• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu size ders olsun kızlar benim durumuma düşmeyin

• Konu Sahibi Konu Sahibi buse__
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

buse__

Ziyaretçi
Ben devlet memuruyum ve büyük bi borcun içine girdim borçtan kurtulmak için borç yaptım kredi kartını kapatmak için kredi çektim karta yatırdım ama yine kullandım kartı yetmedi o hevesle bi daha kart çıkardım iki tane kredi kartım oldu ve bankada da kredim vardı üç tane borcu ödemekte haliyle güçlük çektim birini bi ay ödedim diğerini ödemedim fln derken ödemelerim düzensizleşti geçen gün elime bi tebligat geldi idari takip başlatılmış hakkımda gittim borç harç bütün borcumu kapattım takibi kaldırttım derken diğer kredi kartımda takibe girmiş onu da taksitlendirmeyle ödemeye başlayacağım hala da bankaya olan kredim devam ediyor 1300 maaş alırken elime sadece krediler yüzünden çok az para geçiyor oda borca yetmiyor ek hesaptan yiyorum bekarım ve bu kadar parayla araba bile alırdım nereye gitti ne yaptım bilmiyorum borç borcu kapatmıyor kızlar sakın denemeyin hatta lütfen ama lütfen KREDİ KARTI KULLANMAYIN VE BEN BİLMİYORDUM SİZ BELKİ BİLİYORSUNUZ YİNEDE SÖYLEYİM KREDİ KARTINA 3 AY PARA YATIRMAZSANIZ MERKEZ BANKASININ KARA LİSTESİNE GİRİYORSUNUZ alın hayattan size kara bi kesit şimdi ben ne yapacağımmafoldumben:utangac:

bu kadar parayi ne yaptiniz cok merak ettim bekarmissinizda evmi gecindiriyorsunuz ailenizemi bakiyorsunuz olayin ic yüzünü bilmedigim icin soruyorum bu kadar borca neden girdiniz

yillardir kart kullanirim daha bir gün borclanmadim hesabima gelen paradan fazlasini harcamadim

sana üzücü bir haber vereyim kara listeye girince uzunca bir dönem kredi vermiyorlar. yani acil paraya sıkışsan allah korusun güvenip 3000 lira bile vermeyecekler. ben her zaman diyorum borçla araba alın bir yatırım yapın hiç olmazsa çalıştığını görürsün elinde somut birşey kalır. benim çok bekar arkadaşım var öyle bende anlamıyorum ayda 1,5 2 milyarı yalnız başlarına nasıl yiyorlar.... :teselli:

sana üzücü bir haber vereyim kara listeye girince uzunca bir dönem kredi vermiyorlar. yani acil paraya sıkışsan allah korusun güvenip 3000 lira bile vermeyecekler. ben her zaman diyorum borçla araba alın bir yatırım yapın hiç olmazsa çalıştığını görürsün elinde somut birşey kalır. benim çok bekar arkadaşım var öyle bende anlamıyorum ayda 1,5 2 milyarı yalnız başlarına nasıl yiyorlar.... :teselli:

Biliyorum esseklık bende usendim yatırmadım bu ay diil obur ay yatırırım dedim sonuc boyle oldu bilmiyordumda isin acıkcası bilsem yatırırdım bu kadar basitmi iki ay para yatırmadım diye hemen kara listeye alınmasımafoldumben

Biliyorum esseklık bende usendim yatırmadım bu ay diil obur ay yatırırım dedim sonuc boyle oldu bilmiyordumda isin acıkcası bilsem yatırırdım bu kadar basitmi iki ay para yatırmadım diye hemen kara listeye alınmasımafoldumben

o kadar kolay canım kara listeye geçmesende borcunda gecikmiş olsun 15 gün, bunu her banka öğrenir bankaların istihbarat servisleri var ve bütün bankalarda arkadaşları vardır hatta bunlar dernektir. o yüzden haberleri olur.

