• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu sefer konu arkadasimin esi...

açık görmüş sevmiş kapalı olsaydı evlenmezdi diyenler olmuş da insanlık hali arkadaşlar insan başka açılardan da evlendiği günkü gibi olmuyor.
demekki arkadaşının eşi çok sığ ve dış görünüşe fazla mana yüklemiş.
insan karşısındakini seviyorsa şekline bakmaz. önemli olan karakter değil mi ?

İyi de bu da karakter değil mi, bire bir aileyi bilmediğimizden kesin yorum yapamıyorum ama bu hayatı komple değiştiren bir karar, eşi o hayatı benimseyecek mi bakalım

Babamın bir arkadaşı vardı karısı kızı çarşaflı, babama demiş ki bize akşam oturmasına gelin ama biz harem selam otururuz, babam demiş yok ben karımı kızımı gözümün önünde isterim, sende eğer benden sakınacaksan zaten beni evine alma biz gene dükkan önünde tavla oynamaya devam edelim

Farklı hayatlar bunlar, ama bilmiyoruz tabi hissiyatı nedir, çarşaflı da kapalı,tesettürlü de kapalı, bıcır bıcır rengarenk giyinen makyaj yapan kızlarımız da kapalı

Benim dayım hacca gitti geldi 5 vakit namaz kılar. Kuzenimin eşinin ailesi geldi istemeye, kadın daha içeri girer girmez biz haremlik selamlık oturuyoruz demiş. Dayım da bizde öyle bir şey yok demiş. Herkesin farklı bir bakış açısı var herkes farklı yaşıyor. Adam hayat arkadaşını böyle görmek istiyor demek ki.

Biz her zaman karma arkadaş çevresi olmuş bir çift olduk içkili mekana da gittik sabahlara kadar eglendikte, benim en yakın arkadaşım bir erkek vs, böyle bir hayat, şimdi eşim bana dese ki ben artık muhafazakârım x mekana gelmem x kişiyle görüsmem sende erkeklerle arkadaşlığını kes, nasıl olacak, o dini hassasiyetini kendince arttırdı diye bende ona uymak zorunda mıyım uymasam nasıl olacak, ayrı mı takılıcaz

İyi de bu da karakter değil mi, bire bir aileyi bilmediğimizden kesin yorum yapamıyorum ama bu hayatı komple değiştiren bir karar, eşi o hayatı benimseyecek mi bakalım

hayır canım hayatı neden tamamen değişsin ki.
kadın zaten buna meyilliymiş kocası da bunu biliyordur.
zaten çok uçlarda yaşanyan biri birden kapanmaz, yaşam tarzı zaten buna göredir bu bayanın.

hayır canım hayatı neden tamamen değişsin ki.
kadın zaten buna meyilliymiş kocası da bunu biliyordur.
zaten çok uçlarda yaşanyan biri birden kapanmaz, yaşam tarzı zaten buna göredir bu bayanın.

Bu tahmin olur sadece, belki Niran Ünsal gibi birden kapanacak bambaşka biriyken,o konuda birsey yok, ki niyeti vardı ise evlenmeden önce söylenmeliydi, kv yi arkama alayım kocayı ikna edeyim planı hoş mu

Biz her zaman karma arkadaş çevresi olmuş bir çift olduk içkili mekana da gittik sabahlara kadar eglendikte, benim en yakın arkadaşım bir erkek vs, böyle bir hayat, şimdi eşim bana dese ki ben artık muhafazakârım x mekana gelmem x kişiyle görüsmem sende erkeklerle arkadaşlığını kes, nasıl olacak, o dini hassasiyetini kendince arttırdı diye bende ona uymak zorunda mıyım uymasam nasıl olacak, ayrı mı takılıcaz

ailenin nasıl bir hayatı olduğunu bilmeden yorum yapıyoruz.
ben şahsen çok küçük yaşlardan beri kapalıyım ve evlenirken de benim için olmazsa olmazlar vardı.
evleneceğim insan namaz kılan ve dini hassasiyeti olan biri olmalıydı ve ona göre evlendim.
ama anladığım kadarıyla bu karı koca öyle içkili ortamlara filan girmiyor yani ben öyle anladım çünkü bayanda kapanma meyli varmış. demekki orta düzeyde bir hayat tarzları var.

