Bu saatte içime sinir oturdu.

evde hayvan beslemiyorum ama hayvanlari kisirlastirma mantigini anlamiyorum ben de. sirf kendi konforu icin hayvanin dogasinda var olan uremesini neden elinden aliyorsun neymis efendim 10 15 sene daha uzun yasiyormus kendinden dusun 5 sene ozgur yasamk mi 15 sene hapis yatmak mi cevap yok. yada 5 sene sevismek mi 15 sene sevismeden durmak mi cinsiyetsi yasamak mi? arkadasim ariyor moreli bozukmus neden kedisi ameliyat olmus ay aklim cikti neden ne oldu araba mi carpti biyerden mi dustu evde bisey mi yuttu vs vs yok kisirlastirdik yahu hayvani kesmeye sen kendi ellerinle yollamissin bi de morelim bozuk ben hayvanseverim hadi canim sen anca hayvan oksayicisi hayvani oyuncak olan goren bi insansin. eskiden kullndigimiz sanal bebekler gibi besle kakasini temizle uyut.
ben bu sahiplendirme kadar aci verici buluyorum hayvan kisirlastirmayi....
ay cok doluymusum. :)
aynı şeyleri yazmak için giriş yaptıydım tamamen aynı fikirdeyim. Ben de çok seviyorum bu mırmırları ama bu sebepten almıyorum. Bütün insanlar bir kedi alıp kısırlaştırsa kedi ırkı sona erer. Bir de nerden biliyorsunuz hisleri olmadığını.. Bütün canlıların üremesi, bunun bilinçsizce olmadığını gösteriyor. Bizimkilerin aşkları gibi değil belki ama bir iştiyak söz konusu. Bence her mahalleye bir kedi parkı oluşturulmalı. Ta Afrika'dan hayvan getirmeye lüzum yok yanımızdakine sahip çıkalım.

Bi bizde var hamile kalinca kediyi,kopegi atma. Yabanci videolarda sık sık goruyorum kedilerle bebekler yanyana sarilip uyuyorlar, beraber oyun oynuyorlar. Hayvanlarda karsisindakinin henuz yavru oldugunu anlayabiliyor.

images (2).webp

Bu kadar kediye bakabilecek misiniz?
Kediler kisirlastirilmalidir cunku çok hizli ve kontrolsuz ureyen hayvanlar. Onlarin yeri sokaklar degil, sokaklar onlarin katili... her gun yuzlerce yavruyu kaybediyoruz, arabalarin altinda kaliyorlar, hastalaniyorlar, acliktan, susuzluktan, insan ya da diger hayvanlarin siddetinden can veriyorlar. Eger dunyaya gelecek olan her yavru hakettigi yasam hakkina sahip olabiliyor olsaydi elbette kisirlastirilmasinlar derdik. Ama oluyorlar, yuva bulamiyorlar vs vs.
Ben erkek kedimi kisirlastirdigimda çok tepki aldim, efendim ciftlesmek onun da hakkiymis yavrulari olsunmus zaten cinsmis yavrulari dogmadan yuvalanirmis. Falan filan, yahu sokakta her gun binlerce kedi can veriyor, gitsin millet onlari sahiplensin, benimki gibi genetik hastaliklari olan ama sirf birilerine gore daha guzel olan kedilere yasam hakki taninip digerlerinin telef olmasina goz yumulmasin.

