Bu yaşta evlilik stresi?

Bunu söylemekten utanıyorum ama 24 yaşında neden evlilik stresine girdim bilmiyorum. Bir senelik bir ilişkim var erkek arkadaşımda yüksek lisans yapıyor. Evlilik konusu açıldığında genelde o kapatır konuşmaz. Sorunca da ekonomik durumum iyi olana kadar sana altı dolu olmayan şeyler söylemek istemiyorum der. Benim evlilik konusunu stres yapma nedenime gelirsek en az iki sene yüksek lisans işlerini yoluna koyması ve belli bir birikim yapması derken en az 4-5 senemiz var. Ama ben çocuk konusunda stres yapıyorum geç anne olmak istemiyorum. Tamamen tercih meselesi allah nasip ederse 3-4 çocuk yapmak isteyen biriyim ama nedense 4-5 sene sonra evlenmiş olsam bu bana çok geç geliyor.
Erkek arkadaşıma da yüklenip başının etini yemek istemiyorum çünkü bu tek taraflı istenecek karar verilecek bir şey değil. Ayrıca evlilik meraklısı gibi görünmek istemiyorum. Ama içten içe böyle biri oldum gibi hissediyorum ve ben ne ara böyle oldum bilmiyorum. Üniversite de arkadaşlarımı eleştirirdim neden erkenden evlenmek istiyorsunuz diye. Şimdi düştüğüm duruma bakın. Benden başka böyle düşünen var mı acaba ben anormalim değil mi o_O

Erkek arkadaşınızın bu üç dört çocuk planından haberi var mı peki?

İşler yoluna girmeden evlenilmez, adamcağız haklı.

1 yıllık ilişkiye guvenerek nasıl 3 4 cocuk düsünüyorsun. Bence karsındakı adamı tanı yani belki evleneceksin. Evliginde mutlu olmayacaksın. Bence gelecek icin huzurlu bir evlilik icin hazırlik yapmalısin. Simdiden bir kadin dogum uzmanina gorun zaten sorunun varsa yoksa cıkar ayrıca evlenecegin insanda da sorunlar olabilir sadece sen degil. Evliligin de cocugun da fizyolojik saati oldugunu dusunuyorum.5 yillık iliskim sonra evlendim cocuk icinde bir yıl bekledik. Hicbir sey icin acele etme. Suan baska seylere adepte ol calis para biriktir evlenirken zorlanmazsn maddi olarak iyi olursan cocuga da daha hizli karar verirsiniz. Allah gönlune gore versin

Erkek arkadasın Çalışıyor mu ?
Maddi olarak imkanınız olacak mı ? 3-4 çocuğa yetecek kadar. Bir de 3-4 çocuk olursa çalışma düşüncen yok mu ?
Belki erkek arkadasında onu düşünüp ona göre Şartları hazırlıyor olabilir.

Fazla aceleci davraniyirsunuz, evlilik çok matah birsey degil. Coluk cocuk hayali kurmak yerine o vakte kadar kendime neler katarım, hayata nasıl tutunurum diye kafa yoracak yaşlardasınız.
Ayrica erkek arkadasiniz size umit vermeyerek dürüst davranmış

Gerçekçi olalım. Daha 3-4 sene var evlilik için diyorsun. İlk çocuğunu 30 yaşında kucağına alsan, 3-4 çocuk seni biraz zorlar :) Hem şimdi hayal kurması güzel ama, hayaller gerçek olunca iş değişiyor. Tabi ki tercih meselesi, 3-4-5-6 çocuk annelerine helal olsun, kendine güvenen beri gelsin :KK53:

Hayatı 3-4 çocuk odaklı yaşama. Gençsin, güzel bir ilişkin var. Hayırlısıyla evlilik olursa duruma göre karar verirsiniz kaç çocuk yapılacak :D

Anladığım kadarıyla kendine yaşattığın baskı “eyvah evlilik yaşım geldi”den ziyade “eyvah bu gidişle istediğim sayıda çocuk yapamıcam” baskısı. Gereksiz bir baskı, sal gitsin, gençliğinin tadını çıkar :)

Back
X