Bu Saatte Bu Dert: )Evet Evet..İçli Köfte!

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
öncelikle elmayra biliyorum konunun yeri burası değil ama acil cevap almam lazım,yemek bölümünde kimse bakmaz,derdimi çözeyim sonra taşı nolur

iyi akşamlar hanımlar,
dersanede iktisat hocama ve sınıfa sözüm vardı,içli köfte yapıp götüreceğim yarın akşam derse,
sık sık yaparım normalde de.
iç harçı gayet yerinde oldu ama dış harcı(hamuru) -bulguru çok su ile ıslattığımdan sanırım- cıvık oldu.
zorlada olsa bir tane yapıp yuvarlayıp kızarttım çok güzel ama yaparken zorlanıyorum cıvık olduğundan dolayı.
un kattım ama hala cıvık.
acaba yarına kadar dolapta bekletsem birazda olsa katılaşır mı?
sabah erkenden kalkıp yaparım problem olmaz.
ama korkum sabaha kadar bişey olur mu?
dış harcı biraz çiğ kıyma,bulgur,irmik,salçadan oluşuyor.kıymadan dolayı bozulma olur mu?
2. bir soruda şimdi yapsam buzdolabı poşetine düzenli şekilde dizip buzluğa atıp yarında çözüp kızartsam nasıl olur?
normalde ben 2. durumu yapııyorum 2 kişi olduğumuzdan buzluğa koyup ara ara çıkarıp kızartıyorum.
ama dış harcı bu kez cıvık olduğundan poşete yapışıp dağılır mı diye endişeliyim.

Son düzenleme:
konu güncel kalsın, bir de o sınıfın açık adresini alabülür müyüüüüüm

hiç cevap gelmemiş: (
riske atıp,streçleyip yarın yapacağım,umarım katılaşır

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ne yaptin canim merak ettim herhalde dagilmistir koftelerin...dis harcinin iyi olmasi lazimki piserkende dagilmasin...

ne yaptin canim merak ettim herhalde dagilmistir koftelerin...dis harcinin iyi olmasi lazimki piserkende dagilmasin...

tek kelimeyle süper oldu: ))
sabaha kadar bekledim ama gnede cıvıktı.
ne olur ne olmaz diye tekrar bir dış harç hazırladım.
o dış harç çok güzel tuttu,yaklaşık 30 tane çıktı,
20 tanede cıvık olan dış harçla yaptım ve kızarttım,
dersane müdürümüz,hocalarım,arkadaşlar..hepsi bayıldı.
hatta müdürümüz ben malzemelerini alayım arada bana özel yap falan dedi
evde de eşime 10 tane ayrıca yapıp kızarttım: )
o zaten alışık sık sık yapıyorum,bayılıyor: )
kötü tarafı dersanede adım içliköfteciye çıktı

edit: eğer yappmak isteyen varsa google dan oktay ustanın içli köftesi diye aratsın.web sitesinde tarifi var.
malzemeleri birebir koyduğunuzda tutuyor.
sadece 3 tane püf noktası var:
1)iç harç mutlaka soğukken doldurulmalı,aksi halde dağılır,
2)dış har için bulguru ıslarken çok az su koyun yoksa benim yaptığım hataya düşersiniz dış harç cıvık olur: ) kızarmasına kızarır ama cıvık olduğu için yapar yapmaz kızgın yağa atmanız gerekir,çok uğraştırır yani,
3)kızartırken bol yağda ve yağ iyice kızgınken atın köfteleri dağılmasına fırsat vermeden pişmesini sağlar bu da: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…