Bu aslinda insan beyninin gordugu acilari, sanki kendisine oluyormus gibi hissetmesi.
Aslinda normal bir kodlanma fakat sizinki biraz uzun sureli etki ediyor.
Normalde birinin eli kesildiginde ayni olayi sizde yasiyor gibi hissedersiniz amcak bu birkac saniye surer.
Olayin etkisi gecince, sizinde hissettikleriniz gecer.
Belki cok hassas birisinizdir.
Bu aslinda insan beyninin gordugu acilari, sanki kendisine oluyormus gibi hissetmesi.
Aslinda normal bir kodlanma fakat sizinki biraz uzun sureli etki ediyor.
Normalde birinin eli kesildiginde ayni olayi sizde yasiyor gibi hissedersiniz amcak bu birkac saniye surer.
Olayin etkisi gecince, sizinde hissettikleriniz gecer.
Belki cok hassas birisinizdir.
Bende ameliyatı hayal ediyorum
Halam 2006da doğum yapti 11 12yasinda bi veledim bende gittim
Doğumu anlattı fenalaştım.
9.sinifta sağlık bilgisinde rahmi anlatırken ellim kolun dermansiz kalirdi.
Gecen gün annem bi olay anlatti simdi soylemiyeyim sende etkilenme ama felaket biseymis.
Onda da kötü oldum.
Ama onun disinda ufak yaralanmalar etkilemiyordu.
Bi tek kan alimi kötü yapıyor.
Simdi bile damarim sızladı sanki
Bende ameliyatı hayal ediyorum
Halam 2006da doğum yapti 11 12yasinda bi veledim bende gittim
Doğumu anlattı fenalaştım.
9.sinifta sağlık bilgisinde rahmi anlatırken ellim kolun dermansiz kalirdi.
Gecen gün annem bi olay anlatti simdi soylemiyeyim sende etkilenme ama felaket biseymis.
Onda da kötü oldum.
Ama onun disinda ufak yaralanmalar etkilemiyordu.
Bi tek kan alimi kötü yapıyor.
Simdi bile damarim sızladı sanki
Benim ayrı bi manyaklığım daha var :) ya kimse üzerine alınmasın ama doktorlardan tiksiniyorum Bi doktor bana dokunsun kafayı yiyorum Diş doktoru dişime bakmak için çenemden tutmuştu çenemi günlerce üyıkaya yıkaya yara ettim Lisedeyken arkadaş olup da sonra tıp kazanıp giden iki arkadaşımdan daha sonra uzaklaştım onlardan uzak durmaya başladım Erkek arkadaşım tıp hedeflerken kazanamamış Sonradan ona iyi ki kazanmamışsın yoksa senle sevgili olmazdım demiştim de baya alınmıştı
Benim ayrı bi manyaklığım daha var :) ya kimse üzerine alınmasın ama doktorlardan tiksiniyorum Bi doktor bana dokunsun kafayı yiyorum Diş doktoru dişime bakmak için çenemden tutmuştu çenemi günlerce üyıkaya yıkaya yara ettim Lisedeyken arkadaş olup da sonra tıp kazanıp giden iki arkadaşımdan daha sonra uzaklaştım onlardan uzak durmaya başladım Erkek arkadaşım tıp hedeflerken kazanamamış Sonradan ona iyi ki kazanmamışsın yoksa senle sevgili olmazdım demiştim de baya alınmıştı
Hiç öyle bişey gelmedi başıma Ama küçüklüğümden beri hastaneden korkardım Şimdi bile gitsem daralıyorum Doktor olan biriyle hasta doktor ilişkisinde değil, özel hayatımda bile yaklaşamıyorum dokunamıyorum
Bencede empati gibi birsey .. cok korktugun icin beynin o aciyi sana yasatiyor.. hani mesela insan bir film izler korkunc bir kaza görülür ailesinin basina gelcegin korkup ayni olayi hayaliyle dakikasinda yasar ya gercek gibi oda öyle demek sen bedenine gelcek bir darbeden korkuyorsun. mesela ben su kesilmis bicilmis kaza gecirmis insanlar görürüm fotolarda veya bir video da hemen cok sevdigim insan o halde aklima gelir .. nutkum tutulur kendimi zorlarim alikoymak icin öyle birsey düsünmemek icin beynim zorluyor beni sanki ..
Aslında bahsettiğin biraz bende de var. Ama hiç sorun yapmadım. Biri koluna bi şey olduğunu anlatsa falan hayal ederim kolumda uyuşukluk ya da ağrı hissederim.
Ya da böcek lafını duyduğum an kaşınmaya başlarım huylanırım...
Kan da tutar ama bayılmadım şimdiye kadar şükür :)
Çok rahatsız olduysan bi doktora görün:)
Hiç öyle bişey gelmedi başıma Ama küçüklüğümden beri hastaneden korkardım Şimdi bile gitsem daralıyorum Doktor olan biriyle hasta doktor ilişkisinde değil, özel hayatımda bile yaklaşamıyorum dokunamıyorum