• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu saatte süpürge

Bizim üst kattaki kadın sabahın altısında yedisinde süpürge açıyor

halı silkeliyor hemde balkonun camına vurdura vurdura:KK53::KK53::KK53:

Bir gün tutup çekeceğim o halıyı halıyla birlikte kendi de düşecek ama ne zaman bilmem

düşüncesiz dolu

benımde ust kat komşum her pazar gunu kesıntısız sabah 7 de süpürge calıstırıyo 2 aydır. artık bugun tak ettı uyardım

lkızlar apartman deliler evi mi yoksa ben mi deliyim!
üst komşum iki gün arayla bu saatte süpürge yapıyo yarım saat bir küçük çocuğu var evi hergün yeniden inşa ediyomuş gibi gürültü bende de var 1,5 aylık ve 2 yaşında yeminle okadar dikkat ediyorum ki alttakinin başını şişirmesin diye!
şimdi de yatak mı çekiyolar sandalye mi delircem çocuğu anca uyutabildim
sabrediyorum sabrediyorum yok
polisi falan arasam bi yaptırımı olur mu arayacağımdan değil göz korkutcam[/QUOTE

Ayni şeyleri yaşıyoruz benimde 2 tane var haftada bir pazar evdeyim bazen acil birsey oldumu çalıştığımdan Dola yi bende çalıştırıyor umm .ama ben pazar günleri oda 11 12 gibi genelde yapıyorum . ben herseye çocuklarımin kosmasin ses olmasın diye bile dikkat ederken ne alttaki kat ne üstteki kat buna dikkat etmiyor.dunde akşam salondaki lambalar kapalı fark etmediler herhalde bende kalmadım yerimdem sofra çirpmis ama yok yok içinde hepsi balkonun korkulugunda koca koca ekmek ve pislikler bıktım artık çalıştığım için birde daha ağır geliyor temizlemesi .keşke herkes bizim gibi duyarlı olabilse.soylemekte kar etmiyor.insanda utanma olmayınca ..yapacak bişey yok yani.

lkızlar apartman deliler evi mi yoksa ben mi deliyim!
üst komşum iki gün arayla bu saatte süpürge yapıyo yarım saat bir küçük çocuğu var evi hergün yeniden inşa ediyomuş gibi gürültü bende de var 1,5 aylık ve 2 yaşında yeminle okadar dikkat ediyorum ki alttakinin başını şişirmesin diye!
şimdi de yatak mı çekiyolar sandalye mi delircem çocuğu anca uyutabildim
sabrediyorum sabrediyorum yok
polisi falan arasam bi yaptırımı olur mu arayacağımdan değil göz korkutcam
Valla aynı sorun bendede var alt komşumun eşi taksici gece çalışıyor gündüz uyuyor kadın gündüz adam uyuyor diye süpürge açmıyor akşam 8 gibi ev süpürüyor sonra kadınlar hamamı misali bir dünya misafiri geliyor istisnasız her akşam... ve misafirler gidince gece 11 de tekrar süpürge açıyor ben söylemekten yöneticiye şikayet etmekten bıktım o kapısına gitmemden bıkmadı bir kaç kez misafiri varken de indim çünkü bütün gece kadın kadına vur patlasın çal oynasın kitap okumaya mümkünat yok ama apartman o kadar duyarsız ki benden başka kimsenin sesi çıkmıyor kadında bundan yüz buluyor ben Allaha havale ettim yakındada taşınıyorum allah yerime gelecek kiracıya sabır versin.....

Bizimde ust komsumuz camasir makinasini gece onbirde calistiriyor sıkmaya gectiginde saat bir oluyor birde eski 20 yıllık makinasi var o camasir sıkmasi ömür gibi geliyor.Allah yardimciniz olsun ozellikle yapiyorsa kurtulamazsiniz bir akrabamizin ust komsusu bos tupe ip baglayip evin icinde onu yuvarlarmis komsu rahatsiz etmede gelinen son nokta.Allah herkese hayırli komsu nasip etsin

Yanlis seylerde avrupalasiyoruz iste... Iyileri örnek alacagimiza... Ben misal Almanyada yasiyorum, öglen saat 12-15 arasi öglen istirati ve ses yapmak yasak, aksam saat 20 den sonra oda sesi yüksekligi ve 22 den sonra tamamen sessizlik, tatil günleri ses yapmak yasak... Yani belirli kurallar var, haaa acil durumlar olur dogumgünü vs komsulara haber verirsin sorun olmaz... Ama yine bu kurallara uymayanlar türklerimiz ve burda yasayan yabancilar... Insanda biraz düsünce olmasi lazim ama maalesef bizlerde bu pek yok...:KK14:

Bizimde ust komsumuz camasir makinasini gece onbirde calistiriyor sıkmaya gectiginde saat bir oluyor birde eski 20 yıllık makinasi var o camasir sıkmasi ömür gibi geliyor.Allah yardimciniz olsun ozellikle yapiyorsa kurtulamazsiniz bir akrabamizin ust komsusu bos tupe ip baglayip evin icinde onu yuvarlarmis komsu rahatsiz etmede gelinen son nokta.Allah herkese hayırli komsu nasip etsin
bu çamaşır makinası derdi bizde de var aynı üst komşu!gece 3 lerde falan bi kahkahs sesleri 3 yaşında çocuğu var onun sesleri bi de damdama güm güm değişik bi davullu müzik eşliğinde dedim eşime ayin yapıyı bunlar yukarda bence

