Bu şans nerden ediliniyor Ben de edineyim !!!

choromo123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
36
3
13
Yıldım artık kaç yıldır staj arıyorum ama okulum sigortamı karşılamadığından(staj zorunluluğu yok) butun kapılar kapanıyor.Tanıdık olsa onda da problem çıkıyor tam staj buldum iş buldum diyorum bu seferde kurslardan okuldan boş günüm olmuyor.Evde kös kös oturduğum zamanlarda ne parttime iş için ne de staj için geri donuş yapan oluyor.Etrafıma bakıyorum sınıfı zor geçen pısırık tipler hepsi biryerlerde iş bulmuş staj yapıyor.Gidip vakıflarda gonullü çalışayım bari dedim onda da ilk hafta eğitime çağırdılar ondan sonra devamlı bi aksilik yok öğrenciler bugün gezi de yok bugün dersiniz yok.Neye bulaşıyorsam kuruyor kalıyorum ortada öyle.

Şansım yok derseniz şansınız olmaz. Başınıza gelen bütün kötü olayları, aksilikleri sıralamışsınız. Bunların yerine iyi olanları, düzgün gidenleri liste yaparsanız iyiyi çekersiniz üstünüze.

canım bu işler şansa değil de daha somut şeylere bakıyor dayı, amca vs vs vs torpil adı altında birleşen kişiler furyası.

Tam tersine her zaman pozitif düşünen bir insan oldum hiç bir zaman da ben bunu yapamam şunu gerçekleştiremem gibi takıntılarım olmadı hala da o şekilde umut ediyor ve hedeflerimin peşinden koşuyorum.Ama un olmadan hamur nasıl yoğurulmazsa ben eğitim hayatım boyunca kos kös okula gidip hiç bir staj iş deneyimim olmadan mezun olursam bu ülkede ya işsiz dolaşırım ya da istediğim mesleği yapmam

Bende üniversite yıllarında bu konudan çok şikayet ederdim. Mezun olmama yakın staj buldum. Ayrıca CVnize eklemeniz için illaki sigorta yapmaları gerekmiyor. Adı üzerinde staj bu. Aslında o kadar yerde staj yaptım demişsiniz, size çok avantaj sağlar.

Bende karamsardım ama sonunda bunun hiç hayırlı olmadığını gördüm. Eğer bir iş olmuyorsa, muhakkak ileride daha iyisi olacağı içindir diye düşünüyorum artık.

Ve bu olumlu tavrımın faydasını görmeye başladım.

Şanslıyım derseniz hep dört ayak üzerine düşersiniz.
Üniversiteye kadar "of yaaa ne şanssızım" diye geçinirken bir gün şanslıyım demeye başladım ve hayatımda her şey yolunda gitmeye başladı.

Hayır daha önce bir yerde staj yapmadım.Şirketler ilk staj zorunluluğu olanlara öncelik tanıyor.Bunun cv ile ilgili değil olay staj zorunluluğum olmayınca sigortayı staj yaptığım iş yeri odemek zorunda onun içinde arada tanıdık yoksa almıyorlar.Sigortasız illegal olduğu için.

Dönem dönem böyle aksilikler oluyor ve üst üste gelebiliyor. Umudunuzu kaybetmeyin ve şansızım demeyin.
Gerçekten bu olumsuz ifadeler ne kadar dilde kalırsa o kadar devam ediyor.
İnşaallah ıyı bir yer bulursunuz.

Yanlış okumuşum canım.

Zorunlu staja başvurma sende, gönüllü staj için ara. Ben öyle yaptım. Bölümün ne bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…