Bu oyun bağımlılığı mı?

Aynısını söyledim şu an hislerin yeni ve yoğun ondan dolayı her dediğimi yapmaya hazırsın ama sonradan normaline döneceksin dedim. O mesela benimle plan yapar her gün neredeyse buluşmak ister ama eve gidince bence o bilgisayar 1 kerede olsa açılır :)
Biz de baslarda boyleydik. sonra hersey sacma bir hal aldi.

Ya vazgeç demiyorum ona ama sorguluyorum onu niye böyle oyuna düşkün vs diye. Hayatımdan çıkarırım lafları bence palavra kimse benden önce tanıdığı kişiyi hayatından kolay çıkarmaz sadece çıkarmış gibi yapıp arkamdan iş çevirir. Ama bu insan çok emin konuşuyor gerçekte tanıdığı insanlarla bile arasına mesafe koymayı kabul ediyor. Hayatımda sen varsan senle daha vakit geçiririm diyor.
Şöyle ki: ben kişinin oyundan aldığı zevki anlıyorum. eşim 43 yaşında adam hala oynuyor. Sorarım ona da online da mısın, multi mi takılıyorsun, ara ara çerez alırım geçerim başına izlerim sinema izler gibi, anlatır mantığını falan güleriz bazen, head shot yer oha tepkileri falan havada uçuşur bizde.
Ben bu durumu anlıyorum. Ancak gerçekçi olalım ki samimiyette bir yere kadar.
Oyuna birşey demem ama, hayatında sen olduğunu bilmeli kendisi de.
Hem gerçekte hemde sanalda çok hayat sönüyor. Belki başarabilen bir insandır bilemem, ama "yaparım ederim" biraz havada kalıyor ispat gerekiyor. Kimse ona komple yap demiyor, ama sınırlarını bilebilicek misin ? diyor.

Biz de baslarda boyleydik. sonra hersey sacma bir hal aldi.
Of her şeyi biliyorum farkındayım yüzüne yüzüne söylüyorum üstüne ben değişmem diye böyle beylik laflar söylemesine sinirleniyorum. Tabiki değişeceksin yani niye böyle yapıyor bu erkekler anlamıyorum

Of her şeyi biliyorum farkındayım yüzüne yüzüne söylüyorum üstüne ben değişmem diye böyle beylik laflar söylemesine sinirleniyorum. Tabiki değişeceksin yani niye böyle yapıyor bu erkekler anlamıyorum
degismeyecek, cunku kendinde bir sorun oldugunu gormuyor. Yol verin gitsin. Ben 5 senemi bu asalakla gecirdim. yasim 20 falandi. Kendinizi yakmayin. Gezmek, eglenmek istiyorsunuzdur ama bu kisi size bunlari veremez.

Şöyle ki: ben kişinin oyundan aldığı zevki anlıyorum. eşim 43 yaşında adam hala oynuyor. Sorarım ona da online da mısın, multi mi takılıyorsun, ara ara çerez alırım geçerim başına izlerim sinema izler gibi, anlatır mantığını falan güleriz bazen, head shot yer oha tepkileri falan havada uçuşur bizde.
Ben bu durumu anlıyorum. Ancak gerçekçi olalım ki samimiyette bir yere kadar.
Oyuna birşey demem ama, hayatında sen olduğunu bilmeli kendisi de.
Hem gerçekte hemde sanalda çok hayat sönüyor. Belki başarabilen bir insandır bilemem, ama "yaparım ederim" biraz havada kalıyor ispat gerekiyor. Kimse ona komple yap demiyor, ama sınırlarını bilebilicek misin ? diyor.
Ya ben özünü bırakıp benim istediğim gibi davranmasını asla istemem zaten. Benim takıldığım nokta bu oyunlardan demekki bu kadar arkadaş edinip hayatına sokabiliyor. Kız için diyorum ya 7 8 yıllık arkadaşım o kız diye lafa başlıyor. Yani uzun bir zaman gerçekte gördün mü diyorum hayır diyor mesajlarını okuyunca kızdan borç istemiş kıza dikkat et kendine demiş öpücük atmış kız buna bazen canım demiş vs. Yaa nasıl gerçekte görmeyen insana bunu yapıyosun garip. Herkesle muhattap oluyor bana ters geliyor.