Çocuk olayı tamamen bahane , bize gelen misafir cocukları benim kediyi görunce ölüp bitiyorlar çocuklar hayvan delisi , nasıl sevmek istiyorlar annesi getirde sevsinler diyo bende inadına sevdirmiyorum , al bir tane besle sende diyorum, ne hastalagı ne mikrobu hepsi bahane, benim şimdiye ölmüş olmalıydım , çocukluktan beri kedi köpekle oynardım hatta ben bebekken annemın varmış kedi gelip benim beşigimde yatarmış annem kediyi alınca aglarmışım , çocukluktan beri agızlarını öperim severim hiçte bişey olmadı, sorsan sanki şimdi hastalanmıyor çocukları, benım kuzenım çocugu oldu diye muhabbet kuşunu istemedi ya , neymiş çocugun agzına tüyleri girermiş, tüy koyveriyormuş kuş, sanki şimdi çok saglıklı çocugu var her devasında ya grip oluyo ya ateşi çıkıyo cocugun tamamen gerizekalılar.

aynı şeyleri yazmak için giriş yaptıydım tamamen aynı fikirdeyim. Ben de çok seviyorum bu mırmırları ama bu sebepten almıyorum. Bütün insanlar bir kedi alıp kısırlaştırsa kedi ırkı sona erer. Bir de nerden biliyorsunuz hisleri olmadığını.. Bütün canlıların üremesi, bunun bilinçsizce olmadığını gösteriyor. Bizimkilerin aşkları gibi değil belki ama bir iştiyak söz konusu. Bence her mahalleye bir kedi parkı oluşturulmalı. Ta Afrika'dan hayvan getirmeye lüzum yok yanımızdakine sahip çıkalım.
oh be bikisi de olsa benimle ayni fikirde. islerine gelince duygu yok islerine gelince duygu var. arkadasim diyor ki beni kapiya kadar ugurluyor kedim cok akilliama is uremeye gelince bilincsizce mi uresinler diyorlar. yahu hayvanin uremesini sen mi kontrol edeceksin. ic gudusel olarak zaten uremelerini kontrol ediyor onlar. ben kendi adima kedileri kopekleri kuslari sokakta besliyorum. neyse konu uzar gider. hayvan sevme kavramim benim bambaska...

Iki tane de benim kedim var biri tekir biri ıran kedisi ikisini de bakimsizliktan atacaklardi sahiplenmistim geldiklerinde bi deri bi kemiklerdi hele ıran kedisi tüyleri koyun yumagindan farksızdı şimdiki hallerini gördükçe iyi ki almışım yazık olacaktı hayvanlara diyorum hatta 3 tane olacaktı ama biri çok hırçın çıktı öyle böyle değil onu sahiplendirdik ve arada arayıp fotosunu alırım masallahi var bende 3 aylık evliyken başladım kedi bakmaya benimde esyalarim yeniydi ne yaptılar yediler mi sanki şimdi hamileyim arkadaşım ver kedileri zararlı dedi ben vermek için almadım cahil bi insan olsan bu dediğini anlarimda sen nasıl söylüyorsun böyle birşeyi dedim ve evet vermek falan aklımın ucundan geçmedi beraber büyüyünce insallah ☺

Kızı ifşa etseydin keske o sitede

Yuzsuzun teki ikidebir face hesabi acip kapatan tiplerden. Yalniz o yorumunu begendim gordugumu anlasin diye. Hemen arkadan mesaj yazdi kedisini unutamamis acaba yine denesemiymis. Agzima geleni saydim. Bundan sikilinca be yapmayi dusunuyorsun onu da planla oyle al kediyi dedim. Senin hayvan sevdigin falan yok paylasim yapmak icin kedi bakiyorsun dedim.

oh be bikisi de olsa benimle ayni fikirde. islerine gelince duygu yok islerine gelince duygu var. arkadasim diyor ki beni kapiya kadar ugurluyor kedim cok akilliama is uremeye gelince bilincsizce mi uresinler diyorlar. yahu hayvanin uremesini sen mi kontrol edeceksin. ic gudusel olarak zaten uremelerini kontrol ediyor onlar. ben kendi adima kedileri kopekleri kuslari sokakta besliyorum. neyse konu uzar gider. hayvan sevme kavramim benim bambaska...
İçgüdüsel olarak kontrol ediyorlar derkn erkek kedilerin prezervatif kullandgni yada disilerin doğum kontrl hapı kullandığıni sanmıyorum

Hayvanları seviyorum. Cidden çok büyük bir sorumluluk. Kedilerle büyüdüm. Köpeğimle ergenliğimi yaşadım. Şu an sadece kuş besliyorum. Bence kedi köpeğin yerini tutmaz. O sorumluluğu alamayacağım için beslemiyorum şu an.