Yapmaya çalıştığı şey güzel birşey ama davranış üslubu hatalı. Pat diye adamın karşısına çıkarak, kavga ederek olmamalı bu iş. İkna etmeye güzelce konuşmaya çalışsın. Allah yardımcısı olsun. Daha yetkin birilerinden fikir alabilir nasıl ikna edeceği konusunda. Hani ikna etmekte değil bence bu tarz bir karar izin alarak falan olmamalı ama saygı açısından eşiyle konuşmalı gönlünü hoş etmeli diye düşünüyorum.

ben adama da hak veriyorum açık biriyle evlenmiş açık istiyormuş demek ki şimdi kadının bırden kapanıcam diye tutturması doğru değil baştan bunu konuşacaktı o zaman ben ilerde kapanıcam diyecekti . artı kocasına karşı çıkması ki bizim dinimiz de kocaya itaat daha önemli bence kapanmasın günahı kocasının boynuna.
nasıl :)
hayatta ne sabit kalmış ki
insanlar zamanla değişir bu bir gerçek
ama iyi yönde ama kötü yönde
beni böyle sevdi diye diye 20-30 yıl aynı kalınmaz ki
ayrıca kişilikle ilgili şeylerin eşlere sorulması taraftarı değilim,en fazla danışırsın fikir alırsın ama bu bireysel bir karar
eş çok rahatsız oluyorsa yollarını ayırırlar
ama kimse sabit kalmaz bunu unutma:KK66:

Ama eşini de etkileyecek bu, belki kadın bu karardan sonra belli ortamlara girmeyecek belli insanlarla görüşmeyi kesecek belki
çarşafa mı girecek bilemiyorum tabi ama benim çok arkadaşım var kapalı canlı müziğe bile giderler bizimle yani girmedikleri ortam yoktur tabi içkili barlar dışında ki bizim grupta zaten oralara gidenler yoktur.
ama kapanıp çarşafa girip haremlik selamlık oturacaksa ve önceden erkekli kadınlı barlara gidip içki içen insanlarsa bir anda böyle bir durum yaşamak tabi ki eşi için sorun olabilir
fakat normal hayatında zaten çok açık giyinmeyip bu ortamlara gitmeyen ailelerse eğer sadece başını normal bir şekilde kapatması sorun olmayacaktır bence
mesela benim başım açık ama dediğim gibi çevremde kapalı çok ve ben kapatsam eşim karışmaz çünkü kapalı da olsalar biz erkek kadın birlikte otururuz zaten kimse ayrımcılık yapmaz
biraz da dediğim gibi şimdiki yaşam tarzları ile kapandığında nasıl yaşayacakları önemli

Son düzenleme:
ben adama da hak veriyorum açık biriyle evlenmiş açık istiyormuş demek ki şimdi kadının bırden kapanıcam diye tutturması doğru değil baştan bunu konuşacaktı o zaman ben ilerde kapanıcam diyecekti . artı kocasına karşı çıkması ki bizim dinimiz de kocaya itaat daha önemli bence kapanmasın günahı kocasının boynuna.
Adam inançsız olsa sen de inanma dese karısı itaat mi edecek yanlış şeyler konuşmayın şurda. İnsanları etkilemeyin. Hak yolda olmayan kocaya itaat edilmez.

çarşafa mı girecek bilemiyorum tabi aba benim çok arkadaşım var kapalı canlı müziğe bile giderler bizimle yani girmedikleri ortam yoktur tabi içkili barlar dışında ki bizim grupta zaten oralara gidenler yoktur.
ama kapanıp çarşafa girip haremlik selamlık oturacaksa ve önceden erkekli kadınlı barlara gidip içki içen insanlarsa bir anda böyle bir durum yaşamak tabi ki eşi için sorun olabilir
fakat normal hayatında zaten çok açık giyinmeyip bu ortamlara gitmeyen ailelerse eğer sadece başını normal bir şekilde kapatması sorun olmayacaktır bence
mesela benim başım açık ama dediğim gibi çevremde kapalı çok ve ben kapatsam eşim karışmaz çünkü kapalı da olsalar biz erkek kadın birlikte otururuz zaten kimse ayrımcılık yapmaz
biraz da dediğim gibi şimdiki yaşam tarzları ile kapandığında nasıl yaşayacakları önemli

