Bu olaya ne denir şimdi ?

nazliusta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2011
126
91
48
Konya
Bundan önceki konumu '' http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/465433-esimin-abisi-yengesi.html '' burdan okuyabilirsiniz. Çok uzun tekrar etmek istemedim.

Bayram geldi. Sabah yemeğe gittik kayınvalideme, eltim ve abide orda. Tatile gideceklermiş , 10 dk gördük gittiler. İçimize su serpildi bayramda huzursuzluk olmayacak diye. Onlar gitti 2 dk sonra kayınvalide başladı. İşte moralleri çok bozuk, bebek için aşılama yapmışlar tutmamış, moral olsun diye tatile gidiyorlarmış, 3 gündür kayınvalidemde kalmışlar, temizlik yapmışlar, ben konuşsam teselli etsem olurmuş eltimi, morale ihtiyacı varmış ..... Tabi ben bunu duyunca koptum. Ben iki bebek kaybettim teselli bana mı düşer, Kayınvalide ile ilk defa tartıştık, ama ufak çapta öyle kırıcı değildi, sonunda anlattık eşim ve ben derdimizi, sürekli abisi ve yengesinden bahsedilmesinden, çocuk olayının abartılmasından, yengenin sürekli ilgi beklemesinin yanlış olduğundan, kayınvalidemde tamam dikkat ederiz artık, sizi de ben çok seviyorum falan dedi. Mutlu bi bayram geçirdik. Bayramdan sonra abisi aradı, biz iş bulduk şehir dışına taşınıyoruz diye. Tabi inanmadık, şaka zannettik. Meğer gerçekmiş. Kayınvalide yıkılmış, çok üzülmüş. Bizde ertesi gün gittik, moral verelim diye. Kayınvalide hemen aramış bunları, damladılar. Oturuyoruz ortam iyi herşey hoş, kayınvalideyide ikna ettik, çok para kazanacaklar, bizde gider geliriz falan diye. Eşim bi salaklıkta bulundu konuşma arasında onların yanına gitmek için minübüs alırız dedi, bende kızdım ne gerek var diye, çok sinir olurum bu konuya. Yukarıdaki konuda yazıyor bizim bi araba meselemiz vardı, abisi o zamandan beri kıl bana. Birden laf oraya geldi. Abisi tuttu bana'' gelin hanım sen rahatsız oluyorsun diye ben içime atıyorum ama o araba konusunda çok laf var söylenecek dedi'' ben dondum. Söyle ne varsa dedim, eşim konuyu değiştirdi ama ben şok oldum. Kalktım gittim masadan lavaboya. Geldim bulaşığı yıkadım ama hiç konuşmadım, iyi akşamlar dedim, eşimle çıktık. Evde kıyamet koptu tabi. Araba eşimin arabası, jest olsun diye bana verdi ama benim o dönemde ehliyetim bile yoktu, 1 kere kullanmadan sattık. eşim abisi arabada hiç hakkı olmadığı halde 2 araba size fazla biri benim dediği için, eşim arabayı bana verdiğini söyledi ama adam bana yüklendi, arkamdan konuştu sürekli.Sanki arabaya para verdi, emek harcadı, hakkı vardı ben konmuşum üstüne gibi oldu, herkes 2 arabaları var, nazlı hanım sürsün sefasını gibi laflar etti. Araba satıldı gitti, Üstünden onca süre geçti, hala bana lafını çarpıyor. Sonunda karar aldık eşimle bunlarla görüşmeyeceğiz diye. Şimdide kayınpeder ve kayınvalide arayıp bize laf ediyorlar. Zaten gidiyorlarmış, uzatmaya gerek varmıymış, konu kapanacakmış, o abiymiş, küs gitmesi olurmuymuş, arayıp soracakmışız, taşınmalarına yardım edecekmişiz...... daha neler neler. Ben her şeyi geçtim adam sırf eşimden önce dünyaya geldiği için haksız da olsa hürmet görüyor, ben el kızıyım bana bile laf söyleyebilir. Böyle insanlara ne denir allah aşkına siz söyleyin....

