bu ozellikler narsist kisilik demekmidir ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
slm herkese. narsiszmi okuyorum YouTube Dan psikologla izliyorum narssizmi or alakali . esime bazi ozelliklere uyuyot bazisi uymuyor. acaba narssitmi diye dusunmeye basladim. ornegin narsist kisiye caninizi sikan sizi uzun seyleri soyledgnz zaman oda bumu dert afrikadakiler ac. bunumu dert ediyosun dermis. bu tarz seyleri esimde der bazen. oyle diyerek bizim dertlerimizi gormek yada ustunu ortmek mi istiyolar. duygularimizi cok iyi manupule ederlermis. bide aileme duskunum. senin ailen Ben cocuklarindif der bazen. narssitlerde oyle konusurmus. sozler verir ama zarzor tutar yada tutmaz. narssitlerde hep yalan soypermis yapicam der yapmazmis. kafayi yicem bu Adam narssitmi simdi. ve narsistler asla duzelmezmis duzelir gibi yapar sizin duygularinizi emermis

En önemli özelliği egoist ve empati yoksunu olması bu 2 özellik varsa tamamdır ,

bugun kahvalti sofrssi duruyodu niye kaldirmadin dedi kizdi bende kizdim neyse sonra konustuk. dedi Ben kaldirmaliydm kizacama ama acaba ani kurtarmak icinmi oyle dedi bilemiyorum.

bugun kahvalti sofrssi duruyodu niye kaldirmadin dedi kizdi bende kizdim neyse sonra konustuk. dedi Ben kaldirmaliydm kizacama ama acaba ani kurtarmak icinmi oyle dedi bilemiyorum.
Yok egosu önemli seni dibe vurnca kendini iyi hissetmiştir bu duygularla beslenirler !!!
Empati sıfır

slm herkese. narsiszmi okuyorum YouTube Dan psikologla izliyorum narssizmi or alakali . esime bazi ozelliklere uyuyot bazisi uymuyor. acaba narssitmi diye dusunmeye basladim. ornegin narsist kisiye caninizi sikan sizi uzun seyleri soyledgnz zaman oda bumu dert afrikadakiler ac. bunumu dert ediyosun dermis. bu tarz seyleri esimde der bazen. oyle diyerek bizim dertlerimizi gormek yada ustunu ortmek mi istiyolar. duygularimizi cok iyi manupule ederlermis. bide aileme duskunum. senin ailen Ben cocuklarindif der bazen. narssitlerde oyle konusurmus. sozler verir ama zarzor tutar yada tutmaz. narssitlerde hep yalan soypermis yapicam der yapmazmis. kafayi yicem bu Adam narssitmi simdi. ve narsistler asla duzelmezmis duzelir gibi yapar sizin duygularinizi emermis

Narsistlerin en belirgin özellikleri yanlış olsa bile benim dedigim doğru demeleridir ve isteklerini dogrudan yaptirmayi cok iyi bilirler. Kendilerino herkesten üstün ve zeki görürler baskasinin yaninda mukemmeli oynarlar ama sonra tekken degisiverirler. Birçok özellik var bunlari tanimlayan nerden biliyorum babam ve kaynanam narsist. Ama babamda merhamet var o yüzden bastirabiliyor kendini duzeltebiliyor tepki görünce ama kaynanam ileri duzeyde narsist eşim konuşmuyor tamamen hayatımızdan cikardik.

Merak ettigin şeyler varsa sorabilirsin. Yada detayli anlat dersen anlatirim orneklerle canim.

Verdiğiniz örnekler küçük şeyler, sadece bu örnekler ile tanı koymaya çalışmak doğru olmaz. çünkü kişilik bozuklukları çok temel bir tanı, kişinin işlevselliğini bozan, çok eskiden beri var olan, esnemeyen davranış örüntüleridir. Yani birisine sırf kendini beğenmiş birisi olduğu için narsist kişilik demek veya şüpheci karakterde birisine direkt paranoid kişilik demek doğru olmaz. Hayattaki işlevselliğini dahi bozacak kadar yoğun ve normal dışı olması gerekir.

Narsist kişilik bozukluğuna sahip bireyler kendisini benzersiz, hatasız, kusursuz, olduğundan çok daha başarılı görürler. Kendilerine hayrandırlar. Her zaman dikkat odağı olmak ve hep kabul edilmek isterler. Empati yoksunu ve başkalarını pek çekemeyen, kibirli tavırları olan insanlardır. bu nedenle genelde insan ilişkileri bozuktur. İnsanları manipule eder ve hep kendi istedikleri olsun diye çabalarlar. Özel muamele görmek isterler, eleştiriye kapalıdırlar.