Ya ben özünü bırakıp benim istediğim gibi davranmasını asla istemem zaten. Benim takıldığım nokta bu oyunlardan demekki bu kadar arkadaş edinip hayatına sokabiliyor. Kız için diyorum ya 7 8 yıllık arkadaşım o kız diye lafa başlıyor. Yani uzun bir zaman gerçekte gördün mü diyorum hayır diyor mesajlarını okuyunca kızdan borç istemiş kıza dikkat et kendine demiş öpücük atmış kız buna bazen canım demiş vs. Yaa nasıl gerçekte görmeyen insana bunu yapıyosun garip. Herkesle muhattap oluyor bana ters geliyor.
İşte bu kişi hayatında sen varken, dinamit dolu bir odada sigara içiyor anlatabiliyor muyum.
Sonrada ya ben "dikkatliyim merak etme" veya "bana güven"
Yav sen zaten acıktın mı beyninle düşünemiyorsun ki arkadaş, yaratılışın bu.

İşte bu kişi hayatında sen varken, dinamit dolu bir odada sigara içiyor anlatabiliyor muyum.
Sonrada ya ben "dikkatliyim merak etme" veya "bana güven"
Yav sen zaten acıktın mı beyninle düşünemiyorsun ki arkadaş, yaratılışın bu.
Yani evet hiç böyle düşünmedim :) şu an benimle geziyor tozuyor sürekli görmek istiyor ama ilerleyen zamanda birbirimizr alışınca özüne dönecek ve ben bunu deyince hayır diyor. Hayatımda sen varsın artık diyor

Yani evet hiç böyle düşünmedim :) şu an benimle geziyor tozuyor sürekli görmek istiyor ama ilerleyen zamanda birbirimizr alışınca özüne dönecek ve ben bunu deyince hayır diyor. Hayatımda sen varsın artık diyor
Alışkanlıklar insanın ikinci bedeni gibidir. Hele ki belirli bir hazza veya zevke bağlıysa.
Belki senle de değişecek. Bunu hiçbirimiz bilemeyiz.
Ancak her ne olursa olsun "ölçü" nedir bilecek.
Yoksa kimse burada kimsenin celladı, hakimi yargıcı değil.🙏🥳

İşte ev hayatını bilmiyorum bana yansıttığı kadar aslında. Ama telefonda konuşurken genelde hep bilgisayar başında. Hatta dün dedim mesajlaşırken 2 dk falan mesaja cevap vermeyince artık senin bilgisayarda olduğunu anlıyorum dedim. Direkt savunma olarak ama seni de bekletmiyorum aynı anda ilgileniyorum dedi. Sonrasında da o kızla da oynamıyorum diğer kişilerle de tek başıma oynayıp çıkıyorum dedi. Yani ben odağının kaydığını anlıyorum. Sonradan da kesin bunun tribine girerim benimle konuşurken hep bilgisayar açık ne oluyor diye ben böyle biriyim
Senin olayın oyun bağımlılığından ziyade. Kızşa oynaması bence sen onu takmışsın kafana. Ama sorun bu yaştaki bir erkeğin evde sürekli oyun oynaması.

Senin olayın oyun bağımlılığından ziyade. Kızşa oynaması bence sen onu takmışsın kafana. Ama sorun bu yaştaki bir erkeğin evde sürekli oyun oynaması.
Sürekli mi bilmiyorum işte aynı evde olmadık hiç. Aynı evde olsak belkide öyledir bilemem amw telefonda konuşurken bilgisayar açık oluyor genelde pek otururken ya da bir şey yapmadan konuştuğunu görmedim. Kızda sorun yani görmediği insanları hayatına alıp değerli demesi garip

Valla vol oynadığını biliyorum ama diğer oyunlara pek vakıf olamadım djdjskkxw
Biz büyürken erkeklerin %70i oynuyordu ve bağımlılık kavramı farkındalığı gelişmemişti o zamanlar o yüzden aileler farkedemedi.

Sanırım hayatlarına misyon ve rengarenk zevk getiremeyenler oyundan zevk alma kısmına bağımlı olup kaldı.

Ayrıca;
Bağımlılık = hayatında ki sorumluluğu erteliyorsa uzun vadede işte o zaman bağımlı demektir.

Back
X