Bu ne sıkkınlık arkadaşlar ???

Durgunperi

+=
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
94
36
3
Daha önce burada bahsetmiştım. 25 yaşıma girdim
Geçen aya kadar memurdum. İstifa ettim
Çünkü bu yıl hemşirelik lisans kazandım
Maddi problemim yok.
Tamamen isteyerek girdim bu bölüme asla pişman değilim
Memuriyetteki görevimi zaten hiç sevmiyordum

Pek sorun ne?
Sorun kendimi çok sıkılmış, bunalmış hissetmem
Dersler başlayalı daha bir hafta oldu:KK43:
Ama her gün sayfalarca yazı yazmak, saatlerce ders dinlemek bana zor geldi
Zorlandığımı hissediyorum
Sanki başaramayacakmışım gibi geliyor ve korkuyorum:KK61:
Ders çalışmsm gerektiği aklıma geldikçe içim sıkılıyor içimi korku kaplıyor:KK61:
Sizce nedir sebebi?
Alışır mıyım, yapabilir miyim?
Mesleğe ilgim aynı hala sıkıntım öğrenci hayatında galiba :KK43:

Derdime ufakta olsa bir yorum benim gibi olup sonra alıştım okulu sevdim hemencik geçti diyen var mı?
:KK61:

Öğrencilik gibisi var mı ya?
İki tane kafa dengi bul ohh mis gibi gelir okul hayatı, not tutmak falan :)

off aynıyız sanırım öğrenci hayatı bana göre hiiç iyi değil 3 sene olddu hala alışamadım ayaklarım geri geri gidiyo okula giderken sürekli bi korku endişe yaratıyorum kendi kendime yapabilir miyim ne olucak ben burda ne yapıcam diyip duruyorum kuruntu yapıyorum

Zamanla alışırsın, tek yapman gereken sıkıldıkça yayılmak yerine ders çalışmak olsun, kendini zorla gerisi gelir

off aynıyız sanırım öğrenci hayatı bana göre hiiç iyi değil 3 sene olddu hala alışamadım ayaklarım geri geri gidiyo okula giderken sürekli bi korku endişe yaratıyorum kendi kendime yapabilir miyim ne olucak ben burda ne yapıcam diyip duruyorum kuruntu yapıyorum
3 yılda hiç mi alışamadın? O korku çok sinir ediyor beni ya ne hayaller kurdum ne heyecanla başladım ben oysaki

25 yazmıştım :)
görmemişim kusura bakma. 25 yaş aslında çokda geç değil ama benim için zor gelmişti mesela o yaşlarda okumak. bide memurken bilmiyorum nasıldı ruh halin ama artık çalışıyorum para kazanıyorum moduna giriyorsun bi rahatlama geligyor insana. ondan çıkıp öğrenciliğe geçmek zor olmuştur.

Öyle yapıyorum canım ipin ucunu bırakırsam hiç tutamam sonra. Aşarım değil mi alışırım? Birden düzen değişince afalladım

Alışırsın ama önce kendini alışacağım diye ikna etmelisin. Napacağım, bu böyle gitmez, alışamam gibi düşünceleri sil kafandan. Yeni ortam yeni dersler bir çok şey değişti afallaman normal ama kendini bırakma. Bende bu sene alan seçtim dersler değişti, sorumluluklar arttı sınav yaklaştı bi değişiğim ama ipin ucunu bırakmamak lazım , bıraktın mı kaçıyor

Ben hem çalışıp hem yüksek lisans yaptım. Ilk başta neden diyorsun. Ama sonra alisiyorsun. Üniversiteye giriş sınavında o kadar çalışsaydim daha iyi yerlere gelirdim. Sadece yüksek lisans bitti. Daha ilerle güzel olur. Sürekli yazmak yerine oku. Yoksa yazmak çok sıkıcı yaa. Yeni yöntemler bul.

Öğrenciligi hep sevdim okuldan kopamadin öğretmen oldun diyenler vardı.. 8 yıl uni. Okudum 1 gün sıkılmadan..

Şimdi yüksek lisans tezimi yazmam gerek 5 yıl aradan sonra evliyim çocuğum var ilk kez zor geliyor bana da..

Ama tekrar formumu yakalarim diye düşünüyorum. İstediğiniz bölüm ise zamanla alışıp seversiniz neden olmasın. .

Ama sürekli 25 yaşında memurluktan istifa edip buradayım diye sartlandirmayin kendinizi. Sil baştan buradayım istediğim yerde diye düşünün tadını çıkarın.

4 yil calisma hayatindan sonra okulun zor gelmesi gayet normal.Ben lisans bitirip 2 yil calistim.Ayni anda da master yaptim.
Sonra hamilelik,dogum vs derken 3/yil evdeydim.Gecen yil kizimi okula verdim,bende ogrencilige geri dondum ve inanilmaz zorlaniyorum.Gecis donemi.mBiraz disinizi sıkın alisacaksiniz.
Allah kolayliklar versin hepimize.

görmemişim kusura bakma. 25 yaş aslında çokda geç değil ama benim için zor gelmişti mesela o yaşlarda okumak. bide memurken bilmiyorum nasıldı ruh halin ama artık çalışıyorum para kazanıyorum moduna giriyorsun bi rahatlama geligyor insana. ondan çıkıp öğrenciliğe geçmek zor olmuştur.
Gerçekten memuriyette bir alışmışlık olmuş bende. İşten çıkıp evime geliyordum sorumluluğum olmuyordu. Şimdi dersler zor eve saatlerce dersten çıkıp geliyorum ve bir yığın not beni bekliyor. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum

Alışırsın ama önce kendini alışacağım diye ikna etmelisin. Napacağım, bu böyle gitmez, alışamam gibi düşünceleri sil kafandan. Yeni ortam yeni dersler bir çok şey değişti afallaman normal ama kendini bırakma. Bende bu sene alan seçtim dersler değişti, sorumluluklar arttı sınav yaklaştı bi değişiğim ama ipin ucunu bırakmamak lazım , bıraktın mı kaçıyor
Allah yardımcımız olsun sınav stresleri zor

Ben hem çalışıp hem yüksek lisans yaptım. Ilk başta neden diyorsun. Ama sonra alisiyorsun. Üniversiteye giriş sınavında o kadar çalışsaydim daha iyi yerlere gelirdim. Sadece yüksek lisans bitti. Daha ilerle güzel olur. Sürekli yazmak yerine oku. Yoksa yazmak çok sıkıcı yaa. Yeni yöntemler bul.
Evet bu konuda haklısınız birazda zorlaştıran yazma kısmı oluyor yeni şeyler bulmam lazim teşekkür ederim :)

Back
X