• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yükü hayatım boyunca taşımak zorunda mıyım?

Merhaba arkadaşlar.. Beni gerçekten derinden yaralayan bir mevzu hakkında fikrinizi almak istedim. Annem ve babam ayrı yaşıyorlar fakat boşanmadılar. Ayrı yaşama sebepleri ise babamın anneme defalarca kez ihanet emiş olması. Annemle aynı şehirdeyiz babam başka bir şehirde ve bir kadınla birlikte yaşıyor. Ben görüşmüyorum babamla. Seneler oldu ve bu durumla yaşamayı öğrendim bi şekilde. Şu anki sıkıntım ise eşimle olan her tartışmamızda bu durumun gündeme gelmesi. Düzenli bir aile yaşantısına sahip olmamam, babamın ihaneti vs. durumları sürekli başıma kakıyor. Bu beni daha çok yaralıyor. Bunu kendisine söylememe rağmen hala aynı şeyi yapıyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum artık. Şu an konuşmuyorum kendisiyle. Boşanmak bile geliyor aklıma.

eşinizin her tartışmanızda babanın hatalarını öne sürmesinden rahatsız oluyorsun.
peki eşinle tek sorununuz bu mu?
yoksa eşinizin sana yönelik başka hataları oldugunu da düşünüyor musunuz?

''ben babamı hayatımdan çıkardım,bu yükü taşımamak için...onu yaptığı bu ayıbı ile bensiz bıraktım,sanırım artık sıra sende..''
diye söyle eşine...

seni bununla yaralayıp,üzeceğini biliyor ve bunu tekrar ediyor her tartışmada ki ,seni bununla ezip ve halt edeceğini düşünüyor... aklınca eşin bu basit düşüncesii ile kendi küçük zaferini kazanmış olup ,zeytinyağı gibi kendini üste çıkarabildiğini düşünüyor...
tavrını koy bu konuda,babanı bu uğurda hayatından çıkarmışsın,sıra eşine gelmesin ...
ona bu düşüncesini yansıt ve tavır al... ister tehdit olarak algılasın, ister blöf... onun bu ezme ve sindirme politikasının yanında senin sözlerin hafif ama gerçekçi olacaktır...

Aile bireylerinden birinin yaptığı yanlışlar size maledilemez ve kimse de , eşiniz de dahil bu konuda sizi üzemez. Siz mi yapmışsınız, sizi niye yargılıyor.

Ayrıca babanızın yaptığı şeyler, sizin eşinizi bile ilgilendirmiyor, ona mı kalmış. Onu bile ilgilendirmeyen birşeyi de sizin yüzünüze vuramaz. Siz zaten bu yanlışların içinde kalmamışsınız, hayatınızdan çıkarmışsınız, eğer memnun olsaydınız babanızın yanında olurdunuz. Siz hayatınızdan çıkardıktan sonra, eşinize ne, onun ne haddine.

Başka sıkıntılarda var gibi duruyor.

Kavgarda üste çıkmak için sizi vurabileceği etkili silahı bulmuş...
Bu durumdan rahatsız olmadığınızı belirterek sizi yaralamadığını söyleyin.

Anladığımca problem eşinizin tartışmaya bakışı..

Eşiniz neden sizi incitmek istiyor'u düşündüm,,
karşındakini -sizi- üzerek tartıştığınız konudan uzaklaşmak istiyor olabilir..
kendine üstünlük kurmak istiyor olabilir..
üzüldüğünüzü bildiği için sizde yersiz de olsa kendince suçluluk duygusu oluşturmak istiyor, akabinde de eğer tartıştığınız konu da kendisi yanlış ise hatayı başka konu üzerinden size atfetmek istiyor olabilir..
başka da olabilir.. benim aklıma ilkin bu alt dürtüler geldi.

İçinde birşeyleri biriktirmemiş kişi bunu/bunları yapamaz..eşinizi sizi bile bile üzecek raddeye getiren neden,leri vardır, -siz ile ilgili veya sizden ilgisiz kendi ile ilgili-
nelerden tartışıyorsunuz meselâ.. düşünün..
tartışmalarınız çözüme ulaşıyor mu..ulaşmayıp birikiyor mu..
ulaştığınız çözümlerden ne kadar tatminsiniz.. neden tatmin değilsiniz..
birikim yaşamazsanız, gelen yeni problem de eskinin ağırlığı olmayacaktır..
hafif karşılaşılan problem hafif atlatılacaktır..

Anne babanız ayrı olmasalardı, babanız ile ilgili durumlar olmasaydı da eşiniz sizi incitecek bir neden bulabilirdi..amacı incitmek olduktan sonra..

siz bunu kendinizce bence cok takmissiniz kafaniza
esinizde sizin zayif noktanizi anlamis sizi bu noktadan vuruyor
bence kafaniza takmayin disarida ailesi bosanmis milyonlarca insan var
hayirlisi böyleymis rabbim böyle yazdiktan sonra kimin haddine bunu sorgulamak
kimse ayrilmak icin evlenmiyor öyle degilmi esinize bu konuda yüz vermeyin
onu bu konulara hic karistirmayin

Eşinizin davranışı elbette hatalı..
Ama insanlar sinirlendiklerinde ellerindeki tüm cephaneyi kullanıyorlar ne yazık ki.. Belki sizde de benzer bir bilgi olsa, siz de o sinirle, öfkeyle haykırabilirsiniz..

Anne babanızın tavırları da sizi zor durumda bırakıyor, ama emin olun farklı bir erkek de aynı lafları söyleyebilirdi size kavga anında..

