Bu sefer olacak!

UniQuE88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
842
2
0
Diğer
Bu sefer hayallerim gerçek olacak inşallah hanımlar :52:
Açıköğretime yazıldım, Mart'da başlayacağım. Seçtiğim bölüm Medya ve İletişim Yönetimi.
1. Senemi doldurduktan sonra yurtdışında okuma imkânım var. Bütün Avrupanın kapıları bana açık.
Okadar hevesliyim, heyecanlıyım ki ne olursa olsun yapacağım. Bu sefer başaracağım.
Babam benimle gurur duyacak, çok başarılı olacağım Allahın izniyle. Annemin en büyük isteği idi benim okumam.
Göreceksin anneciğim yüzünüzü kara çıkartmayacağım. Bu seferbyarım bırakmayacağım hayallerimi annem. Belki bunları okuyacaksın, benim KK bağımlısı olduğum gözünden kaçmamıştır. Sen teknoloji alanında bir self-made uzmansın Anne :52: İnterneti, bilgisayarları ve her türlü cep telefonlarını anında söken, her ne kadar anlamazsın desem, anlayana çözeme kadar uğraşan Hi-Fi Annem benim :52:

Hayalim dünyanın en güzel şehri İstanbulda iyi bir iş sahibi olup kendi hayatımı kurmak.
Hatır Anne, ilerde evlenirsem kocamla değil, kendi başıma kendi ekonomik özgürlüğümü elime alıp kimsenin eline bakmadan yaşamak istiyorum. Bu sefer olacak anne.

Şindi kararsız kaldım kızlar, Marmara Üniversitesi mi İstanbul Üniversitesi mi?
Üni başlar başlamay başvurumu yapmak istiyorum, ERASMUS'u kazanırsam yaşadım:9:

Öncelikle hayırlı olsun.

Bende konunuzu okurken kopukluk oldu. Algılayamadım özür dilerim.

Üniversite kayıt zamanı geçti. Mart ayında nasıl başlıyorsunuz.?
Açıköğretim fakültesi sadece Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde var. Marmara Üniversitesi'nde de mi açılmış ?

Vallahi guzelim insallah Rabbim hayallerini gerceklestirmende yardimci olur ama avrupanin en yuksek hukuk universitesinde okuyan bi ogrenci olarakta sana sunu soyleyebilirim, avrupa buyuk bir ekonomik kriz yasadigi icin egitim sartlarini zorlastirdi artik bilakis turkiyeden bir ogrenci gelecek diye dort gozle bakip kucak acmiyor. avrupadaki universiteler, bu sebebden dolayi bir ayricalik ariyorlar o ayricalik oldugunu gostertmek icin cabala once derim. insallah istedigin olur.

Öncelikle hayırlı olsun.

Bende konunuzu okurken kopukluk oldu. Algılayamadım özür dilerim.

Üniversite kayıt zamanı geçti. Mart ayında nasıl başlıyorsunuz.?
Açıköğretim fakültesi sadece Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde var. Marmara Üniversitesi'nde de mi açılmış ?

Canım ben Almanya'da yaşıyorum. Burada Yaz dönemi mart'da başlıyor. 1 seneyi başarıyla geçebilirsem bir dönem yurtdışınd tercih ettiğim bir ünide okuma şansı tanınıyor. Biraz karışık yazdım benim hatam özür dilerim :52:

Hımm şimdi anladım. Siz yurtdışında Açıköğretim okuyorsunuz. Ve erasmus programı ile Türkiye'de hangi üniversitede okuyabileceğinizi soruyorsunuz :)))

Her ikisi de iyi üniversiteler. Aralarında çok büyük farklar olduğunu sanmıyorum. Ben tercih edecek olsam İstanbul Üniversitesi'ni seçerdim.
Bir de bölümünle ilgili iki üniversiteyi de araştır. Belki biri diğerine göre daha iyidir.

O üniversitelerde okuyan arkadaşlar daha detaylı yardımcı olurlar. :)

Hayırlı olsun tekrar. İnşallah hedeflediğin her şeyi başarıyla gerçekleştirirsin.

