Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı

Sevgili gibigibiyim. Bu paragrafta beni anlatmışsın😊

Ben küçüklüğümden beri böyleyim ama kaloriferli evde şikâyetlerim daha da artti.

Benim boğazım mütemadiyen acıyor. Ve boğazımda yapışık kalan bir şey var.

Hatta doktorumuz ve sevgili dostum @Otrera ile konuşmuştuk..ben de aile hekimime gittim. Sinüzit icin tedavi verdi. Antibiyotik kullandim..bir süre geçti ve tekrar geri geldi.

Ben 1.yudum soğuk su içsem 1 hafta boğazım acır.

Her sabah boğazımda acı ile uyanırım. Özellikle kışın kalorifer yanarken. Sıcak bir çay icince rahatlar.

Bazi geceler kalkıp su ısıtıp içerim boğazım için.

Ben sebebinin kuruluk olduğunu düşünüyorum. ben karadenizde yaşıyorum ama demek ki yeterli gelmiyor boğazım kuruyor. Nemden boğuluyoruz aslında ama yine de durumum bu.

Sanırım kronik bir sorun ama yine de geçmiş olsun 😊
Size de çok geçmiş olsun :( Ben de zaten artık durumu kabullendim sayılır doktor doktor gezip çözüm bulamayınca. Kaloriferli ev bizde yeni değil yani eskiden beri hep kaloriferliydi. Buhar makinesi falan kar etmedi bu yıl. Aslında uyandıktan sonra yarım saat 1 saat içinde sorunum geçiyor ama her sabah galiba hasta oluyorum diye uyanmak biraz canımı sıkıyor.. Yalancı çoban hikayesi gibi gerçekten hasta olduğumda da kabullenmekte zorluk çekiyorum hastalığımı :D Birazdan geçicek diye günü bitiriyorum falan :D Hatta belki inanmazsınız korona olmuşum hamileliğimin son haftasında ve onu bile bu duruma bağladım.. Eşim pozitif çıkınca anladık corona olduğumuzu :sampiyon:

Midemle ilgili çok şükür hiçbir sorunum yok. Taş gibi midem var desem yeridir. Sadece hamileliğimde ufak tefek sorunlar olmuştu. Reflü belirtisi nedir mesela?
Mide ekşimesi, göğüste yanma, ağız kokusu, ağıza acı su gelmesi, şişkinlik, kronik faranjit, kronik sinüzit, alerjik astım gibi belirtileri oluyormuş reflünün. Bazen gece öksürük krizleri ile uyanıyordum ben uykumdan. Açıkçası benim de midemde ara sıra yanma oluyordu. Ama boğaz ağrısını midemde yanma hissetmesem de yaşıyordum. O yüzden mide kaynaklı olarak düşünmüyordum. Ama şurubu düzenli olarak kullanmaya başladığımda, boğazımdaki ağrı ve yanma hissi de sona erdi. Geçmiş olsun, inşallah tez vakitte sebebini bulur ona göre bir tedavi yolu çizersiniz...Geçmiş olsun

Mide ekşimesi, göğüste yanma, ağız kokusu, ağıza acı su gelmesi, şişkinlik, kronik faranjit, kronik sinüzit, alerjik astım gibi belirtileri oluyormuş reflünün. Bazen gece öksürük krizleri ile uyanıyordum ben uykumdan. Açıkçası benim de midemde ara sıra yanma oluyordu. Ama boğaz ağrısını midemde yanma hissetmesem de yaşıyordum. O yüzden mide kaynaklı olarak düşünmüyordum. Ama şurubu düzenli olarak kullanmaya başladığımda, boğazımdaki ağrı ve yanma hissi de sona erdi. Geçmiş olsun, inşallah tez vakitte sebebini bulur ona göre bir tedavi yolu çizersiniz...Geçmiş olsun
Size de çok geçmiş olsun ve düzelmesine sevindim :) Ben de yukarıda saydıklarınızdan hiçbiri yok.. midemde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum o yüzden. Hamileliğimde midem yanıyordu son aylarda ama doğumdan sonra direk geçti.

