• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu sefer konu arkadasimin esi...

Adam karısını açık beğenmiş ve almış, belki de kapalı olsaydı evlenmeyecekti, bunu en başından söylemeliydi. Ben olsam ben de surat asarım.
Annem kapanmak istemişti, biz abimle uğraşıp vazgeçirdik. Benim de abim kapanmama izin vermez. Saç göstermemeyi hiçbir zaman mantıklı bulmadığım için karşı çıkmaya devam edeceğim :63:

Sizin mantıksız bulmanız, Allahın emrini değiştirmez:63:

ailenin nasıl bir hayatı olduğunu bilmeden yorum yapıyoruz.
ben şahsen çok küçük yaşlardan beri kapalıyım ve evlenirken de benim için olmazsa olmazlar vardı.
evleneceğim insan namaz kılan ve dini hassasiyeti olan biri olmalıydı ve ona göre evlendim.
ama anladığım kadarıyla bu karı koca öyle içkili ortamlara filan girmiyor yani ben öyle anladım çünkü bayanda kapanma meyli varmış. demekki orta düzeyde bir hayat tarzları var.

Benim eşimden önce yaşam tarzım çok uçlarda idi..Eşimle tanıştık oda uçlarda yaşayan biriydi. Bir süre sevgililik dönemi ve nişanlılık döneminde de uçlarda yaşadık ama evlenmemizin arifesinde ikimize de bişey oldu ve ben kapanmaya karar verdim..Bunu eşime söylediğimde henüz nişanlıydık ve sessiz kaldı..Neyse uzatmayım evlendik ve 15 gün sonra ben kapandım ve o zaman anladım ki eşim benden daha çok istiyormuş ama benim kararımda etkili olmamak için sessiz kalmış. Yani demem o ki Rabbim kulunu seçiyor, bazen günaha hiç bulaşmamış olanını, bazen günahkar olanını...Ama o istediğinde herşey tersine dönebiliyor. Bizim bütün arkadaş çevremiz, mekanlarımız, dualarımız, tatillerimiz herşeyimiz değişti ve şükürler olsun çok mutluyuz. Yani aniden de olabiliyor bu işler:KK16:

Basortulu arkadasimin esi bildigin hipster. Dar kirmizi pantolon sallanan kupe enteresan saclar falan :KK53:

Bende tesettürlüyüm ve eşim bildiğin barış akarsu versiyonu. Saçlar uzun, deri ceketler bir motoru eksik onuda alacam diyor. Gel gör ki vakit namazlarını kaçırmayan bir adam...İbadet söylenmez sadece tarzla inanç çok farklı şeyler..onu vurgulamak adına belirttim. Ben kaşta piercinge bayılırım ama tesettürlü olduğum için taktıramıyorum:confused: erkekler daha şanslı bu konuda. Hani kadınlar kapalı olunca herşey ona günah açık olana değil ya, erkekte böyle sorun yok ne güzel:KK59:

Her koyun kendi bacağından asılır diye bir laf vardır.kimse kimsenin günahını çekmez.örtünmek Allahın emridir ve eşini dinlemez bu konuda.ne yanı Allahın dediği değil kocasının dedigimi olacak.ozaman hangisi ilah kimin emri gecerli tobe estafirullah

Olayın ciddiyetinin farkına varabilmek için illaki musallaya yatmak mı gerek:KK17: o zaman itaat edilen koca gelirde kurtarır belki:confused:

fakat eş istemiyorsa günahı eşin boynunadır kapanmak isteyen kapanır yada kapanmaz ameller niyetlere göredir.
Mabuda isyan konusunda mahluka itaat yoktur, bu genel geçer kaidedir, esim istemiyor, günahı onun boynuna toptan hikâye.... Yok öyle şey, herkes yaptığının karşılığını çekecek, sebeb olan da yapan da.....

