- 15 Nisan 2020
- 77
- 112
- 93
- 30
- Konu Sahibi Mavininucuktonu
-
Gebe kaldınız mı peki?Pcosın ceşitleri var bende adet goremeyen pcoslardanım mesela. Tüğlenme sivilcelenme yok ama ialç içmiyim aylarca adet gelmez
Canim bana da pko gorunumu oldugu cok kez soylendi ama bende de fiziksel olarak belirtiler yok denecek kdr azdi tuylenme filan yoktu mesela . Duzensiz adet sebebyle 18 yasmdan beri cok gitmisimdir doktora ama 3 bucuk sene korunup sonra bebek istedigmz ay hamile kaldim kafana takma yani oncelkle bunu soylemek istedimhormon testi sonucum bu
Eki Görüntüle 2686856 Eki Görüntüle 2686857 Eki Görüntüle 2686856 Eki Görüntüle 2686857
Yani bu hormonlar kimya deneti gibi zerre oynasa sonuç çok şey değişiyo. Var hiç sorunu olmayan ama pcos olan arkadaşlar. Sonuçlarınızı buraya atar mısınız?
Evet sadece takıldığı husus buTüm hormonlar yüksek maalesef. Sadece fsh yüksekliğine mi takıldı doktor? İlaç filan verdi mi ne dedi?
Gebe kaldınız mı peki?
Çok teşekkür ederim kendi deneyimlerinizi paylaştığınız için. Bunu dikkate alıp bir dahiliye uzmanına görüşeyim. Umarım yakın zamanda hallolur.Canim bana da pko gorunumu oldugu cok kez soylendi ama bende de fiziksel olarak belirtiler yok denecek kdr azdi tuylenme filan yoktu mesela . Duzensiz adet sebebyle 18 yasmdan beri cok gitmisimdir doktora ama 3 bucuk sene korunup sonra bebek istedigmz ay hamile kaldim kafana takma yani oncelkle bunu soylemek istedim
Ikinci soyleyecegm sey ben doktor degilim ama tsh 4.41 hamile kalmak isteyen birisi icin yuksek 2.5 civari olmali dahiliyeye gidip bu tahlil sonuclarni degerlendirmeni tavsiye ederim . Benmde oyleydi tiroit ilaci kullaniyorum 4 5 yildir o da adet duzenini oynatiyormus pko da oldugu icin anlasilmasi biraz zaman almisti ben seni uyarmak istedim . Dahiliyeciye gidip hazir elnde test sonuclarn varken degerlendirmesini iste derim .
Vahim demek istemiyorum da prolaktin fazla tsh fazla lh fazla ve hiç ilaç vermemiş. Yani bence başka doktora da gidin.Evet sadece takıldığı husus buyumurtlamana bakalım dedi birde. Durum vahim mi?
Aaa ilki için üzüldüm ama bu sefer sağlıklı bir gebelik geçerirsiniz insALLAH. Sağlıcakla kucağınıza almak nasip olur umarımEvet hemde ıkı kere kaldım biri dustu şimdi yine gebeyim inşallah bu saglıkla ilerler
Vahim demek istemiyorum da prolaktin fazla tsh fazla lh fazla ve hiç ilaç vermemiş. Yani bence başka doktora da gidin.
Rica ederim kendi yssadgma cok benzer durumdasin o yuzden uyarmak istedim ben yillarca kadin doguma gittim gecikmeler icin duzensizlkten ama tsh hormonum yavas calisiyormus ufak bjr ilacmis caresi smdi o zamanlara gore duzene girdi hersey hala ilac kullaniyorum tabi dogumda yaptm etkisi olmusmudur blmiyorum ama 4.41 tsh jcin yuksek bir seviye siniri her ne kadar gecmese de .Çok teşekkür ederim kendi deneyimlerinizi paylaştığınız için. Bunu dikkate alıp bir dahiliye uzmanına görüşeyim. Umarım yakın zamanda hallolur.
Tabii bilgilendiririmRica ederim kendi yssadgma cok benzer durumdasin o yuzden uyarmak istedim ben yillarca kadin doguma gittim gecikmeler icin duzensizlkten ama tsh hormonum yavas calisiyormus ufak bjr ilacmis caresi smdi o zamanlara gore duzene girdi hersey hala ilac kullaniyorum tabi dogumda yaptm etkisi olmusmudur blmiyorum ama 4.41 tsh jcin yuksek bir seviye siniri her ne kadar gecmese de .
Dahiliyeye gorndukten sonra bana geri bildirim yaparsan mutlu olurum
Ilac kullanirken tsh degerim 2 3 civarlarnda oluyor plmasi gereken de bu oldugu icin devam ediyorum 6 ayda bir degerime baktiriyorum ilac dozu ayarlamasi icin . Vucudun kendi halindeki tiroit yavas calisiyor cnku disardan ilacla ek hormn almis oluyorum . Ama pko da hala az seviyede var yumurtalklarmdaTabii bilgilendiririm
sizin ki de benim ki kadar yüksek miydi? Hala ilaç kullanma nedeniniz hormonun çalışma hızından mı kaynaklı?
İlacın yan etkileri oldu mu? Adet düzeniniz değiştimi? Kullandığınız ilaç nedir? Bir de ilaç kullanmaya başladıktan sonra ne kadar sürede gebe kaldınız? Kusura bakmayın sorgu gibi olduIlac kullanirken tsh degerim 2 3 civarlarnda oluyor plmasi gereken de bu oldugu icin devam ediyorum 6 ayda bir degerime baktiriyorum ilac dozu ayarlamasi icin . Vucudun kendi halindeki tiroit yavas calisiyor cnku disardan ilacla ek hormn almis oluyorum . Ama pko da hala az seviyede var yumurtalklarmda
Senin sorun pko ile ilgliliydi ben biraz kaydirdim konuyu tiroite ama gormusken yazmak istedim bende 2 si de vardi hatta yanls hatirlamiyisam pko tiroit ve insulin direnci brbrni tetkleyen hastalklarmjs
Aynısı bende de vardı 3.5 gibiydi kadın doğum doktorum yazdı hatta ilacı 1 kutuda düzeldi.hala aynı çok şükür.Rica ederim kendi yssadgma cok benzer durumdasin o yuzden uyarmak istedim ben yillarca kadin doguma gittim gecikmeler icin duzensizlkten ama tsh hormonum yavas calisiyormus ufak bjr ilacmis caresi smdi o zamanlara gore duzene girdi hersey hala ilac kullaniyorum tabi dogumda yaptm etkisi olmusmudur blmiyorum ama 4.41 tsh jcin yuksek bir seviye siniri her ne kadar gecmese de .
Dahiliyeye gorndukten sonra bana geri bildirim yaparsan mutlu olurum
Ilacin yan etkisi olmadi adini yazmam uygun olmaz doktor uygun gorurse verecektir zaten cok yaygin kullanilan 2 ilac varİlacın yan etkileri oldu mu? Adet düzeniniz değiştimi? Kullandığınız ilaç nedir? Bir de ilaç kullanmaya başladıktan sonra ne kadar sürede gebe kaldınız? Kusura bakmayın sorgu gibi oldu
Aynen kuzum gebelik icin 2 2.5 cibari olmasi ideal . Kimisine gecici gerekiyor bu ilac kimisine ben gbi omur boyu kimisine sadece hamileyken . Sana da gecms olsunAynısı bende de vardı 3.5 gibiydi kadın doğum doktorum yazdı hatta ilacı 1 kutuda düzeldi.hala aynı çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?