Ama hayvansever aktivistlere uyuz oluyorum. Çemkirmeden bir devamını okuyun.

Barınaktan kurtardığımız bir köpek vardı. 3 sene sonunda annem karaciğer rahatsızlığı geçirdi. Bizimkinin aşıları falan tam hiç şüphelenmiyoruz. Gitgide kötü oluyor falan. Doktorlara da söylemiyoruz köpeğimizin olduğunu önyargı olmasın diye. Annem bir süre bizim veletten ayrı takıldı. Dışarı falan ben çıkardım. Ayrı yatmaya başladılar. Yavaş yavaş düzeldi. Düzelince eski düzene döndüler, yine siroza doğru yol alıyordu ki sahiplendirdik. (Bu arada barınaktan almamkza vesile olan kadınla hala görüşüyoruz gizli saklı bir iş yok) yeni sahibiyle elektriği tutmadı geri geldi bizim oğlan. Bir süre yine denedik. Olmadı. O arada nişanlandım, eşimle katiyyen anlaşamıyordu ces. Eşim de hayvanları sevmeyelim, zarar vermeyelim, beslediğimiz kedileri kucağımıza almak zorunda değiliz kafasında. Saygı duyuyorum herkesin mıç mıç hayvan sevgisi olması gerektiğini düşünmüyorum. Hani kendi evimize alalım şansı da gitti. Zaten evlenmemize 8 ay var. O arada idare şansı yok. Sonra bu malum almamıza vesile olan aktivist ablayı aradık. Sahiplendirmek için yardım istemek için. Durumu anlatınca sahip le ne ne kadar bende kalsın falan dedi. Tamam dedik.

Sonra ne oldu biliyor musunuz? Kadın bizim vedalaştığımız köpeği alıp giderken yol üstünde bahçelievlet barınağı var. Orada foto çekiyor ve fbookta paylaşıyor. "Bırakmışlar gitmişler buraya. Vicdanaızlar, evlenicem diye terk etti sahibi, geberesiceler" falan. Bir de beni etiketlemiş. İnsanlar nasıl saydırıyor bana bir görseniz...

Manyak kadının derdi o hayvana illa acıklı hikaye döşemek. Eski sahibini suçlamak, pisleşerek de olsa iki tık fazla almak.

Yani kızçeler demem o ki, internette her gördüğünüze sinirlerinizi zıplatmayın.

Doğru hikayeler var mı, var. Ama benim gibi örnekler de çok.

İçgüdüsel olarak kontrol ediyorlar derkn erkek kedilerin prezervatif kullandgni yada disilerin doğum kontrl hapı kullandığıni sanmıyorum
ben spiral diye duymustum. sogan sarimsak da olabilir tabi...

