Davranış Bozuklukları bu oğlum beni öldürecek :(((

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

kuzum211

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
132
1
16
35
Ankara
tekraradan mrb arkadaslar 3 yasındakı oglumla bazı sıkıntılarım var.henuz cok kucuk olmasına ragmen cok asi ve saygısız davranıyor

mesela aksam oyun oynuyorduk bırlıkte olmayacak bırseyı ıstedı ve karsıma alıp anlayacagı bır dılde anlatmaya calıstım küstü

odasına gıttı bende üstüne dusmedım ıcerden pat dıye bır ses geldı kostum gıttım baktım gece lambasını oyuncaklarını kırmıs tekrardan

oğlum yapma senı parka gotureyım yarın dedım oyuncaklarından vazgectı bu seferde kapıyı hızlı carpmaya basladı yanına gıttımm

kucagıma aldım optum oksadım en cok sevdıgı kınder süt dılımını verdım yedıkten sonrada vestıyerden ayakkabı getırıp yuzume dogru

atmaya basladı yıne kuacagıma almaya basladıgımda da yuzume vuruyor tekmelıyor aslında bu zamana kadar her ıstedıgını yapmamaya

calıstım elımden geldıkce neden boyle oldu anlamadım sadece bana karsı boyle degıl anneme babama karsıda boyle hareketler

yapıyor sızce ne yapmalıyımm cokk uzuluyorumm evladım ıcın .ne yapmam gerektıgını bılmıyorumm yardımcı olursanız cok memnun

olurum

Son düzenleme:
öncelikle çalışıyormusunuz?
çalışıyorsanız çocuk kimle kalıyor?

öncelikle çalışıyormusunuz?
çalışıyorsanız çocuk kimle kalıyor?

evet calısıyorum ama evde kaldıgım zamanlarda hep yanında olmaya onunla vakıt gecırmeye özen gosterıyorum.eşimden ayrıyım

aılemle bırlıkte yasıyorum annem babamla kalıyor yalnız kızımda 4 yasında hıc onda boyle sorunlar yasamadım:44:

acıkcası işine geldıgı gıbı davranıyor kimseden yüz bulamayınca bana gelıyor benımde kıyamadıgımı bılıyor ama bazı seylerıde ben

bazen yapmıyorum alışmasın dıye yapmadıgım zamanda ne bulursa atıyor sıpaaa

Son düzenleme:

canım benim kuzenim de eşinden arılmayı düşünüyordu bi ara uzun süre ayrı yaşadılar
hatta onunda oğlu 3 yaşındaydı oda aynı tepkileri vermeye başladı. eğer sizin barışma gibi bir durumunuz yoksa
çocuğu hemen bir çocuk psikoloğuna götürmelisin bence. ablasıyla onu kıyaslama her çocuk aynı tepkiyi vermeyebilir.
ama bu durumun yüzde 95 ayrılığınızla ilgili olduğunu düşünüyorum..
tutumunuz çok güzel sakın bu tutumdan vazgeçmeyin ona hep sevgiyle yaklaşın
bu arada kızınızı da ihmal etmeyin sakın..
ALLAH yardımcınız olsun..

şiddet içeren bilgisayar oyunları oynayıp izlemiyor değil mi,şimdi 2-3 yaşındaki çocukların bile eline veriyorlar da...

anladım cnım ayrıldık bıttı ama benım oglum babasını hıc tanımadı kucukken bır kere gordu suan fotosunu gostersem babasının

tanımaz ben dogum yaptıktan hemen sonra ayrıldım ayrılıgımızla ılgılı oldugunu dusunmuyorum cunku benım babama baba dıyen

bır cocugum var benım.evet tutumun guzel ama ben bır cok kez denedım her ıstedııgnı yaptım işini bıtırdıkten sonra degısıyor

eskı halını alıyor acaba cokmu şımartıyorum dıye dusunmeye basladım..cok sukur kızımın masallahı var cok anlayıslı kardesının

bu tutarsızlıgının oda farkında kızımda alttan alıyor sevgıyle yaklasıyor

şiddet içeren bilgisayar oyunları oynayıp izlemiyor değil mi,şimdi 2-3 yaşındaki çocukların bile eline veriyorlar da...

