Bu sınıfın en yaramazı diyen ögretmen

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Selam.
Kızım 4 yaşında bağımsız bir anaokulunun, 4 yaş grubuna başladı bu sene..
Kızım genel olarak herşeyi sünger gibi çeken, açıklama yapmakta zorlandığım bir cocuk.
Uslu, söz dinleyen ve onu seven birisine kalbini sonuna kadar açan bir cocuk.
Bir-kac kez öğretmenimiz eleştiride bulunmuştu, dikkati dağınık,aceleci gibi .
Iylestirmek adına, çok defa kapısını çaldım ve sorular sordum. Elestireler kesilmedi tabi.

23 nisan için dışarıdan foklor öğretmeni tutuldu. Dünde dersleri vardı. Kızıma bu sınıfın en simarigi sensin diye adıyla seslenmiş ve kızım üzülmüş.cogu zaman irdelemek istemedim kimsenin huzuru kaçmasın diye, ama bugün kat sayım yükseldi ve sayın öğretmenimiz kızım üzgün sanırım böyle böyle bir olay yaşanmış sıkıntı nedir dedim.
Hanımlar ben ne yapayım kızım seviyor, Seneye de gitmek istiyorm kimseyi kırmak istemiyorum.

Kızınız küçük daha hareketli bir çocuksa belki ondan demiştir.benim oğlum 2013 lu mart doğumlu çok hareketli hatta kendine zarar verebilecek şekildeydi geçen sene gönder diyenler oldu ve ben göndermedim evdeydik ve kitaplar aldık beraber yaptık resimler aktiviteler falan zaten göndersem öğretmeni çok çok şikayet edecekti ve haklı olacaktı bu sene gitti yeni yeni duruluyor kendisi bizim de oğretmenimiz hiç sözümü dinlemiyor diğer arkadaşlarını da coşturuyor gibi şeyler söyledi hatta ukala cevapları oluyordu oğlumun ben en çok bunlar için üzülüyordum çok konuştum hem ben hem babası şimdi daha iyi ama sizinki daha küçükmüş nasıl bir şımarıklıktan bahsediyor oğretmeniniz neler yapıyormuş mesela

Bazen empati yapamıyoruz haklısınız
Ben de oğlumun veli toplantılarına gitmekten korkardım eskiden hep aynı uyarıyı alırdık çok akıllı amaaa çok hareketli:))
Artık önce ben söyler olmuştum öğretmenlerine çok hareketli değil mi diye.
Başka çocuklara ve kendine zarar vermiyorsa tolere edilebilir bir durum.öğretmeni keşke herkesin içinde söylemeseydi o şekilde ama onların da işi zor anlamaya çalışmak gerekiyor.
ben kurallarla ilgili konuşurdum oğlumla ama yapısı bu sisteme başkaldıran bir kişilik.
Şimdi üniversite öğrencisi.merak etmeyin siz de

Arkadaşlar bazen ciddi nasıl ortamlarda kalıyor öğretmenler anlamıyorsunuz bi tanıdığım akrabam aslında bir tane sınıfında ki cocuk yüzünden işi bırakmayı düşünüyor (kreş) çocuk tırmalıyor ve ısırıyor annesine söylüyorlar benim oğlum yapmaz diyor :işsiz: düzelmiyor çocuk en son dedim ki yapabiliyorsan videosunu çek goster annesine :110:veliler çocuklarınız farkına varın az lütfen konu sahibi lafım size değil özellikle genel yazdım

Çok uzun yıllar anaokulu işletmiş ve sonunda akademisyen olmuş bi öğretmenimin ilk öğrettiği şey derste; “çocuklara yaramaz tabirini kullanamazsınız. İşe yaramayan şeyler çöplerdir, biz geleceği yetiştiriyoruz” demişti.

Çocuk sınıfın en hareketlisi, en söz dinlemeyeni, ortalığı savaş alanına çevireni bile olsa asla etiketleme yapamaz. Şımarık, yaramaz, sen hep böylesin, sen sınıfın en şuyusun diyemez. 4 yaşında çocuğun karakteri biçimlenme aşamasındayken böyle hakaretlere maruz bırakmayın. Gereksiz empati ve anlayış göstermek zorunda değilsiniz.

Öğretmenle konuşun. Tekrarlanırsa müdürle konuşun. Kalabalık sınıf çok çok zor. Ama otoriteyi bu şekilde sağlayamaz. Yöntemini aldığı eğitimle göstermek zorunda.

