Bu sonuçlara göre sizce aşılama yaptırmalı mıyım ,yoksa vakit kaybı mı ? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Turuncukelebekk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2020
1.195
1.752
133
32
Merhaba hanımlar.Karmaşık duygular içerisindeyim.Aslında bişeyde yapmadım ama yoruldum galiba.Ben 33 yaşındayım eşim 35.Ben de küçük bir polip var onun dışında sorun yok. Eşim ise Ocak ayında varikosel ameliyatı oldu ameliyat öncesi sonucu ekledim.İleri Hareketlilik % 4 ,morfoloji % 2.Ameliyat üzerinden 6 ay geçti.Yeni test sonucunu da ekledim ileri hareketlilik %5,morfoloji %3.En çok canımı sıkan konu ise swim up yani yıkamayla ameliyat öncesi değerler çok daha iyiydi.ama ameliyat sonrası gerileme var.Yıkamayla ileri hareketlilik ameliyat öncesi %40’ken ameliyat sonrası % 20 olmuş.Şimdi doktor karar vermemizi istiyor.Aşılama mı tüp bebek mi 6 ay vaktimiz var.Doktorun kendi yorumu 6 ay içerisinde 1-2 kez aşılama denememiz.6 ay sonra tekrar test verilecek ve o sonuca göre direkt tüp bebek önerebileceğini söyledi.Ama ben bu değerlerle aşılamanın tutacağını hiç düşünmüyorum.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olup fikir verebilir mi ? Aşılama yaptırmalı mıyım sizce ? Doktor bunu da denemedim demezsiniz dedi ama gerçekten öyle bir bıkkınlık var ki.Olmayacak bişey için neden kendimi yorayım diyorum bir taraftanda.Bu değerlerle aşılama yaptıran ve pozitif sonuç alan var mı ?

Eklentiler

• IMG_5891.webp
    44,3 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_5892.webp
    55,4 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba, öncelikle tüp bebek, aşılama veya doğal yolla fark etmez polip varsa alınması gerekiyor. Bende de polip vardı aldırdıktan sonra 6 ay doğal gebelik denedik olmadı. Sebepsiz infertilite tanısı aldık eşimin morfolojisi 3tü ama diğer değerler iyi olduğu için sorun görülmedi. Biz aşılama hiç denemedim vakit ve nakit kaybı olarak gördük ihtimal çok düşük çünkü direkt tüp bebek kararı aldık

Merhaba cevabınız için teşekkürler.Evet doktorum da aynı şeyi söyledi.Aşılama yada tüp bebek hiç fark etmez.Ne olursa olsun önce polipi almamız gerekiyor dedi.Ama polipten sonraki tabloyu bilemiyorum ne yapmam gerektiği ile ilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…