Bu sınıfın en yaramazı diyen ögretmen

ya ben su noktaya takildim,
4 yasinda cocuk bu,
beklenti cok fazla degil mi,
4 yas tam hayal gucu yasi, dikkati daginik olabilir veyahut bazi konularda aceleci olabilir.
Bunu hemen iyilestirmeye calismak gerekmez bence, zamanla kisiligi oturacak zaten.
Ama cocuk cocuktur, cocugun gorevi hemen buyumek degildir ki, onun icin yillari var onunde.

diger konuyu ise tam anlamadim, size cocugunuz mu aktardi, bazen cocuklar aktarirken istemdisi ekleme-cikarma yapabiliyorlar, bence ogretmenden dinleyin siz bir de.

Çocuk bunlar heran dikkatleri dağılabiliyor, sakın üzülmeyin, gözlemleyin gerekirse bir uzmana danışın

bende boyle bır konu açmıştım.bı heyecanla ve endişelerle halıyle.ilk defa vermiştim.1 hafta adaptasyon süreci oluyor sanırım o süre zarfında sorunlar çıkabılıyor.
evdekı gıbı davranıp okulda da aynı şeyı yapmaya kalkışınca çocuklar uzulebılıyor.
kurallara alıştıkça zamanla oturuyor.ama öğretmenin böyle demesi heleki çocuğa yanlış.
size durumdan bahsedebılırdı.
öğretmen bana sorunları anlattı sordukça, bende kızımla konuştum ve hallettık. 3,5 yaşında ama 4 yaş grubunda.ılk gittiğinde gruplaşma yapmış kızım. diğer çocuklar üzülmüş her gün okula giderken anlattım.o sorunu da hallettik.öğretmenın tutumuda çok önemli annenınde.çocuklar yalan söylemıyor bence. hemen anlatıyor okulda ne olduysa ve öğretmenı doğruluyor.su dökülmüş kızım anlatıyordu öğretmenı hemen bugun uzuldu ağladı dedi.eve gıdınce kızım su dokulunce ağlanır mı dedim neden ağladın ki dedim? çünkü öğretemen kızdı dedi.

canım 5 yasında bizimki emıntalha sınıfın değil okuldakı tüm cocuklardan daha yaramaz çocuk diyor yerinde durmaz bir dakika oturmaz.hocalarada hak vermek gerek.

Hanımefendi tabii ki benimde çocuguma zaman zaman bunları dedigim olmuştur.fakat benim dedigim "şımarık" kelimesiyle ögretmenin dediği "şımarık"kelimesi çocukda aynı etkiyi bırakmıyor, bırakmaz.lütfen bu ayrıntıya dikkat edin
şımarık hakaret değil ki bir nevi huy,davranış,karakter :confused:

Back
X