Arkadaşlar ilk ultrasonda solda grade 1 denildi
ikincisinde solda grade 3
şimdi ise saolda grade 3 sağda grade 1
Her hastane farklı ölçüyor, bunun başka bi standart işlemi yokmu, kime inanacaz şaşırdık.Kime inanacağız?
Her defasında moralimiz biraz daha bozuluyor, varikosel birken 2 oldu, bugünde yeni sperm testi yapıldı bakalım öğleden sonra ne olacak inş. bizi çok üzecek bi sonuç almayız..
Arkadaşlar ilk ultrasonda solda grade 1 denildi
ikincisinde solda grade 3
şimdi ise saolda grade 3 sağda grade 1
Her hastane farklı ölçüyor, bunun başka bi standart işlemi yokmu, kime inanacaz şaşırdık.Kime inanacağız?
Her defasında moralimiz biraz daha bozuluyor, varikosel birken 2 oldu, bugünde yeni sperm testi yapıldı bakalım öğleden sonra ne olacak inş. bizi çok üzecek bi sonuç almayız..
merhabalar varikosel 4 dereceye ayrılıyor. 4 en kötüsü, 1 en hafifi. sizin 1. ve 3. dereceymiş. 3. dereceler için kesin ameliyat tavsiye ediyorlar. ameliyatın da 2 çeşidi var sanırım. biri normal ameliyat biri de mikrocerrahiyle. benim eşimde 1 ve 2. derece varikosel var o yüzden doktorlar ameliyat tavsiye etmedi. ama bir ilaç da tavsiye etmediler. direkt tüp bebek yapın dediler geçtiler. ama varikosel sperm sayısını düşürdüğü gibi sperm kalitesini de düşürüyor. morfoloji ve dna da kırılma da oluyor. o yüzden tüp bebekten önce bunları düzeltmek için ne yapabiliriz diye çok çok araştırma yaptım.3 tane bitkinin varikosele iyi geldiğini öğrendim. 3ünün de gnc gibi markalarda bitkisel kapsülleri var.
bunlar 1-at kestanesi(horse chestnut) eşim şu an kullanıyor. varikosel olan damardaki kan akışını rahatlatıyor. kullandığından beri ciddi fayda gördü.vaikosel sebebiyle olan ağrıyı sızıyı da azaltıyor. 2-butcher's broom yani çoban püskülü. bu da damarlar ve kan akışı için önerilen bir takviye. bacaklarında dolaşım sorunu olanlara da veriliyor genelde. 3-billberry yani yaban mersini. bu da dolaşım ve damar çeperlerine iyi geldiği bilinen bir bitki. kalp damarları için falan da kullanılıyor. ameliyat değil de direkt tüp bebek tavsiye ederlerse aklınızda bulunsun.
merhabalar varikosel 4 dereceye ayrılıyor. 4 en kötüsü, 1 en hafifi. sizin 1. ve 3. dereceymiş. 3. dereceler için kesin ameliyat tavsiye ediyorlar. ameliyatın da 2 çeşidi var sanırım. biri normal ameliyat biri de mikrocerrahiyle. benim eşimde 1 ve 2. derece varikosel var o yüzden doktorlar ameliyat tavsiye etmedi. ama bir ilaç da tavsiye etmediler. direkt tüp bebek yapın dediler geçtiler. ama varikosel sperm sayısını düşürdüğü gibi sperm kalitesini de düşürüyor. morfoloji ve dna da kırılma da oluyor. o yüzden tüp bebekten önce bunları düzeltmek için ne yapabiliriz diye çok çok araştırma yaptım.3 tane bitkinin varikosele iyi geldiğini öğrendim. 3ünün de gnc gibi markalarda bitkisel kapsülleri var.
bunlar 1-at kestanesi(horse chestnut) eşim şu an kullanıyor. varikosel olan damardaki kan akışını rahatlatıyor. kullandığından beri ciddi fayda gördü.vaikosel sebebiyle olan ağrıyı sızıyı da azaltıyor. 2-butcher's broom yani çoban püskülü. bu da damarlar ve kan akışı için önerilen bir takviye. bacaklarında dolaşım sorunu olanlara da veriliyor genelde. 3-billberry yani yaban mersini. bu da dolaşım ve damar çeperlerine iyi geldiği bilinen bir bitki. kalp damarları için falan da kullanılıyor. ameliyat değil de direkt tüp bebek tavsiye ederlerse aklınızda bulunsun.