Bende tesettürlüyüm ve eşim bildiğin barış akarsu versiyonu. Saçlar uzun, deri ceketler bir motoru eksik onuda alacam diyor. Gel gör ki vakit namazlarını kaçırmayan bir adam...İbadet söylenmez sadece tarzla inanç çok farklı şeyler..onu vurgulamak adına belirttim. Ben kaşta piercinge bayılırım ama tesettürlü olduğum için taktıramıyorum:confused: erkekler daha şanslı bu konuda. Hani kadınlar kapalı olunca herşey ona günah açık olana değil ya, erkekte böyle sorun yok ne güzel:KK59:

Aslinda bana gore de normal ama iste halkimizda hani gunah olarak degil de ayip olarak yer etmis. Mesela dinimizde erkeklerin sac uzatmasi caiz oldugu (hatta belli bir uzunluga kadar sunnet) halde uzun sacli olunca direkt "kadina benzemis" oluyor. Sonra da bunu desteklemek icin gunah falan diyorlar. Herkes tornadan cikmis gibi ayni olmak zorunda cunku.

Eşi önceden hiç söylemişmi kapanabilirim diye sonuçta kapalı birini isteseydi öyle birini seçerdi ;)
bide kocaya itaat kapanmasını isteyince ama kocan istiyor yapmalısın böyle böyle diye ayetler paylaşılıyor da istemeyince kocaya itaat bi anda hükümsüzmü oluyor

Merhaba kizlar..
Bu sefer sizden arkadasim icin yorum almak istedim.Biz onunla bir yildir yakiniz .hergun beraberiz hemen hemen.o bes yillik evli su an bi kizi var 11 aylik arkadasim simdi kapanmak istiyor hatta beraber kapanalim falan dedik ama o benden once davranmis esini ikna edebilmek icin.bu pazar kayomvalidesine gittiklerinde arkadasim kapanip gitmis esinin surati bes karis tabi.yok ben istemem yok acilirsin kapanma yakismiyoe falan demeye oysaki cok guzel yakisiyor :KK66: arkadasimin da cani sklmis kayinvalidesinin evinin kaposinin onunde basindan turbani siyirmis eve gelincede tartismislar yok sen kapanma daha gencsin falan.anlamiyorum insan esinin kapanmasini neden istemez siz arkadasima ne onerirsiniz acaba ??
Kocası öteki dünyayı hiç düşünmüyor sanırım karısının kapanmasını istemeyen nadir erkeklerden biri kesinlikle bu adamı çok kınadım hem kadının isteğine hakkına saygı duymuyor hem günaha giriyor allah affetsin

CanımM öncelikle arkadaşına Rabb'im yardım etsinN 5 ay öncesine kadar bende aynı dert ile boğuşuyordumM çok şükür Rabb'ime isteğime kavuştumm elhamdulillah...

Benim eşimde karşıydı aynı şeyleri söylerdi daha gençsin falan filan benimde cevabım :
1. ecelimiz belli değil ki bugün yarın yaşıyacağımızı nerden bilelimM

2. Kız evladım var ve ben ona ilk öğretmeni olmak istiyorum kızıma sevabı günahı öğretirken Birgün bana ; anne madem günah sen neden yapıyorsun dediğinde asıl o Zaman ben cevap vermem dedimM.

3. Ü ise ben seni olduğun gibi kabul ediyorum sende beni olduğum gibi kabul etmen gerek he etmiyorsan sen bilirsin... Dedim ama hemen o gün kapanmadım evde ilk başta yadırgamasın diye namaz kılarken hemen çıkarmadım eşarbımı evde bir süre ona göz alışkanlığını yapmaya çalıştım bu süre inan 8 ay sürdü çok şükür sonra bir gün düğün vardı tel açtı hazırlan geliyorum diye bende tamam dedim güzelce tesettürlü bir şekilde kapandım geldi Hmm iyi olmuş dedi kalsın mı dedim ewet kalabilir ama yinede sen bilirsin dedi o gün bugündür tesettürlüyüm çok şükür ...

Arkadaşına tavsiyem madem böyle birşeye gönül koymuş Rabb'im yardım etsin öncelikle... Duasını eksik etmesin şunuda unutmasın ki diğer tarafta "eşim istemedi ben ondan yapmadım diye bir bahane sunulmayacak " Rabb'im sabır versin umarım Hakkı'yla yerine getirmeyi nasip eder inşAllah

Bu siteyi seviyorummM... Tanımadığımız insanların birçok noktada ortak dertlerden muzdarip olduğumuzu görüyoruz ...

