Bu sefer hiç komik degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bak güzel kardeşim, çevremde böyle bir şey olmadı dedim özür diliyorum diye güncelledim de daha alıntılayıp boş boş bilmem ne diyorsun. Dünya üzerinde birçok kadının yapabildiği şeye prensesiz de prensesiz. Prensessiniz anladık. Çocuğunuz doğunca siz kraliçe, o prenses ya da prens. Nasıl kafalar ya. Abi herkes doğuruyor ya. Ne bekliyorsunuz? Adam ağız tadıyla duş bile alamayacak mı evinde? Kendi tiksiniyorsa uzak dursun adamın kullandığı şeye karışmak ne? Biraz mantık çerçevesinde düşünün rica ediyorum. Yemek konusu her neyse de bir insan evladının kullandığı şampuan.
Bence artık ısrar etmeyin.Sampuandan değil parfümünden midesi bulanıyor..Alıntıyı okursaniz sevinirim.....
Koku duyusunun hassaslaşması her kadında rastlanan bir durum değildir. Ancak kadınların pek çoğunda hamileliğin temel belirtisi olarak gözlenmektedir. Kokulara karşı hassasiyet, özellikle hamileliğin ilk haftalarında sıkça rastlanan bir gebelik sorunudur. Bazı kadınlarda bu durum 12-15 hafta sürerken, bazı kadınlarsa tam 9 ay boyunca kokulara tahammül edemediklerinden yakınırlar.
Gebelikte mide bulantısı sarısında çiçek kokusundan yemek kokusuna kadar bir takım kokuların duyulması mide bulantısını artırır.

Hamilelikte kan damarları ve kılcal damarlar genişlediği için kokuya karşı hassasiyet baş gösterir. Hamile kadınlar kendilerini toplumdan soyutlamamak için gebelikleri süresince insanlar arasında dolaşırlar. Ancak bu durum çok çeşitli kokuları duymalarına ve çoğunlukla da rahatsız olmalarına neden olur. Hamile kadınları en çok rahatsız eden kokuların başında yemek kokusu, parfüm kokusu ve hava kirliliği ile çevreye yayılan çeşitli kokular gelir. Bunun yanı sıra bazı kadınlar, kokusunu beğenmedikleri için yemedikleri yemekleri hamilelikte yemeğe başlayabilirler.

Ya bak güzel kardeşim, çevremde böyle bir şey olmadı dedim özür diliyorum diye güncelledim de daha alıntılayıp boş boş bilmem ne diyorsun. Dünya üzerinde birçok kadının yapabildiği şeye prensesiz de prensesiz. Prensessiniz anladık. Çocuğunuz doğunca siz kraliçe, o prenses ya da prens. Nasıl kafalar ya. Abi herkes doğuruyor ya. Ne bekliyorsunuz? Adam ağız tadıyla duş bile alamayacak mı evinde? Kendi tiksiniyorsa uzak dursun adamın kullandığı şeye karışmak ne? Biraz mantık çerçevesinde düşünün rica ediyorum. Yemek konusu her neyse de bir insan evladının kullandığı şampuan.
prenses diyen sizsiniz ben sizi eleştirmişim farkındaysanız. "kusma prensesligi" diye de tiye almışım sizi. metnin ana fikrini bulma konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz belli ki.

ilk yorumunuzu okudum ona mesaj yazdım. zat-ı âlilerinizin tüm mesajlarınızı okuyacak vaktim yoktu maalesef. kendinizi bu kadar önemsediginize göre asıl siz prenseslik sendromuna yakalanmissiniz. ne diyelim geçmiş olsun.

bu arada abiniz değilim. üslûp önemli, tanımadığınız insanlara hitap şeklinizi geliştirmelisiniz.

