Bu sefer hiç komik degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ilk günden bugüne ilgimi asla kesmedim aksine daha ilgiliydim. Ilk ogrendigimizde 1 hafta hep araştirma yapardi. Sonraa aa daha miden bulancakmis askim s.ctk falan derdi. Ama hep gulerek.
Benimki tup bebek oldugu icin hemsire iliski yasagi olmadigini ama yinede keseye kadar olmasa iyi olur dedi.

O da erkek sonucta diye defalarca yuzeysel daha sonrada gercek bir iliskimiz oldu. Hicbir zaman yok demedim kendisine ve sirf hamilelige kotu gozle bakmasin diye hep kalktim yemeklerimi de yaptim. Acikca soyleyeyim. Hamile kalmadan once hergun yemek yapmiyordum illaki kacamak yapiyorduk... yani onu bu psikolojiye sokacak hicbir sey yasamadik. Ama neden boyle oldu bilmiyorum

Birilerinden hurafe seyler mi duydu gerildi acaba. Cok sacma cidden de yalniz degilsin bi ton yasayan var. Terapiye gitmeyi kabul eder mi

Ha bundan haberiniz var yani? Prenses gibi söylemi günümüzde hangi anlamda kullanılıyor biliyorsunuzdur. Ne amaçla kullandığımı da anlamışsınızdır. Bunun üzerinde durmayacağım ama evde kullandığım şampuana kadar söylenen biri olsa kafayı yerdim. Kendi kullanmıyor olabilir ama insanın mecburen kullandığı şeyleri de hadi duşa gir kokusu gitsin diye darlamak mantıklı gelmiyor bana. Üremek kadar basit bir eylem ya ne kadar karmaşıklaştırıyorsunuz. Halamın oğlunun karısı sancılanmış devlet hastanesine gitmiş doğum demişler kız saçını başını yolmuş ben burada yapmam özel hastane istiyorum diye. Daha iyi falan diye değil yalnız. İnstagramda paylaşabilmek için :)) Çoğu kadının da beklediği bu işte pamuklara sarılmak. Bulamayınca aradığını böyle konular açılıyor. Bir de bir sorunu yokken taklit yaparak ilgi çek diyenler var ki oraya hiç girmiyorum. Farklı kafalar.
üremek kadar basit eylemi karmasiklastiran ben ve benim gibi mide bulantısı yasayan kadınlar değil, kuzeniniz gibi insanlar olabilir.

basit bir eylem dediğiniz bir can tasimak da küçümsenecek bir olay değil. işte bu yüzden bizim kültürümüzde ister insan olsun ister hayvan olsun iki can taşıyanlara hürmet edilir.
kuluçkayaya yatmış tavuğa bile yemi suyu önüne verilir. ben böyle gördüm, böyle büyüdüm. hayatımda da böyle uyguluyorum. merhamet iyidir. hepimize lazim

Ben sizin ilk konunuzda da hic gulmemistim ve ciddi bir sorun bu demistim
Yine tekrarliyorum
Simdi cekiyorsunuz adami bir sekilde ama bebek dogduktan sonra neler yasayacaksiniz?
Bu adam nasil bir baba olacak?
Acilen tedaviye ikna edin esinizi , bebek dogmadan normale girmesi lazim

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Bekarsiniz, cocugunuz yok belli ki daha once hic hamilelik yasamamissiniz. Bilmediginiz konularda niye insanlari elestirip yorum yapiyorsunuz hanimefendi? Hamile kadinlarin mideleri bulanir, pek cok sey kokar, hormonlarinda etkisiyle hassaslasirlar, bel ve kemik agrilari olabilir. Hatta bazi hamileler aylarca hicbirsey yiyemez serumla beslenmek durumunda kalirlar. Sifirdan insan uretmeyi kolay yada cocuk oyuncagi mi sandiniz acaba???

bulantiyi hafife alanlar yilda bir gun midesini usutunce yatak dosek yatanlardan degilse ben de hicbir şey bilmiyorum.
Bulanti ve tiksinme yuzunden tam 2 ay su icemedim ben, insan kendine bunu yapar mi, boyle bir simariklik turu olabilir mi? Nazdan yapsam gider gizli gizli icerdim.
Kendi hemcinslerimiz bizi anlamiyorken, karsi cinsin anlamasini nasıl bekleyelim ki...