Aynı aşamalardan geçtim, borcu borçla kapatmaya çalışıyosun iyice batıyosun. Benim 2.500TL olan kredi kartı borcum 12.000, bir diğeri 1.000TL iken 5.000 falan oldu. Elime toplu para geçince bunları kapatmak istedim, birileri (eski bankacılar falan) ana parayı öde faizi kalsın birşey olmaz dedi öyle yaptım üstünü de bir güzel yedim. Ama takip falan devam etmiş, hatta tutuklama kararı falan çıkmış sanırım, yurt dışına çıkmam gerekince hepsini kapatmak zorunda kaldım ama bana sor. Uzun bir süre bankaların kapısından giremedim. Sonra kredi kartı başvurularım oldu kara listede olduğum için alamadım tabii, ama hesabıma düzenli para akışı falan başlayınca kredi kartı geldi adresime, ne zaman başvurduğumu bile hatırlamıyorum şaşırmıştım, kara listeden çıktım mı bilmem, kredi çekmeye yeltenmedim hiç :sinifsinif:
Ticarette daha da vahim, krediler yetmeyince tefecilerin yolu görünüyo. Benim de tavsiyem, ödeyemeyeceğiniz borcun altına girip borcu borçla kapatmaya kalmayın, sonu kötü oluyo Çok üzgünüm çoook

Aynı aşamalardan geçtim, borcu borçla kapatmaya çalışıyosun iyice batıyosun. Benim 2.500TL olan kredi kartı borcum 12.000, bir diğeri 1.000TL iken 5.000 falan oldu. Elime toplu para geçince bunları kapatmak istedim, birileri (eski bankacılar falan) ana parayı öde faizi kalsın birşey olmaz dedi öyle yaptım üstünü de bir güzel yedim. Ama takip falan devam etmiş, hatta tutuklama kararı falan çıkmış sanırım, yurt dışına çıkmam gerekince hepsini kapatmak zorunda kaldım ama bana sor. Uzun bir süre bankaların kapısından giremedim. Sonra kredi kartı başvurularım oldu kara listede olduğum için alamadım tabii, ama hesabıma düzenli para akışı falan başlayınca kredi kartı geldi adresime, ne zaman başvurduğumu bile hatırlamıyorum şaşırmıştım, kara listeden çıktım mı bilmem, kredi çekmeye yeltenmedim hiç :sinifsinif:
Ticarette daha da vahim, krediler yetmeyince tefecilerin yolu görünüyo. Benim de tavsiyem, ödeyemeyeceğiniz borcun altına girip borcu borçla kapatmaya kalmayın, sonu kötü oluyo Çok üzgünüm çoook

benim avukata verilmemiş ama ödemezsem verilecekmiş bi kredi kartımın tamamını ödedim kapattım diğeri için bugün öğrendim son param olan ikiyüz milyonu verdim kalan parayı üç ay taksitlendirdim ilk kartın takıbi kalkmış ikincisinde bütün parayı yatırınca kalkıyormuş ama kara listeye girmiş adım merkez bankası beş yıl sicilimi kötü vermiş hiç bi bankadan işlem yapamayacağım ne yapacağım bilmiyorum
sen kaç sene bankalarla kötü oldun yani kaç sene gidemedin

zor bir durum...önceden planlı şekilde yapılması gerekip yapılmayan şeyler bu hale getirmiş...
olan olmuş ...bundan sonra dikkatli olmalısınız ...

benim avukata verilmemiş ama ödemezsem verilecekmiş bi kredi kartımın tamamını ödedim kapattım diğeri için bugün öğrendim son param olan ikiyüz milyonu verdim kalan parayı üç ay taksitlendirdim ilk kartın takıbi kalkmış ikincisinde bütün parayı yatırınca kalkıyormuş ama kara listeye girmiş adım merkez bankası beş yıl sicilimi kötü vermiş hiç bi bankadan işlem yapamayacağım ne yapacağım bilmiyorum
sen kaç sene bankalarla kötü oldun yani kaç sene gidemedin

Emin değilim ama borcu kapattıktan sonra 2-3 yıl sonra geldi kart. 5 sene geçmedi yani, benim tahminim sürekli çalıştığım banka hesaplarıma nakit giriş çıkışı olduğu için yolladı ama kara listedekilere kart veriyolar mı bilmem :sinifsinif:

Kusura baknayın ama siz altından kalkamayacağınız bir borcun altına bile bile girdiniz diye kredi kartını tü kaka olarak göremiyeceğim, geçiminizi zora sokmayacak şekilde kullandıktan sonra sıkıntı verecek bişey değil.