dyson ın hava temizleyicisinde gözüm var aslında ama çok fahiş fiyatları var bi ara bi bütçe ayırmak istiyorum ona da. Günde 2 kez ev süpürüyoruz yine nafile. Aslında gündüz ve akşamları bir sorun yaşamıyorum ama tıkanmam falan yok yani sabah da burnum tıkalı olmuyo. Tozun çok olduğu yerde genelde bende burun tıkanması oluyo normalde. Ama anlattığım şey öyle bişey değil aslında.. Bilmiyorum bi türlü çözemiyorum :işsiz:
evett bizim evdeki rutin de ayni. her gun dyson ile supuruyoruz sonra siliyoruz, gunde bir kez de robot supurge hem supuruyor hem de siliyor koseleri. buna ek bizde bir de dyson hava temizleyici var. hatta nisanlim burada biraz kotu olunca turkiyeye de alsak mi diye dusunduk ama sonra 1 ay kaldi gitmemize simdi onun icin o kadar para vermeyelim diye vazgectik 🙈

diger yazilanlari bir degerlendir, mide problemi vs. son cozum olarak hava temizleyici alirsin bence de.

evett bizim evdeki rutin de ayni. her gun dyson ile supuruyoruz sonra siliyoruz, gunde bir kez de robot supurge hem supuruyor hem de siliyor koseleri. buna ek bizde bir de dyson hava temizleyici var. hatta nisanlim burada biraz kotu olunca turkiyeye de alsak mi diye dusunduk ama sonra 1 ay kaldi gitmemize simdi onun icin o kadar para vermeyelim diye vazgectik 🙈

diger yazilanlari bir degerlendir, mide problemi vs. son cozum olarak hava temizleyici alirsin bence de.
Mide problemim olmadığına eminim ya alerji büyük ihtimal başka bişey değil bu.. Yatak süpürme olayını yapıcam bi de hava temizleyiciyi alıcam en yakın zamanda :) :dua:

Zaman zaman bende de oluyor, haftalarca sürüyor. Geçen yıl yoksa korona mıyım diye şüphelendim hatta, sonra dedim ki amaan anabell, bu senin herzamanki halin :)

damla dediğiniz burun spreyi mi (otrivine türevi)? Onlar da devamlı kullanıldığında burun damarlarında çatlamaya neden oluyo inceltiyo çünkü :KK43:
Evet kbb doktorunun yazdığı spreyler. Sık kullanmıyorum, gerçekten nefes alamadığımda kullanıyorum. Bir de bende bir sıkıntı var. Burnum sürekli tıkalı ama sprey sıktığımda hep ağzıma geliyor. Bunun nedenini çözemedim.

Geçende aşıdan önce pcr yaptırdım ne olur ne olmaz diye. Öyle bir açıldı ki burnum, dünya varmış dedim. Bir gün sürdü o rahatlama 😅.

Evet kbb doktorunun yazdığı spreyler. Sık kullanmıyorum, gerçekten nefes alamadığımda kullanıyorum. Bir de bende bir sıkıntı var. Burnum sürekli tıkalı ama sprey sıktığımda hep ağzıma geliyor. Bunun nedenini çözemedim.

Geçende aşıdan önce pcr yaptırdım ne olur ne olmaz diye. Öyle bir açıldı ki burnum, dünya varmış dedim. Bir gün sürdü o rahatlama 😅.
Spreyi sıkarken kafanızı arkaya doğru yatırmayın hatta öne doğru hafifçe eğin :) Zaten püskürtme olduğu için fazlası öne doğru akar genzinize gitmez :) Bu arada o spreyleri ard arda 5 günden fazla kullanmayın 5 gün kullanın 5 gün boş geçin. Bu arada benim burnum tıkanmıyo hiç evde.. O yüzden alerji olduğundan çok da emin olamıyorum ama bakalım..

Selam kızlar, Ah ne güzel şarkıydı di mi gençliğim geldi aklıma :KK50: Ama derdim şarkı değil tabiki, hemen mümkün olduğunca kısa anlatıyorum;
Şimdi, ben sabahları hasta gibi uyanıyorum çoğu zaman (yılın çoğu ayı ve ayın çoğu günü), boğazlarımda hafif bir şişlik ağrı gibi bi his ve burnumun gerisinde (geniz dediğimiz yer) hafif bir yanma şeklinde, hani sanki grip ya da soğuk algınlığı başlangıcı gibi... ama yarım saat- bir saat bazen 2 saat içinde o hastalık hali geçiyor normale dönüyorum.. Ertesi gün tekrar aynı.. Kısır döngü gibi bişey :bicak: Diyeceksiniz ki doktora git, kaç defa gittim, ben doktora gidene kadar o durum geçiyor doktor da bişeyin yok turp gibisin deyip gönderiyor :110: Ben anlamadım yani neden böyle oluyor ki? Başına böyle bişey gelen var mı ya da bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz? Bu durum yaklaşık 4-5 yıldır böyle, anlam veremiyorum :KK57:
Alerjiniz var
Hipoalerjenik deterjan kullanın, ekstra durulama yapın, yatak odanızda halı kullanmayın, perdelerde toz olmamasına dikkat edin, yatağınız kalktıktan sonra yarım saat havalanmadan toplamayın, tüylü battaniye filan kullanmayın, abırcubur tüketmeyin, yatmadan iki saat önce beslenmeyi kesin, gece kola meyve suyu filan içmeyin, yatmadan hemen önce ve kalktıktan sonra odayı havalandırın, her sabah aç karnına keçi boynuzu özü veya pekmezi yiyin

