• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ruh halinden nasıl çıkılır?

Diloss1

🍒💐🪶🪽✨🫧
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
752
966
53
Merhabalar herkese
Son zamanlarda herkese herseye gıcık oluyorum tersleyesim ters davranasim geliyo bu kisi ailemden oluncada pismanlik sucluluk hissi oluşuyor. Hani buyuk seyler değil ufak seyler zaten en buyuk yaptigim sey o an ortami terk etmek. Tahammül edemiyorum bazı anlar en ufak şeye tahammülüm olmuyo mesela birinin yanimda bisey yerken çıkardığı ses bisey okurkenki fisilti sesi veya kulakligindan gelen ses gibi. Geçmişi hatirliyorum bayaa eskilere kadar olumsuz şeyleri hatirliyorum. Birilerini suçluyorum biseyler için basima gelen olumsuz durumlarim için. Bazi anlar dokunsan ağlayacak gibi oluyorum ev dışarısı farketmiyo e agliyorum da zaten. Gelecek için henüz olmayan seylerin olumsuz senaryolarini kurarken buluyorum bazen kendimi. Bu durum başına gelen var mı nasil geçer nasil geçirdiniz?

Pozitif polyannaydim aslinda ben ama bir suredir hayatimin duragan dönemindeyim son zamanlarda boyle oldum nedense, kafam dumanli gibi hissediyorum bazen, boyle dolmuşumda hep içimde kalmış gibi, sonrada kendi kendimi küçümsüyorum düşüncelerimde ne derdin varda böylesin gibisine. Değişik yani.
 
Son düzenleme:
Herkes geçmisine yolculuk yapar önemli olan geçmişi geçmiste bırakmaktır. çünkü degisemeyiz gecmisimizi oyüzden oralarda çok takılı kalmamak gerek kendi sağlınız için
Bende çoğu zaman geçmişte takıli kalıyorum sonra aman napim değişemem ki diyorum.Önemli olan ana odaklanmak şuan yapabileceklerinize odaklanın geçmişi geçmişte birakmaya çalışin bugununuzu etkilemesin
 
Merhabalar herkese
Son zamanlarda herkese herseye gıcık oluyorum tersleyesim geliyo tahammül edemiyorum bazı anlar en ufak şeye tahammülüm olmuyo mesela birinin yanimda bisey yerken çıkardığı ses bisey okurkenki fisilti sesi veya kulakligindan gelen ses gibi. Geçmişi hatirliyorum bayaa eskilere kadar olumsuz şeyleri hatirliyorum. Birilerini suçluyorum biseyler için. Bazi anlar dokunsan ağlayacak gibi oluyorum ev dışarısı farketmiyo e agliyorum da zaten. Gelecek için henüz olmayan seylerin olumsuz senaryolarini kurarken buluyorum bazen kendimi. Bu durum başına gelen var mı nasil geçer nasil geçirdiniz?
Mutsuzsun.

Seni nelerin mutlu edebilceğini düşün gerisi hallolur.
 
Birçok olumsuz şey üst üste gelir. Sonra dalgalar birden durulur. Sıkıntı geçer ama yeni iyi seylerde henüz yaşanmamıştır.

Zihin geriye gidip kötü anıları hatırlar busefer. Öfke kırgınlık pişmanlık. Şuan rahatlama dönemindesiniz aslında. Bu açıdan bakınca arınma dönemi. Bende bu ruhalindeyim. Sabır ve şükürle dönüşecek psikolojimiz.
 
Birçok olumsuz şey üst üste gelir. Sonra dalgalar birden durulur. Sıkıntı geçer ama yeni iyi seylerde henüz yaşanmamıştır.

Zihin geriye gidip kötü anıları hatırlar busefer. Öfke kırgınlık pişmanlık. Şuan rahatlama dönemindesiniz aslında. Bu açıdan bakınca arınma dönemi. Bende bu ruhalindeyim. Sabır ve şükürle dönüşecek psikolojimiz.
Evet bende aslinda uzun,suredir olumlama bilincalti meditasyin dua vs arastirip ilgilendigim uyguladigim konular ama iste su siralar boyleyim biseyler icin birilerini suçluyorum sürekli insallah dediğin gibi dönüşüyor yeni iyi şeyler yaşıyoruz
 
Seslere karşı benim de aşırı hassasiyetim vardır. Özellikle ritmik olanlara. Şapırtı, höpürtü, ayak sallama, burundan çıkan nefes sesi, sakız, çekirdek.... Uzar gider. Ama etrafa bi çatasınız gelmişse bence kendinizden memnun değilsinizdir. Bu aralar kendine güzel duygular besleyen de zannımca azdır :)
 
Sadece son zamanlarda böyleyseniz, hayatınızda birşeyleri değiştirin. Uyku saatleriniz, beslenme şekliniz, hobileriniz filan. Kafanızı dağıtacak şeyler yapın.
Ama yok uzun zamandır böyleyseniz bir psikologa gidin bence.
 
Sadece son zamanlarda böyleyseniz, hayatınızda birşeyleri değiştirin. Uyku saatleriniz, beslenme şekliniz, hobileriniz filan. Kafanızı dağıtacak şeyler yapın.
Ama yok uzun zamandır böyleyseniz bir psikologa gidin bence.
Son zamanlarda böyle oldu. Dediginiz gibi bugün yeni bi hobi alani icin biseyler aldım frekans dinlerken biraz yaptim iyi geldi açıkçası. Kendim ve yakinlarim adina bekledigim birkac sey olumsuz sonuclandi bu süreçte ve 1 bucuk yillik duragan donemdeyim her anlamda, bicok hobi meditasyon dua uyguladim uyguluyorum yeni biseylere gecmek iyi geldi umarim devami olur teşekkür ederim🎈
 
Back
X