• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu yastan sonra calismak

kimkio

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2014
19
1
6
35
İstanbul
.ben hep takipteyim arkadaslar ama pek yazmazdim.
Ben 36 yasindayim bide kizim var.esimden ayrilma karari aldim.sizdende fikir almak istiyorum.ben esimin hicbir seyini istemiyorum.kiyafetime kadar herseyi birakip gidicem.daha oncede gittim 4 bilezigim vardi onu bile geri istedi.tenezxul etmem artik.kizima cok duskun onu mahrum etmez biliyorum ama bende kendime duzen kurmak istiyirum.calismak istiyorum.lise terkim kinse beni mudur yapmaz ana fabrikaya falan girebilirim heralde.bu yasta alirlarmi sizce.bide ailem kucuk yerde oturuyo orda bir is bulmam soz konusu degil ama annemide alip biyere atabilirsem kendimi ne guzel olacak.simdi sizinde yorumunuzu almak istiyorum.bi kadin yanliz basina tutunabilirmi.fabrikadaki calisma sartlarindan maaslardan haberim yok.bu yasta beni alirlarmi onuda bilmiyorum gerci.meslegimde yok.babamdan bir evin var 300-350 ye kiraya verebilirim.maasta alicam ayrilinca ama annemle paylasicam ne kadar alirim bilmiyorum.

kafam cok karisik.aslinda kizim digdu dogali kari kocalik falan yok bizde.hamileyken uzaklastik zaten birbirimizden.coj kereler ayrilmak istedim kizi bahane ediyo.bende onun icin durdum bunca zaman aptal gibi.simdiye duzenimi oturtacaktim.gerci dogru kizim burda olursa ozel okullarda okuycak ama ben iyle bir hayat veremem.ayrilamamda kizimdan.bir yandanda dusunuyirum ölü bi anasi olacagina normal bi
hayati olsun kuzumun.bilmiyirum yaa cok karisik kafam
yazim hatalarim icin uzgunum telden giriyorum

Büyük iller de hiç mi tanıdığınız yok?
ben sizin yerinizde olsam, öncelikle işimi bulur, annemi yanıma alırdım
anneniz çocuğa bakar, siz de bir yerde çalışırsınız,
madem çalışmayı istiyorsunuz, büyük illerde iş çok..yeter ki çalışmak isteyin..
ama öncelikle zemin hazırlamak lazım

Asgari ücretle bi fabrikada çalışırsanız alacağınız ücret 800 lira.
Eviniz kendinizinse, iyi kötü geçinirsiniz.
Sizin için zor olacaktır ama, ayrılmayı bukadar istiyorsanız değer bence.
Sigortanız ödeniyormuydu peki, emekli olma ihtimaliniz nedir? Ömrünüzün sonuna kadar çalışamazsınız neticede.

Benim annem kaç yaşında o bile çalışıyor.Meslek var mı elinizde?
Yoksa işkura kaydoun bir meslek edinin.Benim tavsiyem ahçılık üzerine yoğunlaşın.Hem bildiğiniz hemde getirisi yüksek bi meslek olur.
Bu ara açıktan lise ardından Üniversite bitirebilirsiniz okumanında yaşı yoktur.Seçeceğiniz meslekte ilerleme şansınız olur.Kimse beni müdür yapmaz diyorsunuz ama siz kendinizi geliştirin müdürde olursunuz kariyerde yaparsınız

Ben bır fabrıkada calısıyorum ufak sayılabılır ama dunya capında ıs yapıyor bende bosandıgımda abım rıca mınnet bır gorusme ayarlamıstı artık nasıl anlattıysa kucagında bebesıyle kaldı ıste calısması lazım fılan ben gıdınce once kısa surelı bır sok sonra hemen baglama sımdı cok guzel bır pozısyonda calısıyorum olabıldıgımın en ustu dıyeyım fazlasınadn gozum yok
neden olmasın neler neler olur

Allah yardımcınız olsun. Benim annemde aynı şekilde babamdan ayrıldıklarında çalışmak zorunda kaldı. Evlenmeden önce çalışıyormuş, ama 20 yıl çalışmamıştı. Ama iş başa düşünce 41 yaşında tekrar çalışmaya başladı. Olmayacak şey değil. Madem bu yola çıktınız, bir kapı açılır hiç merak etmeyin.

