Bu şekilde sağlıklı ilerleyeceğini düşünmüyorum...

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Kızlar 6 haftalık gebeyim bir hafta önce doktora gittim sağlıklı dedi perşembe tekrar gideceğim bakalım ne dicek sorunum şu ki düzgün beslenemiyorum...

Normalde ben fazla yemek yiyen biri değilim öğünlerime dikkat edip yiyince hemen kilo alan bir tipim var bundan ötürü yememi çok aza indirmiştim ve alıştım mesela en erken 11-12 gibi kahvaltı yapardı (kahvaltı denilirse atıştırma daha iyi olur) veya 2 lerde yaptığımıda biliyorum o zamanda yemek yer daha hiçbir şey yemezdim sadece bir şeyler atıştırırdım... şimdi ise hamile olduğumu öğrendiğimden beri sürekli acıkıyorum fakat şöyle bir şey var yemek yapamıyorum dokunuyor et ürünleri iştahımı kapatmaya midemi bulandırmaya yetiyor uzun lafın kısası düzgün beslenemiyorum kahvaltıyı çok seven biri değilim kalabalıkken seviyorum diğer türlü pek oralı olmuyordum bir hafta kendimi kahvaltı yapmaya zorladım şu an kahvaltılıklardam yumurtadan vs soğudum sabah tost yedim küçük bir tostu yarım saatte anca bitire bildim geçmiyor boğazımdan ama karnımda gurulduyor yemek yiyesim gelmiyor ki yapamıyorum da çerez tost meyve onlarla geçiştiriyorum yaptığım doğru değil biliyorum böyle giderse sağlıklı olmaz gibime geliyor ama yapamıyorum zorladığım zaman her şeyden soğuyorum... mesela dün kan tahlili yaptırdım gebelik rutinleri diye saat 10-10:30 gibi eve geldim menemen yedim bitiremedim saat 3 gibi kalanını yedim ondan sonra hiçbir şey yemedim sadece meyveyle badem yedim yiyemiyorum acıkıyorum ama önüme yemek koyduğumda bir saat çiğniyorum boğazımdan geçmiyor...

Sizce ne yapmam lazım? Special k vs almayı düşünüyorum artık acıkınca yerim diye sevdiğim bir şeyde bilemiyorum ama bu gidiş sağlıklı gelmiyor fikir verirseni çook sevinirim...

Böyle giderse diyetisyene başvurucam..

NOT: YEMEK YAPAMIYORUMDAN KASTIM DOKUNUYOR MİDEMİ KÖTÜ YAPIYOR YOKSA YAPMASINI BİLİYORUM

çok zor bir durum bende de aynı durum var ama biraz hafiflemeye başladı gibi 10 haftalık olduk biz. kendin değil birilerinin yapması lazım azda olsa yiyebiliyorsun o şekilde bazen kalabalıkla kafan başka şeyle meşgul olunca. Doktora söylemiştim bende durumumu kesinlikle yemen lazım olan sana olur bebek senin depolarını çekiyor zaten demişti. Ferah çorbalar yemeyi dene bak o çok iyi geliyor. Yoğurtlu ferah şeyler et tavuk gibi ürünleri zaten insanın midesi almıyor

Kesinlikle baya zor durum şu an hava sıcak soğuk değil ben üşüyorum pek iyiye alamet değil birileri yapınca bende az çok iyiye biliyorum bazen anneme gidiyorum orada yiyorum annemde kanser bugün ameliyat tarihi alıcak o yüzden o da çok ilgilenemiyor benle kaynanamlar alt katımda oturuyor ama ondan isteyecek kadar samimiyetim yok zor oluyor domates çorbasını çok severdim artık o da midemi bulandırıyor ağır geliyor dünden beri bende ayran içiyorum iki gündür o çok rahatlatıyor ama kendimi bir an önce düzüne sokmam gerek bu gidiş iyi değil.. sen neler yaptın yenmek için az da olsa

Bebek zaten ilk 3 ay annenin depoladığı besinlerden beslenr. Sizin yediğinizden değil.. Benim annem 9 ay kustu ağızına tek lokma alamadı. Su içse kustu yemek yapamadı yemekk yiyemedi ve o halde tarlaya giderdi.. 3 tane evladı var. Öyle düşünmeyin.. Birde zaten ilk 3 4 ay herkes öyle oluyor.. Ben 5. Ayde doğru dürüst yemek yemele başladım mutfağa girmeye başladım..

Buna sevindim hem öyle gerçi ama bende çok etkileniyorum enerjim kalmıyor şu an üşüyorum mesela oysaki soğuk değil ev belkide kanlarımda düşüş var öğleden sonra onlarıda alıcam bakarım belkide o yüzden bende enerji yok

yaklaşık 4 5 güne kadar aynen senin gibiydim hala. Bol bol ayran içtim yanında ekmeğin üstüne peynir sürdüm yedim enazından aç kalmamak için bol bol meyve yedim hava sıcak zaten midemiz yanıyor hep soğuk yaptım herşeyi. Cacık yaptım semizotu yaptım yoğurtla sarımsaklı yaptım oda iyi geldi. Bol bol limonlu sirkeli domates salatası yedim ekmekle yedimki midemi tutsun diye. Bak bunlar hem kokusuz ya rahatsız etmiyor. Hemde ferah ferah mideni öyle rahatlatacakki. Patates haşladım üstüne tuzlayıp yedim. Mideni güzerl tutuyor enazından 1 2 saat rahat edersin

üşüme olayı hala bendede var onu kafana takma o normal bi durum

Bu çok doğal hamileliğin ilk zamanları insanda elini kaldıracak derman olmuyor.. hamileliğime kadar deli gibi hergün temiz yapan ütü yapan ben hamuleliğim boyunca özellikle ilk aylar başımı yastktan kaldıramıyordum. Daha 6 haftalıksın. Vücudun buna alışmaya çalışıyor.. kendini bırakma bunların hepsi hamilelikten olduğunu unutma.. Kan testlerim de hep normal çıkardı. B12 ve d vitaminim eksikti benim birde o hamilelikten öncede eksikti.. sadece onlara ekstra takviye almştm. Ama o yorgunluk hissi hiç geçmezdi

Bende bi bunları denerim demen gibi en azından mideye bir şey girmiş olur açlık hissi gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…