- 14 Eylül 2014
- 20.682
- 98.141
- 798
Zayıf olanın ya babası ya da diğer kediler yaşamasına müsaade etmiyor diye biliyorum. Bu doğal bir dengeleme sağlamaz mı? Sadece bir köye yığmıyacağız bütün köylere paylaştırılacak. Dediğiniz gibi onların avcılık özeliğini öldürdük köylülerimiz besin olarak onlara sahip çıkarsa ama bunlar amatörce fikirler..
Artı olarak veterinerimin verdiği bilgiyi paylaşayım sizinle.
Çiftleşme döneminde hiç kedi köpek gördünüz mü bilmiyorum ama hayvanı çok yorar. Ben kedimi bir buçuk yaşında kısırlaştırmıştım onda da doktorum daha da uzatmayın hayvan yoruluyor demişti Bir senede de iki kere girdi o döneme onbeş gün sürdü çocuğum perişan oldu. O kızgınlık dönemi hayvanı çok yoran bir şey. Sesi bağırmaktan kısılır en basiti. Ömrünü kısaltan bir etkende o dönemin hayvanı yormasıdır.
Hadi ben çiftleştirsem en az dört bazen altı yavru olacak yılda iki kere doğurur ben o kadar kediyi nasıl sahiplendireyim sokağa atsam ölür.. Benim kızım sokak kedisiydi. Veterinerim annesinin ölüsünü görüyor avlanayım derken bir çöpte ölmüş. Üç bebek yirmi günlük kalmışlar. Hangi doğal ortam?
Köy fikriniz de çok ütopik üzgünüm ama. Köylüler bir süre sonra civcilerini tavuklarını aç kalıp yemek isteyen bir sürü kediyi istemez. Bir köyde sahipsiz kaç kedi barınabilir ki?
Ayrıca kedilerde aile kavramı yoktur kendi yavrusuyla veya kardeşiyle de çiftleşirler, bir zevk almadıkları yada yavruları kendilerinden ayrıldıktan sonra onlara bir bağ kurmadıkları da gerçek. Kendi insani duygularınızdan arınarak bakmalısınız.
Bir haber vardı geçenlerde bir adam bir çift tavşanı beslemek için alıyor ve bir yılın sonunda 300 küsur tavşanı oluyor. Hayvanlar bizim gibi üremiyorlar netice de. Bir önlem alınmazsa onlar sefil oluyorlar yazık günah