Vallahi guzelim insallah Rabbim hayallerini gerceklestirmende yardimci olur ama avrupanin en yuksek hukuk universitesinde okuyan bi ogrenci olarakta sana sunu soyleyebilirim, avrupa buyuk bir ekonomik kriz yasadigi icin egitim sartlarini zorlastirdi artik bilakis turkiyeden bir ogrenci gelecek diye dort gozle bakip kucak acmiyor. avrupadaki universiteler, bu sebebden dolayi bir ayricalik ariyorlar o ayricalik oldugunu gostertmek icin cabala once derim. insallah istedigin olur.

Yalnız ben Almanya'dan Türkiyeye transfer olmak istiyorum canımcım :72:

Hımm şimdi anladım. Siz yurtdışında Açıköğretim okuyorsunuz. Ve erasmus programı ile Türkiye'de hangi üniversitede okuyabileceğinizi soruyorsunuz :)))

Her ikisi de iyi üniversiteler. Aralarında çok büyük farklar olduğunu sanmıyorum. Ben tercih edecek olsam İstanbul Üniversitesi'ni seçerdim.
Bir de bölümünle ilgili iki üniversiteyi de araştır. Belki biri diğerine göre daha iyidir.

O üniversitelerde okuyan arkadaşlar daha detaylı yardımcı olurlar. :)

Hayırlı olsun tekrar. İnşallah hedeflediğin her şeyi başarıyla gerçekleştirirsin.

Teşekürler iyi dileklerin için canımmm :16:
İnşallah yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkar buradan.

Canım ben Almanya'da yaşıyorum. Burada Yaz dönemi mart'da başlıyor. 1 seneyi başarıyla geçebilirsem bir dönem yurtdışınd tercih ettiğim bir ünide okuma şansı tanınıyor. Biraz karışık yazdım benim hatam özür dilerim :52:

1.dönem olmadan nasil 2.dönemden kayit yaptirabildin ki..

bende ek olarak bati avrupa programina kayitliyim,girmek icin bahar ayinda basvuru yapiyorsun haziranda sinava giriyorsun

agustosta kesin kayitlar basliyor,eylülün ortalarina kadar..sonra oluyor yani

sen simdi 2013-2014 icin giris sinavinami basvuracaksin ?

yoksa su anlattigin cok degisk yani icinde olan biri olarak

Son düzenleme:
1.dönem olmadan nasil 2.dönemden kayit yaptirabildin ki..

bende ek olarak bati avrupa programina kayitliyim,girmek icin bahar ayinda basvuru yapiyorsun haziranda sinava giriyorsun

agustosta kesin kayitlar basliyor,eylülün ortalarina kadar..sonra oluyor yani

sen simdi sinav 2013-2014 icin giris sinavinami basvuracaksin ?

yoksa su anlattigin cok degisk yani icinde olan biri olarak

Ben Sommersemester için başvurdum burada Fernstudium yapacağım yani. Seninkisi başka.
2. Semesterdan sonra (yani 1 sene dolduktan sonra) Auslandssemester yapma şansım var ERASMUS Programı ile. 6-12 ay arasında tercih yapabilirim yurtdışı dönemin nekadar süreceğine.

Son düzenleme:
Ben İÜ'deyim. Puan olarak baz alırsak İü daha önde.. Dünya sıralamasına giriyor her sene, neresi giriyorsa artık ben 4.sınıf oldum bulamadım hala:9:

Ben İÜ'deyim. Puan olarak baz alırsak İü daha önde.. Dünya sıralamasına giriyor her sene, neresi giriyorsa artık ben 4.sınıf oldum bulamadım hala:9:

2 üni hakkında da hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir, ama napiim ilka İstanbul olacak diğer ülkeler zerre kadar ilgimi çekmiyor desem inanır mısın? :52:
Medya üzerine bölümüm, ona en yakın bölüm hangisi sence canım ?
İletişim fakültesi, Bölüm ...????

Back
X