Yanlis seylerde avrupalasiyoruz iste... Iyileri örnek alacagimiza... Ben misal Almanyada yasiyorum, öglen saat 12-15 arasi öglen istirati ve ses yapmak yasak, aksam saat 20 den sonra oda sesi yüksekligi ve 22 den sonra tamamen sessizlik, tatil günleri ses yapmak yasak... Yani belirli kurallar var, haaa acil durumlar olur dogumgünü vs komsulara haber verirsin sorun olmaz... Ama yine bu kurallara uymayanlar türklerimiz ve burda yasayan yabancilar... Insanda biraz düsünce olmasi lazim ama maalesef bizlerde bu pek yok...:KK14:
Allahım cennet işte.şimdi bu insanların altında oturanlardan ertesi günkü işinde verim bekle!ulusal zarar

ahaha... canım bizim üst kattaki de hergün sabah 8'de başlar, gece 22'ye kadar en az 6-7 kere açarlar o süpürgeyi..
15dk. da bir mutlaka bir şey silkelerler.. Gece -gündüz takır tukur topuklu terlikle gezinip, bu saatte bile sehpa çekiştirirler..
Bu tiplere ne denir bilemiyorum artık.. ya psişik ya da temizlik hastası..
Ama biz birşey diyemiyoruz, çünkü ev sahibinin kızı oluyor kendileri.. Hatta babası yani ev sahibi bile kızdığı halde, onu bile iplemiyor kızı.. Zaten aile apartmanı.. gelin, görümce, damatlar, kv-kp bir aradalar.. yalnız 2 daire kirada..
Yakında taşınacağız bizde, şöyle güzel bir son kat bulabilirsek...: )
Sana da Allah sabır versin..

bizde giriş kattayız evde at koşturuyoruz ev alınca napcaz bilmem

Çocuklu kadın mecbur kalıp o saatte çalıştırıyordur muhtemelen. Ben yapar mıyım hayır yapmam; ama var böyle insanlar. Belki de temizlik hastasıdır. Valla kavga etmeyin derim komşusunuz yüzyüze bakacaksınız. Güzelce uyarın. İyi komşu başkalarına zarar vermeyen komşu demek değil sadece, komşunun kötü huyuna sabretmekte iyi komşuluktur. İyi olanı seçin. İnşallah çözersiniz probleminizi.

aynı dertten muzdaribim.
hepimiz çocuk büyüttük, büyütüyoruz. gece vakti hadi en kötü 22.00 den sonra süpürge filan olmaz. bunun anlayışı da olmaz. benim tepemde de var bir manyak, bebekli ve çalışıyor olduğum halde haftasonu öğlen yaparım işimi biter. isterse evi bok götürsün gece vakti kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok. kızımı zar zor uyutuyorum hatun başlıyor süpürgeye, koltuk çekmeye. 1-2 sabrettim en son yönetime söyledim, apartmanın her yerine yazdılar sağolsunlar, utandı sanırım. 2 aya bir böyle yazı yazdırıyorum yönetime. o utanmıyor da ben mi utanayım?

Öncelikle tatlılıkla ikaz edin,olmuyorsa apartman yöneticii aracılığıyla deneyin.Hala olmuyorsa polis e gidebilirsiniz.

kızlar biz uyarmaktan bıktık 3 kere çocuk için 2 kere de et dövüp kemik kırıyodu evde uyardık ama süpürge içn hiç uyarmadk biter şimdi acil bişedir diye ama tekrarlanıyo sürekli bu arada site değil tek apartman yönetici var gerçi
yeni taşındık biz de
acaba çocuğu uyumuyor diyemi süpürge açıyor diye aklıma geldi :) bazı küçük bebekler böyle sakinleşitor ama gece sürekli çok rahatsız edici ayrı insanların bu sygısızlıklarına sinir oluyorum.annemlerinde üst katındaki gece yarısına kadar gitar bizim yandakide bağlama çalıyor bazen çıldırıcak gibi oluyorum duvara vurunca kesiliyor.görgü diye bir şey var uyarmaya ne gerek belli bir saatten sonra ses yapılmazzzzz.

bizim üst katımızdaki komşuda aynı canım. cumartesi gece saat 11 de matkap çalıştırdılar pazar sabah saat 9 da devam ettiler saat 11 e kadar. inan sinirden çatladım :KK34: eşime diyorum valla çıkıp söylücem artık bu ne ya insanda saygı olmalı diyorum eşimde bir tek biz rahatsısız herhalde kimse kalkıp bişey söylemiyor baksana kötü olmayalım dedi durdu beni. hergün sanki evde ordu yaşıyormuş gibi gürültüler geliyor :KK67: :KK34:

Polis çağır. Uyarıdan anlayacak biri olsa o saatte süpürge açmaz zaten. Hiç muhatap olma.

benimde öyle bir komşum vardı..çok temizmiş falan..Allah tan taşındılar..hemen yukarı çıkıp konuşun..tam uyku vakti olmaz falan deyin...

Back
X