kredi kartını verecek kadar iyi tanıyor muydun ? kazık yemene cok uzuldum ama benım başıma da geldi. cok sevdigim arkadaştı. kredi kartımı verdım. sonuc borcunun yarısını odeyemedı. ben ödedim. mıktar onemli deil ama artık arkadaşım deildi. yani diyecegim şu ki. sen kendin ettin kendin buldun. kartı verecek kadar güvendiysen geri ödemeyecegini bilerek vermelisin. ya da hiç verme. arkadaşlık alışveriş, para değil. arkadaşlık daha cok başka bişey.
Arkadaşlığın parayla ölçülemeyecek bisey olduğunu ben de biliyorum neyseki oyle insanlar az da olsa var hayatımda. :)
Zaten bir senelik bir arkadaslikti.
Burada önemli olan paranın miktarı değil bence.Önemli olan şey kişinin,arkadaşına borcunu ödememesi.Gerçekten borcuna sadık biri olsaydı değil 600 lira,5-10 liralık borcunu bile hemen öderdi.Ki böyle birinin 600 lira borcu olsa rahat uyku uyuyamaz tahminimce.
Bu,kincilik değil.Senin tek hatan kartını vermek olmuş.Bir daha vermezsin,olur biter.
Dedigin miktarin uc dort katı kadarini bundan 12 sene evvel üniversite birinci sinifta kaptırmışım ben de. O da benim oda arkadasimdi. Kredi kartimla kiyafet almıştı oderim taksitlerini sana ay ay diye. O zamanlar aptalim tabi. Dusunmeden verdim. Annem bilezigini satip kapatmisti sonradan borcu:) O vakitler beni de manevi olarak cok üzmüştü boyle bi kazik yemek ama simdi iyi ki olmus diyorum. O gun bu gun kartimi babama bile vermem. Kafam rahat...
Sen de bu hatadan ders cikar, cok dusunmemeye calis.