Bu para ile geçim olmaz mı?

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım

Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım

Ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya çalışın. Zor olacak elbet çocuk da olunca ama ailelerde en azından çocukla ilgili desteklerlerse biraz daha rahat edersiniz. Arkadaşım görümce olarak yiğeninin bezlerini alıyordu mesela. Bu tarz bezdir vs gibi ufak destekler alırsanız ailelerden bi nebze olsun rahatlarsınız. Allah yardımcınız olsun 🙏🏻🤗

Dikkatli bir hesapla ay sonu gelir ama çocuk olunca zor, Rabbim kolaylık versin

Ev kira değil demişsiniz. Başka bir ödemeniz de yoksa çok da sıkışmadan geçinirsiniz inşallah. Tabi nasıl harcadığınız da bağlı. Çok fazla kişisel harcamanız yoksa olur.
Genelde ben giysi almam param olsa da almam eşimde öyle pek giysiye bakıma vs para vermeyiz. Çok nadir veririz. Kızımın gideri dışında 360 tl aylık kredi ödemesi var birde 200 tl telefon ödemesi

Kiranız yada büyük bi borcunuz yoksa çok açılmadan geçinebilirsiniz. Fakat önümüz kış ve daha şimdiden doğalgaza çok zam geldi. Gerçi ne ile ısınıyorsunuz bilmiyorum ama çocukla kışın daha çok masraf oluyor.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya çalışın. Zor olacak elbet çocuk da olunca ama ailelerde en azından çocukla ilgili desteklerlerse biraz daha rahat edersiniz. Arkadaşım görümce olarak yiğeninin bezlerini alıyordu mesela. Bu tarz bezdir vs gibi ufak destekler alırsanız ailelerden bi nebze olsun rahatlarsınız. Allah yardımcınız olsun 🙏🏻🤗
Aslında pazarlık alışverişinizi annem alıyor şuan ve 17 aylık kızımın giysileri de o alır istediği için

Genelde ben giysi almam param olsa da almam eşimde öyle pek giysiye bakıma vs para vermeyiz. Çok nadir veririz. Kızımın gideri dışında 360 tl aylık kredi ödemesi var birde 200 tl telefon ödemesi
Kira olmaması çok büyük bir avantaj. İnsanlar asgari ücretle zar zor da olsa geçiniyorlar. Bir de marketlerin indirimlerini falan takip edin. Bazen ciddi farklar oluyor. E-broşür uygulaması var telefona indirip ordan takip edebilirsiniz. Sigaraya çok gidiyor mesela öyle harcamalarda yoksa olur. Küçük yerde yaşamak çok avantajlı maddi açıdan. Bu yönden de şanslısınız. Büyük şehirde yaşarsanız zor derdim ama ulaşım sorununuz da yok. Hayat çok pahalı. Allah herkese geçim bolluğu versin inşallah.

Kiranız yada büyük bi borcunuz yoksa çok açılmadan geçinebilirsiniz. Fakat önümüz kış ve daha şimdiden doğalgaza çok zam geldi. Gerçi ne ile ısınıyorsunuz bilmiyorum ama çocukla kışın daha çok masraf oluyor.
Doğalgaz ile ısınıyoruz. Oldukça büyük bir evimiz var birde. Ev kira değil. Borç aylık 500 600 tl civari var onun dışında bir ödeme yok

Bir kızım var ikinciye hamileyim

Allah bağışlasın çocuklarınızı. 2 küçük çocukla 3 bin lira geçim bilemedim zor gibi geçinirsiniz ama ucu ucuna. Çocukların masrafını da düşünerek yazıyorum bunu. Küçük şehirde olmanızın avantajı var büyük şehir olsaydı mümkün değil geçinemezdiniz. Kızınıza siz işten çıkmadan önce kim bakıyordu? Keşke hamileyken işten çıkmasaydınız birikim yapardınız bebek doğana kadar

Bu konu çok tartisiliyor. Ben direk 2019 için belirlenen 4 kişilik bir ailenin açlik ve yoksulluk sinirinin yazayim.

Aclik siniri 2.107 TL
Yoksulluk siniri 6.863TL

Yoksulluk sinirinin epey altinda kaliyorsunuz yani ama açlik sinirini gecebiliyorsunuz. Gecinirsiniz yani.
O yoksulluk sınırına ulaşan baya yaşar zaten de ülkemizde nerede onu kazanan aile 😑😑

Back
X