ılk aylar benımde okadar mıdem bulanıyordu kı ben hamılelıgım boyunca tam 14 kg vermıstım kusmaktan ve bulantıdan bırsey yıyemedıgım ıcın
gıda reklamı gorunce yemek ısmı gecınce bıle kusuyordum

bırde koku hassasıyetı gercekten zor

ama 5 aydan sonra gecıyor bırbırınıze karsı daha sabırlı olmanız lazım

16nci haftaya kadar bulanti, kusma yasadim.
Hamile degil hasta gibiydim. Kendim evde yemek yapmayi birak 7/24 yorgan dösek yatiyordum ; disardan yemek kokusu gelse hüngür hüngür agliyordum.
Annem bi seyler yiyim diye mutfakta yemek hazirlarken bana, lavaboya mutfagin onunden gecerken agzimi burnumu kapatip geciyordum. Lavabo kanepe arasi yasadim ilk 3bucuk 4 ay.
Boyle prenseslik olur mu? Kim kendine bile isteye bunu yapar?
Evde kokan bir sey var ama ne? Hali perde koltuk ne varsa yikadik, yikattik. Yok bulamadim bulanti kaynagini:KK43:
16nci haftada bicak gibi kesilmisti cok sukur.

Senin de kisa surer insallah canim bir an once biter umarim.
Esinin davranisi sasirtti beni de.

Ya bak güzel kardeşim, çevremde böyle bir şey olmadı dedim özür diliyorum diye güncelledim de daha alıntılayıp boş boş bilmem ne diyorsun. Dünya üzerinde birçok kadının yapabildiği şeye prensesiz de prensesiz. Prensessiniz anladık. Çocuğunuz doğunca siz kraliçe, o prenses ya da prens. Nasıl kafalar ya. Abi herkes doğuruyor ya. Ne bekliyorsunuz? Adam ağız tadıyla duş bile alamayacak mı evinde? Kendi tiksiniyorsa uzak dursun adamın kullandığı şeye karışmak ne? Biraz mantık çerçevesinde düşünün rica ediyorum. Yemek konusu her neyse de bir insan evladının kullandığı şampuan.
esım eve gırer gırmez yıkanırdı kokuya hassas oldugum ıcın
dustan cıktıgı an kurulanırken kokuyorsun ööğğhh dıye kusardım
daha kurulanırken dusunun
annenızde kusuyormus bakın, sızın neden kustugunu bılmemenız annenızın hıcbırseyden tıksınmedıgı hassas olmadıgı anlamına gelmez, annenızde aynı seylerı yasamıs demek kı
bazı seyler yasayınca ogrenılır :)

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Ya öyle demeyin nolur.
6 ay kusan biri olarak ve ilk 6 ayda 6 kilo vermiş biri olarak , ben tamda sizin yazdığınız gibiydim mesela.hatta dahada fazlası.yemiz çarşaf kokusuna bile kustum.evet nazlanan bayanlar var ama gerçekten herşeyden tiksinende var.

Bence ne yapın ne edin doktora gitmeye ikna edin.
Aylar geçtikçe tahammülünüz daha da azalacak. Bu sorunu şimdi çözmezseniz dozu artabilir, ileride daha büyük tartışmalar yaşanmasın.

Koku hassasiyetinin naz sayılacak bir tarafı da yok bence.
Normalde kokulara hassas değilim, hiç hamilelik de yaşamadım. Ama evde kıyma kavrulduğunda, tavuk haşlandığında kendimi nereye atacağımı şaşırıyorum. Gayet berbat kokan şeyler zaten bunlar. Hamile birine daha ağır kokması çok normal.

Soğan salça kavurulurken çıkan kokudan ter su içinde kalıp kustuğumu bilirim hamileyken İnan’ın ayıla bayıla aldığım oda kokusundan, sıvı sabunun kokusundan bile tiksindim hak veriyorum ilk 6 ay her şey midemi bulandırırdı 6 kilo verdim sürekli kusmaktan bide ağlardım ben bu kadar kilo verirken bebek nasıl alcak diye cahillik işte...

Bir kere delirin terör estirin eşiniz kendine gelsin o zaman daha da girmez o psikolojiğe önceki konunuzu da biliyorum eşiniz fazla kaptırmış bir kere delirin bir silkelensin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X