Ancak tüm bu davranışları; kendiyle barışık, çok özgüvenli, çok başarılı olduğuna inanan, kendine aşık halleri aslında temelde çok kırılgan bir özgüveni "maskeleme" yöntemi, bir savunma mekanizmasıdır. Eleştiririlmekten, sevilmemekten, ilgi görememekten, başarısız olmaktan ödleri kopar.

Bunun dışında sadece narsizm değil genel olarak tüm "kişilik bozukluklar" ını değiştirmek çok zor ve zahmetlidir. Düşünsenize bir insanın bir davranışından değil taaa çocukluktan itibaren senelerce geliştirdiği artık kimliği olmuş olan tüm karakterini değiştirmekten bahsesiyoruz. Tedavileri uzun yıllar sürer ve ciddi emek ister. Tamamen kafadan atıyorum, bir fobi tedavisi için birkaç ay ve 10-20 seans lazımsa, kişilik bozuklukları tedavisi için seneler gerekebilir ve bu zamanın sonunda halen istenilen sonuç tam olarak elde edilememiş olabilir.

Son olarak da narsizm kelimesinin tarihçesi ve hikayesi de bence çok hoştur. Kelime, yunan mitolojisinde sudaki kendi yansımasına aşık olup, aşkından tükenip en sonunda bir çiçeğe dönüşen narcissus karakterinden gelir.

Verdiğiniz örnekler küçük şeyler, sadece bu örnekler ile tanı koymaya çalışmak doğru olmaz. çünkü kişilik bozuklukları çok temel bir tanı, kişinin işlevselliğini bozan, çok eskiden beri var olan, esnemeyen davranış örüntüleridir. Yani birisine sırf kendini beğenmiş birisi olduğu için narsist kişilik demek veya şüpheci karakterde birisine direkt paranoid kişilik demek doğru olmaz. Hayattaki işlevselliğini dahi bozacak kadar yoğun ve normal dışı olması gerekir.
Buna çok katılıyorum. Sitede gördüğüm kadarıyla azcık sorunlu buldukları herkesi narsist diye etiketliyorlar. Tanı koymak videoyla googlela olacak iş değil bu işin bir uzmanlığı var. Ayrıca araştırdığım kadarıyla toplumdaki oranı düşük bir sayıydı. Tüm narsistlere buradakiler denk geliyor olamaz.

Bu konuya gelince de eşiniz narsistse ne olacak mesela? Yardım almayı kabul edecek mi? Siz eşim narsistmiş ona göre davranayım artık diye mi düşüneceksiniz? Ya da narsist biriyle yaşamak istemiyorsunuz da ondan mı soruyorsunuz? Eşinize narsist tanısı koymak hangi amaca hizmet edecek?

Buna çok katılıyorum. Sitede gördüğüm kadarıyla azcık sorunlu buldukları herkesi narsist diye etiketliyorlar. Tanı koymak videoyla googlela olacak iş değil bu işin bir uzmanlığı var. Ayrıca araştırdığım kadarıyla toplumdaki oranı düşük bir sayıydı. Tüm narsistlere buradakiler denk geliyor olamaz.
İnsanımız önceden psikokojiyi bilmiyordu, şimdi herkes iyi kötü yarım yamalak bir şeyler biliyor. Ama işte yarım olunca böyle hatalı sonuçlar çıkıyor ortaya. İki yazı okuyup bipolarım diye geziyor millet sonra. Youtubedan video izleyerek psikoloji öğrenilmez ki. Çok merak ediliyorsa pek çok BİLİMSEL kaynak var.

Ayrıca evet toplumda görülme sıklığı %1-2 arası diye biliyorum ben de.

Senin ailen ben ve çocuklar dedi

Millette ne dert var bu da dert mi dedi

Teşhis narsist

O zaman en büyük narsist benim zira bu cümleleri KK da nerede ise her gün yazıyorum

Bu cümleler yeri geldiğinde kullanılır

Dertlerimizi küçük gösteriyor diyorsunuz da belki de küçüktür ya da ona öyle geliyordur

Zaten şükür kültürü çok gelişmiş toplumumuzda sıkça kullanılır Afrika’dakiler aç, bak senin karnın tok, tepende çatı var diye klasik iç politika söylemi

Ben eşinizi narsist değil de sizi takıntılı buldum, evliliğinizde sorun olabilir ama bu sorunları netten teşhis koyarak çözemezsiniz

Önce sorunları tespit edin sonra uygun çözüm yolları arayın

Bu dediğiniz kişiler teşhisli mi yoksa sizlerin yorumu mu
Kaynanami götürmüşler bi ar doktor kisilik bozukluğu ve narsizim demiş doktoru paralamis tabi ne tedavi ne bişey görmüş. Ailesinden hickimse görüşmüyor herkes engellemis seneler once tek basina yaşıyor bir oglu hir kizi vardi ogluda pes etti bıktı istemiyor 6 aydir hicbir sekilde görüşmüyor oğlu. Annem de artik pes etmek üzereydi babamla zorla gittiler 4 ay kadar incelendi doktorda narsizim dedi tedaviyi red ediyor doktoru begenmiyor yetersiz buluyor bahane üretiyor gitmemek adina ama biz konuşunca babam geri adim atiyor yaptigi hal hareket.