Hamilelik ve doğumu her kadın aynı derecede yaşamıyor. Ben kahvaltıya bal reçel vs ile başlarken hamilelikte 9 ay yiyemedim. Et tavuk balık dondurma tatlı ağzıma koymadım. Her sabah istifrayla gözümü açtım. Son üç ay reflu yüzünden yatarken nefesim kesiliyordu. Ayağım topallıyor kalçadan bacağım tutuluyordu. Yürüyüş bile yapamadım. Bütün bunlar naz mı değil elbette
Evimin işini de yemeğimi de yaptım kendimce. . Eşim de sevmediğim parfümü inadına sıkar gelirdi. Lavaboya zor atardım kendimi. O yüzden yaşamayan bilmez. O kadar ağrı sızı çekiyoruz. Vücudumuz çatlak dolu. Sonra da prenses bla bla.
Sorunuza gelince eşiniz ya bilerek yapiyor ya da gerçekten psikolojik desteğe ihtiyacı var. Onun da bir kolayı var. Psikolojim bozuldu terapiye gideceğim deyin o da gider bence:anneadayı:

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Evet malesef sampuan kokusuna dus jeli kokusuna et kiyma kokusuna midem bulanıyordu ekmeğin maya kokusu insanin burnuna gelir mi yaaa geliyodu valla. Prenseslik degil bence bu.

"kusma prensesligi" diye de tiye almışım sizi.
Ha bundan haberiniz var yani? Prenses gibi söylemi günümüzde hangi anlamda kullanılıyor biliyorsunuzdur. Ne amaçla kullandığımı da anlamışsınızdır. Bunun üzerinde durmayacağım ama evde kullandığım şampuana kadar söylenen biri olsa kafayı yerdim. Kendi kullanmıyor olabilir ama insanın mecburen kullandığı şeyleri de hadi duşa gir kokusu gitsin diye darlamak mantıklı gelmiyor bana. Üremek kadar basit bir eylem ya ne kadar karmaşıklaştırıyorsunuz. Halamın oğlunun karısı sancılanmış devlet hastanesine gitmiş doğum demişler kız saçını başını yolmuş ben burada yapmam özel hastane istiyorum diye. Daha iyi falan diye değil yalnız. İnstagramda paylaşabilmek için :)) Çoğu kadının da beklediği bu işte pamuklara sarılmak. Bulamayınca aradığını böyle konular açılıyor. Bir de bir sorunu yokken taklit yaparak ilgi çek diyenler var ki oraya hiç girmiyorum. Farklı kafalar.

Ben de öyle derdim ama inanin 9-10 haftalikken buzdolabini acamiyordum degisik bir koku geliyordu,4 ay civari acabildim :) Kinamamak gerekiyormus onu ögrendim 😂
İnşallah başıma gelmez de 😂

Ama tabi gerçekten insan ne kadar empati bile kursa başına gelmeyince bilemiyor

Ben hamileyken evdeki perdeden bile midem bulanıyordu. Bazı kadınlar kendileri öyle yaşamadığı için hamileliği öyle olmaz diye düşünüyor. Hem hayat müşterek. Kimin başına ne geleceği belli olmaz. Şimdi konu sahibinin eşi hasta olsa çalışamayacak durumda olsa adama zorla çalış mı diyeceğiz. Çok acımasız yorumlar yapılıyor.

Evet malesef sampuan kokusuna dus jeli kokusuna et kiyma kokusuna midem bulanıyordu ekmeğin maya kokusu insanin burnuna gelir mi yaaa geliyodu valla. Prenseslik degil bence bu.
Sıcak ekmeği normalde çok severken aşırı midemi bulandırıyordu kokusu hamileyken
Hamileliğin başında yiyebilirken sonrasında salatalıktan aşırı soğumuştum mesela, düşüncesi bile fena yapıyordu, Doğumdan sonra uzun süre de yiyemedim.
Hala şampuan kokusu diyorlar.
Evet normalde güzel koksa bile berbat geliyor o zamanda