Sonuçta kimse sizin elinizden kartınızı zorla alıp borç yapmadı.:umursamaz:

ayağını yorganıan göre uzatıppp
emaneti zamanında yerine teslim etmek gibisi yok CADIARZU

Kusura baknayın ama siz altından kalkamayacağınız bir borcun altına bile bile girdiniz diye kredi kartını tü kaka olarak göremiyeceğim, geçiminizi zora sokmayacak şekilde kullandıktan sonra sıkıntı verecek bişey değil.

Sonuçta kimse sizin elinizden kartınızı zorla alıp borç yapmadı.:umursamaz:

delikafadulden kusura bakma gece gece beni guldurdun ben kredi kartına tuu kaka mı dıyorum benim yaptıgımız sız yapmayın borcu borca kapatmayın duzenlı kullanın dıyorum ey allahım ya

Hay Allah, konuyu baştan beri takip etmesem, borçlarımı kapatamıyorum yardım edin demiş sancam, nereye harcadın o kadar parayı utanmadan gelmiş bizden istiyosun gibi yorumlar çıkmış ortaya :emir_bebek:

İnsanın kendini bilmesi gerekiyor para harcarken oturup hesabını yapman lazım
Ben 4 yıldır sürekli kullanıyorum 5 tllik alış-vriş yapsam bile mümkünse kredi kartı kullanıyorum ama bugüne kadar hiç bir gün bile sarkmamıştır ödememiz çok şükür
Zor günlerimiz olmadı değil ama hayatını devam ettirecek kadar aldım ihtiyacım neyse onu hatta çoğu zaman almadığım bile oldu...
Borcu borçla kapatmak büyük yanlış anladığım kadarıyla benim çok şükür başıma gelmedi ama küçük bi borçda bile içim daralır yemem içmem benakannehir hesabımı iyi yaparım
Yoksa cebimde para asla kredi kartına güvenip bişey almadım almam da

Allah yardımcınız olsun kızlar çok ama çok zor olduğu anlayabiliyorum...

Borçla borç kapatma amcamın uyguladığı taktik borç babamın üzerine 17 milyar oldu şimdi ödemeyecek büyük ihtimal bizim üstümüze kalacak ne güzel dimi :mymeka:

Benim hiç krdei kartım olmadı olamazda param varsa alırım yoksada almam ama aynı şeyleri eşim sayesinde yaşadım 4-5 tane kredi kartı vardı kara listeye alındı onun için kendi adıma 2 bankadan kredi çektim şimdi ödüyoruz o da akıllandı 3 yıldan beri hiç kredi kartı kullanmıyor.ınşallah az bi zaman sonrada kredi borcumuzda bitecek vallahi bu kredi kartı bizden uzak cehenneme direk olsun.

