Bu sefer hiç komik degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşin kendini değersiz mi hissediyor acaba, hamile kaldığımdan beri ona olan ilginde azalma oldu mu? Eğer olduysa belki ilgi çekmeye çalışıyordur. Ya da dediğin gibi hamilelik psikolojisine girdi. Kendine çeki düzen ver sen değil ben hamileyim de. Hamilelik sürecini böyle bir şey zannediyor heralde.

Millet ne acımasız. He naz yapmış he... Velev ki naz olsun ne olmuş? Kocası o yani bizi eşimiz nazlamayacaksa kim nazlasin? Yeni nesil gerçekten garip sonra deniyor ki erkekler neden sorumluluk almıyor artık. Nazlanmayayim, her işine koşayım, yemesin çalışayim,cocugunu doğurayim ama canım şunu istedi diyemeyeyim öyle mi? Gerekirse prenses de oluruz. Toplum olarak sanılanın aksine erkekler daha nazlı. Her istediklerini yapıyoruz işte.
Konu sahibi hassasiyetiniz çok normal. Bir daha isteklerini yapmayin. Gemi aziya mi aldı annenize gidip dinlenin biraz aklı başına gelsin. Nerde ne yiyorsa yesin. Psikolojik sorunu mu var terapi alsın. Bu ne ya.

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Bence yanılıyorsunuz, zor bir hamilelik geçirdiniz mi? Her hamilelik bir değildir. Ben normalde de çok koku alan biriyim ve bu konularda hassasim ama hamileliğin öyle geçti ki. Yani ben hep naz niyaz sanıyordum bunları. Yaşamayan anlamaz. Bütün bir gün her kokuya istifra ediyordum. Akşama kadar. Midede bir şey kalmasa acı su cikartiyordum. Prenses olduğumuz için mi sizce bu? Ne yemek yiyebildim ilk 14 hafta ne şu icebildim. Şu modemi bulandırdı. Otururken bu duvar kokuyor diyip diyip ağlayarak kustum kaç kere. Bu trip değildi inanın. Hatta eşimin bir akrabası bana bir şey demedi ama arkamdan bu da abartiyor demiş. Kendisi 3. Gebeliğimi yaşadı yakın zamanda bana gelip aynen şunu soyledi. Canım hakkını helal et sen hamileyken biz de hamile olduk vs abartiyor demiştim ama ben böyle hamilelik yaşamadım bu ne ben mahvoldum bu hamilelikte resmen su icemkyorum midem bulanıyor dedi. Demem o ki her hamilelik bir değil ve her hassasiyet de naz değildir. Bu arada konu sahibi kokudan miden bulanıyor diye ipe un serme kendini bırakma olur mu? Sırf bu dengeler hassas evliliğimiz de yeni diye o halde ben elimde poşet Amerika'ya gittim eşimle gezdim bir lokma yemeyip kusarak 2 hafta tatil yaptırdım beyime ki bak daha çocuk gelmeden evliliğimiz yıprandı demesin diye 🙄

Sempatik gebelik deniyo bu duruma. Benim bildigim empati yetenegi yüksek erkeklerde oluyor. Anksiyete olusturdugu icin boyle tepki verio vucudu. Babalik konusunda endiseleri var. Cocuk benim yerime geçer mi, eşimle aram eskisi gibi olur mu, dogumda her sey yolunda gider mi, en önemlisi kendiyle ilgili IYI BIR BABA OLUR MUYUM gibi kafasinda cevabini veremedigi sorularin oluşturduğu kaygi durumu boyle bi bozukluga neden oluo. Bazi doktorlarda erkegin hamile kadinla bir arada yasamasindan ötürü hormonlarinin degistigi soyluyo. Kadin dogumcu bi arkadasim hatta bunu arastiriyordu hakkaten de erkegin ostrojen seviyesinde artis oluyormus. Sen diyosun ya demiri hemoglobini normal falan biyokimya test sonuçlarına degil de hormon sayimina baktirdiniz mi? Benim şahsi yorumumsa cinselligi kesince oluyor. Sandığınız kadar milyonda birlik bi durum degil cok duydum ben bunu bi rivayete gore amerikan erkeklerinin yarısı yasiyormus. Hatta anadoluda bunla ilgili sözler vardir.