Son zamanlarda bi linç girişimidir gidiyor hadi hayırlısı. Hamilelikte mide bulantısına neden şaşıyor ve naz olarak algılıyorsunuz ki? Her insanın bünyesi bir değil. Kimisi hiç bulantısı olmaz, kimisi 9 ay boyunca bulantısı olur, kimisinin erken veya geç başlar. Velev ki şampuan kokusundan gerçekten midesi bulanmayıp naz yapıyor. Yapsın. Hamilelik hormonu diye bir şey var. Nazlansın. Kalkıp iki tane güzel söz söyleyince inciler mi dökülecek? Kalp kırmak ne kolay, zor olan gönül yapmak değil mi? Hamile olan bir kadını sevindirsen bebekte bundan etkilenir. Ayrıca ben ünlü birinin sabun kokusunu aşerdiğini duydum da kimse inanmamazlık etmedi, hamile olan birinin midesi bulanmasına neden bu kadar dalgaya aldınız ki?
+1.000.000
Şu an burada okuduğum yorumları inan bir tane erkekten dahi duymadım şimdiye kadar.

Yalan söylemek hoşumuza gidiyor. Bayılıyoruz zaten mide bulantısı numarası yapalım da kocalarımız bize anormal davransın diye. Hamilelik mantık çerçevesi içinde düşünülecek bir durum değil maalesef. Bırak her kadının aynı olmasını aynı kadının her hamileliği farklı geçer, birine hamileyken midesi bulanır diğerinde bulanmaz, otekinde yataktan kalkamaz. Inşallah Allah sana hayırlı bir evlat nasip eder ve sana mantıksız gelen şampuan kokusundan igrenmeyi veya mide bulantısını yaşamazsın.

Midesi bulanmayanlarin bizi anlayamamasi çok uzucu dört ay gozumu açmadan yattım sadece marul ekmek yiyebildim hep nazdan mi yani
Evet canım hep nazdan. Kadınların kadınları eleştirdiği kadar erkekler kadınları eleştirmiyor. :bicak:
Bu arada konu neydi nerelere geldi.

Sempatik gebelik deniyo bu duruma. Benim bildigim empati yetenegi yüksek erkeklerde oluyor. Anksiyete olusturdugu icin boyle tepki verio vucudu. Babalik konusunda endiseleri var. Cocuk benim yerime geçer mi, eşimle aram eskisi gibi olur mu, dogumda her sey yolunda gider mi, en önemlisi kendiyle ilgili IYI BIR BABA OLUR MUYUM gibi kafasinda cevabini veremedigi sorularin oluşturduğu kaygi durumu boyle bi bozukluga neden oluo. Bazi doktorlarda erkegin hamile kadinla bir arada yasamasindan ötürü hormonlarinin degistigi soyluyo. Kadin dogumcu bi arkadasim hatta bunu arastiriyordu hakkaten de erkegin ostrojen seviyesinde artis oluyormus. Sen diyosun ya demiri hemoglobini normal falan biyokimya test sonuçlarına degil de hormon sayimina baktirdiniz mi? Benim şahsi yorumumsa cinselligi kesince oluyor. Sandığınız kadar milyonda birlik bi durum degil cok duydum ben bunu bi rivayete gore amerikan erkeklerinin yarısı yasiyormus. Hatta anadoluda bunla ilgili sözler vardir.

Ilk günden bugüne ilgimi asla kesmedim aksine daha ilgiliydim. Ilk ogrendigimizde 1 hafta hep araştirma yapardi. Sonraa aa daha miden bulancakmis askim s.ctk falan derdi. Ama hep gulerek.
Benimki tup bebek oldugu icin hemsire iliski yasagi olmadigini ama yinede keseye kadar olmasa iyi olur dedi.

O da erkek sonucta diye defalarca yuzeysel daha sonrada gercek bir iliskimiz oldu. Hicbir zaman yok demedim kendisine ve sirf hamilelige kotu gozle bakmasin diye hep kalktim yemeklerimi de yaptim. Acikca soyleyeyim. Hamile kalmadan once hergun yemek yapmiyordum illaki kacamak yapiyorduk... yani onu bu psikolojiye sokacak hicbir sey yasamadik. Ama neden boyle oldu bilmiyorum

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.

