Bu Şartlarda ve Geleceğinden Korktuğum Bu Dünyaya Çocuk Getirmek?

pamuksekeri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
1.145
3
116
İstanbul
1,5 yıldır evliyim Haziran ayında zorunluluktan sonlandırılan bir hamileliğim oldu ve şimdi çocuk yapmaya çok ama çok korkuyorum.Zaten 6-7 gündür bir bıkkınlık hissetmekteyim ve eşimin ailesine yakın olmanın verdiği büyük bir sıkıntı var.Herkes çocuk yap derken ben istemiyorum ve hiç bir zaman istemeyeceğim sanırım.
Sizce çocuk sahibi olmak şart mı? :(

Kişilerin kendi tercihleri.
Sen istemeye bilirsin bi başkası isteyebilir:delphin:

Bende pek istemiyordum şu zamana bakınca.
Çocugumu böyle bir zamanda nasıl yetiştircem nasıl sahip cıkcam vs. diye.
Ama yaş ilerledikce bazı bakış acılarda değişebiliyor.
Çocuk evin diregi. Ve anne duygusunu tatmakda dünyalardaki en güzel en harika duygudur bencea.s.

başkaları istiyor diye çocuk yapılmaz...
şimdi sizin, eşinizin ailesiyle yaşadığınız sorunlar
dolayısıyla, ilerisini göremediğiniz bir evliliğiniz varsa
evet çocuk istememenizi anlarım...
Dünyanın gidişatı hiç iyi değil,dünyaya getireceğim çocuğun
geleceğini göremiyorum derseniz,ona da tamam...
ama bir aileyi anne,baba ve çocuk oluşturur...
eşleri birbirine kenetler,sağlamlaştırır inancındayım...
genelleme yapmıyorum ama her bayan
anne olmak ister,ve bu isteğinizi sevmediğiniz insanlar yüzünden
köreltmeyin derim...
evliliğinizin,sevginizin meyvesi olsa kötü mü olur...
siz eşinizin ailesini böyle cezalandırmayı düşünüyorsunuz sanırım,
ama esas kendinizi cezalandırıyorsunuz...
tabiki çocuk sahibi olmak şart değil...
çocuk sahbi olmak için,anneliğe hazır olmanız,
çocukları sevmeniz,
fedakarlıklara hazır olmanız,
hayatınızı adamanız gerekiyor...
eğer bunlar yoksa ,zaten çocuk yapmayın bence de...
hakkınızda hayırlısı olsun...
sevgiler...

Yok benim amcım kimseyi cezalandırmak değil.Çocuklara bayılırım işin garip tarafı 2 ay öncesine kadar çocuk yapma kararı almıştık.
Şimdi ise haberlerde ağlayan çocukları gördükçe sanki eşim issiz kalacak da çocuğum öyle olacakmış gibi hissediyorum. Aynı zamanda da çocuğum olunca her şey daha da kötü olacakmış gibi geliyor ve ailesinin içine iyice girmek zorunda kalacağım gibi,ben sevmiyorum bu insanları.Çok da sorunlar yaşadık şimdiye kadar ,çok soğudum onlardan.Şimdi de iyi olmaya çalışıyorlar ama içimde bir şey kalmayınca kalmıyor.Sırf onlarla bağım kalmasın diye eşimden ayrılmayı bile düşündüğüm olmadı desem yalan olur.
Bir yandan yaşımız ilerliyor.Öyle bir ikilemde kaldım ki; bir yandan da ya ileride istersem bu kez de olmazsa diye de düşünüyorum.
Anlayacağınız kafam karman çorman :(

çocuk başkaları için yapılmaz...anne baba olmaya hazırsa ...çiftler..çocuk yapılmalı...
bazıları hemen çocuk istıyor bazıları seneler geçiyor öyle...çocuk yapıyor...
bazıları içinse bu dünyanın sonu belli...neden dünyaya getireyim.diyor...
yaşlılıkta belkide seneler geçtikce....pişmanlık yaşıyor.........
yada hiçte yaşamıyor...anne baba olmak zor hele bu zamanda....
insanları tercihi....
ama allah eger isterse dünyaya gelecekse .o canlı kimsede engel olamamz...takı kişiler kürtajla öldürmedikten sonra...