Allah sabır versin canım.. sizin evinizde dirliğiniz düzeniniz olsunda,gerisini hiç dert etme..
küs gibi olmayın ama aranızda bi mesafe olsun,sınırlarınızı çizmiş olursunuz.. ordan burdanda sana laf vermeye cesaret edemezler..zaten başka yerde ikamet edeceklermiş artık..üzme tatlı canını

sen yine üzerine düşeni yap gerisini Allah a havale et canım. küs gitmesinler bencede yardımını yap. insanlık sende kalsın. nasılsa gisiyolrmış artık öyle bir derdin kalmaz en azından gezmeye gelmedikleri sürece

Ay ben zaten bu aileye yardim konusunu cok sacma buluyorum, hadi zor durumda olunur, imkani yoktur yardimda bulunulur da normal zamanlarda ne diye verilir ki! Ben surekli sikintisini cekicem, yememden, icmemden, gezmemden kisicam, ele parami yedircem. Ha ben hicbir zaman da kadinin tarafina yardim yapildigini-istisnalar haric- duymadim, gormedim. Durumu varsa neden parami kaynanama, kaynima vs vereyim? Iyi yapmissin, verdirtme tabi. Neyse ki bak esin senin tarafini tutuyor. Kimileri var, esini azarliyor, neler yapiyor. Ben uc kurusun hesabini yapiyorum evde. Bayatlayan ekmek, bozulan bir demet maydanoz,uc bes portakal bizim 2-3 gun kus kalmamizin sebebi. O zaman bende vermem de verdirtmem de 3 kurusumu dahi. Habersiz ya da rizamsiz verirse de helal etmem, Allah buyuk. Benimki de kardesine motosiklet alacakmis 2500 tlye. Su anda kullandigi motosikleti de kendisi almis biz evlenmeden once, ama bu daha guvenli diye yeni alacakmis. Sinir oluyorum sinir. Ama bana bir ekmek icin yedigim bir lokmayi, icime soludugum havayi zehir zemberek etmesini iyi biliyor. Ama bendeaynisindan kardesime de alinacak diye ortaya cikicam, bakalim yeni firtinalarda neler olacak.
Bosver, esin senin yaninda hic degilse, disaridan istediklerini soylesinler hic onemli degil inanki. Esin iyiyse gerisi fasafiso. Mutlu olmalisin bence...

Benim esimin abisini ve yengesini Allah tan kormasam, kuldan utanmasam bir kasik suda bogacagim, sabir yarab sabir diyorum..Yaptiklarini anlatsam siz bile elinizin altindaki klawyeyi kirarsiniz sinirden..onun icin abi ve yenge lafi bile yetiyor beni deli etmeye ...

Ben zaten küslük seven bi insan değilim, ama bu seferde adam hem suçlu hem güçlü olacak, ben adım gibi biliyorum şimdi kulis yapıyor, gelin alıngan, her lafa darılıyor, oğlanı bizden soğutuyor, kardeşimden beni ayırdı diye... Kayınpeder ve kayınvalide bize laf etmezler ama o bişeyler diyor, onlarda bize diyor, İnsanlık bende kalsın diyeceğim ama o kadar yoruldum ki. Gideceğiz karşısına efendice davransa neyse, kendi haklıymış gibi bana başlayacak sen alıngansın diye.. O kadar çok yaşadım ki ... İnan replikleri bile biliyorumm... Milletin içinde bozar, ben susar otururum bişey diyen olmaz o gün biter, en yakın görüşmede konuyu gene açılır, gelin hanım pek suskunsun kusur ettiysek söyle, alınmıyon demi herşeye, ben senin büyüğünüm kusur ettiysek söyle, laflar gene gelir beni bulur.

Ben anlamıyorum insanları, gelin diye bunlar yapılmalı, madem kardeşinin parasında derdin benimle niye evlendirdiniz, bekarken harcasaydın yeseydin. Bizlerin günahı ne, o hanede benimde alnımın teri var, allah korkusu olmadan nasıl yiyip içeceksin, nasıl gezeceksin o araba ile....

Güzel arkadaşım sen sessiz kaldığın sürece bu hep böyle devam eder...bırak saygıyı ve sevgiyi bilmeyen adama hürmet etmeyi....

Ister büyüğün olsun ister küçüğün...

Senin yerinde olsam gayet neşeli davranırdım onların yanında inadına...şen şakrak olurdum ve gülerek kahkaha atarak sıralardım lafları ..döşerdim ince ince...

Bozulduğundada

aa niye alınganlık yapıyosun abi ne varki bunda derdim.....

Ben olsam
galiba böyle bir tavır takınırdım....öyle zannediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…