Bence hiç alakası yok ben de yeni hamileyim ama sevdiğim herşeye karşı acayip derecede mide bulantısı ve koku hassasiyeti yaşıyorum böyle olacağımı düşünmezdim ama oluyormuş bence prenseslikten değil :)

Hiç koku hassasiyetim olmadı. Mide bulantısı ise 2 gün sadece,ama o 2 gün mafetti beni. Yemeği içimde tutamıyordum. Artık birşey yemeye korkuyordum. Bunu 3 ay yaşayan kadınlar var dedim. Konu sahibi hiç bulantiniz olmasa, çok keyifli bir hamilelik gecirseniz dahi nazlanmak hakkınız. Çünkü siz bir canlı taşıyorsunuz, büyütüyorsunuz. Daha ötesi mi var?

Şampuan kötü kokuyor ve ben daha yeni yemek yemiştim. Kafamda "miden bulanmiyor psikolojik" diye kendi kendime soyleniyorum. Kapi bir aciliyor butun ev o sampuan kokusundan. Yok yani engel olamiyorum bulanmaya basliyor.
Bende en azindan istifra etmeyim diye hemen kendimi savunmaya aliyorum burnumu flan kapatiyorum klimayi en yuksek sogukluk derecesine getiriyorum kapi pencere aciyorum. Yani 1 saat sonra duş alsa bunlarin hicbiri olmayacakti.

Evet canım hep nazdan. Kadınların kadınları eleştirdiği kadar erkekler kadınları eleştirmiyor. :bicak:
Bu arada konu neydi nerelere geldi.
Kızımda 4 ay sadece peynir yiyerek yaşadım. Mideme giren çıkıyordu. Halsizlikten yerlerde süründüm.bu mu naz anlamadim..simdi 2.ciye hamileyim yine az da olsa bulanıyor akliniza gelmeyecek seylerden tiksiniyorum. Ust uste cikarinca artik halsizlikten oylece yatiyorsunuz.Ve bu bulantılara naz diyene diyeceğim tek şey umarım yaşamaz böyle bir şey başına gelmez..basina böyle bişey gelmeyen anlayamaz zaten.

+1.000.000
Şu an burada okuduğum yorumları inan bir tane erkekten dahi duymadım şimdiye kadar.

Kadın kadının düşmanıdır diye boşa dememişler demek ki. Hamileliği kimyasal yaşadım sadece ama her hamileye sonsuz saygım var. Bazen bazıları çok fazla bu durumu kullanabiliyor buna da saygı duyuyorum. Hormonal bir durum neticesinde... mutlu etmek zor olmamalı bu kadar.

Evli bile değilim ama hamilelerde koku duyarlılığının bulantıının olduğunu biliyorum bence gayet normal. Buna naz demek bana çok acımasızca geliyor. Arkadaşım dersten çıkardı yiyemezdi bir şey hiç naz hali filan değil yani.

Cnm cevremdekilerin acillik oldugunu gordum mide bulantisindan. Bende daha 5 gundur koku hassasiyeti var. O da herseye degil. Deterjan , sampuan , bulasik deterjani, parfum , zeytinyagi kokusu , brokoli , yersil, domestos falan... bu kokulari aldikca midem bulanmaya basliyor. Sonra koku kesilsede hala koku varmis gibi geliyooor..
Seni çok iyi anlıyorum. İlk hamileliğimde şampuan kullanamadım o kadar pis kokuyor du ki bana. Sabun ile yıkadım saçlarımı, yumuşatıcı falan çıkarmıştım hayatımdan, buzdolabının açıldığını iki oda ileriden alıyordum kokusunu, yemek yapamıyordum falan.
Eşiniz bir süre anlayışlı olmalı, çekmeyen cidden bilemez,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X