bende de ara ara oluyor ama 4-5 sene her gün olacak şekilde değil. dönemsel kısa süreli olup geçiyor.

Alerjiniz var
Hipoalerjenik deterjan kullanın, ekstra durulama yapın, yatak odanızda halı kullanmayın, perdelerde toz olmamasına dikkat edin, yatağınız kalktıktan sonra yarım saat havalanmadan toplamayın, tüylü battaniye filan kullanmayın, abırcubur tüketmeyin, yatmadan iki saat önce beslenmeyi kesin, gece kola meyve suyu filan içmeyin, yatmadan hemen önce ve kalktıktan sonra odayı havalandırın, her sabah aç karnına keçi boynuzu özü veya pekmezi yiyin
Perdeleri ayda 1 yıkamak ve keçi boynuzu pekmezi hariç hepsi tamam 👍

Selam kızlar, Ah ne güzel şarkıydı di mi gençliğim geldi aklıma :KK50: Ama derdim şarkı değil tabiki, hemen mümkün olduğunca kısa anlatıyorum;
Şimdi, ben sabahları hasta gibi uyanıyorum çoğu zaman (yılın çoğu ayı ve ayın çoğu günü), boğazlarımda hafif bir şişlik ağrı gibi bi his ve burnumun gerisinde (geniz dediğimiz yer) hafif bir yanma şeklinde, hani sanki grip ya da soğuk algınlığı başlangıcı gibi... ama yarım saat- bir saat bazen 2 saat içinde o hastalık hali geçiyor normale dönüyorum.. Ertesi gün tekrar aynı.. Kısır döngü gibi bişey :bicak: Diyeceksiniz ki doktora git, kaç defa gittim, ben doktora gidene kadar o durum geçiyor doktor da bişeyin yok turp gibisin deyip gönderiyor :110: Ben anlamadım yani neden böyle oluyor ki? Başına böyle bişey gelen var mı ya da bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz? Bu durum yaklaşık 4-5 yıldır böyle, anlam veremiyorum :KK57:
Annem de bir kaç aydır aynı şeyi söylüyor. Biz coronadan kaldı diye düşünmüştük

Perdeleri ayda 1 yıkamak ve keçi boynuzu pekmezi hariç hepsi tamam 👍
Bir tatlı kaşığı ilaç niyetine yutun, ısrarla tavsiye ediyorum, astım krizlerinden kortizondan kurtardı beni, inanılmaz bir alerji düşmanı
Perde yerine stor kullanabilirsiniz yada hipoalerjenik deterjanla yıkayıp ekstra durulatıp yumuşatıcı kullanmayın perdede sulandırılmış sirkeyi spreyli bir şişeye koyun perdeye haftada bir sıkın süpürgenin uygun başlığıyla hafifçe tozunu süpürün

Bir tatlı kaşığı ilaç niyetine yutun, ısrarla tavsiye ediyorum, astım krizlerinden kortizondan kurtardı beni, inanılmaz bir alerji düşmanı
Perde yerine stor kullanabilirsiniz yada hipoalerjenik deterjanla yıkayıp ekstra durulatıp yumuşatıcı kullanmayın perdede sulandırılmış sirkeyi spreyli bir şişeye koyun perdeye haftada bir sıkın süpürgenin uygun başlığıyla hafifçe tozunu süpürün
Yok yani içerim sorun yok😊 diğerleri tamam derken zaten yapıyorum anlaminda demiştim bu ikisi hariç 😊 çok sağolun deniycem keçi boynuzuni 🙏 kilo yapmıyor dimi zaten doğum kilolarimla uğraşıyorum da 😕

Back
X