uşak da yaşıyorum maalesef ancak ben size katılmıyorum 5 yıl kötü doktora amelyat olmaktansa beklemek daha iyi şuan iyleştim Allah ın izniyle birtek diz kapağımda sıkıntı kaldı kötü doktora amelyat olsaydım iyleşme ihtimalim olmucaktı olmayan menisküsün neresi dikteribilirdimki aldırsaydım diz nasıl dönmez en ufak ters harakete bakar diğer yerler de zarar görür madem fizyoterapistsiniz birşey soriyim yanlış anlamayın lütfen rahatsızlığımla ilgili birşey danışıcam mesleğinize yada kişiliğinize güvensizliğimden değil merak ettiğim için
şimdi örneğin galiba diz uzatma haraketiymiş herhalde sandalyede otururken diz doksan dereceyken dizi yukarı doğru kaldıramıyorum nasıl anlatiyim dizi tam düz yapamıyorum 90 dercedeyken çok az kalkıyor ve acı veriyor bunun nedeni ne olabiilir ve haklısınız benim kaslarımda ciddi derecede erime var çok çok zayıf
birde ikinci sorum hani şu fizyoterapide kullanılan dize elektirik veren kasları güçlendiren cihaz var o çok çok pahalı ucuzuda emin olamadım yani aynı etkiyi verir mi bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
birde ben merdiven çıkamıyorum bir fikriniz var mı neyden kaynaklıdır bu ya kas güçsüzlüğünden yada diz kapağından şüpheleniyorum beni aydınlatırsanız sevinirim
yapabileceğim haraketler varmı fizik tedaviye 1 ay civarında gittim sağ dizden amelyat oldum sol dizdede 3 derece yırtık varmış zarar vermeden nasıl haraketler yapabilirim yardımcı olursanız çok memnun olurum
birde İstanbul da devlette önerebileceğiniz doktor var mı ? çok soru sordum kusura bakmayın lütfen
Uzatmayacağım. Eğitim Araştırma hastanesi varmış bulunduğun ilde. ‘
Öçb yırtıksa, Ameliyat 5 yıl beklemez.
Menisküs ise agrı çekersin ama beklenebilir.
Agrılarınız kas zayıflığından büyük ihtimalle.
Kaslarınız zayıf olduğu için menisküse yük daha çok biniyor
Kaslarınız kuvvetlendirilmeden agrınız geçmez.
Hatta menisküs yine zarar görür.
Elektrik cihazını edinmeniz hayati değil/ onun yerine doğru egzersiz yapmanız çok çok çok daha fayda sağlar.
Elektroterapi cihazı olmasa da olur
Egzersiz olmazsa olmaz. İyileşemezsiniz
Buradan egzersiz reçetesi veremem durumunuzu bilmeden.
Ameliyat olalı ne kadar oldu, dizin durumu ne, hangi hareketler agrılı, şişlik var mı? Hassasiyet var mı? Vs
Ama hayat devam ediyor ve en azından yürüyorsunuz.
Gün aşırı yarım saat yürüyüş yapın.
Mümkünse düz yolda.
Yürüyüş sonrası dizinize buz torbası koyun yada jel vs.
Merdiven çok kullanıyorsanız ve azaltma şansınız varsa ağrılı dönemlerde kullanmayın/azaltın
En güzeli eğitim Araştırma hastanesinden randevu alın.
Yaşınız genç. Durumunuzu net anlatın.
Oradan doğru yönlendirirler diye umuyorum.
Hep özelde çalıştım, doktor konusunda yardımcı olamayacağım.