Kedilerin kısırlaştırılması hayvanların sağlıklarını uzatan bir şeydir. Bununla ilgili bir sürü araştırma yazı vs vardır. Şimdi paylaşıp hayallerinizi yıkmak istemiyorum.
A adiyok gidin bu çekincenizi bir veterinere anlatın. Ve size kedinizi niçin kısırlaştırmanız gerektiğini anlatsın. Hayvanların üremesi elbette bilinçsiz değil. İçgüdüsel. Bilinç farklı bir şeydir. Soyu sürdürme güdüsü en temel güdülerimizden biridir.
Bir kedi bir batında 5-6 yavru doğurdu diyelim. Bu 6 yavrunun da 6 yavrusu olsa, o altı yavrunun da 6 yavrusu olsa, sadece sizin mahalle sizin mahallenin kedilerine yetmez ve bu sadece 2 yıllık bir rakam. Bir dişi kedi yılda 20 yavruya kadar doğurabilir.
Kısırlaştırılmamış kedi daha az yaşar, özellikle de dişiyse. Öyle 5 yıl falan daha az yaşamaktan bahsetmiyorum. Bugün sokakta olan bir yavru kediyi kışın ortasında yetişkin bir kedi olarak göremezsiniz çünkü ölür.
Kedilerin anne baba aile gibi kavramları yoktur.
Yavrularıyla çok iyi ilgilenirler ama sütten keser kesmez mama için kendi yavrularıyla kavga etmekten çekinmezler. Sütten kesilen yavrularıyla ilgilenmezler.
Kedilerin doğal ortamı diye bir şey yoktur. Yıllar önce onları haşerattan korunmak için evcilleştirip, onların doğal yaşam alanlarına evler, binalar avmler dikerek o ortamı onların elinden aldık.
Yılda 15-20 yavru doğuran bir dişi kedi 3. yılını görmez. Doğal ömrü min. 10 yıl olan bir türden bahsediyoruz.
Geçen sene yeni doğmuş, annesi "doğal ortamında" araba tarafından ezilmiş bir kediyi sahiplendirene kadar canım çıktı. Üstelik yeni doğan aşıları yapılmıştı. Neredeyse 2 hafta sürdü.
Bebek bir kedi bile sahiplendirilemezken yılda sadece 1 kediden doğan 20 yavruya kim nasıl bakacak? Bu bebeklerin tamamının yaşayabileceğini mi sanıyorsunuz?
Bunların çoğu trafikte ölüyor.
Kedilerin doğal ortamında araba yoktur. Ama artık sokaklar araba dolu.
Tecavüz edilen, "cins" köpeklere parçalattırılan yavrulardan bahsetmedim bile.
Lütfen, zerre bilginiz olmayan konularda insanlara ahkam kesmeyin.

Bir de şu cins kedi meraki...
Tekir aileye ilan aciyorum, hepsi birbirinden guzel, bir kisi bile dönmüyor, ama yine bildigin sokak kedisinin duz beyazini ankara, grisini russian blue sanip telefonumu kitliyorlar, bi de ucretli mi diye soruyorlar :oha: yapmayin etmeyin, cins kedi aski devam ettikce ureticiler de o kedileri sagliksiz kosullarda zorla çiftleştirmeye, sagliksiz yavrulari çöpe atmaya devam edecek :KK43: sokaklar bu mevsimde birbirinden guzel yavrularla dolu, zaten iyi bakilirsa bütün kediler birbirinden guzel :KK200:
Bu arada cins dusmani degilim, her ne kadar parayla satin almamis olsam da 11 yillik can dostum da su siralar cok populer olan cinslerden biri... sadece hayvanlarin mal gibi alinip satilmasina, zorla cogaltilmasina ve bu nedenle sokaktaki canlarin yuvalanma sansinin azalmasina karsiyim

Benim kedim siyah, bombay mi bu diyorlar :KK70: Senelerin kara kedisi...

