Bu ülkede neden ötenazi hakkı yok? [Nefret içerir]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı yaştayız depremden önce bazı günler ben de ölsem de kurtulsam adlı saçmalıkları söylerdim en ufak derdimde 😅 deprem olduğu gün ev yıkılmaya başlayınca ne kadar yaşamak istediğimi hatırlıyorum. Yarın için hep ümit var şu an belki zor bir dönemden geçiyorsun bi terapistle görüşebilirsin.

Bu arada ben de hala hiçbir hayalimi gerçekleştiremedim 😅 zor bir dönemde yaşıyoruz ama belki yarın gerçekleştiririz umudun bence hep olsun ✨

Ömrüm geldi neredeyse 25'inde dayandı. Tek bir hayalimi gerçekleştirmedim şu hayatta. Sokakta, internette gördüğüm insanlara imrenerek geçiyor günlerim.

Ne zaman mutlu bir çift görsem, ne zaman güzel görünüşlü-güzel giyimli birini denk gelsem. Ne zaman arkadaşı ile gülerek sohbet eden birine rastlasam nasıl bir ezik ve nasıl bir üretim hatası olduğumu fark ediyorum.

Ben yapamıyorum kardeşim, benim kodumda bu yok. Ben yaşamayı beceremiyorum. Ne yapsam eğreti duruyor bende. Bana olmuyor yani anlayın. İstediğin kadar imkan tanı, şans ver benden bir halt olmuyor, OLAMAZ...

Şimdi bakın politikanın hararetli zamanları, herkes bir şeyler uyduruyor, bin dereden su getirip kendi tarafını haklı çıkartmaya çalışıyor. Ancak ben soruyorum neden Hollanda, Belçika, Kanada vb. gibi medeni ülkelerde olan ötenazi hakkı bizim ülkemizde hiç tartışma konusu bile olmuyor?

Ben yaşamak zorunda mıyım kardeşim? Zorla mı? İstemiyorum, olmuyor, yapamıyorum. Herkese gerekli gereksiz vaatler dağıtan devlet neden bu ülkede isteyenin acısız bir şekilde hayata veda etmesi için gerekli tıbbi kuruluşları kurmuyor? Neden bu hak sağlanmıyor, görmezden geliniyor?

Size soruyorum çok modernler, madem ki o ülkeleri her alanda referans alıyorsunuz, bu konuda neden bize oyundan çekilme hakkını dahi tanımıyorsunuz? Neden bu konuda ikiyüzlüsünüz?

Boş laflar hepsi...
Olayi cok yanlis anlamissiniz.

Size diyebileceğim tek şey herkesin sırları var, birçoğu da oldukça karanlık. Çoğunu toplum onaylamaz, linç edilir.
Yani kimse göründüğü kadar mükemmel değil. Göstermek istemediklerimizi saklıyoruz o kadar. Bunu da iyi yaptığımız için dışarıdan mutsuzluklarımız, başarısızlıklarımız, berbatlığımız belli olmuyor. Herkesin ama herkesin kendine sakladığı şeyler vardır hayatta. Dışarıdan gördüklerinize inanıp da boşuna işkence etmeyin kendinize.

Bir ara herkes sevgilinle sana çok imreniyoruz biz niye bulamıyoruz böyle ilişki derdi. Her gün kucağında güllerle beni almaya geliyor hediyeler gönderiyor üzerime titriyor :) evlenme teklifi ettiği hafta beni aldattığını öğrendim herifin😂
Tam bir s.refsiz desene 😅

Çocuk oyuncağımı sanıyorsunuz ötenaziyi. Hollanda gibi ülkelerde öyle rastgele depresyona giren gençleremi uygulanıyor sanıyorsunuz. Ötenazi öyle ağza sakız edilecek bir konu değil aksine hem hukuki açıdan hem etik olarak çok hassas bir konu. Bu yola başvuran insanlarda öyle iki depresyon geçirdikleri için başvurmuyorlar ağır hasta olup iyileşme ümidi olmayan veya dayanilmaz ağrılar çeken insanlarin yaşadığı eziyeti sonlandırmak için hekim onayıyla seçtikleri bir yol. Sizin ötenazi gibi hassas bir konuyu bu kadar kolay ağzınıza almanız o insanlarin yaşadığı çaresizliğe ve acılara büyük saygisizlik bence. Hayır ergende degilsiniz ki olaylara lay lay lom bakıyor diyeyim. 25 yaşında kocaman genç kizsiniz bu yaşta insanda belirli bir olgunluk oluşmuş olması lazım. Toparlanıp güçlü olmak sizin elinizde. Hayatınıza bir yön vermek sizin elinizde. Biraz güçlü olun saglikli olduğunuzu var sayıyorum henüz hayatın baharında siniz kalkın biraz toparlayin kendinizi. Hayatımı nasıl guzelleştirebilirim bir düşünün çare arayın kendinize. En başta şu depresif bakış açınızı degistirin sahip olduğunuz imkanların (sağlık + gençlik) kıymetini bilin.

Ötenazi hangi ülkede intihar etmek isteyen kişilere uygulanıyor?

Hem bırakın şu kurban psikolojisi modunu. Bu yaştaki birine hiiiç yakışmıyor.

Ayrıca ördek sendromu olan kişiler onlar. Neyine özeniyorsunuz?

