• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu sefer konu arkadasimin esi...

Öyle kişisel durumlar ki.. Yorum yapmak çok zor.

Ama böyle bir emrivaki eşi yok saymak gibi. Kişinin normal şartlarda hoşnut olabileceği değişim bile dayatma olarak algılanır ve tepki gösterilir.

Yani adam haklı..

Evet bizce marifet, çünkü benim annem su perisi gibi gencecik ve çok güzel bir kadın.
Evet mantıklı gelmiyor ayetlere karşı geliyorum, bir derdiniz mi vardı? Özgürlükler hakkında da nutuk atarım çünkü bunu özgürlük olarak görmüyorum.
Yalnız annem cok güzel kapanmasın görsün herkes demen cok komık olmuş :) bukadar sinir yapma
Ayetlere karşı gelmen dindar olman veya ateist olman beni hiç ilgilendirmez kimse kimsenin yerine yanmıyor değil mi
Özgürlük konusunda da okadar sacmalamıssın ki cevap veremıyorum

Yalnız annem cok güzel kapanmasın görsün herkes demen cok komık olmuş :) bukadar sinir yapma
Ayetlere karşı gelmen dindar olman veya ateist olman beni hiç ilgilendirmez kimse kimsenin yerine yanmıyor değil mi
Özgürlük konusunda da okadar sacmalamıssın ki cevap veremıyorum
Ahahah hiç de komik değil, örtülemeyecek bir güzellik o. Saklanması haksızlık anlatabildim mi? :KK66: Evet sizi ilgilendirmez her koyun kendi bacağından asılır. Benim özgürlük anlayışım da bu sizinki de bana saçma geliyor. Sizin cevabınıza da ihtiyacım yok zaten.
Ayrıca sıra arkadaşı mıyız senli benli konuşuyorsunuz?

Kapanmak ya da kapanmamak tabiki kişinin kendi iradesi ve saygı duyulmadı. Fakat bu tür şeyler çiftlerin hayatını beraber etkiledikleri için ya da kişiler kendi hayat tarzına yakın buldukları insanlarla evlenmek istedikleri için her şey evlenmeden önce konuşulmalı. Arkadaşınız bu konuyu hiç değilse kapanmadan konuşmalıydı.

Bende erkek arkadaşıma çıtlatmıştım önceden kapansam ne düşünürsün diye.İstemediğini söyledi. Zaten öyle bir düşüncem yok henüz ama merak etmiştim. İçimden gelse gerçekten dinlermiydim onu bilmiyorum.Ama benimkininde istemddiğini biliyorum. Düzgün giyinirsin açık saçık giyinmezsinn giyimine kuşamına dikkat edersin başörtüsü ben istemiyorum genç yaşlarında dedi.

Eşinden habersiz, bir onay bir destek bir istişare olmadan kapanırsa bu sonuç kaçınılmaz olur elbette.
Bu fikrini paylaşması, onun da rızasını alması gerekirdi.
Erkeğin hanımının giyimi ile ilgilenmesi onun hakkıdır, bu çok normal.. Eşler birbirinin gözüne gönlüne hitap etmeli.
Eğer - yakıştığı için değil- inancı , Allah rızası gereği kapanacaksa kapanmalı, kocasının sözü Allahın emrinden önce gelmiyo elbette,hak yolda olmayan eşin sözünü dinlemek zorunda değil. Fakat evlilik tehlikeye girecekse ne yapılmalı, o kadar da vakıf değilim konuya, bilemem ama umarım hidayet nasip olur eşine diyeyim bari

Ahahah hiç de komik değil, örtülemeyecek bir güzellik o. Saklanması haksızlık anlatabildim mi? :KK66: Evet sizi ilgilendirmez her koyun kendi bacağından asılır. Benim özgürlük anlayışım da bu sizinki de bana saçma geliyor. Sizin cevabınıza da ihtiyacım yok zaten.
Ayrıca sıra arkadaşı mıyız senli benli konuşuyorsunuz?
Of triplere bak burda 15-16 yasındakı kardeslerımız okuyor kapanmak mantık dışı dersen karşı gelen birileri olur elbet şurda bu konu hakkında mantık çerçevesinde konuşalım istedim fakat senin poz kesmekten marjınal görünmekten başka çaban yok gerçekten komıksın :) konu Sahibi arkadasım kusura bakma konunda gereksiz tartışma yapmak istemezdim

Bir sey sormak istiyorum.Esler calismani istemiyorum ev hanimi ol,bana daha fazla vakit ayir dese herkes ayaklanir kabul etme,diren senin özgür iraden vb.diye.Peki ama konu tesettur olunca niye kocaya uyum saglamak gerektigi savunuluyor ?Bu da insanin ozgur iradesiyle verecegi bir karar degil mi?

Of triplere bak burda 15-16 yasındakı kardeslerımız okuyor kapanmak mantık dışı dersen karşı gelen birileri olur elbet şurda bu konu hakkında mantık çerçevesinde konuşalım istedim fakat senin poz kesmekten marjınal görünmekten başka çaban yok gerçekten komıksın :) konu Sahibi arkadasım kusura bakma konunda gereksiz tartışma yapmak istemezdim
Kesinlikle haklısınız, ahahahah :KK70:

Evlenmeden once soyleseymis en iyisi olurmus. Pek dindar olmayan bi erkek olsam, ben de esimin sonradan gerceklesen degisiminden hoslanmazdim.

Ama arkadasiniz adina sadece kapanmak yakisiyor diye kapaniyorsa, kapanmasin. Dini icin kapaniyorsa, ne esi ne anasi babasi girebilmeli inanciyla arasina

fakat eş istemiyorsa günahı eşin boynunadır kapanmak isteyen kapanır yada kapanmaz ameller niyetlere göredir.
Her koyun kendi bacağından asılır diye bir laf vardır.kimse kimsenin günahını çekmez.örtünmek Allahın emridir ve eşini dinlemez bu konuda.ne yanı Allahın dediği değil kocasının dedigimi olacak.ozaman hangisi ilah kimin emri gecerli tobe estafirullah

kişi imanın şartlarını yerine getirmek istiyorda eşi karşı çıkıyorsa kadının eşini boşama hakkı doğar itaat etmesi icap etmez. Eş (karşı çıkan) tesettür için sadece daha şık nasıl olur yorumunda bulunabilir.

Her koyun kendi bacağından asılır diye bir laf vardır.kimse kimsenin günahını çekmez.örtünmek Allahın emridir ve eşini dinlemez bu konuda.ne yanı Allahın dediği değil kocasının dedigimi olacak.ozaman hangisi ilah kimin emri gecerli tobe estafirullah
araştırın öğrenin biraz cehaleti alır ;)

Back
X