Narsistlerin en belirgin özellikleri yanlış olsa bile benim dedigim doğru demeleridir ve isteklerini dogrudan yaptirmayi cok iyi bilirler. Kendilerino herkesten üstün ve zeki görürler baskasinin yaninda mukemmeli oynarlar ama sonra tekken degisiverirler. Birçok özellik var bunlari tanimlayan nerden biliyorum babam ve kaynanam narsist. Ama babamda merhamet var o yüzden bastirabiliyor kendini duzeltebiliyor tepki görünce ama kaynanam ileri duzeyde narsist eşim konuşmuyor tamamen hayatımızdan cikardik.
Ohaaa aynı benim kv :KK57:

Ohaaa aynı benim kv :KK57:
Istediklerini yapmazsan saldirganlasir, belirli ortamlarda cok iyi davranir melek kaynana dedirtmeye calisir seni kotu gostermek adina ama daima çelişir. Oğlunun yaninda sana mukemmel davranir o yokken sacma sapan laflar ima eder. Benim kaynanam 2011 den beri hayatimdaydi 9 sene cektim sevgiliyken evlenmeden once by by dedim esime annesi yüzünden nisan bozdum 4.gün sonra eşim topladı kendini maddiyatini cikti karşıma ben varım tut elimden annem yok artik dedi bende inanmadim haliyle hayir dedim 3 4 ay iyi süründü gördüm ailesiyle olan davranışları uzaktan izledim mesajları takip ettim felan sonra inandim ve dugune dahi cagirmadi tarihleri bilmedi ev adres bilmedo 1 tl bile kabul etmedi cok ambulansla acillere kaldirildi kadın yanimdan kalkip dagi gitmedi. balayimizin ilk gecesi de acillik olmuştu 😅 gecen sene martta beni bicaklamaya kalkti en son yediremedi kendine komsularina ne yalanlar soylemis guya vabam akp milletvekiliymis felan ortaya cikti tabi her seyi anlattim bende herkes yüzüne tükürmüş direk salginlasti hemen aile ici siddete gittik ben esimin istegi uzerine gittim daha çok sikayetci olduk avukatlarimizi cagirdik ailemle birlikte. Sonra kiz kardeşi yalvardı da vazgeçtim. Ama ciddi uyari yaptim bir daha bana esime aileme herhangi bir saldirma mesaj atma arama sorma haber yollama yaparsa maddi manevit tazminay davasi acicam hicbir mesajini silmedim silmeyecegim komşuların da şahit olacak kendi oglunuzda dedim oymuş kesti sesini oturdu daha da ilişmiyor. Ben he0 tebriyeli davrandim sustum hakaret ettinsustum suclama yaoti sustum namusa kadar uzandi sustum en sonunda yilan gibi soktum bıraktım iyilikten anlamaz bunlar yillarca saklasigi yalani ortaya cikardim evliyken simdiki rsine kaçtığını babasiz kalan eşimi suanda şantaj yapıyormus babasina yeni esine solerim para gönderdiğini yillarca cocuk icin diye en son adami da kurtardim elinden cocuga demis simdiki esime baba dior seni öldürür baba oglu kavuşturdum esim nefret ediyor annesindrn artik.

Uzun oldu ama esiniz yada nisanliniz annesine dur demeyi bilmiyorsa siz kicinizi da yırtsanız nafile oluyor. Siz fettan olacaksınız ki kaynananiz korkucak bak korkudan çıkmıyor sesi eskiden her ay anaa avtrat giden mesjalar aramalar hakaretler erkeklere mesaj attirmalar.

O yüzden mesafe iyidir dom dom konusmak iyidir kizlar. Memeden kesilmeyen adamlarla evlenmeyinnnnnnn!!!