Kedilerin kısırlaştırılması hayvanların sağlıklarını uzatan bir şeydir. Bununla ilgili bir sürü araştırma yazı vs vardır. Şimdi paylaşıp hayallerinizi yıkmak istemiyorum.
A adiyok gidin bu çekincenizi bir veterinere anlatın. Ve size kedinizi niçin kısırlaştırmanız gerektiğini anlatsın. Hayvanların üremesi elbette bilinçsiz değil. İçgüdüsel. Bilinç farklı bir şeydir. Soyu sürdürme güdüsü en temel güdülerimizden biridir.
Bir kedi bir batında 5-6 yavru doğurdu diyelim. Bu 6 yavrunun da 6 yavrusu olsa, o altı yavrunun da 6 yavrusu olsa, sadece sizin mahalle sizin mahallenin kedilerine yetmez ve bu sadece 2 yıllık bir rakam. Bir dişi kedi yılda 20 yavruya kadar doğurabilir.
Kısırlaştırılmamış kedi daha az yaşar, özellikle de dişiyse. Öyle 5 yıl falan daha az yaşamaktan bahsetmiyorum. Bugün sokakta olan bir yavru kediyi kışın ortasında yetişkin bir kedi olarak göremezsiniz çünkü ölür.
Kedilerin anne baba aile gibi kavramları yoktur.
Yavrularıyla çok iyi ilgilenirler ama sütten keser kesmez mama için kendi yavrularıyla kavga etmekten çekinmezler. Sütten kesilen yavrularıyla ilgilenmezler.
Kedilerin doğal ortamı diye bir şey yoktur. Yıllar önce onları haşerattan korunmak için evcilleştirip, onların doğal yaşam alanlarına evler, binalar avmler dikerek o ortamı onların elinden aldık.
Yılda 15-20 yavru doğuran bir dişi kedi 3. yılını görmez. Doğal ömrü min. 10 yıl olan bir türden bahsediyoruz.
Geçen sene yeni doğmuş, annesi "doğal ortamında" araba tarafından ezilmiş bir kediyi sahiplendirene kadar canım çıktı. Üstelik yeni doğan aşıları yapılmıştı. Neredeyse 2 hafta sürdü.
Bebek bir kedi bile sahiplendirilemezken yılda sadece 1 kediden doğan 20 yavruya kim nasıl bakacak? Bu bebeklerin tamamının yaşayabileceğini mi sanıyorsunuz?
Bunların çoğu trafikte ölüyor.
Kedilerin doğal ortamında araba yoktur. Ama artık sokaklar araba dolu.
Tecavüz edilen "cins" köpeklere parçalattırılan yavrulardan bahsetmedim bile.
Lütfen, zerre bilginiz olmayan konularda insanlara ahkam kesmeyin.
peki

Benim kedim siyah, bombay mi bu diyorlar :KK70: Senelerin kara kedisi...

siyahlar bombay, üç renkliler calico, uzun tüylü tekirler norveç orman kırması, beyazlar ankara, griler russian blue, damağı lekeliler kutsal :KK70: napalım alengirli bir isim koyunca daha kolay yuvalanıyorlar :KK66:
hoş yuvalanıyorlar da ne oluyor, o bebek sevimlilikleri gidip sorumluluk kısmı başlayınca halıya kaka yaptı, tüy döktü, koku bıraktı (hem kısırlaştırmaz hem koku bıraktı çiş püskürttü diye sokağa atar) hep var bahaneleri... benim besleme alanıma 1500 tl lik chincilla bırakan da oldu siyam bırakan da. neyse ki 5 yaşında olanı bile iyi ailelere sahiplendirdik.
köpeklerde olay daha da korkunç, çekmeköy ve beykoz orman besleme ekiplerine katılıyorum, her hafta yeni birkaç golden ya da labrador :( petshoplardan karne hediyesi olarak alınıp biraz büyüyünce ormana salıveriliyorlar. hayvanlar zaten alışık değil, bünyesi hassas, psikolojisi hassas, çoğu zaman bulunana kadar ya intihara başlamış ya araba altında kalmış (bunlar otoyola çıkma eğiliminde oluyorlar evlerine dönmek için) ya da diğer hayvanlarca katledilmiş oluyorlar.
yıllardır mücadele ediyoruz ama boş, ne merdiven altı üretim durduruluyor ne hayvan satışı yasaklanıyor ne de sahiplenmenin bir takibi var.hal böyleyken olan sadece masumlara oluyor.

