Bu sefer sorunum büyük görümcem

Minuscule9

Annesinin minik kuzusu!
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
517
0
66
Trabzon
merhaba kızlar yine bir sorun yine ben. 22 yaşındayım 4 yıllık evliyim kayınvalidemle yaşıyorum. Görümcemde 33 yaşında ve hemen karşımızdaki apartmanda oturuyor. Sorunum şu devamlı beni iğneleme ve laf sokma çabasında. Tembel ötesi birşeydir kaç kere mutfağını toplamışlığım ve çamaşırlarını ütülemişliğim var yardım olsun diye. her gittiğimdede lavabosu ve tezgahın üzeri bulaşıklarla doludur. Kayınvalidemler bu aralar köyde dün bana uğradı lavaboda da 3-4 tane tabak falan vardı bulaşık makinesinin sğumasını bekledim koymak için. neyse geldi mutfağa girdi kız bunlar ne utanmıyor musun hiç dedi. yoo dedim niye utanacam içimdende sen kendi mutfağına bak dedim ah dışımdan söyleseydim ya. Böyle kötü bir huyum var işte kimseyi kırmak istemiyorum. Bugünde kayınvalidem geldi görümceme misafir gelecek bir gidelim dedi. Gittik misafirlik tabakları elde yıkamış kaynanam görünce aa elde mi yıkadın bunları dedi. Görümdemde tabi elde yıkadım ben senin gelinin gibi tembelmiyim dedi. bende salak ya yine birşey demedim. doğrusu tersinede gelmek istemiyorum büyütecek biliyorum çok huysuzdur. kayınvalidemin zoruyla giderim surat 5 karış falan gitmek istemiyorum ama kayınvalidem zorluyor. hamileykende 5 aylık falanken erken doğurcak bu karnı aşağıda diye tutturmuştu. e hamile insana söylenecek laf mı bu. devamlı her gördüğünde söylüyordu ama sonunda tersledimde uzun bir süre konuşmadı benimle. ki neredeyse 42 haftalık doğum yaptım sonunda sezeryan oldum. ne yapmalıyım kızlar lafı oturtayım mı yoksa hiç cevap vermiyim mi. bu insancık nasıl adam edilir yardımlarınızı bekliyorum. kusura bakmayın biraz karışık oldu sanırım :59:

Cevabını vermek zorundasın yoksa iyice tepene çıkar ve kendini haklı görmeye başlar sen cevap vermediğin için.Ayrıca sana tembel diyen bir insanla hiç görüşme bence.

böyle insaları kaale almayın..
fazla geliş gidişte yapmayın daha cok üzülürsünüz..

Canım bak konularıma benim de aynı...O kadar cahilce işleri varki.Bazen ufak tefek yalanlarını yakalıyorum,daha doğrusu dediği şeyi unutup,başka türlü anlatıyor sonra.Yalan :) Ben zayıfım biraz boyuma göre.Bi de bununla dalga geçer sürekli yüzüme.Zoruma gidio bazen ama umursamıyorum.

Evliliğimin ilk yıllarında çok tartıştım eşimle onun yüzünden.Ama baktımki olan ize oluyo.O lafı atıp,çekip gidio.Biz saatlerce onun tartışmasındayız.

Eltimi de sevmez kendileri.Ona çocuklara bakamıyo,rahat diye söylenir ; bana da pimpirikli,bi çocuk senin mi var diye.Bi erkek kardeşiniz daha olsaydı tam ortasını bulurdunuz tüh derim bende :1:

Ben de görümceyim walla.Gerçi gelinimizden dinlemek lazım ama :) Hep arkasındayımdır.Bişi olsa kardeşimi atarım kenara.Düşünsene O bizim canımızı sewmiş de gelmiş.Bundan güzel bişey varmı.Aksine daha mutlu olsunlar diye uğraşırım - uğraşırız hep.

Öle işte.Ama şuna kanaat getirdim ben.Ewinde mutlu olamayan insanlar uğraşıyor böyle dışardakilerle... İnan bana

bu tipler ne desen bi şekilde üste çıkan arsız insanlardır.laftan anlamaz kendini dünyanın en marifetli insanı sanır vs..sende ona bi laf söylesen eminim dahada büyütüp üste çıkar.

bence ben senin gelinin gibi tembelmiyim dediğinde "evet senin eline kimse su dökemez" diye alaycı bi cevap vermeliydin.sana kendi bulaşıklarını yıkatmak istediğinde "sen benden daha güzel yaparsın ben senin gibi becerikli" değilim de.gerçekten öyle düşünmediğini düşünüp bi süre sonra seninle uğraşmaktan sıkılacaktır :34:

Daha önce ki konularını pek bilmiyorum ama
görümceler,eltiler,kaynanalar için eşlerinizle tartışmayın bana kalırsa..
görümcen çaktırmadan laf mı dokundurdu sana,sende güler yüzle bir laf dokundur ona..
yoksa nasıl olsa sesi çıkmıyor diye daha çok tepene biner böyle insanlar..
ağız dalaşıyla da tersleme.
gül yüzüne.... ama lafı da istediğin gibi söyle..
biraz da onlar kursun bakalım kafalarında bana böyle böyle dedi ne yapayım diye..

