Bundan önceki konumu ''
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/465433-esimin-abisi-yengesi.html '' burdan okuyabilirsiniz. Çok uzun tekrar etmek istemedim.
Bayram geldi. Sabah yemeğe gittik kayınvalideme, eltim ve abide orda. Tatile gideceklermiş , 10 dk gördük gittiler. İçimize su serpildi bayramda huzursuzluk olmayacak diye. Onlar gitti 2 dk sonra kayınvalide başladı. İşte moralleri çok bozuk, bebek için aşılama yapmışlar tutmamış, moral olsun diye tatile gidiyorlarmış, 3 gündür kayınvalidemde kalmışlar, temizlik yapmışlar, ben konuşsam teselli etsem olurmuş eltimi, morale ihtiyacı varmış ..... Tabi ben bunu duyunca koptum. Ben iki bebek kaybettim teselli bana mı düşer, Kayınvalide ile ilk defa tartıştık, ama ufak çapta öyle kırıcı değildi, sonunda anlattık eşim ve ben derdimizi, sürekli abisi ve yengesinden bahsedilmesinden, çocuk olayının abartılmasından, yengenin sürekli ilgi beklemesinin yanlış olduğundan, kayınvalidemde tamam dikkat ederiz artık, sizi de ben çok seviyorum falan dedi. Mutlu bi bayram geçirdik. Bayramdan sonra abisi aradı, biz iş bulduk şehir dışına taşınıyoruz diye. Tabi inanmadık, şaka zannettik. Meğer gerçekmiş. Kayınvalide yıkılmış, çok üzülmüş. Bizde ertesi gün gittik, moral verelim diye. Kayınvalide hemen aramış bunları, damladılar. Oturuyoruz ortam iyi herşey hoş, kayınvalideyide ikna ettik, çok para kazanacaklar, bizde gider geliriz falan diye. Eşim bi salaklıkta bulundu konuşma arasında onların yanına gitmek için minübüs alırız dedi, bende kızdım ne gerek var diye, çok sinir olurum bu konuya. Yukarıdaki konuda yazıyor bizim bi araba meselemiz vardı, abisi o zamandan beri kıl bana. Birden laf oraya geldi. Abisi tuttu bana'' gelin hanım sen rahatsız oluyorsun diye ben içime atıyorum ama o araba konusunda çok laf var söylenecek dedi'' ben dondum. Söyle ne varsa dedim, eşim konuyu değiştirdi ama ben şok oldum. Kalktım gittim masadan lavaboya. Geldim bulaşığı yıkadım ama hiç konuşmadım, iyi akşamlar dedim, eşimle çıktık. Evde kıyamet koptu tabi. Araba eşimin arabası, jest olsun diye bana verdi ama benim o dönemde ehliyetim bile yoktu, 1 kere kullanmadan sattık. eşim abisi arabada hiç hakkı olmadığı halde 2 araba size fazla biri benim dediği için, eşim arabayı bana verdiğini söyledi ama adam bana yüklendi, arkamdan konuştu sürekli.Sanki arabaya para verdi, emek harcadı, hakkı vardı ben konmuşum üstüne gibi oldu, herkes 2 arabaları var, nazlı hanım sürsün sefasını gibi laflar etti. Araba satıldı gitti, Üstünden onca süre geçti, hala bana lafını çarpıyor. Sonunda karar aldık eşimle bunlarla görüşmeyeceğiz diye. Şimdide kayınpeder ve kayınvalide arayıp bize laf ediyorlar. Zaten gidiyorlarmış, uzatmaya gerek varmıymış, konu kapanacakmış, o abiymiş, küs gitmesi olurmuymuş, arayıp soracakmışız, taşınmalarına yardım edecekmişiz...... daha neler neler. Ben her şeyi geçtim adam sırf eşimden önce dünyaya geldiği için haksız da olsa hürmet görüyor, ben el kızıyım bana bile laf söyleyebilir. Böyle insanlara ne denir allah aşkına siz söyleyin....