Bugün yapılan testtede hareket düşük çıktı, nasıl bir yerde yaptırdıysak % 50 den az yazmış geçmişler, %50den az da kaç %1 mi %49 mu...
morfoloji %30 sınırda çıktı.
Sayı toplamda 340 milyon
ML de 85 milyon..
Tıp fakültesinde doktora gittik, testi dışarda yaptırdığımız doktor ameliyatla durum dahada güzel olur dedi. Fakat tıp fakültesindeki doktor, sayının çok iyi olduğunu ameliyat olmadan denemenin faydalı olacağını o yüzden ameliyat olmayın hemen dedi. Mantığı şuydu
Spermlerin %10 u aşırı hareketli olsa 340 milyonun 34 milyon yapar.
34 milyonun yüzde %30 u morfolojik olarak sağlam görünüyor buda 10 milyondan fazla yapar, biz sadece 10 milyon sperm gördüğümüzde sevindiğimiz hastalarımız var, sizde en az 10 milyon sağlıklı sperm var, deneyin sonra ameliyat olun, çocuğunuz kesinlikle olur korkmayın dedi, 3-5 ayada çok birşey değişmez bunun içinde telaşlanmayın dedi.
Arkadaşlar doktorun söyledikleri sizce mantıklı mı?
arkadaşım sizin sayılarınız çok çok iyi. varikoseli olmayan sapsağlam insanlar bu rakamlara ulaşamıyor. ben anlamıyorum neden varikosel ameliyatını düşünüyorsunuz. ağrı sızı yapıp rahatsızlık mı veriyor?
Evet arkadaşım malesef çok ağrı yapıyor, doktorlar aynı zamanda iltihabik bir durum olduğunu söylediler, şimdi ilaç veriyorlar belkide bu ağrıyı yapan iltihap, eğer öyleyse ameliyatı zaten hiç düşünmiycez ama oturup kalkmasında yürümesinde sıkıntılar yapıyor, yoksa bizim varikoselin varlığından bile haberimiz olmazdı..
At kestanesi kullanmayı deneyin isterseniz. her tür varis durumunda ağrıyı sızıya etkili oluyor. damarları ve dolaşımı rahatlatıyor. benim eşim kullanıyor ama varikoseli çok ağrılı değil o yüzden %100 bir şey diyemem. ama ben eğitimci olduğum için senelerce bacaklarmdaki ağrıları ve varis oluşumunu at kestanesiyle engelledim, oradan biliyorum. varikosel de varis olduğuna göre etkili olabilir. bir deneyebilirsiniz sonuçta kaybedecek bir şey yok.
Nisanlımda öğretmen olduğu için bu sıkıntıları çekiyor galiba, ayakta kalmaktan damarlar genişlemiş. sizin tavsiyenize uydum, at kestanesi hapı ve at kestanesi kremi aldık, krem konusunda biraz şüpheye düştük varikosele faydalı olurmu diye, bakalım durum ne olacak. Tavsiye için teşekkür ederiz.
Bugün yapılan testtede hareket düşük çıktı, nasıl bir yerde yaptırdıysak % 50 den az yazmış geçmişler, %50den az da kaç %1 mi %49 mu...
Sayı toplamda 340 milyon
ML de 85 milyon..
Tıp fakültesinde doktora gittik, testi dışarda yaptırdığımız doktor ameliyatla durum dahada güzel olur dedi. Fakat tıp fakültesindeki doktor, sayının çok iyi olduğunu ameliyat olmadan denemenin faydalı olacağını o yüzden ameliyat olmayın hemen dedi. Mantığı şuydu
34 milyonun yüzde %30 u morfolojik olarak sağlam görünüyor buda 10 milyondan fazla yapar, biz sadece 10 milyon sperm gördüğümüzde sevindiğimiz hastalarımız var, sizde en az 10 milyon sağlıklı sperm var, deneyin sonra ameliyat olun, çocuğunuz kesinlikle olur korkmayın dedi, 3-5 ayada çok birşey değişmez bunun içinde telaşlanmayın dedi.
canım kesinlikle mantıklı, bizde sadece 15 milyon sperm vardı ve %40 falan hareketliydi şuanda 3 aylık hamileyim, deneyin sıkı çalışın eşinede bolbol keçiboynuzu içir.
Merhaba varıkosel ameliyatı oldunuz muBugün yapılan testtede hareket düşük çıktı, nasıl bir yerde yaptırdıysak % 50 den az yazmış geçmişler, %50den az da kaç %1 mi %49 mu...
Sayı toplamda 340 milyon
ML de 85 milyon..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?