Bu psikolojik bir rahatsızlık mıdır ? :(

tabi allah korusun ama,
şimdi söyleyeceklerim için yanlış anlamayın beni
anne babanın ölmemesini istemek imkansız bir şey.
sizden önce ölmemelerini istemek ise bence biraz sağlıksız bir düşünce.
benim annem babam Allah gecinden versin ama benden önce bu dünyadan göçmeliler.
ben önce ölmek istemem yani.
çünkü olması gereken bu aslında.
Allah bilir ama ölümler bile sıralı olmalı...
anne babanın evlat acısı yaşamaları bence çok çok daha zordur.

panik atak türü bir rahatsızlık gibi yengemde de bu tür şeyler vardı bence en yakın zamanda iyi bir psikiyatriye git. geçmiş olsun

Canim bence bi psikiyatriste falan gorun tamam ara ara herkes dusunuyodur ya bisey olsa ama bu derece degil hastalik derecesinde olmus bu sagligin icin gorun derim canim

Tabiki oyle eninde sonunda cogumuz bu acıyı tadacagız, bazen onlardan once ölmek istiyorum, sonra yaşamak istedigimi dusunuyorum, haklısınız en olması gerekeni sıralı ölüm, eninde sonunda alısıyoruz sevdiklerimiz olmadan yaşamayada.. bunlarıda biliyorum, dusuncelerimi frenlemeye calısıyorum 3 gun dusunmuyorsam 4.gun aklımdan cıkmıyor, dusunmekten yoruldum resmen.

belki annenizin "ben ölünce sen kardeşine bakacaksın.."şeklinde konuşmaları ya da daha önce buna benzer söyledikleri varsa bunların etkisinde mi kaldınız çok acaba?
"sorumluluk" duygusu kemirir insanı çünkü.. zor bir durum..
bi dönem eşimi ve kızımı kaybetme korkusu çok yoruyordu üzüyordu beni.. anlıyorum sizi..
bazen yorgun, mutsuz, sıkıntılı olduğumuzu anlamıyoruz böyle sinyaller veriyor ruhumuz..
zamana bırakarak telkinle atlatılıyor geçici şeyler ama çok yoğun sıkıntılı iseniz yardım almak da fayda var..
"ölüm"ü düşünmekten kaçmak yerine "ölüm" de var o zamana kadar sarılmalı sevdiklerine hayata.. demeli sanki..
sıkıntılarınızdan kurtulmaya çalışın, mutlu olmaya, değişik meşgaleler bulmaya çalışın.. uçup gidecek bu durum da..

Neden 1 senedir bu düşüncelere girdin neden önceden olmuyodu bunun üstüne gitmek lazım bence..Birden sebepsiz başlamış olamaz,sevdiğin bi insanı mı kaybettin yoksa ailenle daha da mı yakınlaştın,yalnızlık çekiyosun ve onlarsız yapamam mı diye düşünüyosun?? Senin dediklerin banada olmuştu üst üste akrabalarımı kaybettim ve hepsinide telefonla öğrenmiştim..Bu yüzden her telefon çaldığında bi kötü oluyodum ve annem konuşurken ağlama sesi fln duyuyodum sonra bi bakıyodum meğer annem gayet normal gülerek konuşuyomuş telefonda..Aklıma saçma sapan ölüm senaryoları geliyodu,senin avize olayı gibi.. Zamanla aştım bunu,kendime şöyle söyleyerek aştım..Evet her an ölebilirler doğru ama daha ölmeden üzülmek saçmalık.Öldükleri zaman üzüntünü yaşarsın,hayattayken niye yaşıyorsun ki?. Sonuçta sen öleceklerini düşünüp sürekli tedirgin oluyosun ama onlar belki 90 yaşına kadar yaşayacaklar ve sen atıyorum 30 yıl boyunca her an onların öleceğini düşünerek hayatını geçirmiş olacaksın.. Yaşanmamış bi olay için üzülmek çok saçma geldi bana ve bu şekilde kendimi inandırdım,ölmeyeceklerine değil,sadece olmadan üzülmemek gerektiğine.. Bence bunu takıntı haline getirme,bişeyi düşünmemeye çalıştıkça daha çok düşünüyosun bence..O yüzden düşünmemeye bile çalışma sadece kafanı dağıtacak bişey bul,o düşünce aklına geldiği anda üstüne düşünmek yerine hemen başka bişey yap..

