Bu yer yüzünde hic iyi kaynana yokmu?

bana insan kılığında değişik bir yaratık denk geldi, her kötülükten her kötü huydan al karıştır ortaya çıksın benim kaybana :33:
onu hiç sevmiyorum, nefret ediyorum

İlla ki vardır iyi kayınvalide olmaz mı?
İnsan , anne , baba ve kardesleriyle anlasamıyor kaldı ki esi' nin ailesiyle süt liman olsun..
Tanıstım annesiyle yengeleriyle ve ablasıyla genel olarak iyiydi annesi lokmalarımı sayıyor neredeyse agzıma besleyecek daha ilk seferden bu kadar ilgiliydi..
Erkek arkadasım annesiyle cok ugrasır orasını burasını cimdirir sarılır , evirir cevirir annesi ay ay diye bagırıyo cok gülmüstüm annesinle böyle yakın olması , samimi olması cok hosuma gitti.
İnsallah ileri de sasıracagım , üzülecegim olaylar yasamam!

Son düzenleme:
eğer taraflardan biri diğerinden daha olgun olabilmeyi başarabiliyorsa zamanla herşey yoluna giriyor. üzüm üzüme baka baka kararır derler ya o hesap.

ama baştan resti çekersen ve o da aynı kafadansa asla düzelmez.

bir de uyum önemli canım, düşünceler, temizlik, gezme anlayışı, insanlara yaklaşım, arkadaş çevreleriniz herşey herşey önemli olabiliyor anlaşıp anlaşamamakta.

ama illede canciğer olmaya lüzum yok arayıp hatırını sormak kötü sölese bile annecim demek çok zor bişey değil. insan kendi annesiyle bile anlaşamıyor zaman zaman ama yine de onlar canımız ciğerimiz.

Merak ediyorum herkesin genelikle kaynanasiyla sorunu var neden caba? Neden hic biride demiyorki kaynanam ile aram iyi mutluyum diye. Kaynanalarin hepsimi kötü? Sevgi ve saygida kusur etmezsen yinedemi kötülük görürsün? Ben bunu merak ediyorum acikcasi, kendim diyorumki eger ben kaynanama iyi davranirsam saygili bir sekilde herhalde oda bana iyi davranir fakat okuyorum sagda solda herkes sikayetci??? Cidden iyi kaynana yokmu?

herşey karşılıklı canım.ettiğini bulursun zaten.kimsenin ahı kimsede kalmaz.ilk saygı gelinden gelmelidir bence.eğer karşılığını göremiyosan o zaman sorun vardır.ama şimdiki gelinler başta önlemimi alıyım diye restini çekiyor ve erimicek buzların oluşumuna zemin hazırlıyor.herşeyide kaynanalarda bulmamak lazım.bende 20 yaşındayım yaşlı filan değilim ama yaşlılara çok haksızlık yapılıyor.kaynanaların adı çıkmış kötüdür diye ne alakası var.biz de kaynana olcaz unutmayın ettiğimizi bulmayalım sonra.önyargılı olmamak gerek

vardır mutlaka iyi kaynana yok değildirde bize denk gelmiyor işte buda bi şans sanırım. gelin ne kadar iyi olursa olsun saygıda kusur etmesin sonuçta gelin el kızı olarak görülüyor benim kaynanamın beni el kızı gördüğü gibi. bizler el kızıyız ama kendi kızlarına el kızı denilince hemen diklenirler sinirlenirler ama hiç dönüp kenilerine bakmazlar. oğullarını alıyoruz ya ne sanıyorlar neden kıskanıyorlar anlamış değilim. halbuki iyi olsalar bizlerde mutlu mesut geçinsek ne olur sanki. kaynana ya bi kere adı kötü kaynana ne kadar iyi olursa olsun mutlaka bi şekilde terslik yapar. laf sokar bişey yapar sırf moral bozsun diye. beni seven bana canı gönülden kızım diyen bi kaynanam olsun isterdim açıkçası. benim anne bildiğim birinin beni kızı görmesi kadar güzel bişey olamazdı heralde diye düşünüyorum. yani bi ilişkide bi evlilikte kaynana sorunsa evliliğin temelleri yıkılıyor bence. kaynanalar sadece gelinlerini üzdüklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar olan oğullarınada oluyor bi yandan. ne istiyorlar bizden anlamıyorumki.

eğer taraflardan biri diğerinden daha olgun olabilmeyi başarabiliyorsa zamanla herşey yoluna giriyor. üzüm üzüme baka baka kararır derler ya o hesap.