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Şuan da yanlış anlaşılmak istemiyorum ama kadın olduğum halde bu tarz şeyler bana bile fazla geliyor kıymalı makarna yapmayim yok ben varken duş alma bilemedim ki hamilelik yasamadigim için bence naz olarak düşünüyor o yüzden yapıyor

Hamilelikte koku hassasiyetini, değişik kokulardan mide bulanmasını hamile insana soracaksınız.
3,5 ay evde sigara içiliyor diye kavga ettim eşimle. Bende sigara içiyordum halbuki. Hamilelik le sigarayı bıraktım tiksintiden. Kokusunu duyunca kusuyordum.
Kaynananam tavuk pişirse, yumurta haşlasa onların kokusuna kusuyordum. Bir kere ben uyuyoken yumurta haşlamış kendisine lavaboya soymuş kabuğunu. Onları çöpe atayım dedim elimi sürer sürmez midem bulandı tuvalete zor attım kendimi. Yani prensesliğimizden yapmıyoruz
Ama istesek yaparız da, can taşıyoruz el üstünde tutulmak hakkımız

Çocuk olmadan önce kaybetme korkusu varken. Hamile kalınca artık kendine güveninin gelmesi, nasıl olsa çocuk olacak diye düşünmesi sebep olabilir. Benim eşim de öyleydi dogum a kadar temizlik yaptım yemek yaptım yazın en sıcagında, evrak işlerini vs hallettim onun. Hep az geldi yetmedi. Çünkü ister istemez kendine güveni geldi. Dogumdan sonra herşey normale döndü. Nazı niyazı bitti şükür. Sizin de dogum dan sonra geçebilir.

Hamilelik harika bir süreçtir.Biraz fazla mı olumsuzluğunu yaşıyorsunuz?Zor geçiriyor da olabilirsiniz,yemek hassasiyetiniz vardır.Anlayabiliyorum. Ama şampuan hassasiyeti garip!

esimin bir parfumu vardi joop marka hasta olurdum ona ben bile sikardim hamile kaldim siseyi kiricaktim okadarki migdem bulaniyordu döner canim cekerdi ama kokusu kustururdu bir baskadir hamilelik ve hormonlar tuvalete takilan kokulardan bile igrenirdim halbuki cok severdim limon kokan banyoyu fresch gelirdi bana ama iste yani naz deil gercekten migde bulaniyor

Aslinda ben de hep oyle dusunuyordum. Abartiyorlar fala diyordum. Kendim hamilelegimde hep yedim. Zerre tiksinme falan yasamadim. Mide bulantisi , bas donmesi yasamadim. Fellik fellik gezdim. Rahattim. Bu yuzden bunlar bana da hep abarti gelirdi. En yakin arkadasim hamile kaldi. Kizin ilk 3 ay cektigi eziyeti gozlerinde gorebiliyordum 😔 Bulantidan gece gunduz uyuyamiyordu. Cok geceler esi nobetteyken basinda bekledigim oldu yani. Serumlarla besleniyordu, agzina bir lokma yemek koyamiyordu. Bazilari gercekten agir gecirebiliyormus hamileligi. 🙇

Mide bulantısı nedir bilmeyen seni anlayamaz. Düşmanıma dilemem. Bir de kalkıp baba adayına kıyma kavuracağım öğüre öğüre. İçine tükür canım en okkalısından.
Ne güzel dedin ya ben gebeligim de bırak onu bunu ev de bulunan su bardağından tiksindim eşim suyu içerken bana öğürme geliyordu :( naz yaptın diyenlerin en alâsından yaşamasını diliyorum bu kusma olayını bakalım o zaman da ımı sın nız yıpıyırsın prımsıs mısın demekten vazgeçerler.

Bence tükürmesin direkt içine kussun çünkü bu adam anca öyle vazgeçer kapristen.

