bildiğim kadarıyla sen dava açarsan düğünde ne takıldıysa geri vermek zorunda kalabilirsin eğer o açarsa takı gibi şeyleri geri alamıyor.biraz zamana bırakın bence biraz hisleriniz yatışsın ayrı durmaya alışınca hala dava açılmamışsa o zaman düşünürsünüz.o dava açtığında reddedip süründürmek için yada makul deliller toplamak için bir süreç olabilir mesela kendini kv sanan kadın oğluna açtırdı sizde süreci uzatıyorsunuz diyelim.ama süreci uzatırken oh canıma deysin boşanmıcam nispetiyle olmamalı.o zaman suçlu duruma düşer bir hak talep edemezsiniz.o kendini kv zanneden kadın sizin uzatmanıza kızıp telefon açtı ve açtı ağzını yumdu gözünü diyelim.siz de buna karşılık bu konuşmayı kayda alıp.böyle birine ben kocamı seviyorum. siz ayırdınız.hastalığım nedeniyle evimle ilgilenemedim siz onu keyfi sandınız.beni evimden kovdunuz filan diyin. kovma konusunda kanıt yoksa konuşturarak bunu da elde edebilirsiniz.böyle saygı çerçevesinde sakin bir ses tonuyla dile getirip kayda alırsanız.kanıt olarak sunarsanız.bir artınız olabilir.o konuşma esnasında sakin kalmak sinirlerinizi yutmak için antidepresan gerekebilir.ayrıca süreç uzatmak için hastalığınız ile ilgili raporu ortaya koyun.canınız istediği için süründürdü iftirasını atamasın.bu konuşma kaydında sakın üste çıkmayın.haklı durumdayken haksız duruma düşersiniz.o kadın müsfettesi ne kadar şahit ararsa arasın sizin kanıtlarınız kadar kar etmez.hakimde onların akrabaası çıkmazsa yada rüşvetçi siz kazanırsınız.bu süreçte lütfen psikolojik destek te alın bunu da kanıt olarak gösterin.(direk suçlayarak değilde sonuçta kadın bu halleri ile sizi depresyona sokmaktan çekinmiyor)inşallah hayırlısı olur.mümkün olduğunca en azından dışardan sakin kalın o kadının kışkırtmalarına gelmeyin.ayrıca barışma mevzusu olursa (gerçi beklemem böyle erkekten)temkinli olup yelkenleri suya indirmeyin yine aynı şeylerle karşılaşacağınıza eminseniz, her konuşmayı her fotoyu kaydedin gizlice kanıt toplamaktan çekinmeyin.