Istediklerini yapmazsan saldirganlasir, belirli ortamlarda cok iyi davranir melek kaynana dedirtmeye calisir seni kotu gostermek adina ama daima çelişir. Oğlunun yaninda sana mukemmel davranir o yokken sacma sapan laflar ima eder. Benim kaynanam 2011 den beri hayatimdaydi 9 sene cektim sevgiliyken evlenmeden once by by dedim esime annesi yüzünden nisan bozdum 4.gün sonra eşim topladı kendini maddiyatini cikti karşıma ben varım tut elimden annem yok artik dedi bende inanmadim haliyle hayir dedim 3 4 ay iyi süründü gördüm ailesiyle olan davranışları uzaktan izledim mesajları takip ettim felan sonra inandim ve dugune dahi cagirmadi tarihleri bilmedi ev adres bilmedo 1 tl bile kabul etmedi cok ambulansla acillere kaldirildi kadın yanimdan kalkip dagi gitmedi. balayimizin ilk gecesi de acillik olmuştu 😅 gecen sene martta beni bicaklamaya kalkti en son yediremedi kendine komsularina ne yalanlar soylemis guya vabam akp milletvekiliymis felan ortaya cikti tabi her seyi anlattim bende herkes yüzüne tükürmüş direk salginlasti hemen aile ici siddete gittik ben esimin istegi uzerine gittim daha çok sikayetci olduk avukatlarimizi cagirdik ailemle birlikte. Sonra kiz kardeşi yalvardı da vazgeçtim. Ama ciddi uyari yaptim bir daha bana esime aileme herhangi bir saldirma mesaj atma arama sorma haber yollama yaparsa maddi manevit tazminay davasi acicam hicbir mesajini silmedim silmeyecegim komşuların da şahit olacak kendi oglunuzda dedim oymuş kesti sesini oturdu daha da ilişmiyor. Ben he0 tebriyeli davrandim sustum hakaret ettinsustum suclama yaoti sustum namusa kadar uzandi sustum en sonunda yilan gibi soktum bıraktım iyilikten anlamaz bunlar yillarca saklasigi yalani ortaya cikardim evliyken simdiki rsine kaçtığını babasiz kalan eşimi suanda şantaj yapıyormus babasina yeni esine solerim para gönderdiğini yillarca cocuk icin diye en son adami da kurtardim elinden cocuga demis simdiki esime baba dior seni öldürür baba oglu kavuşturdum esim nefret ediyor annesindrn artik.

Uzun oldu ama esiniz yada nisanliniz annesine dur demeyi bilmiyorsa siz kicinizi da yırtsanız nafile oluyor. Siz fettan olacaksınız ki kaynananiz korkucak bak korkudan çıkmıyor sesi eskiden her ay anaa avtrat giden mesjalar aramalar hakaretler erkeklere mesaj attirmalar.

O yüzden mesafe iyidir dom dom konusmak iyidir kizlar. Memeden kesilmeyen adamlarla evlenmeyinnnnnnn!!!
Bu yazdıklarından sonra ben kaynanamı sevdim ya 😀😀😀

Bu yazdıklarından sonra ben kaynanamı sevdim ya 😀😀😀
Benim annemde kaynana. Arada yengeme yapiyor kaynanalik hoop duruyorum ne dedi şimdi, yengem.oylr biri degil abartma felan geri cekiliyor. Abimde ikisi arasinda kaldigimda bana soruyor hangisi hakli merve sen tarafsızsin diye bende diyorum hangisi hakliysa yada her ikisi hakliysa o yuzden annemle yengme arasinda dengeyi tutan benim biraz abim bu konuda anneme meyilli biraz 😅

Ama annem gibi kaynnam olsun isterdim açıkçası ufak tefek sorunlar olur ama 9 yildir esime de bana da etmedik eziyet koymadi. esim tıp okuyodu benle ayrilmazsa odemem dedi parayi esimde tipi birakti odeme dedi. Düşün ki böyle bir inat ve narsist. Belki evlenmicez ne biliyo ama iste oglunun hayatini kararticak derecede narsistti. En son noldu? Ben ona yanliz kalacaksin yanlız öleceksin dedim ve dedigim gibi oldu tek bir kizi kaldi yaninda oda evlenince anlar anyayi konyayi ki erkek arkasina da ayni sekilde pskolojik şiddet yapiyordu kaynanam aldim cocugu karsima sen iyimisin dedm niye ezdiriyosun senin pskolojik hastaligin yok karsindkailer hasta ksc git dedim seviyorum dedi iyi evlen gor gununu dedim çocuğa nisanlandilar 4.gün cocuk nisanı attı yeter be dedi gitti ayni benim 4.gun yeter be dedigim gibi kizinkide bozuldu etme bulma dünyası.

Şuanda tek basina komsulari dahi yanina gitmiyor dışladılar kaldı öyle. O yüzden cok fazla kötülüğü yoksa oturup konusmak en iyisi ama baktin ileri gidiyor once esin dur dicek o diyemiyosa sen kesicen bağı gerekiyorsa bosanmakla tehdit ediceksin zaten kaybetmekten korkmuyorsa bosa gitsin ya haksizmiyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X