Anket Bu söylenir mi?

Sizce bunu söylemeli miyim?

• Söylemelisin emek sonuçta

OY: 6 25,0%
  • Yoooo verilenle yetin

OY: 17 70,8%
  • Hiçbir şey yapma belki kendi fark eder

OY: 1 4,2%

• Ankete Katılan
    24

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.837
3.162
133
Arkadaşlar güzel bir hafta olsun.
İnternette ismini vermek istemediğim bir freelance sitesinde çeviri işi yaptım. Müşteri işe başlamadan bana kelime başı bir miktar verdi. Nitekim yaptım bitti paramı da gönderdi (güvenlik prosedüründen ötürü gelecek hafta parayı çekebilecek olsam da) fakat site ödenen paradan %20 kadar komisyon alıyormuş. 10.000 küsür kelimelik bir çeviriydi. Komisyonla kesilen paraya baktığım zaman yaklaşık 1000 küsür kelimenin ücreti kesilmiş görünüyor.
sizce müşteri bu kesintiyi bilerek mi bu fiyatı verdi? Sormalı mıyım yoksa verilenle yetinmeli miyim? Para dolar üstünden ve yaklaşık 60 dolar kadar eksik görünüyor komisyonla beraber.

Tabi ki sormamalisiniz
Sonucta o site bu sekilde para kazaniyor , kelime ucreti zaten belli , sizin ucretinizin icinden komisyon kesilecegi de belli
Hayır isi olsun diye boyle bir site kurduklarini dusunmuyordunuz degil mi 😆

İkinci el satis siteleri de boyle calisir , siz bir fiyata satarsiniz , o fiyattan alici alir ve arada site komisyonunu kesip de odeme yapar size

Müşterilik bir durum değil bu sizin bundan bilginiz oluo fiyatı öyle belirlemeniz gerekirdi böyle şeylerde site mutlaka kendine pay alır sonuçta babanızın hayrına sizi bulusturmuyor o yüzden bir daha ki sefere fiyatınızı ona gore belirlemenizi öneririm

Tabi ki sormamalisiniz
Sonucta o site bu sekilde para kazaniyor , kelime ucreti zaten belli , sizin ucretinizin icinden komisyon kesilecegi de belli
Hayır isi olsun diye boyle bir site kurduklarini dusunmuyordunuz degil mi 😆

İkinci el satis siteleri de boyle calisir , siz bir fiyata satarsiniz , o fiyattan alici alir ve arada site komisyonunu kesip de odeme yapar size
+1 👌🏻

Sitenin kestiği komisyonun müşteriyle ilgili bir durumu olduğunu sanmıyorum. Bunu sizin hesaplamanız gerekirdi. Örneğin ben 2.el kıyafet uygulaması kullanıyorum komisyon kestiği için ona göre fiyat belirliyorum. Sizde kesilen komisyonu hesaplayıp ona göre fiyatta anlaşmalısınız. İş bittikten, fiyatta anlaşıldıktan sonra para muhabbeti çevirmeniz etik olmaz

Fiyatı veren ben değildim hatta adamın kelime başına verdiği fiyat ile kelime sayısını çarpınca tam o fiyat çıktı dedim herhalde böyle bir durum yok. Ya ben zaten haksızım biliyorum sadece merak etmiştim

Benim de internet üzerinden iş aldığım oluyor. Bir işe teklif verirken komisyon miktarını görebiliyorum.
"X tl teklif veriyorsunuz, işi alırsanız %Y komisyon ödeyeceksiniz. Kalan tutar Z olacak" diye yazıyor.
Siz işi alırken kenarda köşede böyle bir yazı yok muydu?

Olmasa bile bunu bilmek müşterinin değil, sizin sorumluluğunuz diye düşünüyorum.
Neticede komisyon parayı kazananın kazancına ortak olmaktır. Müşteriyi bağlayan bir durum yok.

Müşteri vericeği parayı görür sadece komisyonu bilmez
Artı para istemeyin bence
Bir daha sizinle çalışmaz parayı verse bile

Müşteriyi ilgilendiren bir durum değil ki. Sizin komisyonu hesaplayıp, kalan tutarı az buluyorsanız teklifi reddetmeniz gerekirdi.

Neyse bundan sonra kesintiye göre hesap yaparsınız.

Back
X