İskura kayit yaptirdim.buyuk ilde var aslinda tanidigim ablamda kalabilirim teyzemde kalabilirim musaitler hepsi.800 veriyolarsa iyi ven ancak 500 verirler saniyodum.lise ikiden terkim ve kredili sistemde okumustum bitirmem daha kolay olur.36 yasindayim ama 30 dan yukarsina kimse inanmiyo.gayretli bi insanimda nasil bi is olursa cabuk ogrenirim.insallah basaririm.korkuyirum aslinda ana ne kadar kotu olsa bundan daha kotusu olmaz heralde

Kadin olmak ne zor.adam seni binbir guclukle aliyo sonrada hayatini zehir ediyo.ben kararimi verdim ama yinede korkuyo iste insan.

keşke okusaymışsınız..
şu an gencecik üniversite mezunları iş bulamıyor..
sizin ilkokul mezunu halinizle bu yaşta iş bulmanız epeyce zor.
ama imkansız değil tabi.
neden gurur yapıyosunuz ki
alın kocanızın donuna kadar
hakkınız sizin onca yıl kahrını çekip bel bağlamışsınız
verin mahkemeye söke söke alın

bu arada bilmiyorum düşünür müsünüz ama
temizlik olayında da iyi para var
kadınlar artık en az 100 liraya temizliğe gidiyolar
sizi incitmek istemem ama paraya ihtiyacınız var diye dedim.

Planim su aslinda gidip bi kac ay memleketteki evimde kalicam.ordan en yakin calisma potansiyeli bulunan yer 3 saat uzaklikta.bu zaman zarfinda kizim alismis olur oraya hemde hemen cikip gidersem kizimi alir ustelikte iftira atar koca aramaya gitti diye o tiynette bi adam.komsuya bile gondernezdi beni kocasi varmis diye.
Sonrada kizimi anasinifina yazdirir bende gider bi iste calisirim.baktim tutunabiliyorum alirim kizimida annemide acarim jendine bir ev.anneminde maasi var babamdan.gerci surekli kredi cekip duruyo oglu onun herseyi ama neyapacak bende evladiyim.yada kardeslerin destekler yani bilmiyirum simdi herjes birak gel bakariz biz sana diyoda is basa dusunce ne olur bilinmez tabi

bu arada bilmiyorum düşünür müsünüz ama
temizlik olayında da iyi para var
kadınlar artık en az 100 liraya temizliğe gidiyolar
sizi incitmek istemem ama paraya ihtiyacınız var diye dedim.
İnanin oyle seyler yasadimki bu tur seyler incitmez benim.hem sonra helalinden olduktan sonra...ana bu iste surekli degil.bende evime aliyorum bazen hepsi dertli.

keşke okusaymışsınız..
şu an gencecik üniversite mezunları iş bulamıyor..
sizin ilkokul mezunu halinizle bu yaşta iş bulmanız epeyce zor.
ama imkansız değil tabi.
neden gurur yapıyosunuz ki
alın kocanızın donuna kadar
hakkınız sizin onca yıl kahrını çekip bel bağlamışsınız
verin mahkemeye söke söke alın

Ben evlendigimde iki dairesi bir arabasi vardi.simdi cogu luks olmak uzere 11 dairesi ve iki arabasi var.ama hicbirini kendi uzerine yapmadi.ve inanin bu mallari edinirken benim canim cikti.bir akraba gidemem niye borcumuz var benzin gider birsey isteyemem borcumuz var.aslinda cok sey var anlatilacak ama burada kelimeler yetmez.