siyahlar bombay, üç renkliler calico, uzun tüylü tekirler norveç orman kırması, beyazlar ankara, griler russian blue, damağı lekeliler kutsal :KK70: napalım alengirli bir isim koyunca daha kolay yuvalanıyorlar :KK66:
hoş yuvalanıyorlar da ne oluyor, o bebek sevimlilikleri gidip sorumluluk kısmı başlayınca halıya kaka yaptı, tüy döktü, koku bıraktı (hem kısırlaştırmaz hem koku bıraktı çiş püskürttü diye sokağa atar) hep var bahaneleri... benim besleme alanıma 1500 tl lik chincilla bırakan da oldu siyam bırakan da. neyse ki 5 yaşında olanı bile iyi ailelere sahiplendirdik.
köpeklerde olay daha da korkunç, çekmeköy ve beykoz orman besleme ekiplerine katılıyorum, her hafta yeni birkaç golden ya da labrador :KK43: petshoplardan karne hediyesi olarak alınıp biraz büyüyünce ormana salıveriliyorlar. hayvanlar zaten alışık değil, bünyesi hassas, psikolojisi hassas, çoğu zaman bulunana kadar ya intihara başlamış ya araba altında kalmış (bunlar otoyola çıkma eğiliminde oluyorlar evlerine dönmek için) ya da diğer hayvanlarca katledilmiş oluyorlar.
yıllardır mücadele ediyoruz ama boş, ne merdiven altı üretim durduruluyor ne hayvan satışı yasaklanıyor ne de sahiplenmenin bir takibi var.hal böyleyken olan sadece masumlara oluyor.
Pelin konusu değil ama bir şey soracağım. Ben yakın zamanda bir köpek sahiplenmek istiyorum iş durumu sakat şu ara hayvana bakamam diye endişeleniyorum, işimi yoluna koyunca sahipleneceğim ama altıncı katta yaşıyorum, etraf parklık bahçelik, çıkmak gezmek sorun olmaz da büyük hayvanı evin içinde depresyona sokarım diye korkuyorum. barınakta küçük türler de bulabilir miyim?

köpeklerde olay daha da korkunç, çekmeköy ve beykoz orman besleme ekiplerine katılıyorum, her hafta yeni birkaç golden ya da labrador :KK43: petshoplardan karne hediyesi olarak alınıp biraz büyüyünce ormana salıveriliyorlar. hayvanlar zaten alışık değil, bünyesi hassas, psikolojisi hassas, çoğu zaman bulunana kadar ya intihara başlamış ya araba altında kalmış (bunlar otoyola çıkma eğiliminde oluyorlar evlerine dönmek için) ya da diğer hayvanlarca katledilmiş oluyorlar.

Aslinda kafasina gore hayvan uretip sahiplenmek yasaklanmali. Sahiplendirilen butun hayvanlar takip edilmeli. Hic kimse aldigi hayvani kafasina gore sokaga birakamamali...

evde hayvan beslemiyorum ama hayvanlari kisirlastirma mantigini anlamiyorum ben de. sirf kendi konforu icin hayvanin dogasinda var olan uremesini neden elinden aliyorsun neymis efendim 10 15 sene daha uzun yasiyormus kendinden dusun 5 sene ozgur yasamk mi 15 sene hapis yatmak mi cevap yok. yada 5 sene sevismek mi 15 sene sevismeden durmak mi cinsiyetsi yasamak mi? arkadasim ariyor moreli bozukmus neden kedisi ameliyat olmus ay aklim cikti neden ne oldu araba mi carpti biyerden mi dustu evde bisey mi yuttu vs vs yok kisirlastirdik yahu hayvani kesmeye sen kendi ellerinle yollamissin bi de morelim bozuk ben hayvanseverim hadi canim sen anca hayvan oksayicisi hayvani oyuncak olan goren bi insansin. eskiden kullndigimiz sanal bebekler gibi besle kakasini temizle uyut.
ben bu sahiplendirme kadar aci verici buluyorum hayvan kisirlastirmayi....
ay cok doluymusum. :)
bak hiç böyle düşünme benimde köpeğim var mesela çok seviyorum yani onu köpek gözüyle deilde bir can gözüyle bakıyorum.. yani bahçede bakıyoruz bahcemiz topraklı deil tuvalet ihtiyacını dışarı çıkıyor ve dolaşmak istyor hep bahçede canı sıkılıyor sokak köpeğiyle terier kırması bi köpek.. neyse hamile kalıyor doğuruyor yavruları 2 ay anne sutuyle beslenmeleri için vermiyoruz bi geliyor 6 tane yavru hadiiii gece bahcede biyerlere çıkıyolar inemiyolar vıyak vıyak bagırıyolar çıkıp ındırıyorum sonra yıne neyse barınağa bırakıyorum kmse almıyor. 3 kez doğum yaptı barınak artık istemedi ben sokağa hayvan asla bırakamam üzülürüm karnı açmı tokmu naptı ne eetti annesini özledimi dye aşırı duygusalım. sınavlarımı flan etkilemişti en sonunda napimksıırlaştırdım çünkü köpeğim doğurmaktan acayip zayıfladı çiftleşmesini engelleyemedim erkek köpekler kapımızda yatıyordu resmen eve gelen misafirler giremiyodu bende korkuyodum çok zorlanıyoduk. e köpeğimi birakamazdım en sonunda kısırlaştrdım suan kilo aldı ve kendine geldi