kişinin tercihine kalmış....
kadın kendini annelige hazır hissetmeli,çocuk sevgisi olmalı,sorumluluk sahibi olmalı,anlayışlı olmalı ki bi çocuga bakabilsin yetiştirebilsin...
konunuzun başlığındaki duyguları her kadın taşır...
herkes öyle düşünse hiçbir kadının çocuk doğurmaması gerekir...
nesiller nasıl çogalacak...
sen evine ve evliligine bi anlam katmak istemezmisin...
şahsen ben eşimle tek yaşlanmak istemem tabiki rabbim ömür verirse...
bir bebege sahip olabilmek için hastane kapılarında sürünen milyonlarca çift var bunu biliyormusunuz peki?

arkadaşlara katılıyorum herkesin
kendi isteği
senin biraz üzmüşler ondan dolayıda şuan istemeyebilirisn.
biraz daha zamana bırak ve sen istediğin zaman olsun.
daha mutlu olursun.

ben istiyorum
bir bebegim olsun
o yüce annelik duygusunu bende yaşayayım

ama şuan değil
yeni evlendik çok borcumuz var
bu darlıkta bebegim olmasını istemem

bir kaç ay daha bekleyecegim
inş. istediğim zaman olur.
isteyen herkesin olur.

Ben anliyorum seni...
Kafan allak bullak...suan zamani degil sanirim kendin için
en onemlisi senin hazir olman
sen hazir olduktan sonra hersey olur merak etme
sart diye birsey yok ama olursa daha iyi olur cunku sanirim hayatin en guzel seyi çocugu sahibi olmaktir
ben evlenmeden once kendimi çok hazir hissediyordum hemde çok
ama suan olmasin diye dua ediyorum...psikolojik olarak bazi yasadigin sorunlar içinde kaliyor
bazi yaralar çabuk kapanmiyor
en guzeli zamana birakmak
çocuk yap diyenlere de, siz yapin biz sevelim de.

pamuğum tabiki şart değil...

kendini hazır hissetmeden seni anne olmaya zorlamaları çok büyük saçmalık...

kendini hazır hissetmezsin, şartlar uygun değildir istemezsin...

fakat herşey yoluna girdiğin de eşin baba olmak isterse onu bundan mahrum etmeye hakkın yok...

eğer o zaman da çocuk sahibi olmak istemezsen eşine bu durumu anlatıp bir çıkış yolu bulmanız gerekir.

Çocuğa iyi bir gelecek sağlayamam düşüncesiyle çocuk sahibi olmamak olmaz, bu endişeleri herkes yaşıyor ama neslimizin devam etmesi gerekiyor.
Bizde çocuk istemiyorduk ama Rabbim bize hediye etti ve şuan 7 aylık hamileyim, ve iyikide kaza ile olmuş diyorum yoksa bize kalsan aklıma bile getirmeyiz.
Gelecekle ilgili endişlerin varsa bunlar hiç bitmez, ama eşinle veya ailesiyle sounların varsa çocuk asla kurtarıcı değildir, aksine elini kolunu bağlar. Birde herşeyin vakti saati vardır Allah ne zaman isterse o zaman gönderir.

Canlarım bu konuyu eşimle hallettik ,kaynanam(hangi yüzle söyleyebilirsa artık) ve annem illa yapın diyorlar ama biz kendimize biraz daha zaman tanımaya karar verdik.Ne yazıkki evliliğimizde tam oturmamış şeyler olduğunu düşünüyorum,onları da halledince hayırlısıyla ne yapacağımıza karar vereceğiz.Allahtan eşim de en azından bu konuda benim gibi düşünüyor.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
:1hug:

Çocuk yapmak şart değil,bu konuda anlaşalım önce..
Ama istemez misiniz sabahları sizi minicik bedenindeki kocaman kalbiyle saran,küçücük dudakları ile yüzünüzü öpücük bombardımanına tutan,muzları ve elma kabuklarını çekmecelere dolduran,sizin ayakkabınızı giyip elinizi tutan ve attaaa didelim diyen,çorbasına legolarını katan..
En önemlisi Allahın size sunduğu en büyük hediye olan bir Çocuk bir bebek bir can ...
İçinizde taşımak istemez misiniz onu bu hazzı ve mucizeyi tatmayı..
Bırakın eli bırakın sizi üzenleri..
Kafanızı sallayın ve unutun..Eşinizi seviyorsanız onunla beraber olmaktan mutluysanız boşverin diğerlerini..
Mutlaka tereddütleriniz ve soru işaretleriniz olacaktır öncesinde ama Allah cc daima yüreğinizde ve yardımcınızdır bunu unutmayın..
Hakkınızda hayırlısı olsun

Back
X