Kredi kartı kullanan biri değilim. Bundan 7 yıl önce zorla verilen bir kredi kartından neden yaptığımı bilmediğim cüzi bir alışveriş yapmıştım. O sırada doğum yaptım ve unutmuşum. 1,5 yıl sonra karşıma 2,5 tl lik borç 200 küsür tl olarak çıktı. Ana borç ve faizin dışında avukat ücreti, noter masrafı, cart masrafı curt masrafı diye uzatmışlar listeyi.
Bankaya gidip ana para ve faizini ödedim, işyerime geldiğimde bankanın avukatı arayıp diğre parayıda ödeyin yoksa mahkemeye gidicez dedi. Buyurun gidin bana hiçbir tebligat yapmadan bu paraları isteyemezsiniz dedim. Avukat mahkemede görüşürüz deyip yüzüme telefonu kapattı, sinirden geriye dönüp avukata telefon açıp bende onun yüzüne kapatmıştım. 7 senedir bekliyorum hiçbir şey gelmedi bankadan.
Bu sırada kara listeye alındığım yazısı geldi doğrusu iyi de oldu. 7 senedir kredi kartı kullanmıyorum, param varsa alışveriş yapıyorum yoksa yapmıyorum. Kafam rahat.
Malesef kredi kartının yanlış kullanımı bir çok kişiyi böyle borç batağına sürüklüyor. Bir çok insan, taksitlendiririm, öbür kredi kartından çeker buna yatırırım mantığıyla hareket ediyor. Bir de galiba cepten para çıkmayınca alışveriş yapmak daha da abartılıyor.

Son düzenleme:
borcu borçla kapatmak evet hiç akıllıca değil

hele cebinizde onu karşılayacak bir maaşınız yoksa

geliriniz ne kadar iyi olursa olsun giderinizi bu kadar yüksek tutmanız pek akıllıca olmamış

ağır bir ders oldu sanırım size umarım kısa sürede çözersiniz

kendine ait olmayan bir parayı harcamak çok kolay ödemek hep zor olmuştur

limitlerinizi asla yükseltmeyin yükseltmek sizlere bir ayrıcalık getirmiyor maaşınızın yarısı kadar limit tanısaydınız bugün bu sorunu yaşamazdınız

bir arkadaşım vardı banka her limit artırmak için aradığında kendisini çok özel sanıyor onlar ne teklif ediyorsa o biraz daha üstünü talep ediyordu enson durumu iflas oldu malesef ve halen borç ödenmediği gibi üstüne dediğin gibi dahada borç eklendi ve piyasada itibarını kaybetti iş bulmakta zorlanıyor

herzaman derim cebinizdekinin üstüne çıkmayın kartları doğru kullanırsanız size zarar vermez
bankadan kullandığınız para borcu ödeyinceye kadar asla sizin sayılmaz bunu unutmayın

delikafadulden kusura bakma gece gece beni guldurdun ben kredi kartına tuu kaka mı dıyorum benim yaptıgımız sız yapmayın borcu borca kapatmayın duzenlı kullanın dıyorum ey allahım ya

Şimdi de beni acaip bir gülme aldı nedense...:umursamaz:
Onca şey yazdım yazıklarımın sadece iki kelimesi mi anladınız hayret verici gerçekten.:delphin:

Siz isterseniz ilk mesajınızı iyi bir okuyun ilk mesajınızda büyük harflarle yazanları da ben yazmadım orda "KREDİ KARTI KULLANMAYIN VE BEN BİLMİYORDUM SİZ BELKİ BİLİYORSUNUZ YİNEDE SÖYLEYİM KREDİ KARTINA 3 AY PARA YATIRMAZSANIZ MERKEZ BANKASININ KARA LİSTESİNE GİRİYORSUNUZ" gördüğünüz gibi kredi kartı kullanmayın kesinlik ifade eden bir cümledir ve ekinden sonra yazılanlar da ilaveten anlamını taşıyor.

Tek tek kelime tahliline girersek sizinde olsun, benimde olsun yazılanlardan öyle çok anlamlar çıkar ki benim kelime oyunları ile işim yok özünde denmek isteneni anlasanız yeterdi.

Kredi kartı kullanan her bilinçli kullanıcı o harcamanın bir ayın sonunda belirtilen son ödeme tarihine kadar ödenmesi gerektiğini bilir zaten.
Bankalar babamızın oğlu değil onlarda sonuçta bu işin ticaretini yapıyorlar kalkıpta al sen bu kartı güle oynaya harca ondan sonra ben sizin keyfinizin gelipte borcunuzu ödemenizi beklerim demiyorlar zaten bankaların en has müşterileri borcunu ödemeyen müşteriler en büyük kârları onlardan kazanıyorlar.

Back
X