bak hiç böyle düşünme benimde köpeğim var mesela çok seviyorum yani onu köpek gözüyle deilde bir can gözüyle bakıyorum.. yani bahçede bakıyoruz bahcemiz topraklı deil tuvalet ihtiyacını dışarı çıkıyor ve dolaşmak istyor hep bahçede canı sıkılıyor sokak köpeğiyle terier kırması bi köpek.. neyse hamile kalıyor doğuruyor yavruları 2 ay anne sutuyle beslenmeleri için vermiyoruz bi geliyor 6 tane yavru hadiiii gece bahcede biyerlere çıkıyolar inemiyolar vıyak vıyak bagırıyolar çıkıp ındırıyorum sonra yıne neyse barınağa bırakıyorum kmse almıyor. 3 kez doğum yaptı barınak artık istemedi ben sokağa hayvan asla bırakamam üzülürüm karnı açmı tokmu naptı ne eetti annesini özledimi dye aşırı duygusalım. sınavlarımı flan etkilemişti en sonunda napimksıırlaştırdım çünkü köpeğim doğurmaktan acayip zayıfladı çiftleşmesini engelleyemedim erkek köpekler kapımızda yatıyordu resmen eve gelen misafirler giremiyodu bende korkuyodum çok zorlanıyoduk. e köpeğimi birakamazdım en sonunda kısırlaştrdım suan kilo aldı ve kendine geldi
ya bak boyle anlat canimi ye. terslemeden yasanmisliklarla ne de guzel orneklemissin. kopeciginle bir omur uzun guzel guzel yasayin. ben de bu hikayeden sonra bikere daha kisirlastirma ile ilgili dusuncelerimi gozden geciricem. yaptigin bu tatli aciklama ve orneklmme icin tesekkur ederim.

ya bak boyle anlat canimi ye. terslemeden yasanmisliklarla ne de guzel orneklemissin. kopeciginle bir omur uzun guzel guzel yasayin. ben de bu hikayeden sonra bikere daha kisirlastirma ile ilgili dusuncelerimi gozden geciricem. yaptigin bu tatli aciklama ve orneklmme icin tesekkur ederim.
rica ederim canım bende hiç bir hayvanın konforu bozulsun istemem ama işte küçükken aldım bize çok alışık yani evimizde beslediğimiz hayvan deilde o biizm aileden biri gbi artık mecburen böyle yapmak zorundaydık yoksa komşular kapı önünden erkek köpekler ayrılmıyor dye şikayet edyolar haklılar aradan gecmeye korkardık o yüzden böyle oldu :((

