ben dış ticaret uzmanı olarak calısıyorum özel sektörde, çalıştığımız gümrük müşavirliği firmaları var. ve bu zamana kadar 4-5 firma ile çalıştım; çalışanların çoğu da çok gergindir, işi hemen bitirmeye calısırlar, bazı konularda zamanla yarışırlar. Riskleri elbette var, ama hangi iş yok ki hata yapıldığında düzeltilemesin.. en fazla biraz ceza bedeli vs ödenip altından kalkılıyor. Hersey bir sekilde yoluna giriyor, kendinizi bu kadar strese sokmayın. isteklisiniz, ve biraz da mukemmeliyetçi geldiniz bana. Muhtemelen de iş hayatınızın ilk yıllarındasınız, ilerledikçe aman o hata yapmayayım süreçlerinizden eser kalmayacak merak etmeyin, özel sektörde birkaç yılda insanın hevesinin söndürürlerHanımlar Merhaba merak ettiğim bir şey var. Gümrükte çalışan ihracat, ihalatta çalışan var mı? Şöyleki 3 buçuk aydır gümrükte çalışıyorum aynı zamanda dış ticaret okuyorum açıktan. İlk başta çok karışık gelmişti fakat çok kısa sürede bayağı öğrendim ve 3. 4. günümde beyanname yazmaya başladım. Bayağı hızlı bir şekilde bu sektöre atıldım fakat gerçekten bana çok riskli geliyor. İyi hoş sevdim işide epey fakat en ufak bir şeyde gözümden kaçar yanlış yaparım korkusundan kafayı yemek üzereyim. Bazı günler eve giderkende düşünüyorum acaba yarın sabah bir hata maili ile karşılaşır mıyım diye ki max 5-6 kere kontrol ediyorum yazdığım şeyi emin olduğum halde bile emin değilmişim gibi resmen. Ve sorun şu ki bayağı her şey pozitif giderken bilmediğim bir şey çıktığında bile modum düşüyor uçsuz bucaksız bir sektör gibi farkındayım zaten sürekli yeni şeyler öğreniyorum herkes çok iyisin vs derken kendimi hep eksik hissediyorum halbuki. Ezberim aşırı derecede iyi kod olsun numara olsun direkt aklımda kalır hiçbir şeyi unutmam, iş takibini çok iyi yaparım ama kendimi eksik hissediyorum işte.Dış ticaret eğitimi için programlar vs bakıyorum eğitim için oda 2000-5000 arası. E burada eğitim alıyorum evet ama sanki daha çok üstüne düşüp daha çok eğitim almam gerekliymiş gibi. Aslında şu süreci tamamen oturtsam herşeye hakim olsam herşeyin açıklamasını yapabilecek kıvama gelsem bunları dert etmeyeceğim biliyorum ama cidden stres yapıyorum. Benim gibi bu sektörde çalışıp tecrübelerini aktaracak birileri var mı? fikirlerinizi çok merak ediyorum.
katılıyorum. üniversitede öğrendiğim çoğu şeyi çalışma hayatında hiç görmedim bile :)Daha yeni başlamışsınız zaman geçtikçe herşey rayına oturacak. En iyi eğitim çalışarak öğrenilen eğitimdir bence
Müşavirlikte çalışıyorum beyanname yazıyorum , Önlisans okuyorum evet , yabancı dilim maalesef yok kurs desteği ile başlayacağımBir gumrukleme firmasinda mi calisiyorsunuz yoksa ozel bir sirketin Dis Ticaret Operasyon departmaninda mi? “Gumrukte” calismak yukarida belirttiginiz gibi bir sey degil cunku.
Okuyorum dediginiz Dis Ticaret onlisans mi yoksa UA ticaret lisans mi?
Hangi yabanci dilleri biliyorsunuz?
Bu teknik detaylar onemli. Cevabiniza gore tavsiyelerim olur.
Bende müşavirlik firmasındayım beyanname yazıyorum çok güzel ve istekli başladım kafam yatkın hızlıca yol aldım ama dediğiniz gibi ceza çıkıyor mesela hata isteyen bir sektör değil firmalar deli gibi sıkıştırıyor bazen üst üste yaparken kiloydu kıymetti gümrük bilgisiydi inanmazsınız 3-4 defa baştan kontrol ediyorum çünkü en ufak bir yanlış beyan direkt redrese bildiğiniz üzere tabiki buda para demek yani bir şeyleri düzeltmek paraya dönüşüyor bu üzücü geliyor ama istekli ve hevesliyim hoşuma gidiyorda bu iş birde kiminle çalıştığınız tabiki çok önemli :)ben dış ticaret uzmanı olarak calısıyorum özel sektörde, çalıştığımız gümrük müşavirliği firmaları var. ve bu zamana kadar 4-5 firma ile çalıştım; çalışanların çoğu da çok gergindir, işi hemen bitirmeye calısırlar, bazı konularda zamanla yarışırlar. Riskleri elbette var, ama hangi iş yok ki hata yapıldığında düzeltilemesin.. en fazla biraz ceza bedeli vs ödenip altından kalkılıyor. Hersey bir sekilde yoluna giriyor, kendinizi bu kadar strese sokmayın. isteklisiniz, ve biraz da mukemmeliyetçi geldiniz bana. Muhtemelen de iş hayatınızın ilk yıllarındasınız, ilerledikçe aman o hata yapmayayım süreçlerinizden eser kalmayacak merak etmeyin, özel sektörde birkaç yılda insanın hevesinin söndürürler
insan olan yerde her hata mümkün :) makine değiliz sonuçta..
İnsanları strese sokmadan işinizi layığıyla yapmaya çalışın ve işten çıktıgınızda o kapıyı kapattıgınızda o sorunlar orda kalsın. Bol şans lar :)
herkes çok iyisin daha önce bu sektörde çalıştın mı diyor olayı oturtturdum ama tam her şeyi bilmemek stres yapıyor zamanla evet tabi ki kimse pat diye öğrenmiyor ama biri bir şey sorduğun tak diye söylemek mecburiyetinde hissediyorum kendimi tamamen oturttuğumda böyle bir sorun çıkmayacak biliyorum bazende yol yakınken dön diyorum ama buda pes etmek gibi geliyorBence çok güzel başlamışsınız kaygılarınızdan dolayı psikolojik olarak takılı kalmışsınız sadece. Bence bardağın dolu tarafından bakmayı deneyin
Kesinlikle öyle karışık ama çok zevkli bir sektör hemde faydalı sadece bazen böyle takıntılarım olabiliyorBen çalıştım o sektörde
Evet karışık bir sektör
Dediğiniz gibi uçsuz bucaksız
Hep yeni şeyler çıkıyor
Ama gelişmeye de açık bir sektör
Orada öğreneceğiniz şeyler ilerde size çok şey katar
Bu kadar üstüne düşmeniz de sorumluluk bilincinizin yüksek olduğunu gösterir.
Müşavirlikte çalışıyorum beyanname yazıyorum , Önlisans okuyorum evet , yabancı dilim maalesef yok kurs desteği ile başlayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?