Anneniz boşansa da, siz de bu sözleri işitmeseniz.. Biliyorum bu sizin kontrolünüzde değil elbette, ama en azından malzeme kalmazdı eşinizin elinde..

Eşiniz evlenmeden önce bilmiyormuydu sizi bu şekilde kabul etmedi mi, şimdi ne halt yemeye kafana kakıyor.
Rahatsız oluyor almasaymış o zaman:kızgın: Canım üzme kendini, suç senin değil, başkalarının hatalarını sana yükleyen eşinde.
Bazı insanların köşeye sıkıştıklarında, karşısındaki kişinin zayıf noktasından vurmaya çalışmalarına acayip sinir oluyorum:kızgın:
.

Bence ailenle aranda ne olursa olsun eşine anlatma. Senin ailende olan orda kalsın...
Anlattığın sürece her kavgada gündeme gelir. Ben ailemle alakalı hiçbirşeyi anlatmam eşime asla...

Bence ailenle aranda ne olursa olsun eşine anlatma. Senin ailende olan orda kalsın...
Anlattığın sürece her kavgada gündeme gelir. Ben ailemle alakalı hiçbirşeyi anlatmam eşime asla...

evet kesinlikle katılıyorum bazen diyorlar eşten gizli saklı bişi olmaz ama bazen olması gerekiyor üzülmemek adına

ben olsam "babami hayatimdan cikardim, senidemi cikarmam gerekiyo hayatimdan" derdim

canım benimde annem babam arasında kopukluk var.tatsız olaylar yaşadım bende:gitme:
8 yıllık evliyim eşim çok da sinirli bir insandır ama onurlu biri asla benim ailemi ailevi yaşantımızı eleştirmedi.hiçbir zaman bu konuları dile getirmedi.
eşini seven onurlu bir erkek bunu yapmaz tam aksine eşine destek olmaya çalışır
eşini kınıyorum ne maksatla yaptığı önemli değil ama asla bir erkeğe yakışmıyor yaptığı:olmaz:

babanızın yaptığından sizi sorumlu tutması daha doğrusu ayıplaması eşinizin terbiyesizliği bence adam gibi konuşun gerekirse annem nasıl babamsız yaşıyorsa bende sensz yaşarım die restini çek bence

hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. eşimin yaptığı davranış tamamen zayıf karakterli bi insanın yapabileceği bi durum bunu biliyorum. düşünüyorum hem mesleki açıdan hem fiziksel açıdan ondan çok üstün yanlarım var. tek zayıf ve hassas olduğum konu ailevi durumum. onun bu açıdan bir sorunu yok. ve o yüzden bu konuda üstüme gelip üstünlük kurmaya beni yaralamaya çalışıyo aklınca dediğiniz gibi. ben taviz vermiyorum. babamın yaptığını sen aklından bile geçirme ondan daha beter duruma düşersin diyorum karşılık olarak.

(babam şu an içler acısı bir durumda gerçekten. yıllarca anneme bize yaptıklarının karşılığını alıyor. çok çok iyi maddi durumu saygınlığı güzel bir ailessi vardı şimdi hepsini kaybetti ekmek parasınaa muhtaç ve kimsenin yüzüne bakamıyo tek dostu kalmadı. bunları tabi ki çok çok sevinerek anlatmıyorum sonuçta babam. ama şu an kadar yaşadıklarımızı bilseydiniz nasıl sabrettiniz derdiniz)

eşime gelince tek sorunumuz bu değil elbette. hiçbir tartışmamızda çözzüm yoluna gitmeyip birbirimizi yaralama yoluna gidiyoruz eşim böyle davrandığı için. çünkü ben de altta kalmıyorum o bana bu durumu söyleyince ben de onu yaralayacak şeyler buluyorum ve hiçbir zaman çözüme ulaşmıyor sorunlar. yapısını değiştiremem suçunu kabul eden cinsten biri değil. ben de alttan alamıyorum beni çok incittiği için. saygımızı kaybettik resmen. artık sevgimden de şüphe duymaya başladım.böyle nereye kadar gidicek bilmiyorum.

''ben babamı hayatımdan çıkardım,bu yükü taşımamak için...onu yaptığı bu ayıbı ile bensiz bıraktım,sanırım artık sıra sende..''
diye söyle eşine...

seni bununla yaralayıp,üzeceğini biliyor ve bunu tekrar ediyor her tartışmada ki ,seni bununla ezip ve halt edeceğini düşünüyor... aklınca eşin bu basit düşüncesii ile kendi küçük zaferini kazanmış olup ,zeytinyağı gibi kendini üste çıkarabildiğini düşünüyor...
tavrını koy bu konuda,babanı bu uğurda hayatından çıkarmışsın,sıra eşine gelmesin ...
ona bu düşüncesini yansıt ve tavır al... ister tehdit olarak algılasın, ister blöf... onun bu ezme ve sindirme politikasının yanında senin sözlerin hafif ama gerçekçi olacaktır...

vereliniortak çok güzel dile getirmişsin canım....

Ne büyük terbiyesizlik, ne büyük küstahlık...
Benim babam seni babanı döver'de kalmış, bir adım öteye gidememiş, kendisini geliştirememiş bir insan.
Açık açık söyleyin, yaralarımı yüzüme vurmaktan zevk mi alıyorsun, sadist misin deyin.
Çok sinirlendim gerçekten, siz nasıl dayanıyorsunuz :teselli:

Back
X