Neyse konuya yazayim, gecen sene bir arkadas ortamindayim. Baska bir arkadasla sahiplenmek uzere oldugum kediyle ilgili konusurken kizin biri kulak misafiri olmus, geldi dedi ki ben de kedileri cok seviyorum kendim gibi birilerinin olmasina cok sevindim. Neyse bu kizin sikintilari varmis, evdeki kedisini annesi disari atmis, onu unutamiyormus. Nisanlisiyla konusmus daha istemeye gelmeden anlasma yapmis evlenir evlenmez bir kedimiz olacak yoksa bu evlilik olmaz demis nisanlisi da kabul etmis, zaten o da cok severmis hayvanlari. Evliligine az kala annesini razi edip bir kedi sahiplenmis nasil olsa fazla durmadan evlenecegim diye.

Neyse dugune bir ay kala whatsapptan yaziyor, "biz kediyi sahiplendirmeye karar verdik" sen alir misin? Nasil yani hayirdir? Efendim dugune az kalmis ev tutmuslar, ev kucukmus 2+1'mis. Zaten esyalar yeni olacakmis, tirmalama huyu varmis ona demisler ki esyalarina yazik. Zaten de tuy dokuyormus gelen misafirlere ne dermis. Cok ilgi isteyen bir kediymis evlendikten sonra ona yetememekten korkuyormus (evet iki dk kediyle oynamak gercekten cok zaman alan birsey)... Dedim ki nasil yani sen kedi icin delirmiyor muydun, annenle o kadar mucadele etmedin mi, daha once senelerce kedi bakmissin bu hayvanlarin tabiatlarini bilmiyor musun?

Neyse aldim kediyi bir akrabama verdim ve agir bir hastaliktan olene kadar cok guzel baktilar. Hayir nasil da sakin tatli bir hayvan. En kucuk bir sikayet bile gelmedi dusunun. Zaten kendi bakamamis, akrabama verince kendine geldi hayvancagiz.

Bundan bir kac ay once hani facebooktan herkese acik sayfalara yazdiginiz yorumlari arkadaslariniz da okuyabiliyor ya. Hayvan sahiplendirme sayfasina yazmis bizimki, bir yerde sokaga atilan scottishfold yavrulari varmis, bizimki onlara sahip cikmak(!) istermis. (Genelde sitenin hit kazanmasi icin arada boyle cins kedi fotosu paylasirlar, bir scottishin hem de bedava sahipsiz kalmasi mumkun mu?) Tabii onceki kedi yeni evinin dekoruna uymadi, bu kedi tam koltuklarin desenine gore sanirim. Cinsinden oturu hava da atabilecek. Ohh beles bilmem kac bin liralik kediye sahip olacak herkes satin aldi sanacak. Instagramda her anini paylasip #scottish #kediaski #kirikkulak diye taglayip bol bol begeni kasip popi olacak.

Bunu gordum ya hayatimda kimseden bu kadar tiksindigimi hatirlamiyorum.

Artik insanlar anlamalilar, sorunsuz sikintisiz hayvan istiyorlarsa eve oyuncak ayi alsinlar. Sahibiyle bu kadar kisa zamanda bag kurabilen canlilara bu haksizligi yapmayin. Inanin onlar o kadar duygusallar ki.

Ben de hamile kaldiktan sonra "kediyi ne zaman veriyorsun, o kedi gidecek degil mi" laflari basladi. Iste klasikler cigere tuy kacarmis kist olurmus vs. cahil cahil laflar. Yahu cok degil en fazla iki uc kusak once buyukanneleriniz samanlikla gubre temizliyordu, koyunlarina sahip ciksin diye baktiklari kopeklerle hasir nesir oluyordu, disarida her turlu pislikte dolasan kedi aksam yanina yatiyordu. O zamanlar asi falan da yok tabii. Insanligin soyu nasil tukenmemis hayret. Sehirdeyiz ya artik seviye atladik, hepimiz ustun varliklar olduk.
Ne güzel söyledin Wolfrog :21:

Back
X