- 8 Kasım 2014
- 87
- 49
- 298
- 29
Hanımlar Merhaba merak ettiğim bir şey var. Gümrükte çalışan ihracat, ihalatta çalışan var mı? Şöyleki 3 buçuk aydır gümrükte çalışıyorum aynı zamanda dış ticaret okuyorum açıktan. İlk başta çok karışık gelmişti fakat çok kısa sürede bayağı öğrendim ve 3. 4. günümde beyanname yazmaya başladım. Bayağı hızlı bir şekilde bu sektöre atıldım fakat gerçekten bana çok riskli geliyor. İyi hoş sevdim işide epey fakat en ufak bir şeyde gözümden kaçar yanlış yaparım korkusundan kafayı yemek üzereyim. Bazı günler eve giderkende düşünüyorum acaba yarın sabah bir hata maili ile karşılaşır mıyım diye ki max 5-6 kere kontrol ediyorum yazdığım şeyi emin olduğum halde bile emin değilmişim gibi resmen. Ve sorun şu ki bayağı her şey pozitif giderken bilmediğim bir şey çıktığında bile modum düşüyor uçsuz bucaksız bir sektör gibi farkındayım zaten sürekli yeni şeyler öğreniyorum herkes çok iyisin vs derken kendimi hep eksik hissediyorum halbuki. Ezberim aşırı derecede iyi kod olsun numara olsun direkt aklımda kalır hiçbir şeyi unutmam, iş takibini çok iyi yaparım ama kendimi eksik hissediyorum işte.Dış ticaret eğitimi için programlar vs bakıyorum eğitim için oda 2000-5000 arası. E burada eğitim alıyorum evet ama sanki daha çok üstüne düşüp daha çok eğitim almam gerekliymiş gibi. Aslında şu süreci tamamen oturtsam herşeye hakim olsam herşeyin açıklamasını yapabilecek kıvama gelsem bunları dert etmeyeceğim biliyorum ama cidden stres yapıyorum. Benim gibi bu sektörde çalışıp tecrübelerini aktaracak birileri var mı? fikirlerinizi çok merak ediyorum.