Kasım ayı gene iyi bence. Her çocuk farklıdır. 5,5 yaşındaki bir öğrencime 5 aydır melodika da bir şarkıyı çaldıramıyorum. Velim evde çalmıyor diyor. Diğer öğrencilerimden 7-8 parça çalan var. Bu çocukların isteği, kapasitesi ile alakalı. Benim sınıfımda ayakkabısını bana giydirmemi isteyen, hiç ayakkabısini kendi giymemiş öğrencim var. Bu çocuk erken başladı ilk hafta ama hala yol alamadık. Bazıları da iyice ilerledi. Boyamaları hiç taşırmadan yapıyor. Siz mesela akşamları evde çocuğunuzla okulda neler yaptığını konuşun ve mutlaka hocası o gün hangi rakamı rengi konuyu işlediyse onunla ilgili oyun oynayın. 2. Dönem başlamalarını önermiyorum ama ebeveynler eğer çocuklarına bu konuda yardımcı olursa o zaman başlayabilirler. Çocuğunuz 4 rakamını öğrendiyse evde mesela bana 4 tane yastık getir, sofrada çatal kaşıkları burada kaç tane var. Ev eşyalarını kullanarak tekrar yaptırın. Özelden size rakamlar ile ilgili oyun etkinlikleri atayım. Yarın size özelden mesaj atayım. Her çocuk özeldir. Önemli olan öğretmenliği maddiyat için değil geleceğe güzel insan yetiştirmek için yapılırsa o zaman her çocuk ister geç başlasın ister erken. Öğretmen öğrencisinin kalbine dokunmuşsa korkmayın.