• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu size ders olsun kızlar benim durumuma düşmeyin

• Konu Sahibi Konu Sahibi buse__
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kredi kartı bi tane olur 10 kartla birinden çek birine öde şeklinde yaşayanlar eninde sonunda bunu yaşıyorr yapmayınn arkadaşlar :olmaz:

Maalesef tefecilerin görevini şimdi bankalar üstlendi.
Şu da varki kimse seni bıçak zoruyla alışverişe zorlamıyor.Hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım.cebimde ne kadar varsa o kadar harcarım.
İnsanlar 5 liralık şeyde dahi kredi kartı kullanıyor.insanın kendi iradesini kullanması lazım.
Geçmiş olsun.

Çok dikkatliyim bu konularda. Kredi kartımı son kuruşuna kadar öderim
Neyse o ay borcum onu fazlasıyla öder kapatırım tertemiz..
Bende takıntı oldu hsp kesim tarihim gelince koştur koştur ilk gün yatırırım
Bankaya faiz ödemem.. kredi çekmek en son düşüneceğim şeydir..
Kredi kartı doğru kullanılırsa çok güzel birşey.. taksitlendirmelerde falan süper oluyor
Sen neye harcadın bu kadar.. görünen ne cnm.. valla yazık
Allah bankaların eline düşürmesin adamın iliğini kemiğini kuruturlar..:kızgın:
Bilinçli olmalıyız bu konuda.. Allah kolaylık versin sanada

ayrıca bir de faiz işi var.herkes de biliyor faiz nedir,nerelere götürür,dinimizde yoktur ama umursayan yokk asla bu arkadaşımız için demiyorum ama çoğu da kaşınıyorr

Bir ara bende salmıştım kendimi öyle. Kredi kartımın limiti dolmuştu. Kredi çektim bankadan onu ödedim. Sonra kredi öderken kredi kartım yine fullendi. Farkında bile olmadım. Eski krediyi bitirene kadar idare ettim bir süre. Sonra tekrar bankaan kredi çektim kredi kartımı ödedim. Ve hemen gidip kredi kartımı iptal ettirdim. Kredi borcumu bitirdim böylece rahatça. Şuan evet kredi kartım var 2 tane. Ama ne harcarsam hemen gidip o ay yatırıyorum tüm borcu. Kafam rahat oluyor. Kredi kartı evet kötü birşey değil doğru kullanılırsa aksine çok iyi bir şey bencede. Şuan iyi ttarafını kullanıyorum yani... Allah kimseyi içinden çıkılmayacal duruma düşürmesin. Zor...

Maalesef tefecilerin görevini şimdi bankalar üstlendi.
Şu da varki kimse seni bıçak zoruyla alışverişe zorlamıyor.Hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım.cebimde ne kadar varsa o kadar harcarım.
İnsanlar 5 liralık şeyde dahi kredi kartı kullanıyor.insanın kendi iradesini kullanması lazım.
Geçmiş olsun.

Niye? 5 liralık şeye bile kredi kullananlar iradesiz oluyor cidden anlamadım....
Bu konunun iradeyle ne alakası var..
Ben yanımda para taşımayı sevmiyorum... 2 bankadan kredi kartımız var 1 i benim maaşımın yattığı banka biri de eşimin yoğun çalıştığı banka, benim bankmın kartından ona ek kart çıkardık onun bankasınfan bana.. öylece kart ücreti de daha düşük ödüyoruz.
Ve ben yanımda 50 liradan fazla parsa taşımam asla... Çünkü 2 kez kapkaç olayına kurban gittim, kartlarımı iptal ederim kafam rahat.. Ama ya içinde param da gitseydi...
Evet yeri geliyor 5 lira yeri geliyor 5000 lira için kredi kartı kullanıyorum.. Gaet de iradeli ve idareli biriyim, çünkü hiç kredi kartı faizi yemedim... 5 iraysa 5 5000 lraysa 5000 günü geldiğinde hep ödedim....