Detay bilmediğim için cüretkar bir yorum yapmak istemem tabiki

Kendimden ornek vereyim ben tesetturluyum ve yasam bicimim de dini inancim uzerine kurulu.Mesela ibadet ederim,muzikli dugune ve eglenceye gitmem,plaja gitmem vs.Esim sadece cumaya gider,muzikli dugun ve is yemeklerine gider,oglumu ve yegenlerini alip plaja gider.Birbirimize bu konularda asla saygisizlik etmeyiz ve karismayiz.Mesela tatile gideriz ama ikimizin de ortak vakit gecirebilecegimiz daha tenha,ickisiz yerlere gideriz.Esim cikar akraba dugunune gider,ben cikar arkadasimin camideki dugunune giderim.Sadece nikah kiyan tanidiklarimiza ise hep beraber gideriz.Anlatmak istedigim karsilikli anlayisla her sey mümkün.Birbirini seven insanlarin ortak noktada bulusacaklarina inaniyorum...

Ne diyelim Allah kocasına hidayet versin. Arkadalın için de şunu söyleyebilirim , birgünde olmaz ama birgün olur . Mutlaka gerçekten kapanmak istiyorsa eşide anlayış gösterir zamanla tabi bu kadar tutumu sertse.

İnsan hayatinda koklu bi değişiklik yapacaksa esinin fikrinide almali. Kapaniyosa sadece kendi hayatini değil esinide kısıtlıyor.

Kendimden ornek vereyim ben tesetturluyum ve yasam bicimim de dini inancim uzerine kurulu.Mesela ibadet ederim,muzikli dugune ve eglenceye gitmem,plaja gitmem vs.Esim sadece cumaya gider,muzikli dugun ve is yemeklerine gider,oglumu ve yegenlerini alip plaja gider.Birbirimize bu konularda asla saygisizlik etmeyiz ve karismayiz.Mesela tatile gideriz ama ikimizin de ortak vakit gecirebilecegimiz daha tenha,ickisiz yerlere gideriz.Esim cikar akraba dugunune gider,ben cikar arkadasimin camideki dugunune giderim.Sadece nikah kiyan tanidiklarimiza ise hep beraber gideriz.Anlatmak istedigim karsilikli anlayisla her sey mümkün.Birbirini seven insanlarin ortak noktada bulusacaklarina inaniyorum...
Beğendim , takdir ettim, sanki kendimi okudum . Allah yuvalarımzı korusun. Böyle güzel örneklere ihtiyacımız var :KK51:

Beğendim , takdir ettim, sanki kendimi okudum . Allah yuvalarımzı korusun. Böyle güzel örneklere ihtiyacımız var :KK51:
Amin Allah razi olsun.Insanlarin birbirlerinin fikirlerine saygi gostermesi kadar guzel bir sey olamaz...

Amin Allah razi olsun.Insanlarin birbirlerinin fikirlerine saygi gostermesi kadar guzel bir sey olamaz...
Öyle tabiki. Bu kadar istemiyosa kapalılığı bnce evlenmeden konuşcaklardı. Gerçi Allah kimin kalbine ne zaman tesettür duygusu verir belli olmaz . :KK54:

Benim eşim de kapanmamı istemez, bu biraz da yetiştirilme tarzı. Ailesi akrabaları hep açık ve açık biriyle evlenmeyi tercih etti. Kapalı olsaydım evlenmezdi.

Açık giyinmemi istemez ki ben de bir kapalı gibi giyinirim, sadece başörtüm yok. Hatta birçok kapalıdan daha muhafazakar giyindiğim olur. Bazı kapalılara bakınca çok çok az dikkat çekerim, aşırı giyimi sevmem, makyaj falan yapmam. Kapalı olup aşırı lüks giyinenleri mantıklı da bulmam.

Amaç dikkat çekmemekse çekmiyorum. Kapalı olup aşırı makyaj yapıp bir tuniğe 200 tl vermek, bir eşarba 150 tl vermek dinin bir vecibesini yerine getirip diğerini hiçe saymaktır.

Lüks gösteriş haramdır...

Back
X