Şuan o mesleği yapmasam da Bir okul öncesi mezunu ve bir kaç yerde iş tecrübesi yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim hanım efendi bazı öğrencilerim vardı çok usluydu hiç sözümden çıkmazdı sürekli gözüme bakardı ailesine anlattığımda nasıl olur ? Evde canavar bu çocuk derlerdi. Bazı öğrencilerimde çok yaramaz asla etkinliğe katılmaz oyunlarda aktif olmayıp dikkati de kendine isterdi bunu aile ile paylaştığımda nasıl olur hocam benim çocuğum çok uslu diye tepki verirlerdi demem o ki bazı çocuklar okul ve ev ortamında tamamen farklı kişilik olurlar bunu öğretmenle ortak bi paydada buluşarak okulda o evde siz beynine işleyerek düzeltebilirsiniz ve bir eğitimci asla bir çocuğu sınıfta sen yaramazsın diye yargılayamaz

Yaramaz, şımarık gibi kelimeler çocuklara karşı kullanılmaz. Bu bahsettiğiniz folklör öğretmeni muhtemelen o yaş grubu için bir eğitim almamış.
Bunu bilmiyor olabilir. Öğretmeniyle uygun bir dille konuşun.

Selam.
Kızım 4 yaşında bağımsız bir anaokulunun, 4 yaş grubuna başladı bu sene..
Kızım genel olarak herşeyi sünger gibi çeken, açıklama yapmakta zorlandığım bir cocuk.
Uslu, söz dinleyen ve onu seven birisine kalbini sonuna kadar açan bir cocuk.
Bir-kac kez öğretmenimiz eleştiride bulunmuştu, dikkati dağınık,aceleci gibi .
Iylestirmek adına, çok defa kapısını çaldım ve sorular sordum. Elestireler kesilmedi tabi.

23 nisan için dışarıdan foklor öğretmeni tutuldu. Dünde dersleri vardı. Kızıma bu sınıfın en simarigi sensin diye adıyla seslenmiş ve kızım üzülmüş.cogu zaman irdelemek istemedim kimsenin huzuru kaçmasın diye, ama bugün kat sayım yükseldi ve sayın öğretmenimiz kızım üzgün sanırım böyle böyle bir olay yaşanmış sıkıntı nedir dedim.
Hanımlar ben ne yapayım kızım seviyor, Seneye de gitmek istiyorm kimseyi kırmak istemiyorum.
Kesinlikle değiştir ana okulunu; ve şikayet et . Bu şekilde rencide edemez. Pedagojik eğitim alıyor eğitmenler. Ve böyle bir durumda kesinlikle tavrinizi koyun . Yetkiliye şikayet edin. Birincisi ; şımarık şeklinde cocugun karakterine hakaret var. Çocuğun karakterine hakaret edemez!!!. Sadece davranışı eleştirebilir . Oda ben diliyle . Ben senin bu şekilde davranmandan dolayı çok uzgunüm . Ben senin daha hareketli ve daha çabuk; herşeyi kavradığını skldiginin farkındayım. Bunu bir şekilde çözmemiz lazım gibi. Yada çözüm sunması lazım. Bu şekilde azarlayamaz. Ve bunun diğer arkadaşlarının onunde de yapamaz. Ya bir eğitimci değildir. Ya da anaokulu gidilecek bir anaokulu değildir. Ben de pedagojik eğitim aldım. Anliyorum küçük çocuklarla ugrasio ve zor bir iş . Ama kendine mukayyet olmak zorunda. Fazla hareketli ise daha çok sorumluluk vermeye ve Montessori eğitimi üzerinde daha etkili olan kurumlara bakın . Daha yararlı olurlar.

Son düzenleme:
Çok uzun yıllar anaokulu işletmiş ve sonunda akademisyen olmuş bi öğretmenimin ilk öğrettiği şey derste; “çocuklara yaramaz tabirini kullanamazsınız. İşe yaramayan şeyler çöplerdir, biz geleceği yetiştiriyoruz” demişti.

Çocuk sınıfın en hareketlisi, en söz dinlemeyeni, ortalığı savaş alanına çevireni bile olsa asla etiketleme yapamaz. Şımarık, yaramaz, sen hep böylesin, sen sınıfın en şuyusun diyemez. 4 yaşında çocuğun karakteri biçimlenme aşamasındayken böyle hakaretlere maruz bırakmayın. Gereksiz empati ve anlayış göstermek zorunda değilsiniz.

Öğretmenle konuşun. Tekrarlanırsa müdürle konuşun. Kalabalık sınıf çok çok zor. Ama otoriteyi bu şekilde sağlayamaz. Yöntemini aldığı eğitimle göstermek zorunda.
Çok doğru :KK9:

bana da diyordu. hatta ana sınıfında benim lakabım çençendi çok konuştuğum için :D

üzülmedim ben ya herhalde ehehhe örrtmeniimmm diye gülmüşümdür. çocuk da takmadıysa sorun olmazdı ama üzüldüyse bir daha demezler herhalde.

bir de çok hassas olmamayı öğretmek lazım bence çocuklara.

Back
X