Ben bu konuda çok dikkatsizim. 3 kredi kartım var. Alırken anlamıyorsun ama ay sonu ekstre gelince gözler böyle akannehir Bir kapatabilsem birinin borcunu kapatıyorum elimde para kalmıyor diğerini kullanıyorum. Onu kapatıyorum öbürünü... Ne kartsız yapabiliyorum nede kartla..
Evleneyim hiç elimi sürmeyeceğim. Zaten koca adayım da öyle diyor:sinifsinif: Kredi kartı kötü birşey arkadaşlar.. ınsanın elinde olunca şeytan dürtüyor derler ya aynen öyle bir durum oluyor. Olmayan arkadaşlar aman ha sakın olmasın. Kartsız hayat özgür hayat demek... Paran kadar harcarsın oturursun aşağıya.. Sonra bir yığın düşünceler sıkıntılar kaplamaz insanın içini

kredi kartı ne kötü bişi ne de insanlar keyfi kullanıyor..yani keyfi harcaman yaparda vardır ama zorunlu olarak kullanan da..eşim işini kaybettiğinden ve küçük borcumuz ,kredi borcu olduğu için ve kimseden para almak istemediğimiz için maalesef elimizdekileri kullandık.eşim işe girdi ama aldığı maaşla geçinelimmi,onlarımı ödeyelim..borcu borçla kapattık...mecburen kardeşimden para istedim..o da sağolsun gönderdi..ama salaklık yaptık biz,asgarileri ödedik yine..halbuki baştan ona borcu söylese idim ve asgari ödemek yerine elimdeki paranın hepsinin bir tanesine ytırsa idim, buğün bu kadar batmazdık...inanın ödediğim faiz ile bir evi a dan z ye döşerdim....
artık dayamadım , son 3500 tl falan borç kaldı..aradım buğün ,gönderebileceksen gönder ,artık bıktım dedim..sağolsun ay sonunda gönderecek ,bizde kurtulacağız artık bankadan...artık yavaş yavaş ona ödeyeceğiz...darısı diğer bankadelerin başına

Bravo arkadaşım sana alkisalkisalkis
Bir devlet memuru kredi kartı borcunu ödemeyince kara listeye alınabileceğini,kredi kartıyla alışveriş yaptığında yine o paranın cebinden çıkacağını bilmiyorsa benim artık hayretlerim şaşıyo ve kullanacak kelime bulamıyorum.kafamçokkarıştı akannehir
Hem kredi kartı ile borç kapatmak da neyin nesi yani çocuğa sorsanız bunun saçma olduğunu söyleyebilir.mirmirmirmir
TV'lerde basbas kredi kartını doğru kullanın diye bağırırlarken, bu durumdan şikayetçi olan bir devlet memuruna benim laf anlatmam da abes olur kanımca.:kahve:

mecbur kalıp yüklenenleri az çok anlıyorum ama kusura bakmayın keyfi olarak şeytan dürttü bahanesini kabul edemiyorum..benim elimi eşimin elini niye şeytan hiç dürtmüyor...insanların biraz doyumsuzluğundan kaynaklanıyor...

bu kadar parayla ne aldığıınızın yanıtını bir türlü öğrenemedm.
bence kredi kartı düzenlı odeme yapıldığında,yeterlı mikatarda kullanılıdığında,düzenlı harcama yapıldığında harika birsey
1300 tl maasda gayet iyi
insanlar askeriücretle kart kullanıyorlar
bu bence birazda kişiyle alakalı...

Nasıl böyle bilinçsiz harçama yapıyorsunuz bak ben sana kendimden bahsediyim
23 yaşındayım 5.5 senedir bu iş yerindeyim ilk girdiğim sene anneme buzdolabı çamaşır mak. aldım ödedim
sonraki sene kardeşime pc babama istediği tv aldım ödedim ve bunları komik bir maaşla yaptım evde tek çalışandım ki hala öyleyim
sonra ev tapusu için babama birikimim olan 2500 ve 6000 kredi çektim verdim 2 sene o krediyi ödedim çok şükür evimiz şimdi tapulu o zamanlar maaşım 700 falandı neyse geçen sene babam kalp ameliyatı geçirdi 2500 kredi çektim kardeşim asker ona bakıyorum ev geçindiriyorum babamın özel olan herşeyini karşılıyorum ve nişanlandım ve ben tüm bunları 900 tl maaşla yapıyorum bilmiyorum sizler aparaları nasıl çarçur ediyorsunuz yazık hemde çok yazık

para kazanmak kadar idareli harcamakta çok önemli
ben ilk atandığımda çok birikim yapamıyordum sonra çareyi güne girmekle buldum şimdi işyrinden arkadaşlarla felan gün yapıyoruz o zaman mecbur kalıyorum veriyorum tabi
sonra günden gelen parayı ulaşamayacağım bi yere koyuyorum kaydirigubbakcemile3