ama baştan resti çekersen ve o da aynı kafadansa asla düzelmez.

bir de uyum önemli canım, düşünceler, temizlik, gezme anlayışı, insanlara yaklaşım, arkadaş çevreleriniz herşey herşey önemli olabiliyor anlaşıp anlaşamamakta.

ama illede canciğer olmaya lüzum yok arayıp hatırını sormak kötü sölese bile annecim demek çok zor bişey değil. insan kendi annesiyle bile anlaşamıyor zaman zaman ama yine de onlar canımız ciğerimiz.

valla canım ben evlendiğimde hep herşeyi anlayışla karşılıyorum kuşak farkı VAR diyorum ki kayınvalidem çok bilgilidir 47 yaşında ben 24 ..Kıskançlıklarını anlamaya çalışırım ama 1 senelik evliliğimde hala hiç bişey yolunda değildir..Kayınvalidem ile ilgili..Ben annecim die peşinde dolanıyordum kadın kalktı bana dedi ki sen hep yalandan annecim diyorsun..Yaptığım yemekten yukarı çıkarIRDIM bana göstermelik yapıyorsun dedi..Gündüz ne onun eşi var ne benim kime neyin gösterişini yapabilirim ki ???

Ben varım canım annem gibi seviyorum. Allah bin defa razı olsun ondan. Kaynanamla anlaşmıyorum diyenlere gülüyorum. Sen ona nasıl davranırsan o da sana öyle davranır. Tabi kötü kaynanalarda var ama Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın

var benim annem:))))..daha bir gün gelinimize gözünün üstünde kaşın var dememiştir...hiiiiiç karışmaz, hiçbir zaman kusurunu yüzüne vurmaz...
genç kızı olduğu için bilir zorluğunu..vede allah yüreğinde merhameti çok verdiği için kula eziyet etmez..
ahh ahh allahım bana da annem gibi kaynana, babam gibi kayınbaba, benim gibide görümce ver ne olur....

ben sevmem
nedenlerim de vardır
fakat görüşürüm sa0ygı göstermeye çalışırım,
eşimin ailesi ne de olsa

nefret edıyorum ondan benı çok yaraladı
anne bıle demeye dilim varmıyor.dil ucuyla söylüyorum zaten..
HERKESIN BİR TEK ANNESİ VAR....

nefret edıyorum ondan benı çok yaraladı
anne bıle demeye dilim varmıyor.dil ucuyla söylüyorum zaten..
HERKESIN BİR TEK ANNESİ VAR....

Bende buna katılıyorum..Kendileri sayesinde öğrendik sağolsunlar..Kayınvaliden anne olmaz iyice kazıdı benim ki hafızama..

benim kendı annem cok iyi bir kaynanadır.. çok düşüncelidir gelininne karşı.aralarında 5 km var. yengem 2 senelık evli annem daha yatıya gıtmemiştir. 3 ayda bır gıder yengemın evine.onlarda isterlerse haftada 1 gelırler anneme.
hatta eşim bile sasırdı aa ilk defa annen yengelere gitmiş diyo :40:
kırıcı laf asla konusmaz yengemde oda...
yengemle aramızda hep bir mesafe vardır. 2 ayda bır gorusuruz.. özlerım onları.
gıder gıtmez hemen gelırler abimle ikisi. sohbetler ederız tatlı tatlı.eşim özenir bizim aileye.
annem asla gelınımı yanıma almam uzak olsun tatlı olsun dedi hep ve oylede oldu..
kendı kaynanam lafını sözünü bilmez anlayışsız düşüncesiz bir insan...
allah herkese kendi annesi gibi kaynana versin..

benim kendi annem çok iyi bir kaynanadır.
çok düşüncelidir gelinine karşı.bugune kadar kırıcı tek bir lafı olmamıştır.
ben gelınımı ayrı alıırm yanıma almam uzak olsun tatlı olsun dedi hep ve oylede oldu.
bugune kadar ne annem nede ben bi sorun yaşadık.
hep mesafe vardır aramızda.
2 senelık evlıler. bız 2 ayda bır gorusuruz.özleşiriz.ben gııdnce gelırler hemen.
sohbetler ederız.eşim özenir hep bize..
haftada bır ısterlerse anneme gelırler.annem 3 ayda bır oturmaya bıle zor gider...
benım kaynanam ise nerde ne konustgunu bılmez lafını sözünü bilmez .. gelin darılcakmış kırılcakmış alıncakmış hiiççç..
Allah herkese kendi annesi gibi bir kaynana versin..:nazar:

Back
X