Benim şampuanim ayri ve o inatla midemin bulandigiyla yikaniyor. Agir bir kokusu var. Ve banyonun kapisi acilir acilmaz eve yayiliyor o koku...
Kendini hiç üzme canım. Çok ama çok normal. Ben normalde de kökü sevmem fakat hamileyken o kadar arttı ki bu hassasiyet anlatamam. Parfümlü tuvalet kağıtlarından iğreniyordum. Dediğin gibi eşimin sampuaninin kokusundan da igreniyordum. Doğum yaptıktan sonra şampuanın ne güzel kokusu varmış dedim.

Sana tavsiyem eşin sana sinirlendiği ve eleştiri yaptığı zaman sakın savunmaya geçme. Sen savunma yaptıkça eşin eleştirinin dozunu da artıracak. Sert cevap ver ve kestirip at. Kayinvalideye gelince fazla naz yapmadığın için öyle davranıyor.

Ne alakasi var bazi kokulat gercekten insani cileden cikarabiliyor misal evde tavuk olmadigi halde bu ev tavuk kokuyor benden habersiz tavuk mu aldin diye mutfaga girememistim ki ben hamilelimi hic de nazlanarak gecirmedim nerdeyse 9 ay boyunca ise gittim aktif calistim ama kokan sey kokuyor yapacak birsey yok

Şuan da yanlış anlaşılmak istemiyorum ama kadın olduğum halde bu tarz şeyler bana bile fazla geliyor kıymalı makarna yapmayim yok ben varken duş alma bilemedim ki hamilelik yasamadigim için bence naz olarak düşünüyor o yüzden yapıyor
Gercekten hamilelik yasamadan once bana da sacma gelirdi ama inanin en sevdigim yemegin bile bozuk kokmasi hem de ayni gun sonra evde olmamasina ragmen tavuk kokuyor diye mutfaga giremedim hatta henuz hamile oldugumu bilmiyordum dolabi actim birda birsey kokuyor bozuk birsey var diyorum esim inanmiyor 2 gun sonra bozuk ymek ortaya cikti 😂

Cocugu cok istiyor olsa bile tam olarak bu surecte neler yasayacagini bilememistir ilk cocugunuz muhtelen.
Daha 9. Haftada sampuan midemi bulanidiryor şu zaman yikan, kiyma midemi bulandiriyor yapma gibi seyler ve daha benzerleri olunca haliyle bu 9 ay nasil gececek diye ben olsam ben de pişman olurdum. :KK70:
Bulantilariniz gecince duzelir insallah
Biraz anlayışlı olmak lazım. Can taşıyan kadına saygı göstermek lazım. Cennet niye annelerin ayakları altında? Çektikleri eziyetin karşılığı olarak. Ne demek 9 ay nasıl geçecek? Nasıl geçerse geçsin. Allah hayırlısıyla doğmasını nasip etsin diyerek sabretmek varken bir de kadının inadına yapsın paşazade. Sanki kadınlar isteyerek mi yapıyor bu durumu? Bilmiyorum çocuğunuz var mı ama her gebelik de bir olmuyor. Kimisini hamilelik hiç zorlamaz kimisi dokuz ay boyunca çeker.

Bende yaşadım bilirim. Güllü duş jeli vardı hala midemi bulandırır. Nefret etmiştim ondan. Ama keşke konu açmasaydın. Buradaki kadınların çoğu erkek manyağı olduğu için kocana yemek yapmadın mı diye ayılıp bayılırlar. En nefret ettiğim de hamilelik yaşamayan ya da hamileliğinde mide bulantısı çekmeyenler prenses misin abartma diyorlar ya deli oluyorum. İnan burdaki kadınların büyük bir yüzdesini ciddiye alma.
Hem ne demek kv evinde herşeh sana bakıyor. Niye yapıyosun canınızı sokakta mı buldunuz anlamıyorum. Kalksın kocanız yapsın. Ne işe yarıyor bu adam. İnanılmaz bencil merhametsiz

Durduk yere bir kadın niye böyle bir şey uydursun? Rahat mı batıyor acaba? Ya da niye yalan söylesin? Birini anlamak için illa onunyasadigi şeyi yaşamaya gerek yok. Biraz empati yaparsanız anlarsınız zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X