Bence bozabilirsiniz uygun bi ortamda, çünkü öbür türlü içinizde kalıyo
Ama sonrasında kadın büyütürse eğer huzurunuzun bozulmaması da lazım
Bi ölçüp tartın hangisini daha çok tercih ediyosanız ona göre davranın

Cevabını vermek zorundasın yoksa iyice tepene çıkar ve kendini haklı görmeye başlar sen cevap vermediğin için.Ayrıca sana tembel diyen bir insanla hiç görüşme bence.

ah canim kaynanam burada oldugunda sabahtan aksama kadar bizde gorusmeme imkanim yok malesef

Densiz ve cahil.
Seviyenizi koruyun bence.
Ne söyleseniz anlamayacaktır çünkü

Tam densiz bir kere annemle konusuyordum birsey dedi duymadim hi? Dedim dagdan
mi geldin dedi bagira bagira annemde duysun diye. Bende evet dagdan geldim sayilir ne de olsa istanbul yedi tepe demistim. Ben istanbulluyumda :)

Canim ben hemen karsi apartmanimizda olmasina ragmen ayda en fazla 1 kere giderim ama o hep bizde.

Canım bak konularıma benim de aynı...O kadar cahilce işleri varki.Bazen ufak tefek yalanlarını yakalıyorum,daha doğrusu dediği şeyi unutup,başka türlü anlatıyor sonra.Yalan :) Ben zayıfım biraz boyuma göre.Bi de bununla dalga geçer sürekli yüzüme.Zoruma gidio bazen ama umursamıyorum.

Evliliğimin ilk yıllarında çok tartıştım eşimle onun yüzünden.Ama baktımki olan ize oluyo.O lafı atıp,çekip gidio.Biz saatlerce onun tartışmasındayız.

Eltimi de sevmez kendileri.Ona çocuklara bakamıyo,rahat diye söylenir ; bana da pimpirikli,bi çocuk senin mi var diye.Bi erkek kardeşiniz daha olsaydı tam ortasını bulurdunuz tüh derim bende :1:

Ben de görümceyim walla.Gerçi gelinimizden dinlemek lazım ama :) Hep arkasındayımdır.Bişi olsa kardeşimi atarım kenara.Düşünsene O bizim canımızı sewmiş de gelmiş.Bundan güzel bişey varmı.Aksine daha mutlu olsunlar diye uğraşırım - uğraşırız hep.

Öle işte.Ama şuna kanaat getirdim ben.Ewinde mutlu olamayan insanlar uğraşıyor böyle dışardakilerle... İnan bana

benimkide fazla kilolarimla dalga gecer canim sanki kendisi benden cok farkli aynaya bakmiyoor hic sanirim.

bu tipler ne desen bi şekilde üste çıkan arsız insanlardır.laftan anlamaz kendini dünyanın en marifetli insanı sanır vs..sende ona bi laf söylesen eminim dahada büyütüp üste çıkar.

bence ben senin gelinin gibi tembelmiyim dediğinde "evet senin eline kimse su dökemez" diye alaycı bi cevap vermeliydin.sana kendi bulaşıklarını yıkatmak istediğinde "sen benden daha güzel yaparsın ben senin gibi becerikli" değilim de.gerçekten öyle düşünmediğini düşünüp bi süre sonra seninle uğraşmaktan sıkılacaktır :34:
4 senedir bikmadi cnm bikar mi dersin :)

ah canim kaynanam burada oldugunda sabahtan aksama kadar bizde gorusmeme imkanim yok malesef

Densiz ve cahil.
Seviyenizi koruyun bence.
Ne söyleseniz anlamayacaktır çünkü

Tam densiz bir kere annemle konusuyordum birsey dedi duymadim hi? Dedim dagdan
mi geldin dedi bagira bagira annemde duysun diye. Bende evet dagdan geldim sayilir ne de olsa istanbul yedi tepe demistim. Ben istanbulluyumda :)

Canim ben hemen karsi apartmanimizda olmasina ragmen ayda en fazla 1 kere giderim ama o hep bizde.

benimkide fazla kilolarimla dalga gecer canim sanki kendisi benden cok farkli aynaya bakmiyoor hic sanirim.

