bende 2 si de vardi hatta yanls hatirlamiyisam pko tiroit ve insulin direnci brbrni tetkleyen hastalklarmjs

İlacın yan etkileri oldu mu? Adet düzeniniz değiştimi? Kullandığınız ilaç nedir? Bir de ilaç kullanmaya başladıktan sonra ne kadar sürede gebe kaldınız? Kusura bakmayın sorgu gibi oldu

Aynısı bende de vardı 3.5 gibiydi kadın doğum doktorum yazdı hatta ilacı 1 kutuda düzeldi.hala aynı çok şükür.

İlacın yan etkileri oldu mu? Adet düzeniniz değiştimi? Kullandığınız ilaç nedir? Bir de ilaç kullanmaya başladıktan sonra ne kadar sürede gebe kaldınız? Kusura bakmayın sorgu gibi oldu
Ilacin yan etkisi olmadi adini yazmam uygun olmaz doktor uygun gorurse verecektir zaten cok yaygin kullanilan 2 ilac var
Benim doktoran gidis sebebim gebelik degildi 40 50 gunde regl olurdum sknti stres vs yapardi senede 8 kez regl olurdum filan ara ara 18 yasmdan beri kadin dogma giderdm biseymi var diye pko denirdi bi sknti gorulmezdi baska . Ama tuylenme vs yoktu
Sonra bi gun bi doktor tsh icin dahiliyeye baktirmami soyledi sonra yukarida anlattgm gbiymis ilaca basladm vs . Bu sureclerde gebelik istegm yoktu 6 7 ay sonra hamilelik dusuncesine girdik ve ilk kornmadgmz ay hamile kalmistim .

Aynısı bende de vardı 3.5 gibiydi kadın doğum doktorum yazdı hatta ilacı 1 kutuda düzeldi.hala aynı çok şükür.
Aynen kuzum gebelik icin 2 2.5 cibari olmasi ideal . Kimisine gecici gerekiyor bu ilac kimisine ben gbi omur boyu kimisine sadece hamileyken . Sana da gecms olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…