Ailede henüz çok kayıp oldu, 10 yıl once anneanne ve dedemi kaybettik, etkilendim düşkündüm anneanneme ama bundan olabilir mi bilmiyorum, ciddi stresli bir olay yaşamadım, ama işimden dolayı biraz çalkantılı bir dönemden geçtim ve bu süreçte aileme çok yakınlaştım, onları bırakıp işe bile gitmek istemiyorum. Mesela universitede boyle bir sorun yoktu, yine kaybetmekten korkardım tabi ama, hic boyle su olucak bu olucak aklıma gelmezdi, hergun okul sonra gezerdim rahat rahat, eve gidince 1-2 saat görürdüm onları. Yaşım buyudukce artıyor korkum, annem yaşlı bir kadın da değil gerçi, ama düğünümü göremez çoçuğumu göremezse diye kendimi sıkıntıya sokuyorum resmen. Ve kesinlikle evet dusunmemeye calıstıkca cogalıyor, sanki biri gelip bu dusunceleri zorla bana itiyor gibi, bu aralar surekli telefonda oyun oynuyorum, işten dosya getirip saatlerce onları okuyorum, kek börek yapıyorum, daha az dusunuyor gibiyim, düne kadar uzun suredir yoktu aklımda, birden yine basladı..

Bende babam vefat ettikten sonra öyle oldum. bakkala bile gitse geri gelemicek sanıyorum herkesi. çünkü babamda trafik kazasında vefat etti. ama seninki biraz aşırı sanırım bi psikiyatre görünmelisin.

şimdi yanliş cevapvermiş olmayim da panik atak hali bu galiba. bir tanidiğimda ayni siz gibi. ve ben gibi
ama galiba ben sizden bi TIK daha arkadan geliyorum. bendede var her an bişey olcak kaygisi.kontrol mekanizmasi gibiyim. herkesi yokluyorum her gün bişey mi oldu diye.psikiyatris panik atak tedavisi veriyor.Ben randevu bulamadim uygun bir günüm yoktu. artik gitmem lazim çünkü düşün düşün kafam kazan gibi oluyor sizinde haliniz vaktiniz varsa gitmeyi ihmal etmeyin derim.

10 yıl önce olmuşsa o zaman başlaması gerekirdi demek ki anneanneden çok ailene yakınlaşmanla ilgili bence..Özel bi soru olucak ama sadece ailen mi var kendine yakın hissettiğin?Çok fazla yakın arkadaşın yada sevgilin yoksa ailensiz çok yalnız kalacağını düşündüğün için onları kaybetmekten çok korkuyo olabilirsin..Yalnızlık seni ailene çok bağlamış olabilir,kafa dağıtacak kişiler yoksa etrafında,düşünecek zamanın bolsa takıntı haline getirmiş olabilirsin..Eğer etrafında yakın arkadaşların yada sevgilin varsa o zaman onlarla vakit geçirerek kafanı dağıtabilirsin bence başkalarıyla da yakın olmak korkunu engeller belki..Kafanı dağıtacak bişey bul..Düşünmemek içinde aşırı çabalama,bırak aklına gelirse gelsin,sonra hemen farklı bişey yap ki üstüne çok düşünmene gerek kalmaz.. Bu şekilde yapmaya çalıştıktan sonra olmazsa psikologdan yardım alırsın.. Bence ilaçla halletmek önceliğin olmamalı.. Önce kendin halletmeye çalış olmazsa konuşma terapisi,ilaç değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…