Frekansınız çok düşük ruhum daraldı hadi bay bay

Bu arada Üstad Bedri Ruhselman’ın Ruhlar Arasında diye bir kitabı var.
Pdf olarak da bulabilirsiniz. Çok rica ediyorum onu bir okuyun. Gerçek celselerden oluşmuş müthiş bir kitaptır o.
Anlatılmaz, okunur.

Bir ara herkes sevgilinle sana çok imreniyoruz biz niye bulamıyoruz böyle ilişki derdi. Her gün kucağında güllerle beni almaya geliyor hediyeler gönderiyor üzerime titriyor :) evlenme teklifi ettiği hafta beni aldattığını öğrendim herifin😂
Beni çok etkilemişti o konu. Babanız için zorlanmanız vs. inşallah daha fazla rahatsız etmiyordur.

Konu sahibine inanmamış ya da sebeplerini yersiz ve saçma bulmuş olabilirsiniz ama kimseye "kendin yapabilirsin" ya da "git atla" diyemezsiniz kendinize gelin. Bu forumu günde kim bilir kaç bin kişi okuyor ve bunlardan ne kadarı intihara eğilimli... Yaptığınız açıkça suçtur:

İntihara yönlendirme suçu Türk Ceza Kanunu’nun Özel Hükümler kitabının İkinci Kısmının “Hayata Karşı Suçlar” başlıklı birinci bölümünde düzenlenmiştir. TCK m.84 hükmü intihara yönlendirme suçunu düzenlemiştir. İntihara yönlendirme suçu, seçimlik hareketli bir suçtur. Aşağıdaki seçimlik hareketlerden herhangi birinin yapılmasıyla suçun unsurları meydana gelir :

İntihara azmettirme,
İntihara teşvik etme,
Başkasının intihar kararını kuvvetlendirme,
Başkasının intiharına yardım etme.

Sanırım İsviçre'de hasta olmasan bile, ötenazi hakkını kullanabilecegin merkezler var.Turkiye Müslüman ülke olduğu için asla ötenazi gelmez.Bence de gelse güzel olurdu orası doğru.

Siz tek bir hayalimi gerceklestiremedim demişsiniz ,hayalleriniz neler?Anlattığıniz durumlar için ise ,iletişim becerinizde eksiklikler olabilir.Etrafiniza dikkat edin,illa ki insanlar size eksik noktalarınızı söylüyorlardir.
25 yaşında gencliginin baharında olan bir anlık boşluğa düşmüş psikolojisi yıpranmış bir kadına
"Sanırım İsviçre'de hasta olmasan bile, ötenazi hakkını kullanabilecegin merkezler var.Turkiye Müslüman ülke olduğu için asla ötenazi gelmez.Bence de gelse güzel olurdu orası doğru."
Bunu mu soyluyorsunuz ? Pes.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin dini yoktur. Anayasada yok böyle bir madde .
genel geçer olarak çoğunluğu musluman diyebirsiniz o kadar.

Konu sahibine inanmamış ya da sebeplerini yersiz ve saçma bulmuş olabilirsiniz ama kimseye "kendin yapabilirsin" ya da "git atla" diyemezsiniz kendinize gelin. Bu forumu günde kim bilir kaç bin kişi okuyor ve bunlardan ne kadarı intihara eğilimli... Yaptığınız açıkça suçtur:

İntihara yönlendirme suçu Türk Ceza Kanunu’nun Özel Hükümler kitabının İkinci Kısmının “Hayata Karşı Suçlar” başlıklı birinci bölümünde düzenlenmiştir. TCK m.84 hükmü intihara yönlendirme suçunu düzenlemiştir. İntihara yönlendirme suçu, seçimlik hareketli bir suçtur. Aşağıdaki seçimlik hareketlerden herhangi birinin yapılmasıyla suçun unsurları meydana gelir :

İntihara azmettirme,
İntihara teşvik etme,
👏👏👏👏👏👏

Dediğiniz ülkelerden birinde olsanız zaten ötenazi yaptıramazdınız. Sağlam bir psikiyatrik tedavi görürdünüz. Sizi böyle karamsar yapan ne? Daha detaylı anlatırsanız belki yardımımız dokunur.

Ay size ne elden siz kendinize bakın. Canınız ne istiyorsa onu elde etmeye çalışın. 25 yaş çok genç. Dertlenmek üzülmek yaşı değil :). Kariyer yapın iş arkadaşları edinin sevin sevilin yerinizde durmayın ölmek nerden geldi aklınıza unutun lütfen

İntihara azmettirme,
İntihara teşvik etme,
Şunu da eklemek istiyorum, tam olarak hatırlamıyorum ama intihar vakalarıyla ilgilenen Bi uzmanın yazısını okumuştum.
Özet olarak şunu diyordu; intihar edeceğinden söz eden kişi intihar etmez toplumun yanlış Bi yargısı. Muhakkak ciddiye alıp değerlendirmeli vs.
Ki baktığımızda gerçekten intihar eden kişiler video çekiyor mektup yazıyor Bi mesaj bırakma kaygısı oluyor geride kalanlara, isyanını biri duysun istiyor.
Gerçi konu sahibinin konusu farklı Bi konu ama belli ki çok iyi Bi psikolojide değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X