Benim eşimden önce yaşam tarzım çok uçlarda idi..Eşimle tanıştık oda uçlarda yaşayan biriydi. Bir süre sevgililik dönemi ve nişanlılık döneminde de uçlarda yaşadık ama evlenmemizin arifesinde ikimize de bişey oldu ve ben kapanmaya karar verdim..Bunu eşime söylediğimde henüz nişanlıydık ve sessiz kaldı..Neyse uzatmayım evlendik ve 15 gün sonra ben kapandım ve o zaman anladım ki eşim benden daha çok istiyormuş ama benim kararımda etkili olmamak için sessiz kalmış. Yani demem o ki Rabbim kulunu seçiyor, bazen günaha hiç bulaşmamış olanını, bazen günahkar olanını...Ama o istediğinde herşey tersine dönebiliyor. Bizim bütün arkadaş çevremiz, mekanlarımız, dualarımız, tatillerimiz herşeyimiz değişti ve şükürler olsun çok mutluyuz. Yani aniden de olabiliyor bu işler:KK16:

Uclarda yaşamak nasıl bisey :D napiyordunuzda uclarda yasiyordunuz ikinizde :D cok merak ettim bara filan gittigimiz icin uclarda yasiyorduk filan derseniz cok gulecegim :D

Din ile alakalı olsun alakasız olsun birey kendi kararlarını kendi verebilmeli. Evlilikte 2 kişi birbirine bu özgürlüğü tanımalı.
Ama arkadaşının hatası hiç adamla konuşmadan süpriz yapmak, elbette bu haksız çıkarmaz arkadaşını ama evliliğin doğası da danışıklı bi şekilde ilişkiyi yürütebilmekte..

Uclarda yaşamak nasıl bisey :KK70: napiyordunuzda uclarda yasiyordunuz ikinizde :KK70: cok merak ettim bara filan gittigimiz icin uclarda yasiyorduk filan derseniz cok gulecegim :KK70:

Dalga geçilecek bir sözde değil ama neden bu kadar güldünüz merak ettim. Bir arkadaşın sözüne istinaden söyledim. Yanı yaşam tarzım çok farklıyken (bar gibi yerler pek tercihimiz değildi daha elit yerler kastettiğim) birden insan dönüş yapabiliyor demek istedim. Uç noktadan kastımızda farklı yaşam tarzlarıydı...faklı giyinişler, farklı söylemler, farklı düşünceler, farklı çevreler, farklı mekanlar. Bilmem anlatabildim mi komik arkadaşım:confused:

Şöyle bir yorumları okudum da bilen bilmeyen ne kadar atıp tutmuş yok kocaya itaat yok bilmem ne. Kapanmak farzdır Allah'ın emridir. Ne kadar güzelki Allah kalbine o isteği vermiş ha tabiki dinimizde kocanın lafını dinlememiz gerektiği söyleniyor yanlız inançlar kişiyi bağlar. Eşinin günahlarından değil herkes kendi günahlarindan yada sevaplarindan ibadetlerinden sorumlu.
Bende 2 sene öncesine kadar açık bir insandım Allaha sükürler olsunki kendim istedim ve kapandım hiç pisman değilim. Nişanlım hiç karışmadı kapanmamada çok sevindi ama ben şimdi açılıcam desem yine karışmaz çünkü bu benim kararım benim inancım.
Herkes kendinden sorumludur yok eşi açık almış da bilmem ne de kapanınca hayatında ne değicek acaba? Tatile gidemezlermiş gitmesinler arkadaşım yada gitsinler eşi çocukları denize girsin kadın şezlongda yatsın ne olmuş? Gittikleri mekanlar olmazmış falan filan ortak gidebildikleri yerlere gitsinler kapalı olan insanlarında gayet gidebilecekleri yerler var. Herkes birbirine saygı duymalı. Yarın birgün ben namaz kilicam dedigim zaman olmaz ben seni namaz kilmazken aldım diyen adamı ben ne yapiyimki? Bosanmaya sebep. Bilirmisinizki 3 cuma vakti esine camiye git demeyen kadının günahını?
Yorumları okudukça sinirden öldüm ya Hayır belki yazdıklarınızı doğru sanıp milletin kapanma isteğini alıyorsunuz vebal altına girmeyin herkes özgürdür herkesin dini kendinedir nokta

Back
X