Bu çiçeği babaannemden dolayı çok severim. Balkonunda kocaman saksılar içinde, kocaman küpe çiçekleri yetiştirirdi, mor renkte. Çok zarif görünüyorlar.
Benimde küpe çiçeğim var kızlar çiçekçide görünnce vuruldum aldım.
tomurları açmaya başladı çok iyi görünüyoorlar şu anda...
İnşallah böyle kalır...Kolay kolay çiçek öldürmem...
Her gelen sorar nasıl bakıyosun diye?
Çiçek delisiyim ....bu sene takıntım sardunya ve küpe oldu..
fakat İlk kez küpe çiçeği bakıyorum...
İnşallah bişey olmaz gözünün içine bakıyorum
bende çok seviyorum küpe çiçeğini eminönünden aldım ama yaprakalrında beyaz böcekler var annem arap sabunu sıkarız dedi denicem umarım giderler açmasını istiyorum çiçeğimin..bu arada satıcı güneşten koru toprak kurudkça sula dedi :)
geçen gün arkadaşım bana hediye getirmiş, 2 dal küpe çiçeği heniz küçük fidan sayılırlar ama resimleri görünce çok heyecanlandım gözüm gibi bakıyorum, güneşi pek sevmediklerini öğrenmem iyi oldu, düzgün ışık alan bir yere koyarım direk güneş ışığına denk gelmesin solarsa çok üzülürüm. İnşallah çiçeklendiğini de görürüm bakalım ilk defa yetiştiriyorum :)
bende çok seviyorum küpe çiçeğini eminönünden aldım ama yaprakalrında beyaz böcekler var annem arap sabunu sıkarız dedi denicem umarım giderler açmasını istiyorum çiçeğimin..bu arada satıcı güneşten koru toprak kurudkça sula dedi :)
evet arap sabunu işe yaradı. küçük çiçek sulama şişesine koyduk biraz arap sabunu ve sulandırdık bikaç kere sıktım hepsi gitti beyaz böceklerin. çiçeğim salonda camın önündeydi cansız gibiydi balkona aldım balkon direk güneş almıyor ama orda canlandı ve çiçeklerini 2 gün önce açtı çok mutluyum :))
merhaba, ben de bu sene bir saksı küpe çiçeği aldım. bir hafta çiekli kaldı sonra hepsi döküldü. yerini sevmedi dedim ama zavallıya uygun bir yer bulamıyorum bir türlü. bahçemiz çok rüzgarlı sanıorum rüzgar iyi gelmiyor. akşaüstü gölge olan bir köşeye aldım onu. daha kuytu gibi. tekrar tomurcuklandı.
benim asıl merak ettiğim dalları çok dağınık duruyor. saksının bir tarafına doğru yoğunluk fazla, yamuk yani çiçek :)
bu dallar çok narin azıcık düzeltmeye kalksam kırılıyor. bir iple filan bağlasam daha derli toplu dursa olur mu acaba. tavsiyeniz var mı?