Bu son şansım

snfogretmeni27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
507
43
73
35
Gaziantep
Ramazan benim için bir başlangıç olacak. Dun tok karnina 94 olmustum. Bakalim bayramaca kac kilo olucam. Elimden geldikce yediklerimi yazicam. Okul acilincaya kilo verip arkadaslarima degisimimi gostermek istiyorum.

Ramazan benim için bir başlangıç olacak. Dun tok karnina 94 olmustum. Bakalim bayramaca kac kilo olucam. Elimden geldikce yediklerimi yazicam. Okul acilincaya kilo verip arkadaslarima degisimimi gostermek istiyorum.

kusura bakmayın okuyunca yazmadan edemedim ramazan nefsi terbiye etmektir bi ibadettir lütfen diyet olarak kullanmayın bunun günahı büyüktür yinede tercih sizin

kusura bakmayın okuyunca yazmadan edemedim ramazan nefsi terbiye etmektir bi ibadettir lütfen diyet olarak kullanmayın bunun günahı büyüktür yinede tercih sizin
Tabiki ramazan diyet degil. Hatta ramazanda cok kiloda veremezsin. Alirsin. Sadece gun sayimi olarak ramazan dedim. Yersiz bi yorum olmus. Yanlis algilamissin canim

Tabiki ramazan diyet degil. Hatta ramazanda cok kiloda veremezsin. Alirsin. Sadece gun sayimi olarak ramazan dedim. Yersiz bi yorum olmus. Yanlis algilamissin canim

ben almıyorum..az yiyorum..dün gece 500 gr süt içip yattım iyi tuttum maaşallah

ben diğer günlerdede aynı yiyorum sadece karbonhitrat yememeye çalışıyorum..

Ben Ramazan'da diyet yapmanin dini bir zarari oldugunu dusunmuyorum, ne de bir günahı olduğunu...

Insan hayatindaki ibadetler sadece 5 vakit namaz, oruç, zekat, hac degildir. Insan nefes aldigi her anını guzel bir niyetle ibadete donusturup her anından sevap elde edebilir.

Yemek yemek mubah bir şeydir. Ucunda ne sevap vardir, ne de gunah. Ama eger bize ait olmayan bir bahceden girip izinsizce bir elma koparip yersek mubah olan yemek yeme eylemini harama donusturmus oluruz ve gunah islemis oluruz.

Aynen bunun gibi helal rizik kazanmak icin calisarak ve arastirarak eve helal yiyecekler getirmek, yemek yerken besmeleyle başlamak, rızık verenin Allah oldugunu düşünerek hamd ve şükür etmek, ihtiyaci olan baska biriyle yemegini paylasmak, yemegin sonunda elde edilen kuvveti Allah yolunda harcamaya vesile saymak, bu yemegi bulamayanlari da düşünüp onlar icin dua etmek, halimize şükür etmek ve israf etmemek yedigimiz her lokmayi sevaba donusturebilir.

Nerde kaldi diyet de zaten bir nefis terbiyesidir. Sagligi korumayi dusunerek her onune geleni yememek adina nefisle her an mucadele etmektir.

Ramazan'da oruc tutan bizler bunu keşke uygulayabilsek... Gün icinde ac ac gezip iftarda homini gırtlak yiyerek midemizi gereksiz yere tikabasa doldurmamiz ve hareket etmeyi birakin, nefes almaya bile yer birakmamamiz kadar yanlis başka bir şey var mıdır? Ne anladım ben o gecici terbiyeden?

Ramazan bedenimizi ac birakarak ruhumuzu doyurdugumuz manevi bir terbiyedir. Ama işte en onemli nokta da buradadır; sadece açlıkla birlikte gelen maddi bir terbiyenin sonucunda ulasabilecegimiz çok özel bir manevi terbiyedir.

Son düzenleme:

Valla ramazan benim son sansim derkn hicte burdan gun sayimi olarak gorunmuo yerli yada yersz bi yorummu bilemicem fakat senin anlattigina gore bu sekil algilamam normal herneyse sana bol sans cnm umarim istedigin kiloya ulasirsn

Gunlugun hayirli olsun :) bu ramazan bende dikkat etmek istiyorum. Iftar hayli gec oldugundan sindirimi kolay olan besinlerden ye canim. Ve iftarla sahur arasindaki kisa zaman diliminde bol du icmeyi ihmal etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…