eee bunun burda dile getirilmesine bile gerek yok wc den sonra eller yıkanır bu bir meziyet değil yapılması gerekli olan birşey
hijyene önem vermek gerekli
ama yanlış bildiğimiz doğrular doğru bildiğimiz yanlışlar var
evet tuvaletten sonra elimizi yıkadık ve telefonumuzla masaya yemeğe oturduk o telefonda sizin elinizi yıkamadan önceki halinden çok daha fazla bakteri var
mutfaktakta kulandığımız genelde sarı bez olarak geçer o bezlerde klozetten fazla bakteri bulunabiliyor yatağınız aldıktan 10 yıl sonra ağırlığının iki katına ulaşır nedenmi göremediğimiz canlıların pislikleri ve ölüleri sayesinde normal bir insan günde 8 ile 10 arası gaz çıkarır
Canım Ben iğrençliklerden bahsetmeye çalışıyorum
Şurda insanların midesini kaldırmıyım diye en basitinden örnek vermeye çalışıyorum
Ama bazı insanlar nerdeyse tuvalette bakteri mikrop yok denilse kalkıp ordada da yemek yiyecek
Tiksinme duygusundan bahsediyorum, bebeğinin altını temizlerken ıslak mendil paketine b.k bulaştırıp, çantasının içerisine koyan anneden bahsediyorum.
Daha iğrençleri anlatmayı midem almıyor.
Ama burda benim hergün çamışır suyuyla temizlediğim mutfak bezimin, (sadece mutfak tezgahımın üzerini temizlemek için kullandığım bezin) b.k yapılan klozetten temiz derseniz.
Ben o bakteri dolu bezle ne yapıyorlar diye sorarım size mutfak tezgahı günde en az 3 4 kere siliniyor. ki üstünde yıkanmış sebze meyve dışında ne varki bu kadar mikrop saçıyor beze???
Ha sokakta yere koyduğu poşeti mutfak tezgahına koyan insanlardan, yada banyoyuda temizlediği bezi mutfak tezgahınıda silen insandan bahsediyorsanız o ayrı.
Banyo mutfak bezinin ayrımını bilmeyen insanı uyardığımda, çamaşır suyuyla yıkadım ne var deniyor. sonuçta bakteri mikrop gitmiş deniliyor(!) ama ben iğreniyorum.
Mutfak lavobasına tüküren insanlar. sorsan şimdi çamaşır suyuyla iyice ovup temizliyor.
Tuvaletten çıkıp mutfakta elini yıkayanlar, sorsan ne var diyecek sonuçta oda buda lavobo, ve lavoboyu temizliyoruz sık sık der.
Bilimsel olarak şurda bu kadar milrop vardır derseniz, çok pis insanların evinin her yerinde olabilir.
Ben onlardan değil, temiz sayılan evlerden insanlardan ve onların iğrenç alışkanlıklarından bahsediyorum.
Ne yani bilim bize b.k da daha az mikrop var dese artık b.k dan iğrenmeyecekmiyiz.??
İğrenme duygusundan ve bundan yoksun insanlardan bahsediyorum.