bugunde ben ılk defa kızıma ve ogluma bılgısayardan bebek gıydırme oyunları oynattım ogrenmenlerıne yardımcı oldum

kesınlıkle sıddet ıceren oyunlar oynamalarına ızın vermem

çok üzüldüm canım öncelikle.. :26: peki oğlunuz ne zamandan beri size böyle davranıyor.. acaba başkalarının yanındamı şımarıyor

Son düzenleme:
çok üzüldüm canım öncelikle.. :26: peki oğlunuz ne zamandan beri size böyle davranıyor.. eşinizle ayrılmadan önce oğlunuzun size karşı davranısı nasıldı ?

bana 3 gundur davranıyor ama aıleme sordugumda istedıgı olmayınca devamlı boyle tepkıler verıyor yenı degıl kı dıdyorlar

eşimle beraber ogluma hamıleydım dogum yaptım ayrıldım öncesı yok yanı kızım vardı ama masallah kızımda boyle sorunlar yasamadım

yuce rabbımde yasatmaz ınsallah

amin inş yasatmaz canım.. zaten kız cocukları masallah cok aklı basında düşünceli oluyorlar.. aha bu erkekler hep böyle.. küçükken anasını büyüdügündede eşini mahvediyor malessef ...siz çalıstıgınız için anneanesiyle dedesiyle daha cok vakit gecirdiği için onları pek takmayıp her dediğini yapmaya çalısıyor anlasılan.. onlarda kırmayıp dediğini yapıyorsa aynı yöntemi annemdede dener dediğimi yaptırırım gibi bir psikolojiye bürünmüş anlasılan oğlunuz.. biraz daha sabredin onla aynı böyle davrandıgınız gibi güzel anlayıslı konusarak davranın eger düzelmesse mecbur bir psikologa basvurun derim ben

aynen oyle malesef aılem cocuklarımın her dedıklerını yapmazlar kesınlıkle sımartmamaya calısırlar hep.anlıyorum ama

cocugum pek konusmuyor anne baba dede fılan dıyebılıyor. piskologa gotursem nasıl bır yol ızleyebılırız fıkrınız varmı acaba

eğer bu durumu siz atlatabilirseniz atlatın ama yok psikologa götürüyüm diyosanız götürün.. onlar anlarlar zaten psikolog oldukları için.. onlar size yardımcı olur.. cocugunuzu götürmekten ziyade böyle interetten arastırarak fikir alın önce.. ne yapmalıyım gibisinden onları uygulayın

sabredebıldıgım kadar sabredıp kendı yontemlerımle bunu atlatmaya calısacagım ınsallah duzelır canım oğluşum.

olmadı piskologa gotururum

Merhaba.Bende iki cocuk annesiyim.Kizim 4, oglum 3 yasinda.Kizim cok akilli,oglumsa birazcik yaramaz. :) Benim oglumda bazen kotu davranislar sergilediginde odasina gidiyor ve odasinin altini -ustune ceviriyor. Benim sana iki tane tavsiyem var. Birincisi, boyle zamanlarda, onun en sevidigi oyuncagini al ve "bunu aliyorum" de,ve kendisinin uzanip da alamayacagi bir yere koy,bazi cocuklar icin bu cok iyi ceza vermek yontemidir.Ozur dilerse oyuncagini geri verebilirsin.. Ikinci tavsiyemse, oglunu sandalyeye ve ya koltuga oturt ve 3 dakika boyunca kalkmasina izin vermeyecegini soyle,kalkmaya calisirsa bir daha oturt.Ilk baslarda zor ola bilir,ama sonrasinda ciddi oldugunu gorup duzelir insallah.Allah kolaylik versin...

Evet her çocuk aynı tepkileri vermeyebilir. Buna katılıyorum ama bu durumun yüzde 95 ayrılığınız ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Benim de 3 yaşında oğlum var. Ben bu tarz davranışların 2 yaş sendromunda olduğunu duymuştum. Bizimki 2 yaşında gayet iyi bir çocukken, 3 yaşına girince aniden değişti. İsteği olmayınca her şeyi atıp kırmaya çalışıyor, bağırıyor, ağlıyor. Ben de çözüm bulamadım ve ben de çalışıyorum. Ayrıca eşimle birlikte yaşıyorum. Yani bu durumun ayrılıkla ilgisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…