Bu şey grip mi Bebeğime bulaşır mı

cordyceps

Gece gece icat çıkarma, hadi... :))
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
929
685
23
Kızlar dün akşamdan boğaz ağrım başladı bugün tüm günde burun akıntısı ve hapşırmalarım var
Umarım grip değilimdir
Hiç vaktim olmadığından cumaya kadarda doktora gidemem

Sorunuma gelince bu şey grip mi soğuk algınlığımı bilmiyorum ama bir aylık bir bebeğim var ona bulaşır mı
Çok korkuyorum sürrkli emiyo beni ve kucağımdan başka yerde uykuya dalmıyo :(
Tecrübeliler sizce ne yapmalıyım

Geçmiş olsun canim bende yeni dogdugunda ilk aylarda aynı olmuştum çok sukur dikkat ettim geçdi.altını almadan emzirmeden önce elini yika emzirirken ona doğru bakma bi yazmayla falan ağzını burnunu kapa.emzirmeyi sakin bırakma senden emdiği sutte hastalıklara karşı koruyucu bakteriler hastalığa engel oluyormuş.doktorlar oyle diyor.toz zencefil varsa günde bi iki defa yarim çay kaşığı ile yiyin zerdecalda olur.zencefil cayi icin.papatya karabas ihlamur nane limon icin.ben normslda boğazını acidigini hissettiğim zaman zencefil yiyorum imam hastalığı önlüyor.birde bol şu için.

Cuma çok geç bence ama gidene kadar maske takın. Ben öyle yapıyordum ilk aylar. Sürekli ılık su için yumuşatıyor boğazı. Turp tarifi de işe yarıyor. Çok geçmiş olsun...

Bence hemen bi sogan kuru yap kendine.
Hemen toparlanirsin Allahin izniyle merak etme. Tam bu dediklerin bndede vardi yigenimden bana bulasmisti. Eve geldim yaptim ve sabaha iylestim sukur.

-birr cezveye bi bardak suyu koy kaynat.
- Ardindan 4 e boldugun sogani suya at ve tam 5 dk beklet.
- ocaktan al ve ilimaya birak. Ardindan bi cay bardagina suz ve ic hemen bi hamlede, tadi pek super degil.

Bunu bi sabah bide aksam yap toparlanirsin hemen insallah.
Soguk olmamasina dikkat et, o zmn tadi dahada cekilmez oluyor, sogursa ilit biraz.

Ayrica bu sogan kurunu yaparsan cocuk virus kapsa bile, emzirdiginden dolayi sogan onada ulasir baslamadan iylestirir insallah.

Çok sağolun kızlar denicem bunları
Zaten maske takıyorum sürekli
Yani dikkatli olmazsam bebeğe geçebilir bu illet öyle mi. :(

Bebeğimi emzirirken hiç bulasmadi bir kere çok fena grip oldugum halde sanirim süt koruyor

Soğuk algınlığı diye bir hastalık yoktur. Grip olmussunuz. Geçmiş olsun. Bol sıvı ve istirahatla çabuk toparlarsiniz. Gribin ilacı da yokki..

Cocugunuza bulaşmaması için maske takın. Ancak bulaşmışsa 3,4 güne belli olur. Bulasmaz inşallah..

Süt koruması diye bişey yoktur. Maskesiz yaklaşmayın. Geçmiş olsun. İnşallah bebişe geçmez.

emzirirken özellikle maske takın inşallah bulaşmaz bebeişine geçmiş olsun

Anne sütü ile beslenen çocuk vücut direnci yüksek olur grip falan kolay bulaşmazmış...
Ama tabi siz zaten gerekli önlemleri almışsınız ..

bebeğim 1 aylıkken hastalandı bende hastalandım viral enfeksiyon yani grip oksuruk falan fistan doktorun soylediği tek şey booolll bolll emzirrr....

Daha 1 aylik sut korur onu emzirmeyi birakma sutten hastalik gecmez sadece hava yoluyla gecer maske tak el-yuz temizligine biraz daha dikkat et yeter

Back
X