4 senedir bikmadi cnm bikar mi dersin :)

Daha önce ki konularını pek bilmiyorum ama
görümceler,eltiler,kaynanalar için eşlerinizle tartışmayın bana kalırsa..
görümcen çaktırmadan laf mı dokundurdu sana,sende güler yüzle bir laf dokundur ona..
yoksa nasıl olsa sesi çıkmıyor diye daha çok tepene biner böyle insanlar..
ağız dalaşıyla da tersleme.
gül yüzüne.... ama lafı da istediğin gibi söyle..
biraz da onlar kursun bakalım kafalarında bana böyle böyle dedi ne yapayım diye..

Canim esime sadece anlatirim tartismayiz. Deminde anlattim ben sana cevabini ver diyorum sen yapmiyorsun dedi esim benden yana yani :)

ver cevabını çekil kenara...sende kalacağına onda kalsın...hakaret etme sert olma. şakayla karışık laf sok olsun bitsin

Canım böylelerine açık açık vuracaksın lafını
O nasılsa aynısını yapacaksın bak bi daha yapıyor mu
Yine bişey derse benim evim beni ilgilendirir de kapat kapını
Mesafeni de koy gitmek istemiyorsan da zorla gitme

Oradan taşınma şansınız yok mu? Madem o kadar biliyor, kendisi baksın annesine. Nasıl bir toplum bu toplum ki, imalar, laf sokmalar, fitneler, fesatlar her yanını sarmış. Bu insanların nüfus kağıtlarında Müslüman yazıyor ya bir de, ben anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum. Allah, o pis kalplerine göre versin. Ama size tek diyeceğim, evlisiniz diye köle değilsiniz, böyle hastalıklı insanları çekmek zorunda değilsiniz.

cevap vermemn lazım. sen nasıl huysuz cevap vermiyim diyosun aynısını oda sana yapıcak bir kaç laf sokmandan sonra. meydan boş diye yapıyor

o nasıl sana sakınce lafını sokuyor sende aynısını yapacaksın.
şiddetlenırsen haksız sen olursun.
kesınlıkle altta kalma...
lafını söyle yoksa meydanı boş bulup devam ederler.
sende boyle içinde patlarsın.
offf acayıp deliriyorum şu laf sokmalara
ama ben artık cevabını veriyorum ama....

Bence sana yapılana asla sessiz kalma....çünkü içine attığın her hakaret,her kötü söz bedenine,ruhuna sıkıntı,hastalık olarak geri döner...
Öyle cevaplar ver ki mesela eve gidince bi daha bidaha düşünsün bu kız bana ne dedi acaba diye,bırak ona dert olsun sözlerin,davranışların taa ki kendini,tavrını,tarzını düzeltene kadar devam et....
ama ince bir ayar var tabii burada;sözlerinin hakaret içermemesi gerek,yani çok karizmatik ayar veren bişeyler bul!yapıştır cevabını:)))

Kayınvalidenle konuş, anlat durumu böyle böyle benim gücüme gidiyor, bundan sonra daha seyrek görüşeceğim beni zorlama de.

Canım böylelerine açık açık vuracaksın lafını
O nasılsa aynısını yapacaksın bak bi daha yapıyor mu
Yine bişey derse benim evim beni ilgilendirir de kapat kapını
Mesafeni de koy gitmek istemiyorsan da zorla gitme

kapi benim olsa kapatacagim ama kendi annesinin kapisi diye kapatamiyorum ki

Oradan taşınma şansınız yok mu? Madem o kadar biliyor, kendisi baksın annesine. Nasıl bir toplum bu toplum ki, imalar, laf sokmalar, fitneler, fesatlar her yanını sarmış. Bu insanların nüfus kağıtlarında Müslüman yazıyor ya bir de, ben anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum. Allah, o pis kalplerine göre versin. Ama size tek diyeceğim, evlisiniz diye köle değilsiniz, böyle hastalıklı insanları çekmek zorunda değilsiniz.

simdilik cikma durumumuz yok canim 4 sene falan sonra insallah. Canim bu musluman kirmasinin apartmaninda her cuma kuran okunuyor ve bu hanim hepsine katiliyor. Onemli olan kalbin temiz olsun. Olmadiktan sonra kuranin vs. Ne onemi var ki...

Kayınvalidenle konuş, anlat durumu böyle böyle benim gücüme gidiyor, bundan sonra daha seyrek görüşeceğim beni zorlama de.
benimde dun aklima geldi canim annesine mi sikayet etsem diye :)

cevabini ver diyenler cogunlukta esimde dahil ..bakalim bir dahaki ignelemede ne yapacagim :)
susmam yine insallah ;)

Back
X