Acayip bir kultur farki var aramizda baska turlu yetismis ne desem bos aslinda.sonuc olarak benim icim cok rahAt cok sabrettim cok taviz verdim ama bir insanin egosu cok fazla yuksekse degismiyo.kadinda girince isin icine cekmek icin bir sebep bulamiyosunuz

kesinlikle alabildiğinizi alın o evlerde arabalarda sizin de hakkınız var yıllarınız gitmiş daha ne olsun ? ben anlaşmalı boşandım ama beni 1 yıl idare edecek takıyı aldım ilk başta onun aldığı kıyafetleri giymem diyordum şimdi iyi ki bırakmamışım diyorum.. benim temizlediğim evde oturup yaptığım yemeklerle göbeği büyüttü adam ondan gocunuyormu ki ben onun harcadığı üç kuruştan gocunayım ? hakkınızı arayın muhakkak ... Allah yardımcınız olsun

Zaten taki falan birakmadi kendi parmaklari baris manco gibi dolu ama benim bi kirik alyansim var.daha once gittgimden beri malini gecirdu annesinin adina.kendi isyerinde asgari ucretle calisan elenan olarak gosteriyo kendini.resmen soyledi zaten yarin oburgun evlenirsin benim parami yersin diye.degisik bi zihniyet.benim yaptiklarim yok gozunde.bolluk istersen oturursun yoksa dunyayi zindan edermis bana.

Yani anlayacaginiz onun bakis acisi kadinin karni doysun otyrsun coluguna cocuguna baksin hizmetimi gorsun.gezmek ne haddine giyinmek ne haddine.bende paranin yettigi yere kadar yer icer keyfime bakarim.kari cook bana
dusunce tamamen bu.ben evde hayvan beslesem daha duyarli olurum ikimizin gorus acisi cok baska

Ben evlendigimde iki dairesi bir arabasi vardi.simdi cogu luks olmak uzere 11 dairesi ve iki arabasi var.ama hicbirini kendi uzerine yapmadi.ve inanin bu mallari edinirken benim canim cikti.bir akraba gidemem niye borcumuz var benzin gider birsey isteyemem borcumuz var.aslinda cok sey var anlatilacak ama burada kelimeler yetmez.

elbet iş bulursunuz, olmadı el isleri yaparsınız yemekler yaparsınız, temizlik yaparak cocuklarını okutan ev gecindiren cok kadın var.
ama onun boyle malı mulku varken sizin bu sekidle kara kara dusunmeniz cok adaletsizce.

4bilezige tenezul etmedim diyorsunuz ama olaya oyle bakmayın, her seyde sizin de emeginiz var. yuklu bir tazminat icin bir avukatla konusun size daha iyi yol gosterir.

malları kendi uzerine yapmaması da cok ilginc...
bence bunların hepsini belgeleyin. mesela kirayı kim alıyor? mulk onun uzerine degilse bile bankada fazla para gozukmesini vs kullanabilirsiniz belki.

.ben hep takipteyim arkadaslar ama pek yazmazdim.
Ben 36 yasindayim bide kizim var.esimden ayrilma karari aldim.sizdende fikir almak istiyorum.ben esimin hicbir seyini istemiyorum.kiyafetime kadar herseyi birakip gidicem.daha oncede gittim 4 bilezigim vardi onu bile geri istedi.tenezxul etmem artik.kizima cok duskun onu mahrum etmez biliyorum ama bende kendime duzen kurmak istiyirum.calismak istiyorum.lise terkim kinse beni mudur yapmaz ana fabrikaya falan girebilirim heralde.bu yasta alirlarmi sizce.bide ailem kucuk yerde oturuyo orda bir is bulmam soz konusu degil ama annemide alip biyere atabilirsem kendimi ne guzel olacak.simdi sizinde yorumunuzu almak istiyorum.bi kadin yanliz basina tutunabilirmi.fabrikadaki calisma sartlarindan maaslardan haberim yok.bu yasta beni alirlarmi onuda bilmiyorum gerci.meslegimde yok.babamdan bir evin var 300-350 ye kiraya verebilirim.maasta alicam ayrilinca ama annemle paylasicam ne kadar alirim bilmiyorum.

çalışmanın yaşı yoktur.. sen istedikten sonra ve ihtiyacın olduktan sonra..
ne kadar güzel düşünüyorsun ki kendine bir erkek olmadan hayat kurabilecek cesarettesin..
mesleğin yoksa fabrikalarda üretim ortamlarında çok rahat çalışabilirsin. hangi şehirdesin bilmiyorum ama organize sanayi bölgesine git. mutlaka işçi alacak yerler vardır. ama mutlaka eminim buna...

Back
X