Nasıl böyle bilinçsiz harçama yapıyorsunuz bak ben sana kendimden bahsediyim
23 yaşındayım 5.5 senedir bu iş yerindeyim ilk girdiğim sene anneme buzdolabı çamaşır mak. aldım ödedim
sonraki sene kardeşime pc babama istediği tv aldım ödedim ve bunları komik bir maaşla yaptım evde tek çalışandım ki hala öyleyim
sonra ev tapusu için babama birikimim olan 2500 ve 6000 kredi çektim verdim 2 sene o krediyi ödedim çok şükür evimiz şimdi tapulu o zamanlar maaşım 700 falandı neyse geçen sene babam kalp ameliyatı geçirdi 2500 kredi çektim kardeşim asker ona bakıyorum ev geçindiriyorum babamın özel olan herşeyini karşılıyorum ve nişanlandım ve ben tüm bunları 900 tl maaşla yapıyorum bilmiyorum sizler aparaları nasıl çarçur ediyorsunuz yazık hemde çok yazık

Vallahi helal olsun bravo size...cok takdir ettim...keske herkes sizin gibi olabilse...buarada bu konuyu acan arkadas ta bu kadar borca ne icin girmis o parayla ne almis merak ettim dogrusu...

Kusura baknayın ama siz altından kalkamayacağınız bir borcun altına bile bile girdiniz diye kredi kartını tü kaka olarak göremiyeceğim, geçiminizi zora sokmayacak şekilde kullandıktan sonra sıkıntı verecek bişey değil.

Sonuçta kimse sizin elinizden kartınızı zorla alıp borç yapmadı.:umursamaz:

valla hiç öyle demeyin neyin ne olcağı belli olmaz büyük konuşmayın sizin gibi çok konuşan gördüm sonları icra oldu...:umursamaz:

insanlar keyfi olarakta bu borcun altına girebiliyor mecburi de
orası hiç belli olmaz ama ayağını yorganına göre uzatmıyorsa,ee kendi sonunu kendi hazırlamıştır
yoksa öteki türlü kimseye diyecek bişi yok
valla bizim borçlar inşallah ay sonunda bitecek
bütün kartları yakacağım ve kendimi yeni doğmuş bir bebek gibi hissedeceğim.))

Almanyada 800 euro geliri olanlara 400 euro kredi limiti veriliyor
bizde 500 lira geliri olanlara 10bin liralık kredi veriliyor fark bu... kredi kartını doğru düzgün bile kullanmayı becersemde
kredi ile mal tv,buzdolabı almam bunlar kredi kartsızda alınır ,Rabbim tüm darda kalanların yardımcısı olsun
adam memur 1.300 maaş alıyor 500 ü ev kirası,250 lisi doğal gaz,elektirik su,yol
derken milletin karnını doyurcak parası kalmıyor napıyorlar,kredi kart ile karın doyuruyorlar yalan mı?kredi kart ile bebek bezi,süt,ekmek alanları biliyorum ben...

Son düzenleme:
Almanyada 800 euro geliri olanlara 400 euro kredi limiti veriliyor
bizde 500 lira geliri olanlara 10bin liralık kredi veriliyor fark bu... kredi kartını doğru düzgün bile kullanmayı becersemde
kredi ile mal tv,buzdolabı almam bunlar kredi kartsızda alınır ,Rabbim tüm darda kalanların yardımcısı olsun
adam memur 1.300 maaş alıyor 500 ü ev kirası,250 lisi doğal gaz,elektirik su,yol
derken milletin karnını doyurcak parası kalmıyor napıyorlar,kredi kart ile karın doyuruyorlar yalan mı?kredi kart ile bebek bezi,süt,ekmek alanları biliyorum ben...

işin şu tarafı da var..asgari ücret alan adam evi geçindiremiyor
eee ne yapacak kadın evde açmı kalacak
çocuk açmı kalacak
mecbur kullanacak
zaten maaşı yetse kullanmasına gerek kalmazki

hayat cok zorlasti..almayada durum farkli deyil..esimin akraba cevresi saniyorki almanyada hayat kolay.....bi elin yagda bir elin balda diye düsünüyorlar...ama burasi öyle zannedikleri gibi cennet bi ülke deyil....sadece ev kirasina sicak kira 700,. euro ödüyoruz.3 odali mütevvazi bir daireye..borc falan yapmamayada gayret gösteriyoruz esimle ben....ama insanin birazda kendi elinde borc yapmamak...esimin ablasi istanbulda 3 cocuk birde kocasina bakiyor evi gecindiriyor..ama ne borclari var nede zor durumdalar...kis gelmeden kis hazirliklarini yapar sebze kurutur,konservelerini hazirlar...hic bir seyin pahalisina lükse kacmaz...kocasida calismaz tembelliginden....

Son düzenleme:
Allah yadımcın olsun canım yaa :(

Back
X